Rejsen kan desværre ikke bestilles online lige i øjeblikket.

Ring til os på 71 99 02 89, eller vend tilbage på et senere tidspunkt for at bestille.

Rusland - Bestig Mt. Elbrus (5642m) - Den sydlige rute

Bemærk: Dette er en privat tur, som kun er for jer, som booker den. Det er også muligt at tage turen i en international gruppe.

Denne rejse går til Mt. Elbrus i Kaukasusbjergene. Bestigningen foregår via den sydlige rute og turen er i alt 10 dage. Det har vi valgt, fordi det giver flere dage i højden, som betyder bedre akklimatisering og dermed bedre topchancer. Bestigningen af Mt. Elbrus er ikke teknisk svær, men højden betyder, at turen kræver en meget god fysisk form. 

Mt. Elbrus er med 5.642m Ruslands højeste bjerg og ligger i Kaukasusbjergene i det sydlige Rusland på grænsen til Georgien. Bjerget er et af "The Seven Summits" og tiltrækker hvert år tusindvis af bjergbestigere. Elbrus har to tinder, hvoraf vesttinden er den højeste med 5642m og den østlige er 21m lavere med 5621m. Elbrus er en inaktiv vulkan og det sidste udbrud menes at være sket for cirka 2000 år siden. Faktisk er de to tinder hver sit vulkankrater og overalt på bjerget kan man finde størknet lava.

Overblik
Sværhedsgrad:
1
2
3
4
5
6
Afrejse i månederne:
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mar.
apr.
maj
jun.
jul.
aug.

Kunderne siger

Rejseplan Se alle dageLuk alle dage

Dag 1 Ankomst

I lander i Mineralnye Vody, hvor vores engelsktalende guide venter på jer udenfor ankomsthallen i lufthavnen. Busturen til bjerghotellet i den lille by Terskol i Baksandalen nær foden af Mt. Elbrus tager 3½ - 4 timer.
Overnatning på hotel i 2.300 meters højde.

Dag 2 Akklimatisering og vandring til Terskol Peak

Denne dag bruges til en akklimatiserings-vandring til Terskol Peak (3.100m). Det tager 3 timer op og 1 time ned.
Overnatning på hotel i 2.300 meters højde.

Dag 3 Akklimatiserings-vandretur til Mt. Cheget

Dette er den sidste dag, før I forlader dalen og efter dagens vandretur til Mt. Cheget (3.400m) kan I besøge en udstyrsbutik for at leje det sidste udstyr, som I måtte mangle. Guiden vil hjælpe jer med at vælge det rigtige udstyr.
Overnatning på hotel i 2.300 meters højde.

Dag 4 Til Basecamp

I tager op til basecamp i 3.800 meters højde. De ting I ikke behøver på bjerget, kan vi opmagasinere på hotellet i dalen. I hjælper guiderne med at læsse kasser med mad på skiliften og kører med jeres bagage i skiliften op til øverste bjergstation og læsser det hele af. I skal gå det sidste korte stykke til hytterne. Kokken byder på en let frokost, inden I går på endnu en akklimatiserings-vandretur op til 4.300 meter.
Overnatning i hytte (sovesal).

Dag 5 Akklimatiserings-vandretur til Pastuckhov Rocks

Dagen er egentligt en hviledag, men I benytter lejligheden til endnu en akklimatiserings-vandretur op til Pastuckhov Rocks i 4.800 meter og måske endda lidt højere. 
Overnatning i hytte (sovesal).

Dag 6 Is- og snekursus

Endnu en dag med ”afslapning”. Ikke langt fra hytterne afvikles et is- og snekursus med den lokale guide, som vil lære jer, hvordan I sætter steigeisen (klatrejern) på jeres støvler og hvordan I går med dem på isen. Han vil vise jer teknikker til at bremse med en isøkse og I prøver at rutsje ned ad skråningen og derefter bremse i sneen ved hjælp af is-økse og steigeisen.
I går tidligt i seng, da I skal tidligt op i morgen.
Overnatning i hytte (sovesal).

Dag 7 Toppen af Mt. Elbrus!

I forlader lejren omkring kl. 3 om natten for at starte opstigningen af Elbrus' vestlige top på 5.642m. Sørg for at have friske batterier i pandelampen, da I kommer til at gå i mørke indtil solen står op. Vandringen til toppen er ikke teknisk svær, men det er hårdt og højden kan for alvor mærkes. Det er muligt at leje et bæltekøretøj (Ratrak) og køre op til Pastuckhov Rocks og dermed spare fire timers vandring og en masse energi. Generelt tager det (uden bæltekøretøj) for en gennemsnitlig gruppe ca. 9 timer at nå toppen (5.642 m) og 4-5 timer at komme tilbage til basecamp.
Overnatning i hytte (sovesal).

 

Dag 8 Reservedag

Dette er en reserve dag i tilfælde af dårligt vejr på den foregående dag. Hvis vi først laver topforsøg denne dag, prøver vi at nå ned i dalen samme dag.
Overnatning på hotel.

Dag 9 Reservedag

Absolut sidste chance til topforsøg i tilfælde af dårligt vejr. Har I været på toppen kan I enten tage en afslapningsdag og fordøje alle oplevelserne eller tage på en udflugt i området.
Efter kulden på bjerget skal det gøre godt at komme en tur i sauna nede i Terskol.
Overnatning på hotel.

Dag 10 Hjemrejse

Turen er slut. I køres til lufthavnen i Mineralnye Vody i tide til at nå jeres fly.

Prisen inkluderer

 • 4 nætter i dobbeltværelse på hotel i Terskol, Baksan-dalen
 • 5 nætter i fælles soverum i hytte på Elbrus
 • Helpension
 • Lokal engelsk-talende bjergguide
 • Ekstra lokale bjergguider til bestigning
 • Invitationsbrev til visum
 • Lokal registrering for udlændinge i henhold til den russiske lovgivning
 • Nationalpark-gebyr
 • Bustransport fra/til Mineralnye Vody lufthavn
 • Billet til skiliften tur/retur
Ikke inkluderet
 • Flyrejse fra Danmark til Mineralnye Vody
 • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring
 • Administrationsgebyr kr. 145,-
Afrejse
Hjemkomst

Praktisk info

Flyrejse

Flyrejsen fra Danmark til Mineralnye Vody er ikke inkluderet i rejsens pris. I kan finde flybilletterne i en flybilletsøgemaskine så som momondo.dk eller t2t.dk. Det er jeres eget ansvar at sikre, at flyene passer med turen start- og slut dato. I er velkomne til at kontakte os, hvis I vil have hjælp til at finde den rette flyrejse.

Bemærk: Vi anbefaler, at I venter med at købe flyrejsen indtil vi har bekræftet turen.

Overnatning

Der overnattes i dobbelt- og triple-værelser på tre-stjernet hotel i Baksan ved foden af Elbrus. Der er toilet og brusebad.
I basecamp foregår overnatning under mere primitive forhold i hytter, hvor flere deler soverum, dog i enkeltsenge. Der er et fælles spiserum og toilet. Elektricitet fås via en generator.
Lykkes det at komme på toppen på førstedagen, og vælger I efterfølgende at tage ned og overnatte på hotel i dalen, skal I betale for hotel og måltider her.

De lokale guider

Lokalt ledes turen af en erfaren russisk bjergguide.
Til selve bestigningen er der ekstra guider med på bjerget. Antallet af ekstra guider afhænger af antal rejsedeltagere. Der vil være 1 ekstra guide for hver 3-4 rejsedeltagere.
Alle lokalguiderne er meget erfarne på Elbrus. De er klatrere og bjergbestigninginstruktører og mange er involveret i bjergredningstjenesten. De er pålidelige ledsagere i enhver situation. Ligegyldigt hvor hårdt presset, du føler dig på bjerget, uanset hvilke spørgsmål eller problemer der måtte opstå, kan du altid stole på deres hjælp og støtte.

Mad og drikke

Fra ankomst til Elbrus og indtil afrejse fra Elbrus er alle måltider som morgenmad, frokost og aftensmad inkluderet. Snacks kan medbringes hjemmefra eller købes i Terskol i Baksan inden opstigning i hytterne.
I frostvejr fryser vand. Også det der er i din rygsæk og eventuelle drikkesystem. Du skal enten have en termoflaske til dit drikkevand, eller f.eks. halvliters sodavandsflasker i inderlommen.
Flaskevand kan købe i dalen, og man kan her ligesom oppe ved hytterne få kogt vand i sin metal- eller termoflaske.

Sværhedsgrad

Denne vandrebestigning er en kombination af flere sværhedsgrader, da den for hver dag bliver lidt hårdere. De første par dage er turen en Grad 3, og den lugter lige af en Grad 6 på topdagen.
Højdetilvænning er essentielt for at have en chance for at komme på toppen. På denne tur er der adskillige akklimatiseringstreks, og der er lagt ekstra dage ind til topforsøg i tilfælde af dårligt vejr. Der er ét topforsøg inkluderet i prisen. Det er først et forsøg når gruppen har bevæget sig afsted. Venter man i basecamp f.eks. pga. dårligt vejr, og er man ikke startet på bestigningen, er det ikke et topforsøg. Der skal betales for et ekstra topforsøg. Prisen for den ekstra guide er 250 euro, som kan deles mellem flere deltagere.

Rejseforsikring

Det er påkrævet at tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, som dækker på denne type tur (ingen højdebegrænsning som på visse andre rejseforsikringer). Bestil her

Valuta

I Rusland bruger de rubler. Det er begrænset, hvor mange penge du skal bruge på turen, da alle måltider under opholdet er inkluderet. Regn med ca. 5-600 kr. i lommepenge til snacks, drikkevarer, mv.
For 100 dkr. får du ca. 685 rubler.
Det er frivilligt om end påskønnet at give drikkepenge til lokalguiderne på Elbrus. Som tommelfingerregel skal du regne med cirka 50 euro per deltager.
Eventuelle ekstra overnatninger på hotel i dalen kan betales med euro. Kreditkort kan IKKE benyttes.
Det er altid godt at have lidt ekstra euro med til uforudsete udgifter.

Visum

Der kræves visum til Rusland. Vi sørger for det påkrævede invitationsbrev fra vores lokale samarbejdspartner i Kaukasus.

Du læser mere om visumansøgning her

Vaccinationer

Vi henviser til at tjekke www.ssi.dk og www.sikkerrejse.dk i god tid, for opdaterede oplysninger om relevante vaccinationer.
Vores kunder får 10% på vaccinationer hos Danske Lægers Vaccinations Service, på relevante vaccinationer i forbindelse med en købt rejse.  
- Undtaget fra rabatordningen er grundhonoraret, samt vaccination mod Japansk Hjernebetændelse.

Udstyr

Ved tilmelding fremsendes udførlig udstyrsliste.
Vi samarbejder med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen www.friluftsland.dk. Du modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Klima

I lavlandet ligger temperaturen typisk på 20-25 grader, men det bliver koldere og koldere jo højere vi kommer op. På toppen af Elbrus skal du regne med -10 grader.

Rejsegarantifonden

Vi er medlem af Rejsegarantifonden. Reg.nr. 2529

Har du spørgsmål?

Ring til eksperterne alle hverdage fra kl. 10 - 16.

Tlf. 71 99 02 89

Eller skriv til os på:

[email protected]

Få tilbud

Fandt du ikke hvad du søgte? Vi giver gerne et uforpligtende tilbud på din næste aktive rejse.
Udfyld afrejse og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi dig et uforpligtende tilbud på din rejse.

Se også disse rejser

Bestig Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro ad den flotte Machame-rute. Den bedste højdet...
Sværhedsgrad: 4-5
Marokko - trekking gennem Atlasbjergene til toppen af Nordafrikas højeste bjerg Mount Toubkal...
Sværhedsgrad: 3-4
Solorejser - til dig der rejser alene
Mera Peak - 24 dages ekspedition ad ruten fra Jiri til Nepals højeste trekking peak. Ove...
Sværhedsgrad: 5-6
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring

Har du spørgsmål?

Ring til eksperterne

71 99 02 89

Klik for at skrive til os

Hverdage fra 09 - 15

Vores kunder

Følg os

 

×VIND ET REJSEGAVEKORT PÅ 2000KR

Vi trækker lod blandt alle, som tilmelder sig vores nyhedsbrev - lodtrækningen sker hver tredje måned.

*

Kontakt os ×

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til os.

Telefon: 71 99 02 89
Mail: [email protected]

Se åbningtider