Cykelferie fra Bordeaux til Toulouse
Se billeder

Cykelferie fra Bordeaux til Toulouse

En fantastisk rute

På denne rejse følger I Garonne-kanalen, som er en afstikker fra Canal du Midi, som forbinder Toulouse med Middelhavet. Denne sektion kaldes ”Canal des Deux Mers” (De to haves kanal), fordi den forbinder Atlanterhavet og Middelhavet; en fantastisk rute mellem vingårde og middelalderlandsbyer langs Garonne. I kører igennem smukke byer og kulturelle seværdigheder, så som Moissac. For ikke at forglemme maden, som er fantastisk i dette område.

Turen starter i Bordeaux og slutter i Toulouse. Det er muligt at vende turen om, så I kører modsat. Hvis I ønsker dette, kan det vælges på bookingformularen.

Om ruten
Dette er en let cykeltur og etaperne varierer mellem 37 – 67km pr. dag (2-5 timers cykling). Terrænet er fladt. Hybridcykler er bedst egnet til terrænet. Mountainbikes er en mulighed men er ikke nødvendige. Fra Bordeaux er der et par stigninger og nedstigninger, men ruten bliver flad, så snart I når til kanalen. Underlaget er let at cykle på.

Højdepunkter på rejsen

  • Uforglemmelige kulturelle oplevelser
  • Sydfrankrigs smukke landskaber
  • Flad og let rute
apr.
maj
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mar.
Dag 1 Ankomst til Bordeaux

I starter jeres ferie ved ankomsten til Bordeaux, hvor I checker ind på jeres hotel. Afhængigt af hvornår I ankommer, kan I prøvekøre jeres cykler. Vi anbefaler et besøg i Bordeaux på cykel eller til fods.

Der er utallige spisesteder i Bordeaux lige fra simple restauranter til gourmet-restauranter.

Overnatning 3-stjernet hotel
Dag 2 Bordeaux til St Martin de Lerm
cykelferie-bordeaux

I forlader Bordeaux langs cykelstien, som bl.a. fører jer forbi Bastide de Créon, la Suave Majeure, som er et tidligere benediktinerkloster. I kører igennem den gamle middelalderby Sauveterre de Guyenne; en smuk historisk landsby med bymur og fire porte. Byen blev grundlagt i år 1281. I cykler udelukkende på cykelsti.

Distance 60KM
Overnatning Guesthouse med pool
Dag 3 St Martin de Lerm til Le Mas d’Agenais
cykelferie bordeaux

Efter morgenmaden starter I med at cykle fra St Martin de Lerm til la Réole ad små veje. Efter noget tid, når I til cykelstien langs Garonne-kanalen, som I følger til Fouques sur Garonne eller Mas d’Agenais.

Distance 45KM
Overnatning Guesthouse**** med pool
Dag 4 Le Mas d’Agenais til Sérignac sur Garonne
cykelferie i frankrig

Husk at besøge den smukke romerske kirke ved Mas d’Agenais. I fortsætter langs den grønne kanal, hvor der vil være rigeligt med muligheder for at stoppe op og nyde omgivelserne. I kører forbi den hyggelige lille landsby Damezan, som blev grundlagt i år 1259. Resten af turen går langs kanalen. I dag er en stille og rolig cykeldag. I overnatter i et forhenværende kloster, hvor der er tennisbane og swimmingpool.

Distance 37KM
Overnatning 3-stjernet hotel med pool
Dag 5 Sérignac til Moissac
frankrig-cykel

I fortsætter langs kanalen og passerer den smukke bro Pont Canal d’Agen, hvorefter I gør holdt i den historiske bymidte i byen Agen. I kører videre langs kanalen til Moissac, hvor I finder en centrum for romersk arkitektur. Klosteret i byen er på UNESCOs verdensarvsliste. Landskabet i Moissac er domineret de vingårde, som producerer den berømte Chasselas-vin.

Distance 55KM
Overnatning 3-stjernet hotel
Dag 6 Moissac til Toulouse
Frankrig Mountain Adventures

Dagens dejlige cykeltur fører jer atter langs Garonne-kanalen og direkte ind i hjertet af Toulouse (den lyserøde by).

Distance 67KM
Overnatning 4-stjernet hotel
Dag 7 Hjemrejse
cykling i frankrig

Cykelferien er nu slut. Inden I rejser videre anbefaler vi, at I bruger noget af dagen i Toulouse, som bryster sig af hele to UNESCO World Heritage Sites: Canal du Midi (som deles med andre byer) og Basilica of St. Sernin, som er den største bestående romanske bygning.

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Transport
Du har valgt:
Afrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Hjemrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Prisen inkluderer
Ikke inkluderet
  • Frokost og aftensmad (bortset fra Dag 2)
  • Leje af hybridcykel eller elcykel
  • Rejseforsikring
  • Afbestillingsforsikring

 

VALGFRIE TILVALG

  • Flyrejse fra København/Billund til Bordeaux t/r inkl. bagage
  • Leje af hybridcykel eller elcykel
  • Afbestillingsforsikring
Generelt om rejsen

Prisen er baseret på, at man rejser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltværelse. Mod et tillæg kan vi også arrangere turen for enkeltpersoner der rejser alene. Hvor meget ekstra turen koster som solorejsende, kan du se på bookingformularen.

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting, men I skal selv sørge for transporten til turens startsted, samt efter turens afslutning. Der er indlagt et velkomstmøde på ankomstdagen, hvor I vil blive briefet med relevante info i forhold til jeres tur og cykler.

Bemærk: Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se prisen inkl. alle dine ønskede tilvalg.

Transport/Flyrejse

Øverst på denne side, kan I vælge om flyrejsen skal være inkluderet i prisen. I er også velkomne til selv at arrangere transporten til det første hotel.

Fra Toulouse tilbage til Bordeaux
Det er muligt at tage både bus og tog fra Toulouse til Bordeaux. Få overblik over den tur via dette link: Rome2Rio

Hvis I kører til Bordeaux
Det er muligt at parkere på offentlige parkeringspladser tæt på hotellet. Prisen er cirka 90 euro for at parkere i 7 dage.

Overnatning

I overnatter på 3-stjernet hotel i Bordeaux og Moissac, 4-stjernet hotel i Toulouse, 2- og 4-stjernet charmerende guesthouse i Saint Martin de Lerm og Le Mas d'Agenais.

I Frankrig er flere og flere hoteller begyndt at fravælge deltagelse i "stjerne-systemet". Dette gælder også hoteller, som tidligere var klassificeret med 4 og 5 stjerner. At de nu ikke har nogen stjerner (og vi derfor kalder dem for Guesthouses) betyder ikke, at de er blevet dårligere. Af denne grund indikerer vi med stjerner ud for Guesthouses på denne tur, selvom de egentlig ikke længere har nogen stjerner.

Mad og drikke

Morgenmad er inkluderet alle dage og aftensmad er inkluderet på Dag 2.

Frokost er ikke inkluderet, men det er let at finde butikker, hvor I kan købe mad til en picnic eller restauranter/cafeer, hvor I kan spise frokost.

Aftensmad er kun inkluderet på Dag 2, men der er restauranter i alle de byer, hvor I skal bo. Specielt Bordeaux og Toulouse har indtil flere Michellin-stjernede restauranter.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Cykler

Denne rejse egner sig bedst til hybridcykler.

Hybridcykel
Cyklerne har 21 gear. Husk at sende os jeres højde, når I har booket rejsen (det forklarer vi på mail, når I har booket).
Alle cykler er udstyret med justérbar saddel, støtteben og bagagebærer. I får udleveret et reparations-kit, en pumpe, en lås, tasker til bagagebærer og til styret og en hjelm. I får cyklerne udleveret i Bordeaux og afleverer dem i Toulouse.

Det er også muligt at leje elcykler.

Børnesæder kan inkluderes på efterspørgsel.

Udstyr og rabataftaler

Friluftsland

Kvalitetsudstyr og god planlægning ligger til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% rabat på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk. I modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Cykelshoppen

Når du køber en cykelferie hos Mountain Adventures, får du 10% rabat på alle ikke-i-forvejen-nedsatte varer hos Cykelshoppen.dk.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af det lokale klima, kan I se følgende data fra yr.no.

klima-bordeaux

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr.