Forrige

Næste

Selv-guidede vandre og cykelferier. Hvad er det?

I Mountain Adventures har vi med stor succes introduceret et nyt koncept på det danske rejsemarked. Konceptet er målrettet individuelle rejsende, som gerne vil have en aktiv vandre eller cykelferie, i det tempo man ønsker, og på det tidspunkt man ønsker.

Konceptet er enkelt. Du sørger selv for transporten frem til destinationen og vi sørger for overnatningerne, cykler og transport af bagagen. Når du ankommer til det første hotel ligger der en ankomstpakke klar i receptionen med detaljerede rutebeskrivelser, vandre- eller cykelkort, praktiske oplysninger og anden relevant turistinformation.  Der er også kontakt oplysninger og telefonnummer til vores Route Manager, som hjælper dig på vej hvis du er faret vild undervejs.

Hotelkvaliteten er rigtig god og der er fantastiske muligheder for at nyde det gode italienske køkken, de smagfulde vine og de mange charmerende cafeer og den stærke espresso.

 

Mens du cykler eller vandrer fra overnatningssted til overnatningssted, sørger vi for at transportere bagagen, og når du kommer frem til det næste hotel, står din bagage og venter på dig i receptionen eller på værelset. Hvis du har bestilt en cykeltur, står cyklerne klar på det første hotel, i en størrelse der passer til dig, og udstyret med cykelcomputer, flaskeholdere og reperationskit.

Cinque Terre i Italien er blandt de mest  populær vandredestinationer. Man kan flyve billigt til Milano eller Pisa, hvorfra der er togforbindelse videre til Levanto. Cinque Terre har fået sit navn fra de fem maleriske landsbyer Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore som ligger langs Italiens mest dramatiske kyststrækning, Riviera de Levante i Ligurien. I tusinder af år har der boet mennesker i dette vilde kystlandskab, og ved slidsomt arbejde, har bønderne opdyrket de stejle bjergsider, der fører ned til de stejle klippekyster ved Det Thyrrenske Hav. Der går en togbane langs kyste, og det er nemt at vandre ud og tage toget hjem til hotellet, så man afgør selv hvor langt man vil vandre hver dag.

 

En anden populær vandre og cykeldestination er Amalfikysten i Syditalien. Der er gode og billige flyforbindelser fra Danmark til Rom med blandt andet Ryanair, SAS og Norwegian.

Ved ankomsten til Rom er det nemt at tage lufthavnsbussen ind til Termini som er hovedbanegården i Rom. Herfra går Eurostar AV højhastighedstoget til Salerno med stop i Napoli. Højhastighedstoget ræser af sted med 300 km i timen og turen til Napoli tager 1 time og 10 minutter og 30 minutter videre til Salerno. Togbilletterne kan bestilles hjemmefra på www.trenitalia.com, eller man kan købe billetterne i automaterne på Termini.

Når man ankommer til banegården i Salerno holder busselskabet SITAs blå busser lige udenfor ankomsthallen og kører hver halve time op langs Amalfikysten og stopper lige uden for hotellet. Busserne stopper i Cetara, Ravello, Amalfi, Praiano, Positano og Sorrento. Busbilletten til Amalfi koster cirka €6.

Der er også mulighed for at gøre stop i Napoli og besøge det verdenskendte arkæologiske museum i Napoli, hvor alle genstandene fra Herculaneum er udstillet eller det lige så imponerende Capodimonte museum, eller tage på  en heldagsudflugt til Pompeii. Det kan også anbefales at tage et par dage i Rom.

 

Andre gode cykelture er går fra Dolomitterne til Venedig eller gennem Toscana og Umbrien.

På vores almindelige cykelture er dagsetaperne på 30 – 45 km om dagen og man kører på lette hybridcykler, som er en mellemting mellem en mountainbike og en citybike. Cyklerne er lavet i aluminium og har 24 gear og bagagebærer.

Vores ”Aktiv Cykelferie” er for cykelsportsentusiaster der har lyst til, og mod på, at kaste sig ud på nogle af de strækninger, hvor verdens bedste cykelryttere har kæmpet i det italienske landevejsløb Giro d’Italia. Her er dagsetaperne mellem 65 – 75 km, nogle med stejle stigninger. På disse ture kører man på racercykler med carbonramme og Shimano 105 Compact gear. Både de almindelige cykler og racercyklerne er i rigtig god kvalitet, og er aldrig med end 1 år gamle.

   

Du kan læse mere om vores vandretur i Cinque Terre her

Du kan læse mere om vores vandretur på Amalfikysten her

Du kan læse mere om vores cykelferie på Amalfikysten her

Læs mere om vores andre trekking og vandreture her

Læs mere om vores andre cykelture her

 

og husk, sensommeren er vidunderlig i Sydeuropa!

Billeder

Forrige

Næste

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr.