Vandreferie Rundt om Mont Blanc
Se billeder

Vandreferie Rundt om Mont Blanc

Oplev bjerge i Frankrig, Italien og Schweiz

Mont Blanc massivet består af Mont Blanc (4.807 m) og er uden tvivl et af de smukkeste bjergmassiver i Alperne. På denne rundtur vil du både opleve Mont Blanc massivets franske, italienske og schweiziske ansigt. Scenerierne er storslåede med utallige alpine toppe og fascinerende gletsjere, der smukt pryder panoramaudsigten til selve Mont Blanc massivet. Bagagen bliver fragtet for jer på denne tur, så I bærer kun jeres dagsrygsæk frem til overnatningsstederne i de små traditionelle bjerglandsbyer.

Læs også: Er du bange for Mont Blanc? Læs om de farlige steder her!

Turen er selvguidet, og I vil modtage de relevante informationer på ankomstdagen i Les Contamines. Overnatningerne foregår i bjerghytter med sovesale. Vi kan opgradere overnatningerne til 2-3 stjernede hoteller, hvor i overnatter i dobbeltværelser - se nærmere under fanebjælken 'Praktisk info'.

Højdepunkter på rejsen

 • Selv-guidet vandretur fra hytte til hytte rundt om Mont Blanc
 • Oplev Mont Blanc massivet fra tre forskellige lande
 • Italiens gigantiske klippevægge
 • Schweiz' bølgende dale
 • Frankrigs enorme gletsjere
 • Halvpension på turen (i Chamonix B&B)
 • Mulighed for opgradering til dobbeltværelser på hoteller og guesthouses
apr.
maj
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mar.
Dag 1 Ankomst med mulighed for første vandring
Mont Blanc

Afhængig af ankomsttidspunktet er det muligt at vandre en lille rundtur i dag på 3-600 højdemeter, der vil bringe jer de første fine udsigtsoplevelser.
I overnatter i den traditionelle og charmerende franske landsby Les Contamines, hvor aftensmaden er inkluderet.

Overnatning Hotel (eksempel): La Gelinotte
Dag 2 Vandring over Bonhomme-passet
Mont Blanc

Dagen starter med en kort transfer til Notre Dame de la Gorge. Herfra vandrer I over Bonhomme- og Croix du Bonhomme-passene, der leder jer til Chapieux-dalen. På dette stræk vil I blive mødt af bjergtagende udsigter over Aiguille des Glaciers (3816), der smukt troner op fra de grønne sætere. I overnatter i en bjerghytte, hvor aftensmaden er inkluderet.

Vandretid Ca. 6-7 timer
Distance 18KM
Højdemeter 1200M
Højdemeter 900M
Overnatning Hotel (eksempel): Auberge de la Nova (sovesal eller dobbeltværelse)
Dag 3 Fra Frankrig til Italien
Mont Blanc

Dagen starter med at gå over la Seigne passet, der ligger ved den fransk-italienske grænse. På toppen af passet vil I stå ansigt til ansigt med Mont Blanc-massivets flotte klippevægge og isklædte toppe. Her forlader I Frankrig og begiver jer ned i den italienske Véni-dal. Fra La Cantine til Val Ferret tager I en bus for efterfølgende at vandre det sidste stykke op til bjerghytten Elena, der er tæt beliggende på Pre de Bar's-gletsjeren. - Aftensmad er inkluderet, hvis man tager turen i sovesale. Hvis I booker turen med opgradering til dobbeltværelser hele turen er aftensmad ikke inkluderet denne dag - der er rigeligt med spisesteder at vælge imellem.

Vandretid Ca. 7 timer
Distance 18KM
Højdemeter 950M
Højdemeter 1000M
Overnatning Hotel (eksempel): Refuge Elena (sovesal) eller Hotel Bouton d'Or*** (dobbeltværelser)
Dag 4 Over Ferret-passet og ind i Schweiz
Mont Blanc

Dagens vandring går op til det store Ferret-pas, der markerer grænsen mellem Italien og Schweiz. På grænsen ligger Mont Dolent (3.823m). Dette bjerg er specielt kendt, da det ligger med en bjergside i både Frankrig, Italien og Schweiz. Efter passet er der storslåede udsigter til forskellige bjergpas i horisonterne. Herfra snoer stien sig kraftigt nedad mod floden Dranse. Turen fortsætter gennem den charmerende schweiziske bjerglandsby La Fouly. Det sidste stykke går med lokal bus til Champex, hvorfra der er ca. 45 min. vandring op til den familiedrevne og charmerende bjerghytte Val d'arpette, hvor aftensmaden er inkluderet.

Vandretid Ca. 5-6 timer
Distance 17KM
Højdemeter 600M
Højdemeter 1000M
Overnatning Hotel (eksempel): Le Relais Arpette (sovesal) eller Hotel Splendide*** (dobbeltværelser)
Dag 5 Over Fenêtre d’Arpette og ned langs Trient-gletsjeren
Mont Blanc Vandring

I dag når I Fenêtre d’ Arpette (2.750m), som er turens højeste punkt. Dette pas er som taget ud af en film med dramatiske klippeskråninger til begge sider og en smal passage med en snørklet sti, der leder over passet og ned ad den rustikke bjergside på den anden side. Vandringen er krævende, men udsigten og oplevelsen er storslået, som I bevæger jer ned i dalen langs Trient-gletsjeren. Skulle vejret blive for usikkert, er der en alternativ og lidt kortere rute via Cold de Bovine passet (5-6 timer - +800m/-1135m).
Der er aftensmad og overnatning i bjerghytten Col de la Forclaz, der ligger hyggeligt placeret i de grønne bakker med udsigt til de sneklædte bjergtoppe. Eller ved opgradering i det nærtliggende Trient.

Vandretid Ca. 7-9 timer
Distance 14KM
Højdemeter 1050M
Højdemeter 1385M
Overnatning Hotel (eksempel): La Forclaz (sovesal eller dobbeltværelse)
Dag 6 Over Balme-passet og tilbage til Frankrig
Rundt om Mont Blanc

På sjettedagen starter I med at vandre op til Balme-passet, der fører jer fra Schweiz tilbage til Frankrig. Denne opstigning skaber en god kontrast til tidligere opstigninger, da det her er en sti, der snoer sig i hårnålesving op gennem grønne sætere. Fra passet er der smukke udsigter både ned over den schweiziske side og den franske side. Mulighed for flere forskellige naturskønne ruter ned til landsbyen Argentière, hvor I overnatter i bjerghytte og aftensmaden er inkluderet.

Vandretid Ca. 6-7 timer
Distance 15KM
Højdemeter 1000M
Højdemeter 1050M
Overnatning Hotel (eksempel): CAF du Tour (sovesal) eller Hotel La Couronne*** (dobbeltværelser)
Dag 7 Langs Aiguilles Rouges massivet og ned til Chamonix
Mont Blanc

Med Mont Blanc massivet i ryggen kan I gennem denne dags vandring nyde panoramaudsigten af Aiguilles Rouges-massivet. Dalenes grønne nuancer, Mont Blancs hvide gletsjere og de rødlige farver i Aiguilles Rouges-massivet – ord kan ikke retfærdiggøre den maleriske natur, der omgiver jer, så husk at nyde de sidste seks timers vandring, der tager jer gennem det fantastiske landskab til landsbyen Les Praz, inden I afslutningsvis ankommer til Chamonix. Det sidste stykke ned til Chamonix er det muligt at tage en eller to kabelbaner, hvis man vil have denne oplevelse med. I burde være retur i Chamonix ved 17-tiden.

Vandretid Ca. 6 timer
Distance 16KM
Højdemeter 1000M
Højdemeter 1050M
Overnatning Hotel (eksempel): Hôtel du Clocher**
Dag 8 Hjemrejse
Mont Blanc

Efter morgenmad er der udcheckning og hjemrejse.

