4.790,00 DKK

Østrig - Cykelferie i Salzkammergut

I kan næsten høre tonerne af ”the hills are alive, with the sound of music”, mens I cykler gennem det fantastiske østrigske landskab med de grønne marker og smukke bjerge, der smukt spejler sig i de mange søer på en vindstille dag. Salzkammergut er et område, der indbyder til cykelture langs søbredderne mens hverdagen parkeres for en stund. Ud over at være området kendt fra filmen the Sound of Music, så har Salzkammergut masser af natur- og kulturoplevelser at byde på. Salzburg er fuld af historiske bygninger og blot få kilometer uden for byen, vil I opleve helt unikke panoramalandskaber.
På turen kommer i forbi 10 smukke søer og gennem små spændende byer som fx Oberndorf, Gmunden, Bad Ischl, Obertraun, St. Wolfgang og St. Gilgen.

Langs søbredderne og floden Salzach er terrænet fladt, men mellem søområderne er det et mere bakket landskab. Ruterne forgår til dels på cykelstier ved byerne, men udenfor er det mest på markveje, hyggelige skovveje og grusveje.

 • Fantastiske cykelstier i blandt de 10 søer og det smukke bjerglandskab i Salzkammergut
 • Oplev de charmerende byer Salzburg, Oberndorf, Hallstatt, Bad Ischl og St. Gilgen
 • Vandretur op til Tiefbrunnau, hvor cyklerne bliver fragtet for jer.
 • Fin bådtur på Attersee søen (i sommer perioden 28.06 - 02.09)
 • Cykelruter i det idylliske landskab hvor filmen The Sound of Music er optaget
 • Fragt af bagage mellem hotellerne

 

Overblik
Sværhedsgrad:
1
2
3
4
5
6
Afrejse i månederne:
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mar.
apr.
maj

Kunderne siger

Rejseplan Se alle dageLuk alle dage

Dag 1 Ankomst til Salzburg

Efter check-in på hotellet i Salzburg vil der være et informationsmøde om turen, samt uddeling og tilpasning af cyklerne (mødet foregår kl. 17.30 i receptionen på ankomsthotellet).

 

Dag 2 Salzburg via Oberndorf til Trumer Seen søerne 45-55 km

I vil i dag cykle langs Salzachfloden til den lille by Oberndorf. Det var i denne by, at den romerkatolske præst og sangskriver Joseph Mohr, den 24. december 1818 for første gang fremførte ”Stille Nacht” under sin gudstjeneste i St Nicholas kirken, sammen med komponisten Franz Gruber. Denne sang er siden blevet en af de mest brugte julesange på mange sprog, ikke mindst herhjemme hvor B.S Ingemann i 1850 satte den danske tekst ”Glade Jul” på Gruber’s berømte melodi. I byen er der et lille museum der omhandler historien om denne verdenskendte salme. Turen går videre til det benedictinske Michaelbeuern kloster og videre ud til søerne Obertrumer See, Mattsee og Grabensee. I overnatter på hotel i Trumer Seen.

 

Dag 3 Fra Wallersee søen forbi den idylliske sø Irrsee til Mondsee 50-60 km

På tredjedagen bringer turen jer gennem naturreservatet med de små Egelseen-søer. Hold udkig efter blomstrende orkideer. I kommer til en lille landsby Schleedorf, der er kendt for sine mejerier. Her finder I også et kendt østrigsk ostemuseum, der er et besøg værd.

Senere går turen videre over heden til den idylliske Irrsee sø. Overnatningen finder sted i Mondsee.

 

Dag 4 Bådtur over Attersee søen og cykling til Gmunden 50-80 km

Denne dag begynder med en bådtur til Weyregg*, hvorfra cykelturen går gennem Aurachtal-dalen til Traunsee-søen. Her ligger Gemunden, der er berømt for sin keramikproduktion og ikke mindst slottet Orth, der ligger fantastisk placeret i Traunsee Søen, med sneklædte bjergtoppe i baggrunden, der på en stille dag smukt genspejles i søen.  I Altmünster lidt uden for Gmunden, finder I et interessant cykelmuseum og i den lille landsby Traunkirchen er den lille kirke absolut et besøg værd. Her ses den berømte udskæring fra 1753, der er kendt som Fischerkanzel ”fiskernes prædikestol” og I vil overnatte på et hotel i nærheden Traunsee søen.

* Denne båd sejler kun i sommerperioden fra 28. juni - 2. september. (Cyklerne medtages på båden). I tilfælde af at båden ikke sejler på jeres tur, da cykles den ekstra distance på ca. 20 km.

 

Dag 5 Togtur til Obertraun ved Hallstättersee med cykling til Bad Goisern 20-35 km

I medtager cyklerne på en togtur, der går op fra Taunsee søen til Obertraun ved Hallstättersee søen. Herfra er der en fantastisk udsigt over Dachsteinmassivets dramatiske udseende. Senere vil I cykle langs søen til Hallstatt, en lille landsby der har en unik og nærmest eventyrlig placering ned til søbredden, der omkranses af et storslået bjergsceneri. Derudover byder Hallstatt på en af verdens ældste saltminer. I fortsætter langs søen det sidste stykke til den nærtliggende landsby Bad Goisern, hvor dagens overnatning foregår.

 

Dag 6 Via Bad Ischl, langs floden til søen Wolfgansee og St. Gilgen 35 km

Cykelturen på denne dag går først til Bad Ischl, hvor det er muligt at besøge Villaen og Parken der tilhørte Kaiser Franz Joseph I og Elisabeth af Østrig, hvilket er et smukt sted til en pause. Efterfølgende vil I cykle langs Ischler Ache floden til den naturskønne sø, Wolfangangsee.

I vil cykle igennem byen St. Wolfgang der blandt andet byder på en smuk lille lokal kirke samt kroen The White Horse inn (Hotel Den Hvide Hest), hvilken der er skrevet en berømt operette om, for ikke at glemme vores egen "Sommer i Tyrol" med Dirch Passer. Desuden er det også fra St. Wolfgang, det er muligt at tage en tur op ad Schafberg bjerget med den lokale tandhjulstogbane, der over en distance på knap 6 km. tager jer op i 1.783 m.o.h. hvorfra der er en storslået udsigt over søerne og bjerglandskabet i Salzkammergut. Turen tager ca. 45 min. (Ikke inkluderet).
I cykler videre til landsbyen Strobl og fortsætter langs Abersee (den vestlige del af Wolfgangsee).  Her er slugten Zinkenbachklamm med dens fine vandfald et besøg værd. Derpå går det sidste stræk til hotellet nær St. Gilgen.

 

Dag 7 fra St. Gilgen til Salzburg 40-50 km (+ 1,5 times vandring)

På turens sidste cykeldag vil I tage cykelruten til St. Gilgen, der er er kendt som ”Mozarts” landsby, selvom han aldrig boede her. Det gjorde til gengæld flere af hans familiemedlemmer.
Herfra vandrer I ad en sti op til Tiefbrunnau området, forbi Hintersee søen og den lille naturperle af en slugt ved navn Strubklamm. Yderligere kommer I forbi den helt unikke Glasenbachklamm. Bach betyder bæk og klamm betyder kløft eller slugt. Stedet her er ud over den fantastiske natur, kendt for at have en stor geoloisk diversitet, hvor der gennem tiden er fundet et stort antal fossiler. Det største fund er en 200 millioner gammel Ichthyosaur (en fiskelignende dinosaurus).
Jeres cykler vil blive transporteret til toppen, så I herfra kan cykle videre. Kort før I cykler ind til Salzburg, er det anbefalelsesværdigt at tage et stop ved Schloss Helbrunn  (entré ca. 11€), der har en fantastisk fin park og er kendt for sine unikke springvandsfontæner. Det er også her man finder den romantiske pavillion fra the Sound of Music (brugt til ”I am 16 going on 17” scenen). Er man interesseret i endnu en Sound of Music location, så er der kun 2 km. til  Schloss Frohnburg, der dannede kulissen for facaden til Von Trapp familiens hjem i filmen.
Her efter ankommer I til Salzburg, med de stemningsfyldte bygninger i den gamle bydel, det Benedictinske Nonnberg kloster (Maria’s kloster i Sound of Music), de smukke Mirabell haver ved Mirabell slottet og mange andre interessante attraktioner.

 

Dag 8 Afrejsedag

Efter morgenmaden er der udchekning og hjemrejse.

Prisen inkluderer

 • Overnatninger på trestjernede turistklasse hoteller og guesthouses inkl. morgenmad
 • Bagagetransport mellem hotellerne
 • Bådtur på Attersee søen* (dag 4 - se mere info under "om prisen" i de praktiske informationer)
 • Togtur fra Traunsee søen til Obertraun (dag 5)
 • Transport af cyklerne ind til Tiefbrunnau (dag 7)
 • Detaljeret ruteinformationer, rejsebeskrivelser, kort og relevant turist information
 • En direkte servicehotline til en lokal samarbejdspartner I kan benytte i rejseperioden
Ikke inkluderet
 • Transport fra Danmark til Østrig t/r.
 • Administrationsgebyr kr. 145,-
 • Leje af cykel. kr. 800,- (El-cykel kr. 1.500)
 • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring
 • Halv Pension (kan tilkøbes, når du bestiller rejsen)
5.490,00 DKK

Praktisk info

Om prisen

Prisen er baseret på, at man rejser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltværelse. Mod et tillæg kan vi også arrangere turen for enkeltpersoner der rejser alene. Hvor meget ekstra turen koster som solorejsende, kan du se på bookingformularen, hvis du vælger "1 voksen". 

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting, men I skal selv sørge for transporten til turens startsted, samt efter turens afslutning. Der er indlagt et velkomstmøde på ankomstdagen, hvor I vil blive briefet med relevante info i forhold til jeres tur og cykler.

Afrejsedatoer
Turen afvikles dagligt fra den 22. april til den 07. Oktober, så finder du ikke din ønskede dato tilgængelig i vores online bookingsystem, så send os en mail på [email protected]

*Båden sejler kun når vejret tillader det:

I højsæsonen fra ca. 01.07-08.09.
I forsæsonen fra ca. 19.05-30.06 (kun weekender)
I sensæsonen fra ca. 09.09-15.09 (kun weekender)
Sejler båden ikke på netop jeres tur, da cykles den ekstra distance på ca. 20 km.  - dette vil der blive informeret om på velkomstmødet ved turens start.
(Dette ændrer ikke den samlede pakkepris.)

Bemærk: Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du gemme dit tilbud, hvorefter det bliver send til dig som pdf. På den måde kan du fx sende det til dine medrejsende, så de også kan se prisen og hvad der er inkluderet. Når du har gemt et tilbud, kan du sidenhen genoptage bestillingen og du behøver ikke indtaste alle oplysninger igen.

Transport

Transporten fra Danmark til Salzburg t/r er IKKE inkluderet i rejsearrangementet, og du skal selv sørge for at booke din flyrejse. Du kan nemt søge, bestille og betale din flyrejse på bookingmaskinen via linket her. Det er dit eget ansvar at sikre at flyene passer med turen start- og slut dato. Vi anbefaler at du bestiller turen hos os, inden du booker flybilletterne.

Fra København og Billund kan man billigt flyve til Salzburg via blandt andet Wien, Frankfurt og Berlin med en samlet rejsetid på 3,5 time.  Det er blandt andet flyselskaberne Lufthansa, SAS, Air Berlin og Austrianair der flyver disse ruter.

Fra lufthavnen er der ca. 15 km. til start hotellet. Prisen for en taxa på denne strækning ligger mellem 15-20€ Alternativt kan I tage O-buslinje Nr. 2, der afgår fra Salzburg lufthavn ved Vogelweiderstrasse. Busrejsetiden er ca. 30 min og prisen 2,40€ pr. person.

 
Overnatning

I overnatter på 3 stjernede turistklasse-hoteller og guesthouses - inklusiv morgenmad

Mad og drikke

På rejsen er der inkluderet morgenmad alle dage. Det er desuden muligt at tilkøbe halv pension (6x aftensmad). Aftensmåltiderne består af 3-retters menuer og serveres nogle gange på restauranter ude de byer, I overnatter i. Halv pension koster 1.390kr pr. person og kan tilvælges, når I booker rejsen.

Sværhedsgrad

Cykelturen foregår på gode veje og er af moderat sværhedsgrad 2, med enkelte længere stigninger. Læs mere om vores graderingssystem her. I kører så vidt muligt på rolige veje, med begrænset mængde trafik. På denne tur er der en del kørsel på markveje, skovveje og grusveje.

 
Cykler

Cyklerne er unisex og udvalgt efter solid kvalitet kombineret med den bedste komfort. Cyklerne er udstyret med lys, bagagebære, skærme, 21 shimano gear, lås og en komfortable saddel. Desuden er der påmonteret en vandafvisende taske på både bagagebære og styr, og der medfølger et lille nødkit med relevant værktøj, ekstra cykelslange og pumpe.
For at kunne individuelt tilpasse cyklerne til jer, er det vigtigt at I oplyser højden på alle deltagere i kommentarfeltet ved booking af turen.
Leje af cykel koster kr. 800,- for hele ugen.

El-Cykler

På denne tur er det muligt at booke en el-cykel, der gør det muligt at krydse bakket terræn med et smil. Hvis benene bliver trætte støtter den elektriske motor, så du ikke sakker agterud.
Det kræver ikke nogle forudsætninger at køre en el-cykel. Så længe man selv er aktiv i pedalerne assisterer el-motoren rytteren til en max hastighed på 25 km/t. Motoren får energi fra et aftageligt, genopladeligt batteri der rækker 120-180 km. på én ladning. El-cyklerne har samme udstyr som de ordinære cykler.
Leje af el-cykel kr. 1.500,- for hele ugen.

 
Rejseforsikringer

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

 
Udstyr og rabataftaler

Friluftsland

Kvalitetsudstyr og god planlægning ligger til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% rabat på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk. I modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Cykelshoppen

Når du køber en cykelferie hos Mountain Adventures, får du 10% rabat på alle ikke-i-forvejen-nedsatte varer hos Cykelshoppen.dk.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af Salzburgs klima, ses DMI's data her:

 

Få tilbud

Fandt du ikke hvad du søgte? Vi giver gerne et uforpligtende tilbud på din næste aktive rejse.
Udfyld afrejse og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi dig et uforpligtende tilbud på din rejse.

Se også disse rejser

Individuel cykelferie til Amalfi i Italien med transport af bagagen. ...
Sværhedsgrad: 2
8 dages cykelferie ad de gamle jernbanespor fra Dolomitterne til Venedig i Italien med transport af ...
Sværhedsgrad: 2-3
Individuel cykelferie på naturskønne Mallorca, med transport af bagagen. ...
Sværhedsgrad: 2
Italien - Cykelferie i Toscana med ruter gennem Firenze, Lucca og Pisa, samt den smukke natur og de ...
Sværhedsgrad: 2-3
7 dages cykelferie med base på ét hotel, med skønne ruter ud gennem proseccovinm...
Sværhedsgrad: 1-2
7 dages cykelferie langs den Toscanske kyst fra Pisa til Piombino med dagstur til øen Elba. T...
Sværhedsgrad: 2
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring

Har du spørgsmål?

Ring til eksperterne

71 99 02 89

Klik for at skrive til os

Hverdage fra 09 - 15

Vores kunder

Følg os

 

×VIND ET REJSEGAVEKORT PÅ 2000KR

Vi trækker lod blandt alle, som tilmelder sig vores nyhedsbrev - lodtrækningen sker hver tredje måned.

*