Rejsen kan desværre ikke bestilles online lige i øjeblikket.

Ring til os på 71 99 02 89, eller vend tilbage på et senere tidspunkt for at bestille.

Burma - cykelferie i Myanmar

En rejse til Myanmar, bedre kendt som Burma, er som at rejse tilbage i tiden. Til dengang Asien var jomfrueligt land for vesterlandske turister. Efter mange års isolation er Burma endelig åbnet op og nysgerrige turister strømmer ind for at opleve det spændende land. Om få år vil Burma være et af Sydøstasiens mest populære turist destinationer. Myanmar ligger for foden af ​​Himalaya og byder på en utrolig mangfoldighed af  etniske minoriteter, eksotiske kulturer og en lang og rig historie. Burma er også et af Asiens mest fascinerende og smukkeste lande.

På denne oplevelsesrige tur udforsker vi det centrale Burma. Vi rejser fra Shan plateauet hele vejen ned til sletterne i lavlandet og ​​Irrawaddy-floden. Vi besøger den charmerende kolonitidsby Kalaw, hvor officerer flygtede op for at undslippe sommervarmen. Vi cykler derefter ned til den fantastiske Inle Lake. Her tilbringer vi en afslappende dag på søen og møder de berømte Intha fiskere, som ror deres både ved hjælp af det ene ben, mens de fisker med deres store koniske fiskenet. Vi besøger også hulerne i Pindaya med tusindvis af Buddha-statuerne. Fra Pindaya cykler vi til Mandalay. Denne mangfoldig by som Kipling gjorde så berømt.

Efter opholdet i Mandalay fortsætter vi til det mytiske Mount Popa og videre til den tusinde år gamle tempelby Bagan. Byen var i tidernes morgen hovedstaden i et gigantisk imperium og vi fornemmer tydeligt tidligere tiders storhed når vi cykler rundt blandt de tusindvis af smukke templer. Vores tur rundt Burma slutter i Yangon, hvor der er sat god tid af til sightseeing og shopping på de lokale markeder.

 • Udforsk Burma på cykel
 • Besøg kolonitidsbyen Kalaw
 • Cykel langs Irrawaddyfloden
 • Mød Intha fiskere på Inle Lake
 • Besøg hulerne i Pindaya
 • Oplev tempelbyen Bagan
 • Udforsk Kiplings historiske Mandalay
 • Tag på shopping og sightseeing i Yangon
Overblik
Sværhedsgrad:
1
2
3
4
5
6
Afrejse i månederne:
nov
dec
jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt

Kunderne siger

Rejseplan Se alle dageLuk alle dage

Dag 1 Ankomst Yangon

Gruppen mødes på hotellet i Yangon. Vi kan få værelserne fra kl. 14.00 og efter indtjekningtager vi på en sightseeing tur til den berømte Shwedagon pagode. Der er en meget speciel atmosfære omkring Burmas største helligdom. Efter besøget i Shwedagon tager vi ud og spiser middag på en lokal restaurant. (A)

Dag 2 Fly til Heho – cykling til Kalaw

40 km cykling.

Vi kører til lufthavnen og flyver til Heho i det centrale Burma. Ved ankomsten til Heho har vi en kort transfer til Kalaw. Den tidligere hill station er en fredelig by og man fornemmer stadig atmosfæren fra den britiske kolonitid. Efter frokost tager vi på en skøn cykeltur gennem det smukke landskab omkring Kalaw. Overnatning på hotel i Kalaw. (M, F, A)

Dag 3 På cykel fra Kalaw til Inle søen

70 km cykling

Vi begynder dagen med en vidunderlig cykeltur ned fra plateauet til Inle søen. Vi cykler cirka 70 km og den sidste del af ruten byder på to lange nedkørsler, som bringer os direkte ned til bredden af Inle søen. Ruten snor sig gennem det smukke landlige Burma og er en blanding af asfalterede veje og grusveje. Vi cykler langs bredden af en af Asiens smukkeste søer og slutter dagen i Nyaung Shwe, beliggende nord for Inle søen. Overnatning i Nyaung Shwe.
(M,F,A)

Dag 4 Inle Lake

25 km tur.

Vi bruger hele dagen på at udforske Inle søen og vi begynder med en 20 km cykeltur langs bredden af søen. Ruten der går gennem små hyggelige landsbyer og forbi mange templer. Efter frokost sejler vi ud til Indein templerne som ligger på en lille ø langt ude på søen. Undervejs sejler vi gennem de flydende haver, forbi landbyer bygget på pæle og vi oplever Intha fiskere, der ror deres både med det ene ben, mens de fisker med deres store fiskenet fra de små gyngende både. Vi slutter en lang og spændende dag med et besøg på en vingård, hvor vi nyder solnedgangen og spiser aftensmad. Overnatning i Nyaung Shwe.
(M,F,A)

Dag 5 Fra Inle Lake til Pindaya

60 km cykling.

Vi forlader Inle søen og cykler op på Shan plateauet. Den mægtige Shan State dækker næsten en fjerdedel af Burma og er hjemsted for mange forskellige etniske grupper. Undervejs har vi en 10 km lang jævn stigning med stigningsprocenter på 2-3 procent. Vores mål for dagen er Pindaya, hjemsted for nogle store kalkstenhuler som huser tusindvis af buddhastatuer. Vi besøger hulerne sidst på eftermiddagen inden vi kører til hotellet og checker ind og spiser middag på hotellet. Overnatning i Pindaya. (M,F,A)
 

Dag 6 Pindaya til Mandalay

100 km cykling

Vi begynder dagen med en times bil kørsel fra Pindaya i retning mod Mandalay. Efter en times tid i bilen hopper vi på cyklerne det sidste stykke til Mandalay - Burmas næststørste by. Ruten bringer os gennem et kludetæppe af marker og små landsbyer og cyklingen er nem. Det går stille og roligt nedad de sidste 30 km mod Mandalay. Vi står af cyklerne lidt før vi når byen og stiger ombord i bussen som bringer os det sidste stykke til vores hotel i Mandalay. (M,F,A)
 

Dag 7 Sagaing og Mingun

50 km tur.

Vi rider ud af Mandalay til at udforske byerne Sagaing og Mingun. De to små byer ligger på bredden af Irrawaddy-floden. Først skal vi cykle til den berømte U Bien bridge. Broen er kendt for at være den længste teak bro i Asien og tilbyder nogle virkelig gode fotomuligheder. Vi følger derefter floden forbi Sagaing, et vigtigt religiøst og monastiske center og hjemsted for mange klostre og stupaer. Vi fortsætter på vores naturskønne cykelrute til Mingun hvor vi vil besøge ruinerne af Pahtodawgyi. Denne enorme ufærdige stupa kunne have været den største i verden, hvis udfyldt, men i stedet endte det med at blive den største bunke mursten i verden. Ikke desto mindre er det meget imponerende. Vi vil også se Mingun klokke, der vejer 90 tons og er den største ringende klokke i verden. Efter en frokost vil vi have en dejlig retur til Mandalay via båd. Det er insprirerende at se livet på floden gå sin vante gang, mens vi flyder nedstrøms til Mandalay. (M,F,A)
 

Dag 8 Hviledag i Mandalay

Dagen er afsat til at udforske Mandalay på egen hånd. Der er mange spændende seværdigheder i Mandalay og det kan også varmt anbefales at besøge Zegyo markedet. Vi anbefaler at slutte dagen på toppen af Mandalay Hill og nyde solnedgangen og den skønne stemning når mørket lægger sig over Mandalay. (M)

Dag 9 Fra Mandalay til Myingyan

80 km cykling.

Vi begynder dagen med at cykle langs bredden af Irrawaddyfloden. Vi følger de små hyggelige veje til et lille færgeleje. Her krydser floden til en gammel forfalden by som i tidernes morgen var hovedstaden i det gamle Ava Kongerige. Her ser vi resterne af den gamle bymur, der beskyttede byen i næsten to århundreder, fra 1364 til 1555. Vi fortsætter vores cykeltur gennem landlige omgivelser. På markerne gror der hirse, sesam, bomuld og mange sorter af ærter og bønner. Cykelturen slutter i byen Pyinsi. Her læsser vi cyklerne på følgekøretøjet og kører i bil til Myingyan som er vores stop for natten. (M,F,A)
 

Dag 10 Fra Myingyan til Mt. Popa

80 km cykling

Fra Myingyian tager vi til Mount Popa. Den store monolit rejser sig 650 meter lodret op af det flade slettelandskab og kan ses fra mange kilometers afstand. På toppen af Mount Popa klippen ligger der et fint lille tempel som ifølge lokale sagn er befolket af Burmas mest beundrede ånder, i Burma kaldet ”Nats”. Vi vandrer op af de 900 trappetrin op til templet, hvorfra der er en fantastisk panorama udsigt over det omkringliggende landskab. Vi tilbringer natten på et dejligt resort med en spektakulær beliggenhed og udsigt til Mount Popa. (M,F,A)
 

Dag 11 Fra Mt. Popa til Bagan

75 km cykling.

Du vågner op til den fantastiske udsigt over Mount Popa! Efter morgenmaden cykler vi en anden rute ned gennem de små landsbyer og det frodige agerland hvor bønderne arbejder på markerne med gamle træplove trukket af vandbøfler. Vi cykler ind i den tusind år gamle tempelby Bagan. Bagan ligger på bredden af Irrawaddyfloden og er fyldt med tusindvis af templer. Vi skal også bo ved floden på Riverside Hotel. Vi ankommer midt på eftermiddagen og der er tid til en dukkert i poolen inden vi spiser aftensmad. (M,F,A)
 

Dag 12 Bagan

30 km cykling.

Vi har afsat hele dagen til at opleve Bagan. Cyklen er det perfekte transportmiddel til at udforske de gamle smukke tempelby. Vi starter dagen med en cykeltur rundt i den arkæologiske zone og besøger flere af de største og fineste templer. Midt på dagen vender vi tilbage til vores hotel for at spise frokost. Det er ganske varmt midt på dagen, så vi tager også et par afslappende timer ved poolen, inden vi sidst på eftermiddagen igen tager på udflugt. Vi tager cyklerne på en tur langs floden for at fange den nedgående sol fra toppen af et tempel. (M,F,A)
 

Dag 13 Fly fra Bagan til Yangon

Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen og flyver til Yangon. Vi ankommer til Yangon inden frokost og tager direkte fra lufthavnen til hotellet. Vi spiser en hurtig frokost og tager derefter ud på sightseeing i Yangon. Udflugten forgår med en trishaw i downtown Yangon og vi får set de største seværdigheder i den smukke gamle by. Om aftenen har vi en hyggelig afskedsmiddag. (M,F,A)

Dag 14 Yangon

Transfer til lufthavn for afrejse. (M)

Prisen inkluderer

 • 13 nætters ophold I delt dobbeltværelse på 3 og 4 stjernede tourist klassehoteller.
 • Indenrigsfly Yangon-Heho // Mandalay-Yangon.
 • Alle udflugter og sightseeingture ifølge program.
 • Alle måltider som beskrevet i dag-til-dag programmet.
 • Engelsktalende guide og international gruppe
 • Al transport i følgebil som beskrevet I programmet.
 • Alle indgangsfee til seværdigheder som beskrevet I dag-til-dag programmet.
Ikke inkluderet
 • Flyrejse til/fra Burma.
 • Leje af cykel, 1.425,- kr person for hele turen.
 • Visa til Myanmar.
 • Rejseforsikringer og afbestillingsforsikring.
Afrejse
Hjemkomst

Praktisk info

Om prisen

15. November - 28. November 2015

20. December 2015 - 2. Januar 2016

Bemærk: prisen er for 'Land Only' og flybilletten til/fra Yangon er ikke inkluderet. Tillæg for enkeltværelse: 5.530,- kr.

Ankomst og Afrejse
Denne tur starter og slutter i Yangon. Internationale flyvninger er ikke inkluderet i prisen. Indenlandske flyvninger som er angivet er inkluderet. Du er velkommen til at kontakte os for råd til de bedste ankomst- og afgangstider før du arrangerer fly.   

 

 

Praktisk info

Denne tur foregår på mountainbikes og man cykler sammenlagt 610 km på små landeveje og rolige veje. Selvom 80 % af turen foregår på asfalt kan vejen være i dårlig stand enkelte steder. Man vil cykle på nogle grusveje, disse er ikke tekniske, men blot for at få dig væk fra den slagne vej. De første par dage cykler vi op på og ned fra Shan plateauet, men det er ikke særlig stejle stigninger. Vi vil passere gennem mange små landsbyer, og du vil finde indbyggerne nysgerrige, venlige og høflige. Vejene deles med cyklister, vinkende børn og vogne trukket af okser. Anden fase af turen forgår på flad vej eller på blide bølgende bakker og skærer sig gennem rismarker, gamle byer og naturskønne landskaber. Er du i almindelig fysisk form, vil du ikke have problemer med denne tur.

Turen er fuldt understøttet; en bus med air-condition følger os hele vejen og man kan springe sektioner over, hvis man ønsker det. Der er utrolig meget at se på turen, og der stoppes ofte for at se templerne, landlige scener (specielt ved rishøst) og landsbyer.
 

Vilkår/betingelser for cykling: Selvom denne tur dækker omkring 610 km på 9 dage på cykel, så er turen ikke teknik eller særlig krævende, men der er nogle lange dage i sadlen.

Egnethed: Denne tur er en cykelferie og egnet for alle der er i rimelig fysisk form. Der er nogle lange ture og én eller to hårde stigninger. Men med fremragende støtte kan der tages hensyn til uerfarne ryttere og ikke-cyklende partnere. Alle er velkomne til at deltage på denne tur.  

 
Cykler

Da der er en del mennesker som ikke kunne forestille sig at tage på denne slags cykelferie uden deres egen cykel, udbyder vi dem ikke som en del af denne tur. Det er dog muligt at leje cykler på turen.

Cyklerne er Trek mountainbikes med letvægts alurammer, 24-27 speed gearing, disc/v-bremser, Shimano komponenter og forhjulsophæng. Hvis du vil medbringe din egen cykel, anbefaler vi at det er en mountainbike og at den er i god mekanisk stand.      

Reparation af cykler: Almindelige reservedele og værktøj medbringes af guiden og i følgebilen. Dog kan vi ikke garantere reservedele til alle tænkelige problemer. Det anbefales selv at medbringe ekstra slanger, dæk og en pumpe.

Sikkerhed: Det anbefales på det kraftigste at bære cykelhjelm på alle vores cykeleventyr. Guiden er uddannet i førstehjælp og redningstjeneste, men du skal i høj grad selv være ansvarlig for din egen sikkerhed på turen. Det er derfor obligatorisk, at du tegner en rejseforsikring der dækker en mountainbike tur.

Support: Vi vil blive supporteret af køretøjer der er specielt modificerede til cykelture. Disse køretøjer følger os på hele turen og er altid til rådighed hvis man bliver træt. Det er meget let at få cyklerne på og af, så du kan slappe af når du er træt, og cykle når du har lyst til det.

 

 

Guides

Du vil blive ledet af en lokal engelsktalende guide, og hvis gruppen består af 8 personer eller mere, vil vi tilføje endnu en guide til turen. Alle vores guider er velinformerede i historie, kultur og religion i det område hvor turen foregår, og de er dygtige til at videregive denne viden til deltagerne. Guiden er uddannet i førstehjælp, er en erfaren cykelrytter og er i stand til at håndtere de fleste mindre reparationer undervejs.

 
Pas og Visum

Visum er påkrævet for alle besøgende i Myanmar og du skal selv sørge for at søge visum på Myanmar ambassade. Hvis du flyver til Yangon er det muligt at få et enkelt indrejse e-visum online for US$ 50, som er gyldigt i 28 dage efter indrejse til landet.

 
Mad og drikke

Mad: Måltider indgår som ifølge rejseplanen, hvor M = morgenmad, F = frokost og A = aftensmad. Det vil sige Helpension pånær hviledagen dag 8, hvor kun morgenmad er inkluderet.

De fleste måltider er lokale retter og indeholder nudler, ris, karryretter og supper. Eventuelle særlige kostbehov kan der også tages hensyn til. Venligst giv besked om disse behov ved booking.

Drikkevarer: At være helt hydreret er noget vi tager meget seriøst. Koldt vand, og læskedrikke er inkluderet i prisen mens vi cykler. Læskedrikke og andre drikkevarer i forbindelse med måltider er ikke inkluderet. Øl er frit tilgængeligt overalt, men er IKKE inkluderet i prisen.

 
Solorejsende

Mountain Adventures kræver ikke et gebyr for at rejse alene. Vi vil så vidt muligt arrangere at du kan dele værelse med en anden rejsende af samme køn. Kan dette ikke lade sig gøre, vil du få et enkeltværelse uden ekstra beregning. Hvis det foretrækkes ikke at dele værelse, kan du sikre dig dit eget værelse mod ekstra beregning.

Valuta

Penge: Burmas daglige valuta er Kyat. Kyat bruges til at købe småting, flaskevand eller snacks, mens dollars bruges til alt andet. Euroen er også i stigende grad accepteret. Kursen er generelt bedre i Yangon end andre distrikter, og jo større beløb, jo bedre kurs (dvs. 100 USD giver 2 % mere kyat end 50 USD). Benyt kun ny udstedt US valuta. Pengeautomater fra CB Bank og KBZ Bank er tilgængelige i Yangon og Mandalay. Der er et servicegebyr på 5.000 kyat og den maksimale udbetaling er 300.000 kyat. Kreditkort kan benyttes på nogle fornemme restauranter og nogle hoteller accepterer også kreditkort (gebyr på 3-8 %). Det anbefales dog ikke at stole på denne tjeneste, da internettet ofte går ned og gør betaling med kreditkort umulig. Rejsechecks kan i øjeblikket IKKE anvendes eller veksles i Myanmar.

Ekstraudgifter: Det er almindeligt at give drikkepenge til lokale guider og chauffører. Som generel vejledning finder vi omkring US$ 3-4 pr. person pr. dag passende.

 
Udstyr og rabataftaler

Friluftsland

Kvalitetsudstyr og god planlægning ligger til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% rabat på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk. I modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Cykelshoppen

Når du køber en cykelferie hos Mountain Adventures, får du 10% rabat på alle ikke-i-forvejen-nedsatte varer hos Cykelshoppen.dk.

Klima

Myanmar har et tropisk klima med forholdsvis høj luftfugtighed. Der er tre årstider: Fra marts til juni er det varmt og tørt med dagtemperaturer mellem 27 og 40 grader, og en nattemperatur i 20’erne. Regntiden er fra juli til september, hvor temperaturerne er lavere på grund af regnen. Den kølige årstid (specielt i bjergene) er fra september til februar med gennemsnitstemperaturer mellem 20 og 30 grader. Det vil være meget køligere om natten i bjergene i Shan-staten, hvor vi tilbringer 2 nætter. Derfor anbefales tøj til koldt klima, såsom handsker, huer og jakker.

Har du spørgsmål?

Ring til eksperterne alle hverdage fra kl. 09 - 15.

Tlf. 71 99 02 89

Eller skriv til os på:

[email protected]

Få tilbud

Fandt du ikke hvad du søgte? Vi giver gerne et uforpligtende tilbud på din næste aktive rejse.
Udfyld afrejse og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi dig et uforpligtende tilbud på din rejse.

Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring

Har du spørgsmål?

Ring til eksperterne

71 99 02 89

Klik for at skrive til os

Hverdage fra 09 - 15

Vores kunder

Følg os

 

×Vind et rejsegavekort på 2000kr

Vi trækker lod blandt alle, som tilmelder sig vores nyhedsbrev - lodtrækningen sker hver tredje måned.

Kontakt os ×

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til os.

Telefon: 71 99 02 89
Mail: [email protected]

Se åbningtider