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Prisen inkluderer
 • 8 dage/7 nætters vandretur med ophold i bjerghytter med overnatning i sovesale (kan opgraderes til dobbeltværelser)
 • Transfer om morgenen på dag 2
 • Morgenmad og aftensmad alle dage på nær i Courmayeur (hvis I har opgraderet til hotelversionen af turen) og sidste overnatning i Chamonix hvor blot morgenmad er inkluderet
 • Bagagetransport mellem hytterne
 • Kort og detaljeret vandrebeskrivelser for hele turen (kortmaterialet er IGN TOP 25 kort 1:25000)
 • 24 timers bemandet dansk nødtelefon under hele rejsen
 • 10% rabat i bestemte udstyrsbutikker
 • Adgang til ruten i vores GPS-app, som også fungerer offline (én adgang pr. værelse)
 • Dette er en pakkerejse og er dækket af Rejsegarantifonden og pakkerejseloven - se hvilke fordele det medfører for dig - klik her
Ikke inkluderet
 • Transport fra Danmark til Frankrig t/r
 • Transfer fra La Nova til Seloge (dag 3)
 • Bustransfers som nævnt i dagsprogrammet (Der er tale om lokale busser til få euro pr. person - husk at i Schweiz bruger de Schweizer Franc)
 • Kabelbaner (billetter købes ved kabelbanerne, hvis man ønsker denne oplevelse - Det er muligt at vandre uden brug af kabelbaner)
 • Afbestillings- og rejseforsikringer
 • Administrationsgebyr (145,-)

 

VALGFRIE TILVALG

 • Transfer fra/til Geneve lufthavn
 • Transfer fra Chamonix til Les Contamines efter turen
 • Ekstra nat før eller efter turen
Generelt om rejsen

Prisen er baseret på, at man rejser minimum to deltagere sammen, og deler hotelværelse i Les Contamines og Chamonix. Resten af tiden sover man i sovesale, i bjerghytter. - Det er muligt at opgradere til dobbeltværelser på hele turen - se under fanen "overnatning". Turen er også mulig som enkeltperson.

På denne tur er I på egen hånd og er jeres egen turleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelse, kort og vigtigst af alt: Transport af bagagen fra hytte til hytte.

Vandreturen Rundt om Mont Blanc er grad 3-4. Dagsmarcherne er på 5-9 timer med stigning på cirka 1000 højdemeter pr. dag. Turen kræver god kondition, og vi anbefaler på det varmeste, at man medbringer teleskopiske vandrestave.

Afrejsedatoer
Denne tur kan vi arrangere med daglig afgang fra juni til september, såfremt der er ledig plads op overnatningsstederne.
Der er begrænset plads i bjerghytterne og på hotellerne omkring Mont Blanc, så forsøg at booke ferien i god tid.
Vi anbefaler, at I ankommer først på eftermiddagen til Les Contamines, da dette vil give jer tid til den første gåtur i området.

Bemærk: Netop denne tur kan tage ekstra lang tid at bekræfte, så forvent at der kan gå helt op til 10 dage inden turen er endeligt på plads.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport / Flyrejse

Bemærk at transporten fra Danmark til Les Contamines i Frankrig ikke er inkluderet i rejsearrangementet og I skal selv sørge for transporten t/r til destinationen.

Den letteste måde at få et overblik over, hvordan I kommer fra en given lufthavn til det første hotel i Les Contamines er via Rome2Rio. Linket går til en søgning fra Geneve lufthavn til Les Contamines, men den kan ændres, så den passer med den lufthavn, I har i tankerne.

Flyrejse
I kan nemt søge, bestille og betale jeres flyrejse på fx momondo.dk eller t2t.dk. Vi anbefaler at I booker rejsen hos os, inden I køber flybilletterne. 

SAS og easyJet flyver direkte fra Danmark til Geneve, hvorfra der er tog til St. Gervais les Bains - Le Fayet og Chamonix (www.sbb.ch).

Fra Geneve Lufthavn til Les Contamines
Den letteste vej fra Geneve lufthavn til Les Contamines er med en direkte transfer som fx www.resortrides.com kan arrangere - I kan uforpligtende forespørge en hurtig pris på deres hjemmeside.

Det er også muligt at tage en bus fra Geneve lufthavn til Les Contamines, med skift i St. Gervais les Bains - Le Fayet (www.sat-montblanc.com). Husk at tjekke om busserne kører den dag, I har valgt at ankomme.

Fra Chamonix til Geneve Lufthavn
Der kører shuttle mellem Chamonix og Geneve lufthavn flere gange om dagen, og billetter kan bookes online: (www.easybus.com) eller (www.chamexpress.com)

Den letteste vej fra Chamonix tilbage til  Les Contamines er med tog eller bus via St. Gervais Les Bains - Le Fayet. (En Taxa på denne strækning koster ca. 80€)

Kør selv
Der er mange, som vælger at køre selv fra Danmark til Chamonix/ Les Contamines. Det tager 12 timer at køre fra den dansk-tyske grænse til Les Contamines, hvor det er muligt at parkere gratis (ikke overvåget parkering).

Hvad er absolut lettest?
Det letteste vil være at lade os arrangere transporten med privat transfer. I vil blive mødt i Geneve Lufthavn og kørt direkte til det første hotel i Les Contamines. Det samme gælder hjemrejsen, hvor I vil blive hentet på hotellet og kørt til Geneve Lufthavn, så I er fremme senest to timer inden flyet letter.
I kan booke transferen den ene vej eller begge veje, når I bestiller turen.
Herunder kan I se priserne.

Geneve Lufthavn til Les Contamines
1-4 personer: 1.490kr i alt for bilen

Chamonix til Geneve Lufthavn
1-4 personer: 1.490kr i alt for bilen

Bemærk: Når I bestiller turen kan I kun tilvælge transfer for 1-4 personer. Hvis I er flere skal I blot skrive i beskedfeltet, at I ønsker transfer og hvor mange personer, I er. Så vender vi tilbage med en pris på dette.
Overnatning

Overnatningerne i Les Contamines og Chamonix foregår på 2-3 stjernede hoteller i dobbeltværelser. Resten af turen foregår overnatningerne i sovesale i små charmerende bjerghytter. Morgenmad og aftensmad er inkluderet hele turen på nær Chamonix og i Courmayeur (hvis man er på dobbeltværelse-versionen) hvor der kun serveres morgenmad. Det er muligt at købe en madpakke med fra de fleste hytter (hør om mulighederne ved indcheckning). Alternativt kan man proviantere i de små landsbyer, inden man begiver sig ud på dagens trek. I løbet af dagen er der langt mellem indkøbsmuligheder. 

Opgradering
Det er muligt at opgradere turen, så overnatningerne foregår i dobbeltværelse på 2-3 stjernede hoteller, guesthouses og bjerghytte. Med denne løsning er der halvpension alle dage på nær dag 3 i Courmayeur og dag 7 i Chamonix. Her er kun morgenmaden inkluderet, men disse byer byder på masser af fine restauranter. Selv om man bor i dobbeltværelse er man ikke garanteret eget badeværelse, men vi forsøger at inkludere det, hvor det er muligt.

Prisen for opgraderingen er kr. 1.290,- pr. person.

Det er muligt at booke en ekstra overnatning både før og efter turen.
Prisen for ekstra nætter er:
For dobbeltværelse på 2-stjernet hotel i Les Contamines inkl. halvpension kr. 750,- pr. person/pr. nat.
For dobbeltværelse på 3-stjernet hotel i Chamonix inkl. morgenmad kr. 810,- pr. person/pr. nat.

Mad og drikke

Morgenmad og aftensmad er inkluderet i prisen og spises i bjerghytterne, hvor man overnatter (på nær Chamonix og i Courmayeur B&B). Der er frisk vand i hytterne, og det er muligt at købe sodavand m.m.

Ofte stillede spørgsmål

Her kan du læse nogle af de spørgsmål, vi ofte bliver stillet om turen rundt om Mont Blanc. Listen opdateres løbende:

Spørgsmål: Hvor mange højdemeter foregår turen i? 
Svar: I kommer til at vandre mellem 1.300m og 2.200m over havet. I gennemsnit vandrer man i 1.800m højde. Turens højeste punkt er 2.700m og det højeste beliggende overnatningsted vil være i 2.000m.

Spørgsmål: Hvornår får vi vandrematerialerne?
Svar: Vandrematerialer udleveres, når I ankommer til det første hotel. Inden ankomst har I fået voucher og liste over overnatningsstederne.

Spørgsmål: Får vi en pakkeliste?
Svar: Når I har bestilt turen får I praktisk information om turen - herunder en pakkeliste.

Vandrebeskrivelser

Ved bestilling af turen, vil du modtage alle relevante "før afrejse"-informationer. På vores individuelle selv-guidede rejser vil vandrebeskrivelser, kort og andet destinationsmateriale, blive udleveret til jer ved ankomsten til første indkvartering.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området, ses yr.no's data her:

Klima i Les Contamines

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr.