DKK 4.490,00

Italien - Cykelferie Dolomitterne til Venedig

Turens samlede distance: ca. 305km

Bjergkæden Dolomitterne er opført på UNESCO’s verdensarvsliste og rummer nogle af verdens mest berømte og spektakulære bjergtinder. Trods de mange luksuriøse skiresorter findes her stadig små, karakteristiske landsbyer hvor familiedrevne hoteller byder cyklister velkommen med solide, veltillavede måltider, den allestedsnærværende grappa og dampende cappuccinoer. På den del af turen, der går gennem Dolomitterne vil I møde hele tre forskellige lokale kulturer: den tyrolske, den italienske og Ladino-kulturen.

Denne cykeltur er for dem, der ønsker at opleve det varierede landskab fra Dolomitternes bjerge, over den flade Veneto-slette til det vidunderlige Venedig. En aktivferie der byder på fysisk udfoldelse, god mad, betagende landskaber og smukke byer.

 • Velholdt cykelsti langs Dolomitternes gamle jernbanespor
 • Smag på Dolomitternes mange lokale egnsretter
 • Opleve Dolomitterne og Cortina d'Ampezzo
 • Stå for foden af de vilde bjergtoppe Lavaredo
 • Drik brændevin i Grappa
 • Se Venedig
 • Ophold på smukke hoteller med god beliggenhed
 • Omfattende turbeskrivelser og gode kort (1:50.000)
 • 24 timers lokal assistance
 • Transport af bagage
 
Overblik
Sværhedsgrad:
1
2
3
4
5
6
Afrejse i månederne:
nov
dec
jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
Datoer

Hvis I kan vælge datoen i rejsens kalender, så kan turen starte den dato.

Kunderne siger

Rejseplan Se alle dageLuk alle dage

Dag 1 Ankomst til Niederdorf/Toblach

Efter ankomsten til jeres hotel Dobbacio (1200 m højde) kan I gå en tur i byen. Denne alpeby er domineret af en fæstning og det såkaldte ‘Røde Tårn’. Om aftenen kan I spise middag på en typisk lokal restaurant, hvor de serverer lokale specialiteter.
Hotel i Dobbiaco eller nærmeste omgivelser. 

Dag 2 Fra Toblach til Cortina d'Ampezzo

Turlængde: 30-35 km - Varighed: 3,5 timer

Turen udgår fra Dobbiaco ad en vedligeholdt cykelsti, der er anlagt på det nedlagte jernbaneareal fra Dobbiaco til Calalzo di Cadore. Cykelruten går gennem Höhlensteindalen og Dobbiaco/Toblachsøen, som blev dannet efter et stort jordskred lukkede dalen af ovenfor Rienzafloden. Kort efter passerer I krigskirkegården fra 1. verdenskrig. Idet I passerer Dürrensøen kan I beundre Lavaredos Tre Tinder. Så er I snart i provinsen Belluno, hvor nationalparken Dolomiti Bellunesi ligger. Dagens endestation er Cortina d’Ampezzo. Udenfor vintermånederne er den lille by noget tilbagelænet og dermed et ideelt sted til en fredelig slentretur gennem byen og dens nærmeste omgivelser. Om aftenen finder I et rart sted, hvor I kan smage lokale specialiteter. 
Hotel i Cortina d’Ampezzo. 
 

 
Dag 3 Fra Cortina d'Ampezzo til Belluno

Turlængde: ca. 75 km - Varighed: 4-6 timer

Også i dag vil det meste af jeres rute følge det gamle jernbaneterræn, der fører ned mod Belluno. På første del af turen har I Marmoladas tinder på jeres venstre side, mens I cykler mod den lille by, Pieve di Cadore, der er den store italienske 1500-tals maler Tizians fødested. Besøg det hus, hvor Tizian blev født, og tag en kop kaffe eller en kølig læskedrik på en lokal bar. Fortsæt til Calalzo di Cadore, hvor I skifter cykelsti der tager jer til Longarone. Longarone er fuldstændig genopbygget i 1963, efter at et stort jordskred fyldte søen over byen, hvilket gjord at byen blev oversvømmet og ødelagt. Fra Longarone kører I gennem let bakket terræn indtil I når frem til Belluno.
 

 
Dag 4 Fra Calalzo til Belluno to Feltre

Turlængde: 40 km - Varighed: 3/4 timer.

Efter at have set Belluno og dens historiske bymidte, cykler I videre mod byen Feltre. På jeres højre side byder ‘Dolomit Bellunesi’ på udsigter til kalkstensklipper og -tinder. Nu går turen gennem et bakket landskab ad veje kantet med træer. Det kan anbefales at stoppe ved Cessiomaggiore og besøge cykelmuseet (Museo delle Bicicletta), hvor tidernes skiftende cykelmodeller er udstillet side om side med de jernheste, der har tjent store italienske cykelchampions, som fx Fausto Coppi og Gino Bartali. Sidst på dagen ankommer I til Feltre, der er kendt som den berømte italienske arkitekt Palladios fødested. Tjek ind på jeres hotel og gå en tur i byen, for at se de mange kirker og gamle paladser. 
Hotel i Feltre. 
 

 
Dag 5 Fra Feltre til Bassano del Grappa

Turlængde: 55 km - Varighed: 4 timer.

Dagens cykeldistance tager jer fra Feltre til Bassano del Grappa og fører forbi Corlo-søen. Nu passerer I gennem Brenta-flodens dal. Brenta løber under Mt. Grappa, der har lagt navn til byen Bassano. Under første verdenskrig var Mt. Grappa en italiensk bastion, der beskyttede Veneto-sletten, og som østrigerne rettede flere forgæves angreb mod. Bjerget er kendt som en af de hårdeste stigninger på det årlige ‘Giro d’Italia’ landevejscykelløb. Dagens cykeltur slutter ved Bassano del Grappa. Besøg byens centrum med den pragtfulde ‘Piazza dell Libertá’. Gå heller ikke glip af Villa Angarano, der er tegnet af Palladio. Tag en grappa ovenpå middagen. Det er den lokale brændevin, lavet på druekvas. 
Hotel i Bassano del Grappa. 
 

 
Dag 6 Bassano del Grappa til Treviso

Turlængde: 55 km - Varighed: 4,5 timer.

Læg Bassano del Grappa bag jer og kør ad rolige landeveje til Treviso. Hist og her cykler I forbi Palladios villaer. I har nu forladt bjergområdet og kører på sletten ned mod Treviso. På vejen kører I gennem flere landsbyer, en af disse er Asolo, der er opført som en af Italiens smukkeste landsbyer. Det er overflødigt at nævne, at Asolo er det perfekte sted at stille cyklerne og tage en kort spadseretur i byen og måske en tidlig frokost, eller i hvert fald en kop kaffe. Fortsæt over Veneto-sletten til Treviso, hvor I skal overnatte. Treviso er berømt for sin historiske bykerne, hvor I kan strejfe rundt i de små gader og langs de smalle kanaler, og helt sikkert finde et godt sted at spise jeres middag. 
Hotel i Treviso. 
 

Dag 7 Treviso til Venedig

Turlængde: 45 km - Varighed: 3 timer.

Cykelturens sidste dag fører jer fra Treviso til ‘Serenissima’, det skønne Venedig. I cykler ad fredelige biveje gennem opdyrkede marker og vingårde, der producerer kendte vine som Bardolino og Valpolicella. Efter efter at have frisket jer op på jeres hotel i Mestre, er det tid at besøge Venedig, der er verdensberømt for sine smukke kanaler, gamle renaissancepaladser og store kirker, såvel som for sit karneval. På jeres tur gennem byens labyrint skal I sørge for at se Markuspladsen, Dogepaladset og Rialtobroen. En bådtur er også et must, måske endda i en gondol, tværs over Canal Grande og gennem de mange små sidekanaler. Det er også en god idé at besøge byens mindre kendte dele, som fx jødeghettoen, hvor det markante fravær af turister næsten kan få jer til at tro, at I ikke længere er i Venedig. Kunstelskere vil besøge et af byens mange muséer eller gallerier. For at få mest muligt ud af Venedigs romantiske stemning bør I tage en aperitif inden middagen og en spadseretur efter middagen. Hotel i Mestre. 

 

Dag 8 Hjemrejse

Efter morgenmaden på hotellet i Mestre er turen forbi. Der er togtransport til lufthavnen i Venedig eller Treviso. 

Prisen inkluderer

 • 1 nats ophold i Dobbiaco, inkl. morgenmad
 • 1 nats ophold i Cortina d'Ampezzo, inkl. morgenmad
 • 1 nats ophold i Belluno, inkl. morgenmad
 • 1 nats ophold i Feltre, inkl. morgenmad
 • 1 nats ophold i Bassano del Grappa, inkl. morgenmad
 • 1 nats ophold i Treviso, inkl. morgenmad
 • 1 nats ophold i Mestre, inkl morgenmad
 • Transport af bagagen fra hotel til hotel
 • Detaljeret rutebeskrivelse, samt relevant turistinformation
 • Detaljeret cykelkort
 • 24 timers lokal assistance
Ikke inkluderet
 • Transport fra Danmark til Italien t/r
 • Administrationsgebyr kr. 145,-
 • Leje af cykler
 • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring
 • Togbillet fra Longarone til Belluno på dag 3
 • Turistskatter (muligvis opkrævet på nogle hoteller)
DKK 4.490,00

Praktisk info

Om prisen

Prisen er baseret på, at man rejser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltværelse.

På denne tur er I på egen hånd og er jeres egen turleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelse, kort og vigtigt af alt: Transport af bagagen fra hotel til hotel.

Afrejsedatoer
Turen starter på udvalgte dage i perioden  28. april -  29. september med minimun 2 deltagere. Hvis I er 5+ personer, kan turen også starte andre dage. Send os en mail på [email protected] med jeres ønskede startdag, hvis I er 5+ personer. Turen kan ikke starte 6-8 juli i 2018.

Bemærk: Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du gemme dit tilbud, hvorefter det bliver send til dig som pdf. På den måde kan du fx sende det til dine medrejsende, så de også kan se prisen og hvad der er inkluderet. Når du har gemt et tilbud, kan du sidenhen genoptage bestillingen og du behøver ikke indtaste alle oplysninger igen.

Transport

Transporten fra Danmark til Italien t/r er ikke inkluderet i rejsearrangementet.

Fly til Venedig

Flyrejsen fra Danmark til Venedig er ikke inkluderet i rejsens pris. I kan finde flybilletterne i en flybilletsøgemaskine så som momondo.dk eller t2t.dk. I er velkomne til at kontakte os, hvis I vil have hjælp til at finde den rette flyrejse.

Bemærk: Vi anbefaler, at I venter med at købe flyrejsen, indtil vi har bekræftet turen.

Links
Momondo
t2t.dk
Norwegian

Fra Vendig til Toblach

Bus/tog 
Fra Venedig lufthavn er der busforbindelse direkte til Dolomitterne med Cortina Express. En anden mulighed er at tage til Maestre, hvorfra ATVO-busserne kører til Cortina.
I Cortina skifter i bus - tiderne kan ses både på linket over, men I kan også finde hjælp til overblikket på siden Rome2Rio.

Skulle I ankomme i Cortina for sent til at nå den sidste bus til Dobbiaco (typisk omkring kl 18-19), kan vi arrangere en transfer for jer. Prisen er 60 euro for en bil (max 8 personer).
Vi kan også arrangere transfer fra Venedig Lufthavn (Marco Polo eller Treviso) helt til Dobbiaco. Prisen er kr. 2790,-  for en bil (max 8 personer).

De andre muligheder

Fra Innsbruck er der fine togforbindelser via Fortezza til Dobbiaco.

Det er også muligt at tage toget fra Venedig til Dobbiaco, det er dog en lidt længere tur. I kan få et overblik over tiderne fra Venedig Mestre til Dobbiaco på www.trenitalia.com 

Hvis du er kørt selv og bilen står i Toblach

Hver onsdag og lørdag arrangerer vi en transfer retur fra Venedig (Maestre) til Niederdorf/Toblach. Prisen er 590kr pr. person og den skal bestilles på forhånd. Det er muligt at stille bilen ved/nær det første hotel.

Overnatninger

Overnatning er på gode og hyggelige 3-stjernede og til tider 4-stjernede familiedrevne hoteller. 
Overnatningerne i Dobbiaco/Toblach kan også være i Villabassa/Niederdorf.

1. overnatning er på et 3-stjernet hotel i Dobbiaco
2. overnatning tilbringer I på et 3-stjernet hotel i Cortina d'Ampezzo
3. overnatning tilbringer I på et 3-stjernet hotel i Belluno, i gå-afstand til byens centrum
4. overnatning er på 3-stjernet hotel i Feltre, tæt på byens historiske centrum
5. overnatning vil I overnatte i et 3-stjernet hotel i Bassano del Grappa
6. overnatning tilbringer I på et hotel i Treviso
7. overnatning er på et 3-stjernet hotel i byen Mestre, som ligger tæt på Venedig

Vi kan arrangere ekstra nætter i Pusteria-dalen. Pris fra kr. 590,- pr. person. 
Ekstra nætter i Venedig på 4-stjernet hotel i Quarto D'Altino: Pris fra kr. 690,- pr. person.

Sværhedsgrad

Cykelturen foregår på gode veje og er af moderat sværhedsgrad 3, med få længere stigninger. Læs mere om vores graderingssystem her. I kører på rolige veje, med begrænset mængde trafik. Vejene er lidt mere trafikerede i den absolutte sommerhøjsæson, men det er sjældent et problem.

 
Børnerabat og delte værelser

På denne rejse er der rabat for børn og personer, som deler værelse med "to fuldt betalende voksne". Hvor meget rabat der er afhænger af alder, således:

Børn under 5,99 år: gratis
Børn mellem 6 og 11,99 år: 50% rabat
Børn mellem 12 – 14,99 år: 25% rabat
Personer fra 15 år og op: 10% rabat

Eksempel 1
I er 2 voksne og 1 barn. Her er det meget enkelt, fordi I bor på samme værelse. Barnet får rabat i forhold til ovenstående priser.

Eksempel 2
I er 2 voksne og 2 børn (alder 5 og 13 år). Her har I to muligheder. Hvis I vil bo på to dobbeltværelser, så vil det være fuld pris for alle deltagere. Hvis I vil sove på samme værelse (fx et familieværelse), så vil begge børn få rabat (henholdsvis gratis og 25% rabat)

Eksempel 3
I er 2 voksne og 3 børn (alder: 7, 13 og 15 år). Her vil I sandsynligvis skulle bruge to dobbeltværelser, hvor det yngste barn sover sammen med forældrene. Der vil derfor kun være rabat for det yngste barn på 7 år, som får 50% rabat.

Eksempel 4
I er 3 voksne, som vil sove på samme dobbeltværelse. Her vil den ekstra voksne få 10% rabat.  

Bemærk
På vores bookingformular kan man kun vælge "voksne" og siden kan ikke selv udregne børnerabat. I skal derfor blot skrive detaljerne om børnenes alder, fødselsdato og evt ønsket værelsesfordeling i beskedfeltet, når I booker rejsen. Så sørger vi for at justere prisen efterfølgende.

Det er vigtigt, at I er indforstået med, at det er jeres eget ansvar, når I vælger at tage børn med på turene. I bør tjekke beskrivelserne af sværhedsgraderne og derudfra vurdere, om den konkrete tur egner sig til jeres barn. Generelt anbefaler vi ikke at børn under 15 år er med på ture, hvor sværhedsgraden er over 2.

Rejseforsikringer

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring. Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

 
Leje af cykler

I kan leje cykler i god kvalitet, og forskellige størrelser, med 21 gear aliminium mountainbikes. Cyklerne leveres på det første hotel og er udstyret med bagagebærer, cykelcomputer, lås, og reperation kit. Ønsker I at leje cykler, kan I tilvælge dette bo på bookingformularen. Oplys venligst ønsket størrelse på cykel (jeres højde). 

Cykelleje for hele perioden: 590,00 kr.

Det er også muligt at leje elcykel. Pris pr. uge kr.1.390,- per person.

 

Udstyr og rabataftaler

Friluftsland

Kvalitetsudstyr og god planlægning ligger til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% rabat på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk. I modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Cykelshoppen

Når du køber en cykelferie hos Mountain Adventures, får du 10% rabat på alle ikke-i-forvejen-nedsatte varer hos Cykelshoppen.dk.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, og I bjergene kan der ske mange vejrændringer gennem dagen. For at give et overordnet billede af klimaet i  Bolzano-området, ses DMI's data her:

Rejsegarantifonden

Vi er medlem af Rejsegarantifonden. Reg.nr. 2529

Har du spørgsmål?

Ring til eksperterne alle hverdage fra kl. 09 - 16.

Tlf. 71 99 02 89

Eller skriv til os på:

[email protected]

Send forespørgsel

Fandt du ikke hvad du søgte? Vi giver gerne et uforpligtende tilbud på din næste aktive rejse.
Udfyld afrejse og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi dig et uforpligtende tilbud på din rejse.

Se også disse rejser

7 dages cykelferie med base på ét hotel, med skønne ruter ud gennem proseccovinm...
Sværhedsgrad: 1-2
7 dages cykelferie langs den Toscanske kyst fra Pisa til Piombino med dagstur til øen Elba. T...
Sværhedsgrad: 2
RACERCYKLER: Aktiv ferie for de, der vil opleve Amalfikystens smukke natur og strækninger, hvo...
Sværhedsgrad: 3
Cykelferie på racercykel
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Har du spørgsmål?

Ring til eksperterne

71 99 02 89

Klik for at skrive til os

Hverdage fra 09 - 15

Vores kunder

Følg os

 

;

×Vind et rejsegavekort på 5000kr

Vi trækker lod blandt alle, som tilmelder sig vores nyhedsbrev og følger på facebook.

Kontakt os ×

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til os.

Telefon: 71 99 02 89
Mail: [email protected]

Se åbningtider