DKK 3.990,00

Grækenland - Cykelferie på de Ioniske Øer

De sydlige Ioniske Øer er stadig relativt ukendte og det er virkelig en skam. Denne cykelferie på de Ioniske Øer i Grækenland byder på uspoleret natur og en dejlig rejse i det autentiske Grækenland, hvor du vil opleve små charmerende landsbyer væk fra alfarvej.

Zakynthos er en frodig ø med hundredevis af små smalle veje og umiddelbart efter, du er ankommet, får du lejlighed til at opleve dem på cykel gennem olivenlunde og forbi vingårde.

Kefalonia er mere rå og bakket, hvilket betyder, at det lejlighedsvis går opad. Der er dog en fantastisk belønning efter hver anstrengelse, da du får lov til at opleve nogle helt fantastiske panoramaudsigter ud over de flotte turkisblå hav.

Den lille intime ø Ithaka er en sand perle og vi vil næsten garantere, at det bliver kærlighed ved første blik. Øen er dækket af cypresskove og grantræer og takket være det klippernes porøse kalksten og våde vintre er øen dejligt grøn og frugtbar.

Når du ankommer til Zakynthos får du en detaljeret rutevejledning udleveret. Din bagage bliver transporteret og vil stå klar hver dag, når du ankommer til det næste hotel. For at du rigtigt får oplevet øernes unikke charme og dejlige stemning bruger vi kun små familiedrevne hoteller.

Overblik
Sværhedsgrad:
1
2
3
4
5
6
Afrejse i månederne:
nov
dec
jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
Datoer

Hvis I kan vælge datoen i rejsens kalender, så kan turen starte den dato.

Kunderne siger

Rejseplan Se alle dageLuk alle dage

Dag 1 Ankomst

I ankommer til Zakynthos, hvor I bliver mødt i lufthavnen og kørt til jeres første hotel. Afhængigt af hvornår på dage I ankommer, kan I vælge at cykle op til kirken på toppen af Ano Gerakari-bakken - denne tur er perfekt til at lære cyklen at kende. I kan naturligvis også vælge at tage en dukkert i det dejlige turkisblå hav eller bare slappe af ved hotellets swimmingpool.
Dagens cykeltur: 14km (valgfrit)

Dag 2 Videre til Kefalonia

I dag bliver I mødt af vores lokale repræsentant, som fortæller jer om turen og svarer på alle spørgsmål I måtte have. Herefter er det tid til at sætte ud på en dejlig rute, som går langs små asfalterede veje gennem olivenlunde og vinmarker. I cykler fra landsby til landsby og bliver til tider standset af får og geder, som passerer vejen. I den lille hyggelige landsby Macherado kan I spise frokost, inden I begiver jer mod øens hovedstad og færgen. Inden I stiger ombord på færgen, får I udleveret jeres bagage, som I tager med. I Poros på øen Kefalonia bliver I mødt hotelejeren, som sørger for, at I bliver kørt til hotellet, hvor I skal overnatte.
Dagens cykeltur: 34km

Dag 3 Til Argostoli

Denne dag starter med en brat stigning i cirka fem kilometer og belønningen er det friske kolde vand fra brønden ved kirken på toppen af bakken. I cykler videre ad små landeveje på Mount Aenos, hvorfra I kan nyde en fantastisk udsigt. I ender i byen Argostoli, hvor man uden problemer kan få mange timer til at gå med at se sig omkring. Byen har historisk været tæt forbundet med Venedig og den italienske indflydelse er tydelig overalt. Den centrale 'Piazza' bør I virkelig opleve.
Dagens cykeltur: 34km

Dag 4 Til Agia Efimia

Denne dag starter med en kort færgetur til den modsatte side af bugten. Fra byen Lixouri følger I ruten nordpå og kan nyde udsigten til den smukke Mirtos Beach med hvide sten, som står i skarp kontrast til det azurblå vand. Dette er en af de mest fotograferede strande i Grækenland.
Efter en stigning det sidste stykke gennem Pilaros-dalen, når I til den lille fiskerlandsby Agia Efimia. Langs byens boulevarder kan I finde et rigt udvalgt af små taverner og byen er særlig kendt for frisk fisk.
Dagens cykeltur: 37km

Dag 5 Til Ithaka

I dag kan I sove længe og evt. cykle en tur langs kysten til nabobyen Sami og på vejen bør I gøre stop ved Melissani-grotten, hvor lyset skinner igennem et lille hul i loftet og lyser op på en helt fantastisk måde - husk kameraet!

Eftermiddagsfærgen sejler jer til byen Piso Aetos på øen Ithaka (turen tager 30 minutter). Herfra cykler I opad de første to kilomter og på vejen ned igen kan I nyde udsigten over øens hovedby Vathi, som ligger i en beskyttet bugt. Byen bugner af liv, smalle gader og små cafeer. Vi anbefaler, at I besøger det arkæologiske museum, hvor I kan se de lokale fund. Vathi er fuld af liv om aftenen og der er masser af spisesteder, hvor specialiteterne igen er frisk fisk.
Dagens cykeltur: 18km

Dag 6 Fridag eller cykling

Denne dag er der ikke noget program. I bliver i Vathi, hvor I kan nyde hotellets swimmingpool, de dejlige strande eller gå en tur i byen. I kan også vælge at cykle en tur til Katheron-klostret, som ligger på toppen af Mount Neriton. I det udleverede materiale vil de mulige cykelture være grundigt beskrevet.
Dagens cykeltur: 0km / 24km / 30km

Dag 7 Tilbage til Zakynthos

I står tidligt op og tager færgen tilbage til Kefalonia. Fra Sami starter I den sidste cykeltur, hvor I cykler over Digaleto-passet. Det er en hård omgang, som dog hurtigt bliver glemt, når I ser ud over kløften ved indgangen til Poros, hvorfra I tager færgen til Zakynthos. Når I ankommer til det sidste hotel afleverer I jeres cykler. Herefter kan I slappe af på hotellet og fejre turen - fx med en Kantade (sang) på en af de lokale taverner. De lokale sange lovpriser de Ioniske øer og med alt det, I har set på turen vil det være svært ikke at synge med.

Dag 8 Hjemrejse

Dette er feriens sidste dag. I køres til lufthavnen, hvorfra I flyver hjem til Danmark.

Prisen inkluderer

 • 7 nætter på nøje udvalgte hoteller i dobbeltværelse
 • Morgenmad alle dage
 • Velkomstpakke ved ankomst til det første hotel
 • Detaljeret Kortmateriale og rutebeskrivelser
 • Leje af cykel (Hybride Mongoose Crossway) med cykeltasker, hjelme og reparationsudstyr
 • 24 timers lokal assistance
 • Transport til/fra lufthavnen
 • Transport af bagagen fra hotel til hotel
Ikke inkluderet
 • Flyrejse til/fra Zakynthos
 • Færgebilletter (cirka € 38,- pr. person i alt)
 • Turistskatter (ca 10 euro pr. værelse)
 • Administrationsgebyr kr. 145,-
 • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring.
DKK 3.990,00

Praktisk info

Om prisen

Prisen er baseret på, at man rejser minimum to deltagere sammen og overnatter i dobbeltværelse.

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting, men I skal selv sørge for transporten til turens startsted, samt efter turens afslutning. Der er indlagt et velkomstmøde på ankomstdagen, hvor I vil blive briefet med relevante info i forhold til jeres tur og cykler.

Afrejsedatoer:
Turen starter hver mandag i perioden 14. maj - 17. september i 2018. Dog er det ikke muligt at tage denne tur fra midten af juli indtil slutningen af august. Dette skyldes, at det simpelthen er for varmt til at cykle.

Solorejsende:
Det er muligt at rejse alene på denne tur. I så fald koster turen kr. 2.390,-  ekstra. Den ekstra omkostning vil automatisk blive lagt til prisen, hvis du på bookingformularen vælger "1 voksen". 

Transport

Prisen inkluderer ikke flyrejse fra Danmark til Zakynthos. Det er muligt at flyve direkte fra København eller Billund. Herunder kan du se, detaljerne for flyrejsen:

Du kan købe flyrejsen hos apollorejser.dk eller bravotours.dk

Fra København

København (16:20) - Zakynthos (20:30)
Rejsetid: 3t 10m

Zakynthos (13:00) - København (15:10)
Rejsetid: 3t 10m

 

Fra Billund

Billund (07:45) - Zakynthos (12:00)
Rejsetid: 3t 15m

Zakynthos (21:30) - Billund (23:45)
Rejsetid: 3t 15m

Bemærk: De præcise rejsetidspunkter kan variere.

Cyklerne

Cyklelejen er på denne tur inkluderet i prisen, og er af mærket Hybride Mongoose Crossway. Der er desuden inkluderet cykeltasker, hjelme og et nødkit med lappegrej. I forbindelse med booking må I gerne notere jeres højder i "bemærkninger". Så reserverer vi de cykler der passer bedst til jer. 

Overnatninger

Overnatningerne foregår i nøje udvalgte hoteller. Oftest er der tale om små familiedrevne boutique-hoteller.

Sværhedsgrad

Denne tur er en niveau 2 med længere og kuperede ruter med lange stigninger, ofte i krævende terræn og af flere timers varighed. Turen kræver godt helbred og rimelig kondition. Regelmæssig motionscykling anbefales.

 
Rejseforsikringer

Det anbefales at tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring. Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Udstyr og rabataftaler

Friluftsland

Kvalitetsudstyr og god planlægning ligger til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% rabat på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk. I modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Cykelshoppen

Når du køber en cykelferie hos Mountain Adventures, får du 10% rabat på alle ikke-i-forvejen-nedsatte varer hos Cykelshoppen.dk.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet på Zakynthos. Data er fra yr.no.

Rejsegarantifonden

Vi er medlem af Rejsegarantifonden. Reg.nr. 2529

Har du spørgsmål?

Ring til eksperterne alle hverdage fra kl. 09 - 16.

Tlf. 71 99 02 89

Eller skriv til os på:

[email protected]

Send forespørgsel

Fandt du ikke hvad du søgte? Vi giver gerne et uforpligtende tilbud på din næste aktive rejse.
Udfyld afrejse og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi dig et uforpligtende tilbud på din rejse.

Se også disse rejser

8 dages cykelferie ad de gamle jernbanespor fra Dolomitterne til Venedig i Italien med transport af ...
Sværhedsgrad: 2-3
Rejser med Børnerabat
8 dages naturskøn cykelferie ved de 10 søer i Salzkammergut nær Salzburg i &Osla...
Sværhedsgrad: 2
RACERCYKLER: Aktiv ferie for de, der vil opleve Amalfikystens smukke natur og strækninger, hvo...
Sværhedsgrad: 3
Cykelferie på racercykel
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Har du spørgsmål?

Ring til eksperterne

71 99 02 89

Klik for at skrive til os

Hverdage fra 09 - 15

Vores kunder

Følg os

 

;

×Vind et rejsegavekort på 5000kr

Vi trækker lod blandt alle, som tilmelder sig vores nyhedsbrev og følger på facebook.

Kontakt os ×

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til os.

Telefon: 71 99 02 89
Mail: [email protected]

Se åbningtider