Fra bjerglandsbyer til den Franske Riviera
Se billeder

Fra bjerglandsbyer til den Franske Riviera

Vandreferie på egen hånd

Fra det smukke bjerglandskab tæt på den Italienske grænse, vandrer I ad smukke ruter ned til Middelhavskysten ved Menton.

På denne vandring vil I opleve bjerglandsbyer med forskelligt udtryk. Alle fascinerende i deres historie og kulturrigdom. Som I vandrer gennem bjerglandskaberne ned til den lidt blidere middelhavskyst, gennem et område med stærke italienske rødder, krydret med nyere fransk indflydelse, vil I opdage, at denne vandreferie har alt, hvad I kunne drømme om af både kultur- og naturoplevelser.

Højdepunkter på turen

 • Selv-guidet vandretur fra de nederste alper til den sydfranske middelhavskyst
 • Oplev små middelalderlandsbyer omgivet af bjerge
 • Vandring ad fine stier og småveje med storslåede udsigter
 • Fra rå klippevægge til dybtblåt middelhav
 • Hyggelige små overnatningssteder
jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Når du vælger, at fly skal være inkluderet i rejsens pris, sorteres rejsens kalender, så den kun viser datoer, hvor fly kan inkluderes automatisk fra vores system. Vi har valgt datoerne ud fra ”bedst mulige forbindelse”, hvilket oftest er direkte fly.

Hvis din ønskede dato ikke kan vælges med fly inkluderet, så tjek rejsen ”uden transport”. Her vil du se alle de mulige datoer for rejsen og du kan enten selv finde flyrejsen via fx Momondo, eller du kan kontakte os og få et tilbud med fly inkluderet.

Dag 1 Ankomst til Saint Dalmas de Tende

I ankommer til den lille bjerglandsby Saint Dalmas de Tende.

Dag 2 Rundvandring i området omkring Saint Dalmas de Tende

På turens første vandredag går ruten igennem et middelalderligt område pakket med historie og I oplever et par fantastiske bjerglandbyer og deres charmerende kultur. Der vil om aftenen være inkluderet aftensmad på hotellet i Saint Dalmas de Tende.

Vandretid Ca. 5½ timer
Højdemeter 960M
Højdemeter 960M
Dag 3 Vandring fra St. Dalamas de Tende til Saorge

På dagens vandring vil I komme igennem en række mere isolerede små bjergsamfund, der på trods af deres lidt øde beliggenhed er beboede. Landsbyerne er bygget op af tørrede stenvægge og med tage af lokalt skifer. På hotellet i Saorge vil der blive serveret aftensmad for jer.

Vandretid Ca. 6 timer
Højdemeter 900M
Højdemeter 1050M
Dag 4 Vandring fra Saorge til Breil sur Roya

Fra Fontan følger I den gamle saltrute mod landsbyen Saorge, der smukt klynger sig op ad en bjergside i et landskab der består af både grøntbevoksning og udstikkende klipper.

Herfra går turen videre ad den smukke vandrerute mod Breil sur Roya, der ligger dybt i dalen - tætpakket i en halvmåneform der nærmest er klemt inde mellem flod og klippevægge. Stemningen i byen sender tankerne flere hundrede år tilbage og i byens kirke ses et af de smukkeste orgler bygget i 1700-tallet.
Der serveres aftensmad på overnatningsstedet i den smukke by.

Vandretid Ca. 5½ timer
Højdemeter 700M
Højdemeter 800M
Dag 5 Vandring fra Breil sur Roya til Sospel

Dagens vandring bringer jer ad en smuk sti, der fører jer til den fantastisk placerede landsby Piène Haute, der velholdt troner på en bakkekam omgivet af bjerge. Som I nærmer jer, kan I se kirketårnet spejde over olivenlundenes dis og I passerer en kløft, der strækker sig ind over den italienske grænse.
Aftensmaden serveres på hotellet i Sospel.

Vandretid Ca. 5½ timer
Højdemeter 600M
Højdemeter 700M
Dag 6 Vandring fra Sospel til Sainte Agnès

I dag er der mulighed for en kortere eller længere rute.
Ruinerne af en gammel borg, byens kirke og mange andre bygninger understreger, at Sospel gennem århundreder var en vigtig landsby. Som I vandrer ud af byen, fortsætter ruten til landsbyen Sainte Agnès, hvorfra de første glimt af Middelhavet kan nydes. Som mange af de tidligere landsbyer I er vandret igennem har også denne en imponerende placering i landskabet. Der er en indbygget god udsigt, som landsbyen slynger sig op af et mindre bjerg.
Der vil være middag på overnatningsstedet i Sainte Agnés.

Vandretid Ca. 3½-6 timer
Højdemeter 580/700M
Højdemeter 1040/720M
Dag 7 Vandring fra Sainte Agnès til Menton

Denne vandring bringer jer ad stier, der snor sig som svalegange gennem det bakkede landskab. I kommer igennem de små landsbyer Monti og Castellar, der begge læner sig trygt op ad bjergene. Vandringen ned til den gamle by Menton foregår via den berømte Garavan bugt. Landskabet fra bjergene til kysten er den helt perfekte afslutning på en oplevelsesrig vandreferie.
Aftensmaden er ikke inkluderet i Menton, men byen er fuld af lækre restauranter, så det er blot at slentre ud i gaderne og lade lysten træffe valget.

Vandretid Ca. 5½ timer
Højdemeter 150M
Højdemeter 900M
Dag 8 Hjemrejse

Efter morgenmaden er der individuel hjemrejse

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Transport
Du har valgt:
Afrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Hjemrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Prisen inkluderer
Ikke inkluderet
 • Drikkevarer i forbindelse med inkluderede måltider
 • Eventuelle turistskatter på hotellerne
 • Afbestillingsforsikring og Rejseforsikring
 • Administrationsgebyr (145,-)

 

VALGFRIE TILVALG

 • Flyrejse fra Danmark til Nice t/r inkl. bagage
 • Picnic-frokoster alle dage
 • Transfer fra Nice lufthavn til første hotel
Generelt om rejsen

På denne tur er I på egen hånd uden turleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelse, kort og andre praktiske ting, men du skal selv sørge for transporten til turens startsted og hjem igen.
Hotellet forventer jeres ankomst før kl. 19.00 på ankomstdagen, hvis I overskrider denne bedes I informere os herom i god tid.

Dagsturene som er beskrevet i programmet er grad 2-3. De går langs fine stier og småveje og tager jer gennemsnitligt over 600-1000 højdemeter om dagen over en vandreperiode på ca. 6 timer. Hertil kommer selvfølgelig pauser.

Bagagen transporteres fra hotel til hotel, så I kun skal bære jeres dagstursrygsæk med jeres småfornødenheder.

Afrejsedatoer
Denne tur kan startes alle dage fra april til oktober.
Se kalender for mulige startdatoer.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Øverst på denne side, kan I vælge om I ønsker flyrejsen til Nice inkluderet i rejsens pris. I er også velkomne til selv at arrangere transporten til Frankrig.

Bemærk: Hvis I selv arrangerer transporten bør I vente med at arrangere denne, indtil vi har bekræftet rejsen.

Lokal transport
Fra Nice til Saint Dalmas de Tende går der tog. Det tager ca. 1 time og 40 min.
Togoversigt kan findes her (pris ca. 12-15€ pr. person)
Der kører bus/shuttle fra Nice lufthavn til togstationen linie 99. Den kører hver halve time og turen tager ca. 15-20 min:
Nyeste busplan findes via linket her

Hvad er lettest?
Vi kan arrangere en transfer for jer mellem Nice og St Dalmas de Tende. Hvis I ønsker dette, så kan det tilvælges på bookingformularen.

Overnatning

Overnatningen på turen foregår i dobbeltværelser på særligt udvalgte hoteller og er fordelt således:

2-stjernet hotel (4 nætter)
3-stjernet hotel (1 nat - Menton)
Kroer og gæstehuse (2 nætter)

Det er muligt at booke ekstra nætter før og efter turen

Mad og drikke

På denne tur er der inkluderet halvpension pånær aftensmaden dag 7 i Menton - hvor der er masser af restauranter at vælge i mellem.
Aftensmaden vil bestå af 2-3 retters menu og nogle steder er der ikke valgmuligheder mellem forskellige retter. Drikkevarer er ikke inkluderet.

Frokost kan købes i de små byer i løbet af turen og medbringes på vandreturene.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området, ses yr.no's data her:

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr.