Cykelferie i Provence
Se billeder

Cykelferie i Provence

Cykelferie på egen hånd

Provence er et fantastisk solskinshjørne af Frankrig med frodige dale, den smukke middelhavskyst og middelalderlige kulturområder. Landskabet er fantastisk med dets karakteristiske duft af krydderurter og unikke farver og det er malerisk gengivet af kunstnere som Van Gogh, Picasso, Matisse og Chagall. Udover landskabet byder Provence også på spændende historie, kultur og arkitektur. På turen vil I møde flere imponerende attraktioner som Papal Paladset i Avignon, Amfiteateret i Arles og den smukke gamle akvædukt og bro – Pont du Gard, alle tre er de på UNESCO’s verdensarvsliste.

Cykelturen tager jer desuden igennem Carmargue, et fantastisk floddelta mellem de to udmundinger af Rhône floden. Terrænet her er en blanding af hede og vådområde. Camarguedeltaet er kendt for sine hvide heste og lyserøde flamingoer og et storslået fugleliv og området giver en fascinerende kontrast til turens kulturelle oplevelser.

Højdepunkter på rejsen

 • Overnatning på charmerende hoteller i Provence
 • Cykelbeskrivelser der leder jer af områdets smukkeste og roligste stier
 • Transport af jeres bagage mellem hotellerne
 • Den berømte vinlandsby Châteauneuf du Pape
 • Opleve det imponerende Papal Palads i Avignon
 • De historiske ruiner ved Les Baux
 • Van Gogh's hjemby Arles, der har lagt inspiration til flere af hans store værker
 • Det naturskønne Camargue-delta med dets hvide heste, sorte tyrer og lyserøde flamingoer
 • Den gamle akvædukt Pont du Gard der er afbilledet på 5-euro seddelerne
feb.
mar.
apr.
maj
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
Dag 1 Ankomst til Orange
Cykelferie i Provence

Afhængigt af hvornår I ankommer, bør I give jer tid til at nyde byens smukke arkitektoniske monumenter fra romertiden. Her i blandt det romerske teater og byens triumfbue der står som historiske vidner fra en svunden tid. Den gamle by emmer af en provencalsk charme og byder på et væld af små butikker og caféer.

Dag 2 Cykling gennem Châteauneuf-du-Pape til Avignon
cykelferie i skønne provence

Den første cykeletape bringer jer ind gennem den verdensberømte vinby Châteauneuf-du-Pape. En slentretur gennem landsbyens gader er absolut oplevelsen værd. Derpå cykler I videre til Avignon via de fine Rhône cykelstier, der tager jer væk fra biltrafikken. Ved ankomst til Avignon bør I gå igennem den gamle bydel og besøge den fascinerende Papal Palads.

Distance 50KM
Dag 3 Cykling fra Avignon via St. Rémy til Arles
cykelferie provence

Cykeletapen fortsætter via rolige stier fra Avignon til St. Rémy, der er en af smukkeste og mest karakteristiske Provence-landsbyer. Farverne, duftene og det daglige liv i de små stræder i den gamle by, indbyder til at give sig god tid og bruge alle sanser. På turen videre mod Arles passerer I en længere stigning, der belønner jer med en formidabel udsigt af ruinerne ved Les Baux. Herfra leder udvalgte små stier og stræder jer til den romersk prægede by Arles, som også er byen hvor Vincent van Gogh boede og malede nogle af sine største værker.

Distance 55KM
Dag 4 Cyklerundtur igennem Camargue-deltaet
cykel frankrig

Den underlige blanding af brakvand og hedeland gør Camargue til et helt unikt landskab, hvor vilde hvide heste lever blandt lyserøde flamingoer og et generelt storslået fugleliv. I følger de små stier igennem det imponerende naturreservat, inden I kommer til den lille landsby Mejanes. Udover at være kendt for sin arena har landsbyen også en lille station, hvorfra man kan komme med et lille tog, ud gennem noget af det urørte og vilde landskab. Med lidt held kan man både beundre de smukke flamingoer og vilde sorte tyre fra togets vogne.
I cykler via rolige stier og småveje tilbage til Arles for endnu en overnatning.

Distance 45KM
Dag 5 Cykling fra Arles til Beaucaire/Tarascon
frankrig cykelferie

Dagens cykeletape går fra Arles gennem ”lille Camargue”, hvor de hvide heste og sorte tyre ofte er at se fra stierne mod St. Gilles. Som medlem af UNESCO’s verdensarv er det Benediktinske kloster værd at brug lidt tid på, inden I cykler videre gennem ris- og vinmarker frem til dagens overnatning i Beaucaire/Tarascon.

Distance 50KM
Dag 6 Beaucaire/Tarascon til Pont du Gard til Uzés
Frankrig Mountain Adventures

Udsigten til det gamle fort i Tarascon, der rager op over Rhônefloden, følger jer det første stykke gennem vinområdet Costiéres de Nimes. Omkring middagstid vil I kunne se den berømte og smukke akvædukt Pont du Gard. Dette imponerende bygningsværk fra romertiden er også listet på UNESCO’s verdensarvsliste og er også afbilledet på 5-euro sedlerne. I cykler videre omgivet af aromatiske urter som Lavendel, timian og rosemarin, som I ankommer til Uzés, der emmer af middelalderlig charme. Det kan anbefales at besøge den unikke markedsplads i midten af byen.

Distance 50KM
Dag 7 Cykling fra Uzés tilbage til Orange
cykling i frankrig

På den sidste cykeletape ændres landskabet igen. I cykler gennem Garrigue’s bakkede landskab, fyldt med egetræer og middelhavsurter. Senere går ruten gennem vinmarker og frugtplantager og som I passerer floden cykler i gennem endnu et berømt vinområde Côte du Rhône, inden I om eftermiddagen atter er tilbage ved udgangspunktet i Orange.

Distance 55KM
Dag 8 Hjemrejse
cykelferie-frankrig

Efter morgenmaden er der individuel afrejse fra Orange.

Prisen inkluderer
Ikke inkluderet
 • Transport fra Danmark til Frankrig
 • Afbestillingsforsikring og Rejseforsikring
 • Administrationsgebyr (145,-)

 

VALGFRIE TILVALG

 • Leje af cykel med 7 eller 21 gear
 • Leje af elcykel
 • Halv pension
Generelt om rejsen

Prisen er baseret på, at man rejser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltværelse. Mod et tillæg kan vi også arrangere turen for enkeltpersoner der rejser alene. Hvor meget ekstra turen koster som solorejsende, kan du se på bookingformularen, hvis du vælger "1 voksen".

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting, men I skal selv sørge for transporten til turens startsted, samt efter turens afslutning. Der er indlagt et velkomstmøde på ankomstdagen, hvor I vil blive briefet med relevante info i forhold til jeres tur og cykler.

Bemærk: Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se prisen inkl. alle dine ønskede tilvalg.

Transport/Flyrejse

Transport fra Danmark til Frankrig er ikke inkluderet i rejsens pris. I er velkommen til at kontakte os, hvis I ønsker hjælp til at arrangere dette. Vi anbefaler, at I flyver til Nice eller Marseille. Det er naturligvis også muligt at køre til Orange selv og parkere bilen ved det første hotel.

Vigtigt: Vi anbefaler, at I booker rejsen hos os og venter på bekræftelsen, inden I køber flybilletterne.

Få overblik over turen fra Marseille til Orange her

Rome2Rio

Få overblik over turen fra Nice til Orange her

Rome2Rio

Overnatning

I overnatter i dobbeltværelser på 2- og 3-stjernede franske hoteller, som alle har Aircondition. Nogle af hotellerne har også swimmingpool. Morgenmad er inkluderet i prisen.

Mad og drikke

På rejsen er der inkluderet morgenmad alle dage. Det er desuden muligt at tilkøbe halv pension (7x aftensmad). Aftensmåltiderne består af 3-retters menuer og serveres nogle gange på restauranter ude de byer, I overnatter i. Halv pension kan tilvælges på bookingformularens side 2.

Velkomstmøde

Der vil blive afholdt et infomøde af en af vores lokale samarbejdspartnere, hvilket foregår på ankomstdagen og tidspunktet afhænger af, hvilket hotel I starter på og hvad tid I ankommer. I mødes i receptionen med mindre, I får andet at vide ved check-in.

Bemærk: hvis I ankommer for sent til at være med til mødet, vil cykler og velkomstpakke være klar til jer på hotellet.

Cykler

Cyklerne er unisex og udvalgt efter solid kvalitet kombineret med den bedste komfort. Cyklerne er udstyret med lys, bagagebære, skærme, 7 - 21 gear, lås og en komfortabel saddel. Desuden er der påmonteret en vandafvisende taske på både bagagebære og styr, og der medfølger et lille nødkit med relevant værktøj, ekstra cykelslange og pumpe.
For at kunne individuelt tilpasse cyklerne til jer, er det vigtigt at I oplyser højden på alle deltagere i kommentarfeltet ved booking af turen (nævn gerne om I ønsker 7 eller 21 gear - alle cyklerne har håndbremser).
Leje af cykel vælges på side 2 på bookingformularen.

El-Cykler
På denne tur er det muligt at booke en el-cykel, der gør det muligt at krydse bakket terræn med et smil. Hvis benene bliver trætte støtter den elektriske motor, så du ikke sakker agterud.
Det kræver ikke nogle forudsætninger at køre en el-cykel. Så længe man selv er aktiv i pedalerne assisterer el-motoren rytteren til en max hastighed på 25 km/t. Motoren får energi fra et aftageligt, genopladeligt batteri der rækker 120-180 km. på én ladning. El-cyklerne har samme udstyr som de ordinære cykler.
Leje af el-cykel vælges på side 2 på bookingformularen.

Udstyr og rabataftaler

Friluftsland

Kvalitetsudstyr og god planlægning ligger til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% rabat på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk. I modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Cykelshoppen

Når du køber en cykelferie hos Mountain Adventures, får du 10% rabat på alle ikke-i-forvejen-nedsatte varer hos Cykelshoppen.dk.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af det lokale klima ses yr.no's data her:

klima-provence

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr.