Dag 1 Rejse til Færøerne. Vandretur over fjeldet til Gasadalur

Ved ankomst afhentes lejebilen, og der checkes ind på første hotel, hvor de første to nætter tilbringes. Hvis I har lyst kan I allerede tage den første lille vandring ved ankomst.

Denne går til Gasadalur (Gåsedalen), som har været en af de mest isolerede bygder på Færøerne. Bygden er næsten utilgængelig, og der har indtil for få år siden ikke været nogen vej dertil. Siden 1983 har det været muligt at flyve dertil med helikopter, og alligevel tog postbuddet vandreturen over fjeldet tre gange om ugen indtil 2003, hvor der blev sprængt en tunnel gennem fjeldet.
Turen starter i Bøur og går stejlt langs fjeldkanten. Vær forsigtig og stop for at nyde udsigten over Sørvagsfjorden og de små øer i havet. Efter en stejl nedstigning, når man frem til Gasadalur. Pas på løse sten. I bygden findes ruiner fra middelalderen.
Turen tilbage til Bøur går enten samme vej over fjeldet eller gennem tunnelen.

Vandretid Ca. 2½ timer
Distance 3,5KM
Overnatning Vagar
Dag 2 Vandretur på fugleøen Mykines

Med færgen går turen fra Sørvagur til Mykines, som er kendt for sit rige fugleliv og den fine vandretur ud til Mykines holmen. Vandreturen går op ad den græsklædte sti til højderyggen. En mindesten for forliste fiskere fra Mykines passeres, og stien går over fjeldkammen og stejlt ned til græssletterne, hvor lunder ne yngler. Her kan være glat efter regnvejr, men der er gelænder at holde fast i. Vel nede af skråningen krydses en bro og I er på Holmen, som er det eneste sted på Færøerne, hvor sulen yngler. Stien slutter ved fyrtårnet, som står på Færøernes vestligste punkt. Fortsætter man over havet mod vest, er næste stop Grønland.
(Bemærk at der kun er færge til Mykines 1. maj - 31. august. Er din reservation udenfor denne periode, sender vi dig alternative vandreforslag.)

Bemærk: Denne tur kan skæres ned til 5km, som er mindst lige så fantastisk.

Vandretid Ca. 3-6 timer
Distance 5KM
Overnatning Vagar
Dag 3 Turen går til den sydligste ø, Suduroy. Vandretur til Hvannhagi

Dagen starter med en køretur gennem den undersøiske tunnel til øen Streymur. Fra Torshavn tager I færgen til den sydligste ø Suduroy. Færgeturen tager ca. 2 timer.
Vandreturen starter i Tvøroyri ved vejen, som kaldes Hvalurin. I følger en gammel sti over fjeldet til østsiden af Suduroy, hvorfra udsigten er uforlignelig. I havet ses øerne Store Dimon og Færøernes mindste og eneste ubeboede ø, Lille Dimon. Hvannhagi er et af de smukkeste steder på Suderoy.

Vandretid Ca. 4 timer
Distance 7KM
Overnatning Tvøroyri eller Vagur på Suderoy
Dag 4 Vandretur ved Sumba

Besøg det smukke og unikke stenlandskab i Blæing ved Sumba. Ved starten af vandreturen vil du have en fantastisk udsigt mod det smukke 469 meters høje Beinisvørð, som er et af Færøernes kendteste fuglefjeld.

Vandretid Ca. 4 timer
Distance 7KM
Overnatning Øravik eller Vagur på Suderoy
Dag 5 Turen går til verdens mindste hovedstad Torshavn

Tag færgen tilbage til Torshavn og check ind på hotellet. Torshavn er en charmerende lille hovedstad med caféer, restauranter, butikker, og er desuden Færøernes kulturelle centrum med museer, gallerier, teater og musik. Brug dagen på at nyde byen og gå på opdagelse mellem de smukke fredede bygninger i den gamle bydel Tinganes. Besøg bl.a. fortet Skansin, hvorfra man førhen forsvarede byen mod fremmede sørøvere. Besøg de færøske designerbutikker Gudrun & Gudrun og Sirri, samt håndværkerbutikken Østrøm.

Vandretid Ca. Varierer time
Overnatning Torshavn
Dag 6 Turen går til den lille ø Nolsoy lige udenfor Torshavn. Vandretur ud til Bordan

Tag den lille færge de 20 minutter over til øen Nolsoy, hvor alt ånder fred og idyl. Her kan du opleve en helt anderledes verden, end den du kender. Det er som om tiden har stået stille her, og du er taget tilbage i tiden. Fra Nolsoyarbygd går turen til området Korndalur med rester af huse fra gammel tid. Fortsæt langs sporet med bygdens gamle vandledning op til det gamle vandreservoir. Herfra følger I varderne til ”Uppi i Skipi” (Oppe i skibet), hvor folk før i tiden gemte sig for sørøvere. Næsten oppe på toppen kommer I til Hviliplassid (Hvilestedet), hvor man plejer at tage sig et hvil. Udsigten er helt fantastisk. Man kan i klart vejr se de nordlige øer og ind i Skalafjorden, lidt af Torshavn og Sandoy. Ude på Bordan går stien tværs over en gammel tørvehede. Der er små varder hele vejen ud til Nolsoyar Viti (Fyrtårnet). Hvis varderne er svære at se, kan man orientere sig efter to master, som rager op, hvor fyrmesterhuset står. De få huse og fyrtårnet er bygget af tilhuggede stenblokke, som er hentet i et stenbrud tæt ved.

Man kan tage en ekstra vandretur ud til Stallurin (knap 1 km), hvorfra græstørvene er blevet udskibet. Navnet Stallurin kommer af, at bådene kunne ligge side om side som heste, der står i stald. På vejen tilbage til bygden følges varderne varsomt. Efter vandringen tager I færgen tilbage til Torshavn.

Vandretid Ca. 5 timer
Distance 7KM
Overnatning Torshavn
Dag 7 Vandretur fra Torshavn til den historiske lille landsby, Kirkjubøur

I dag går turen over fjeldet fra Torshavn til Færøernes vigtigste historiske sted, Kirkjubøur. Turen begynder, hvor vejene Landavegur og Velbastadvegur krydser hinanden. Et stykke oppe ad bakken skal I lige vende jer om og nyde den fine udsigt over Torshavn og Nolsoy. I passerer to små søer, hvor der ofte er mange rider, en tretået mågefugl. Følg varderne sydpå til en talerstol af sten. I 120 år har der været afholdt folkemøder her med tilhørerne siddende på de grønne skråninger mens de sang fædrelandssange digtet til lejligheden. Fortsæt sydpå, mens I har en storslået udsigt over øerne Sandoy, Hestur, Koltur og Vagar. Som I nærmer jer Kirkjubøur, kan I se holmen Kirkjubøholmur, som før naturens rasen var landfast med bygden. Kirkjubøur var gennem middelalderen Færøernes katolske bispesæde, og dermed landets åndelige og kulturelle centrum. Olavskirken, der blev opført i 1200-tallet, er landets ældste kirke der stadig er i brug. Ruinen af Magnuskatedralen med sine 1½ meter tykke mure er også et besøg værd, ligesom Konggården, der er blandt verdens ældste træhuse, som stadig er beboet.
I kan gå samme vej tilbage til Torshavn eller tage en taxa eller bussen, som dog kun kører på hverdage.

Vandretid Ca. 2 timer
Distance 7KM
Overnatning Torshavn
Dag 8 Vandretur ud til det store vandfald, Bøsdalafossur på Vagoy. Hjemrejse

Turen er ved at komme til dens ende, men inden I rejser hjem, kan I afhængigt af flytiderne måske lige nå en sidste vandretur ud til det store vandfald Bøsdalafossur, som ligger tæt på lufthavnen.
I krydser en gammel tørvehede med sammenfaldne tørvegemmer af sten. Trælanipa er et 142 meter højt klippefremspring, der rager lige lukt op af havet. I vikingetiden blev udslidte trælle kastet ud fra klippen; heraf navnet.
Turen går videre forbi Færøernes største sø, Sørvagsvatn, hvor det hedder sig, at en nøkke skulle have boet. En nøkke er et væsen, der bor i indsøer og siges at ligne en smuk hest, der lokker folk til sig, griber dem og tager dem med sig ned på søbunden. Nøkken mister al sin kraft, hvis den hører sit navn nævnt. Fra enden af søen er der en flot udsigt over det smukke vandfald Bøsdalafossur, som skyller ud over klippesiden og falder ca. 35 meter direkte ned i Atlanterhavet.
Med de sidste vandreoplevelser går turen retur til lufthavnen, hvor bilen afleveres, og hjemrejsen begynder.

Vandretid Ca. 2 timer
Distance 5KM

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Generelt om rejsen

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for flybillet, billeje, overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting.

Dagsturene som er beskrevet I programmet er grad 2. Distancerne er kortere, men terrænet bakket. Da I er på egen hånd, bestemmer I selv, hvor langt I vil gå hver dag, og I kan vende om, når I har lyst.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Flyrejsen fra Danmark til Vagar lufthavn er ikke inkluderet i rejsens pris. I kan finde flybilletterne i en flybilletsøgemaskine så som momondo.dk eller t2t.dk. I er velkomne til at kontakte os, hvis I vil have hjælp til at finde den rette flyrejse.

Bemærk: I bør vente med at bestille flyrejsen, indtil vi har bekræftet turen.

Links

Momondo
t2t.dk

Mad og drikke

Morgenmad er inkluderet på alle hoteller.
Frokostpakke kan købes på hotellerne. Husk at bestille senest dagen før.
På Suderoy bedes oplyst til hotellet hvorvidt man ønsker aftensmad.
I Torshavn er der ikke restaurant på hotellet men restauranter og caféer tæt på.

Overnatning

I overnatter i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad på tre forskellige velbeliggende økonomiklasse hoteller i hhv. Sørvagur på øen Vagar, i Tvøroyri eller Vagur på Suderoy og i Torshavn på Streymoy.

Billeje

Pakkeprisen er baseret på en uges leje af en bil er i kategori A (Nissan Micra, Mazda 2 eller lignende) men kan opgraderes til en større bil efter ønske:
Kategori B (Opel Corsa eller lign.) Kr. 300,- for ugen.
Kategori C (Nissan Note eller lign.) Kr. 600,- for ugen.
Kategori D (Opel Astra eller lign.) Kr. 900,- for ugen.
Kategori O ( Station car: Peugeot 308 stationwagon eller lign.) Kr. 1300,- for ugen.
Kategori Q (Nissan Qashqai, 5+2) Kr. 3.900,- for ugen.
Kategori S (Bil med automagear eller 4x4) kr. 3.900,- for ugen.
Kategori T (Minibus) Kr. 8000,- for ugen.

Bilen afhentes ved ankomst og afleveres umiddelbart inden hjemrejse.
Prisen inkluderer fri kilometer, forsikringerne CDW (kasko) og TP (tyveriforsikring), lufthavnsafgift og moms.
Der er en selvrisiko på 7.000 kr. Man kan tegne en Super-CDW forsikring til 100 kr. pr. dag for at få selvrisikoen i nul. Dette kan enten forudbestilles eller tegnes ved afhentning. Vær opmærksom på at din rejseforsikring måske dækker. Tjek dine betingelser.
Er man under 21 år, skal der tegnes en Super-CDW forsikring til 100 kr. pr. dag.
Det koster 100 kr. at køre igennem en undersøisk tunnel på Færøerne. Beløbet hæves på førerens kreditkort, som skal fremvises ved afhentning.

Noter i feltet for Bemærkninger, hvem der skal være chauffør på bilen og om I ønsker at opgradere bilen.
Ekstra fører koster 150 kr.

Færger

Færgen til Mykines koster 120 kr. pr. person t/r.  (bil medbringes ikke).  

Færgen til Suduroy koster 225 kr. tur/retur for bil og chaffør og 90 kr. for ekstra personer. Reservation ikke nødvendig. 

Færgen til Nolsoy koster 45 kr. tur/retur, bil medbringes ikke. Reservation ikke nødvendig.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området, ses yr.no's data her:

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.