Rejsen kan desværre ikke bestilles online lige i øjeblikket.

Ring til os på 71 99 02 89, eller vend tilbage på et senere tidspunkt for at bestille.

Marokko - Grupperejse - MTB-eventyr i Atlasbjergene med Mads Weidemann

Det er altid en utrolig oplevelse, at gå opdagelse i Atlasbjergene. De små berberlandsbyer, de gæstfrie mennesker og den enestående natur er blot nogle af højdepunkterne.
På denne tur cykler vi på mountainbikes i Atlasbjergene og ruten byder både på smukke udsigter og spændende kørsel. Vi har en lokal mountainbike-guide med på hele turen og der er desuden en følgebil med, så vi hurtigt kan lave små reparationer (eller blive kørt, hvis benene kramper). Alle måltider på turen tilberedes af en kok, som ligeledes rejser med.

I Marrakech, der ligger smukt placeret ved foden af Atlasbjergene, går vi på opdagelse i den gamle bydels gader og markeder, hvor slangetæmmere, historiefortællere og akrobater hver aften byder på magiske forestillinger.
 Atlasbjergene er nok den smukkeste og mest spændende del af Marokko.
 

Mads Weidemann

Danske Mads Weidemann er med som teknikinstruktør og delvis guide. Han er professionel mountainbikerytter, undervisning og køreteknisk ekspert, fra hvem du lærer, eller får køreteknikken opgraderet til små eller større køretekniske udfordringer turen gennem Atlasbjergene byder på.

Inden turens start på Dag 1, bliver du undervist og trænet i Grundposition, som hjælper dig til optimal balance samt korrekt vægtfordeling på mountainbiken. Grundpositionen er en fundamental position på mountainbiken, hvorfra din læring af nye køreteknikker og udvikling af disse hurtigst sker.
Gennem dag 1 bliver du foruden Grundposition også undervist i optimal bremseteknik, så denne er indøvet inden turen for alvor går i gang.

Gennem bjergene vil Mads sætte yderligere fokus på op- & nedkørselsteknikker, svingteknikker, teknikker til kørsel på udfordrende underlag som fx sten, hoppe og dropteknik samt andre køretekniske udfordringer, der måtte komme gennem de fantastiske Atlas bjerge.
Mads giver personlig feedback under læring af køreteknikkerne, hvorfra du opnår hurtigste udvikling.
Køreteknikken er naturligvis til for – dig som mountainbiker – at gøre dig bedre; udvikle dine færdigheder, højne din fortrolighed med cyklen og ikke mindst sikkerheden, når du kører.

Når vi ankommer til mål-byen, er du belært med nye køreteknikker til at bruge, hvor end du måtte køre din mountainbike.

Bemærk: Denne tur er en Tour-tur, hvor vi kører fra A-Z og hver eftermiddag gøre hold på nye overnatningssteder. Derfor tager vi udgangspunkt i de køretekniske udfordringer, vi på vejen møder.
Søger du en intensiv MTB teknik camp, bør du ikke gå udenom vores Teknik Camp til Sintra, Portugal.
Mountainbike-orakel

Mads Weidemann

Mountainbike-orakel

Læs mere »

Overblik
Sværhedsgrad:
1
2
3
4
5
6
Afrejse i månederne:
nov
dec
jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt

Kunderne siger

Rejseplan Se alle dageLuk alle dage

Dag 1 Ankomst til Marrakech

I ankommer til lufthavnen i Marrakech, hvor I bliver hentet og kørt til jeres hotel i centrum af byen. Herefter har I resten af dagen til at se jer omkring.

Dag 2 Marrakech – Tahenaout 950m –Amanar 1400m – Asni 1150m – Imsker 1400m

Efter morgenmad bliver I hentet på jeres hotel og kørt til Atlasbjergene, nærmere bestemt Tahenaout-landsbyen, hvorfra I starter turen via en grusvej gennem Terre d'Amanar og videre derfra til et højdedrag, hvorfra I har en fantastisk udsigt over Atlasbjergene og landsbyen Asni med det grønne landskab. Efter en kort pause kører I videre nedad til Erha Moulay Brahim og videre derfra gennem bondegårde og marker til I når en asfalteret vej, som fører jer til et lille sted ved et vandløb, hvor I spiser frokost. Derefter kører I videre til landsbyen Imsker, hvor I overnatter i en berberhytte.
Tid på cyklen: 3-4 timer
Køreturen fra Marrakech til Tahenaout tager cirka 40 minutter.

Dag 3 Imsker 1400m – Tachedirt 2300m – Tizi n’Tamatert pass 2289m – Imlil 1740m

Idag går det opad. I starter med at køre ad en grusvej igennem en række berberlandsbyer så som Ikkis, Tamguist og Ouanskra, indtil I når til Tachedirt, som er den sidste landsby i Imnane-dalen og den højst belligende landsby i Høje Atlas. Herfra fortsætter I ad en asfalteret vej, som fører jer til Tizi n'Tamatert-passet, hvorfra udsigten over Imlil-dalen er fantastisk. Efter en kort pause kører I nedad bakke, indtil I kommer til byen Imlil i tide til at spise frokost. I overnatter i guesthouse i Imlil.
Tid på cyklen: ca. 3 timer

Dag 4 Imlil 1740m – Imi oughlad 1400m – Tizi n’Tacht pass 2000m – Tahliouine 1750m

Efter morgenmaden kører I via en asfalteret vej, som går nedad til Imi Oughlad, hvorfra I kører videre opad via en grusvej til Tizi n'Tacht-passet, hvorfra I kan skue ud over Azzaden-dalen. I fortsætter ved at køre ned ad den samme vej, som nu fører jer igennem en række små landsbyer, så som Tahliouine. En virkelig smuk oplevelse. I overnatter i en berberhytte i Tahliouine.
Tid på cyklen: ca. 3 timer

Dag 5 Tahliouine 1750m – Tiziane 1700m – Azerfssan 1600m – Ouirgane 1000m

I dag er en kort dag, men den inkludere en teknisk krævende strækning. Det drejer sig om et single-track mellem landsbyerne Tiziane og Azerfssan, som er en meget sjov oplevelse. I løbet af turen har I en fremragende udsigt over Ouirgane-dalen. I ender i landsbyen Ouirgane, hvor I sover i en berberhytte.
Tid på cyklen: 1 time

Dag 6 Ouirgane – Marrakech

I dag bliver I kørt tilbage til Marrakech, hvor I checker ind på et Riad i centrum af byen. Herefter har I resten af dagen til at se jer omkring.

Dag 7 Marrakech

I har hele dagen i Marrakech. I kan udforske byen og evt. prøve en hammam (traditionelt Marrokansk bad).

Dag 8 Hjemrejse

I bliver hentet på hotellet og køres til lufthavnen, hvorfra I flyver hjem til Danmark eller videre ud i verden.

Prisen inkluderer

 • 3 nætter på hoteller inkl. morgenmad
 • 4 nætter i berber-lodges
 • Guide på turen i bjergene
 • Support-køretøj under hele cykelturen
 • Alle måltider i bjergene tilberedt af en kok, som er med på turen
 • Transport mellem Marrakech og bjergene
 • Guidet byvandring i Marrakech
 • Transport til/fra lufthavnen
 • Forsikring af evt. lejede cykler
Ikke inkluderet
 • Flyrejse fra København til Marrakech t/r
 • Måltider i Marrakech (udover morgenmad)
 • Cykelleje og hjelm (kan tilvælges på bookingformularen)
 • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring
Afrejse
Hjemkomst

Praktisk info

Om prisen

Prisen er baseret på, at I i deler værelser på turen. I hytterne giver det sig selv, men i Marrakech vil I bo sammen i dobbeltværelser.

Bemærk: Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du gemme dit tilbud, hvorefter det bliver send til dig som pdf. På den måde kan du fx sende det til dine medrejsende, så de også kan se prisen og hvad der er inkluderet. Når du har gemt et tilbud, kan du sidenhen genoptage bestillingen og du behøver ikke indtaste alle oplysninger igen.

Transport/flyrejse

Flyrejsen fra Danmark til Marrakech er ikke inkluderet i rejsens pris. Det letteste er at finde flyrejsen via Momondo eller t2t.dk.

Da denne rejse kræver et minimum antal deltagere bør I vente med at købe flyrejsen, indtil vi er kommet med den endelige bekræftelse. Det går vi senest to måneder inden afrejse.

Anbefalet flyrejse

Udrejse: 14.04.2018
København (06:10) - Marrakech (09:40)
Rejsetid: 4t 30m

Hjemrejse: 21.04.2018
Marrakech (10:25) - København (15:45)
Rejsetid: 4t 20m

Bemærk: Hvis I medbringer cykel selv, så er det en god ide, at have en cykelkuffert. Dem kan vi hjælpe jer med at leje, hvis I ikke har dem selv. Husk at det koster yderligere 550kr pr. vej at medbringe en cykelkuffert på Norwegians flyvninger.

Rejseleder Mads Weidemann

Mads Weidemann har en baggrund med 10 års erfaring som professionel downhill mountainbike rytter.
Derigennem har han studeret, lært og udviklet et helt kompendium af funktionelle og professionelle MTB teknikker, som han naturligvis selv bruger, når han konkurrerer i udlandets bjerge og herhjemme under danske forhold underviser i korrekt MTB teknik.
Mads er ledende MTB instruktør på Oure Sommerhøjskoles MTB kurser. Han underviser og videreudvikler MTB instruktørerne i DGI-regi og MTB klubber som DMK, Holte, Varde, Silkeborg, Kolding m. fl. bruger også hans mangeårige ekspertise.
 
Den kvindelige eliterytter Lisette Rosenbeck er under hans vinger, og hun har i år haft sin bedste sæson nogensinde med mange podiepladser.
Derudover teknik-trænede han det tidligere DMK/Webike hold med bl.a. den dobbelte verdensmester Simon Andreassen og danmarksmester Sebastian Fini.
Og som Mads siger, så er MTB teknik MTB teknik uanset cyklens formål. Der kan ikke skelnes mellem XC eller fx downhill teknik, så længe formålet er at komme sikkert igennem det udfordrende, sjove og flowrige mountainbike spor.
 

Hvad skal du have med?

Ingen deltagelse uden cykelhjelm!

Der er mulighed for at tanke vand igennem dagen og gøre hold ved købmand.
Under træningen / turen anbefales det at medbringe energiprodukter som fx gel, bar, drikkelse, klapsammen-mad m.v.

Solcreme og solbriller, for at undgå solens skarpe og trættende stråler.

Flere sæt cykeltøj. Det er fordelagtigt at medbringe flere sæt cykeltøj og gerne cykel / baggy-shorts med puder (for din egen bagendes skyld).

Hvis uheldet er ude medbringer instruktøren førstehjælpskit, mobiltelefon med nr. til skadestue.

Ved defekt cykel medbringer instruktøren cykelslanger, pumpe, mulititool osv. til låns. Der opfordres dog til, selv at medbringe div.: En rygsæk beregnet til MTB-kørsel evt. med indbygget vandblære og med plads til multitool, dækjern, ekstra slanger, pumpe, geardrop, samleled til kæde, førstehjælpskit, ekstra trøje (regnjakke, fleece / vind-vest, svedundertrøje m.v.), en ”BUFF”, ekstra brilleglas til sol- eller gråvejr, knæ-, ryg- og/eller albuebeskyttelse eller anden form for beskyttelse, hvis dette ønskes. Der vil ikke være behov for en fullface hjelm medmindre man selv ønsker denne.

Med dagens høje aktivitetsniveau skal der tankes op til morgendagens træning. Derfor anbefales der, at du spiser et solidt morgen, frokost og aftens måltid og gerne tager en ekstra portion.

Det er muligt at købe sig til overnævnte fødevare, produkter m.v., hvis ikke disse medtages hjemmefra.

Mad og drikke

På denne tur er morgenmad inkluderet i Marrakech og på turen i bjergene er alle måltider inkluderet.

Leje af Mountainbikes / Egen cykel

Egen cykel

Vi anbefaler mountainbikes af typerne: cross country / fully, trail & all-mountain. (Mads kører på 29 tommer fully) Hardtail anbefaler vi ikke, da terrænet er uden form for komfort – til tider ubarmhjertigt. Vi anbefaler som minimum en XC-fully med 100 mm. for/bag.

Beskyttelse udover almindelig cykelhjelm er ikke nødvendigt medmindre, man selv ønsker.

Leje af cykel

Cykelleje

Hvis I ikke har lyst eller mulighed for at medbringe jeres egne mountainbikes til Marokko, så kan I leje dem gennem os. De cykler I kan leje er af mærket Trek, Cannondale, Specialized og Scott. Alle cykler har 21 gear og det er muligt at få både hard tail og fuld suspension.

Pris: 1990kr pr. cykel for hele turen.

Bemærk: cykelhjelme er ikke inkluderet, men kan også lejes, hvis I ønsker det.

Sværhedsgrad

Sværhedsgraden for turen er fra øvede og op. En god fysisk grundform er vigtig at have, da vi hver dag cykler ca. 8 timer samt kører 800-1200 højdemeter.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring. Bestil her. 

Vaccinationer

Vi henviser til at tjekke www.ssi.dk og www.sikkerrejse.dk i god tid, for opdaterede oplysninger om relevante vaccinationer.
Vores kunder får 10% på vaccinationer hos Danske Lægers Vaccinations Service, på relevante vaccinationer i forbindelse med en købt rejse.  
- Undtaget fra rabatordningen er grundhonoraret, samt vaccination mod Japansk Hjernebetændelse.

Udstyr og rabataftaler

Friluftsland

Kvalitetsudstyr og god planlægning ligger til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% rabat på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk. I modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Cykelshoppen

Når du køber en cykelferie hos Mountain Adventures, får du 10% rabat på alle ikke-i-forvejen-nedsatte varer hos Cykelshoppen.dk.

Klima

Denne tur er mulig fra maj til oktober, men vejret varierer alt efter, hvornår I rejser. Her er et nogenlunde overblik over de tempaturer vi forventer i de forskellige sæsoner.

Maj
Marrakech: 25-30 grader
Bjergene: 21 grader (dag) / 7 grader (nat)

Juni og september
Marrakech: 25-35 grader
Bjergene: 26 grader (dag) / 10 grader (nat)

Juli og august
Marrakech: 30-40 grader
Bjergene: 31 grader (dag) / 12 grader (nat)

 

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området kommer her en oversigt. Data er fra dmi.dk.

Rejsegarantifonden

Vi er medlem af Rejsegarantifonden. Reg.nr. 2529

Har du spørgsmål?

Ring til eksperterne alle hverdage fra kl. 09 - 16.

Tlf. 71 99 02 89

Eller skriv til os på:

[email protected]

Send forespørgsel

Fandt du ikke hvad du søgte? Vi giver gerne et uforpligtende tilbud på din næste aktive rejse.
Udfyld afrejse og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi dig et uforpligtende tilbud på din rejse.

Se også disse rejser

GRUPPEREJSE - Rejseleder på denne tur er den professionelle mountainbike-rytter Mads Weidemann...
Sværhedsgrad:
GrupperejserMads Weidemann
8 dages cykelferie ad den portugisiske Camino fra Porto til spanske Santiago de Compostela ...
Sværhedsgrad: 3-4
Kør langs gamle skovstier imens I oplever alt hvad Dolomitterne har at byde på. En fant...
Sværhedsgrad: 4
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Har du spørgsmål?

Ring til eksperterne

71 99 02 89

Klik for at skrive til os

Hverdage fra 09 - 15

Vores kunder

Følg os

 

;

×Vind et rejsegavekort på 5000kr

Vi trækker lod blandt alle, som tilmelder sig vores nyhedsbrev og følger på facebook.

Kontakt os ×

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til os.

Telefon: 71 99 02 89
Mail: [email protected]

Se åbningtider