Bjergtoppe og smuglerruter i Pyrenées Orientales
Se billeder

Bjergtoppe og smuglerruter i Pyrenées Orientales

Grupperejse / Fællesrejse

Tag med på en fantastisk tur i nationalparker og beskyttede områder, hvor du vil opleve en meget forskelligartet natur, storslåede panoramaer og ikke mindst; vil komme til at stå på et par tinder og føle dig på toppen af verden. Vi følger smuglerruter og krydser GR10, vi vandrer ad fantastisk stier, der viser det bedste af området frem. Vi skal bo på herberg og hoteller, der er specialister i lokal kultur og vandring, så på den måde kommer du også tæt på den lokale madkultur.

Vi starter i Capcir, hvor vi dels vandrer i la Garrotxes, hvor signatur-bjerget le Madres (på 2469 m) ligger, dels i natioalparken omkring Lacs de Bouillouses, hvor vi skal op på toppen af Carlit (2921 m), der er det højeste bjerg i Pyrenées Orientales, med en helt vidunderlig udsigt over Pyrenæernes perlerække af tinder. Vi slutter af med to overnatninger i Riversaltes, hvor vi vandrer ad smuglerruten i et af de kendte vinområder og nyder udsigten til Middelhavet og afslutter med en vinsmagning.

jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
jan
feb
mar
apr
maj
Dag 1 Ankomst

Afhentning i Montpellier Lufthavn og ankomst, indkvartering. Der er ca. 250 km i bil

Dag 2 Akklimatisering

Akklimatisering – 10-13 km vandring i Sierra de Mauri, hvor vi kommer op i ca. 2428 m højde. Turen starter med en langsom opstigning til bjergkammen og derefter vandrer vi rundt om Camporelles søerne. Området ånder ro og byder på både skov og rå klipper, ialt ca. 700 højdemeter.

Distance 10-13KM
Højdemeter 700M
Højdemeter 700M
Dag 3 Første tinde

Første tinde bestiges, Pic de Madrès, 2469 m. Vi skal ud på en 20 km lang tur, ikke teknisk svær rundtur fra Coll de Creu. Vi vandrer gennem skoven op til Col de Sansa og videre henover højslette til Pic de Madrès, hvor vi måske møder fårehyrderne og næsten helt sikkert ser gribbe og andre rovfugle. Vi vandrer off piste ned fra tinden gennem eng og skov, indtil vi møder vandrestien, ialt godt 1000 højdemeter.

Distance 20KM
Højdemeter 1000M
Højdemeter 1000M
Dag 4 Til Bouillouses

Flyttedag – ca. 30-60 minutter i bil til Bouillouses, hvor vi vandrer omkring ”de hemmelige søer”, som er skabt af vulkaner for milioner af år siden. Flere steder skal vi henover store kampesten, der ligger langs vandkanten. Der er mange ørreder i søerne, der elsket af lystfiskere, turen er på ca. 10 km og 2-300 højdemeter.

Distance 10KM
Højdemeter 300M
Højdemeter 300M
Dag 5 Carlit's tinde

Vandring op til den 2. tinde Pic de Carlit, 2921 m. Turen starter fra hotellet, hvor der er en god opstigning gennem skoven og henover store granitformationer. Derefter går turen henover en højslette med skønne søer inden vi når foden af Carlit, hvor den egentlige opstigning starter. Turen er teknisk svær og på ca. 15 km og 1-1200 højdemeter. På toppen har man det mest fantastiske view udover Pyrenæerne. Ægte panorama.

Distance 15KM
Højdemeter 1200M
Højdemeter 1200M
Dag 6 Riversaltes

Vandring i det undersmukke område med skov og højslette, hvor vi også finder floden Audes udspring og hører og ser køernes klokker. Turen er ca. 10 km og 400 højdemeter. Efter en kort kaffepause på hotellet og farvel til vores engelske guide, er der afgang til Fitou. En køretur på et par timer må påregnes, derefter indkvartering og middag.

Distance 10KM
Højdemeter 400M
Højdemeter 400M
Dag 7 Smuglerruten

Vandring ad smuglerruten i vinområdet Vingrau. En skøn tur gennem vinmarker, vildnis og henover det pas, hvor varer blev smuglet ind til Katalonien. Vi går langs med bjergkammen og har den smukkeste udsigt udover middelhavets østersbanker og mod Ganigou, signaturbjerget på 2784, som kan bestiges på en anden tur. Turen er ca. 12 og der er 6-700 højdemeter. Om aftenen er der vinsmagning i Fitou.

Distance 12KM
Højdemeter 700M
Højdemeter 700M
Dag 8 Hjemrejse

Vi spiser morgenmad, hvorefter vi kører tilbage til Montpellier kl. 11-12. Der er ca. 100 km i bil.

Prisen inkluderer
 • 7 overnatninger i delt dobbeltværelse (enkeltværelse er muligt)
 • Morgenmad alle dage
 • 6 dags vandringer med guide i naturreservater i Pyrenées Orientales
 • 1 vinsmagning
 • 7 lokalt inspirerede 3 retters middage
 • 6 franske madpakker
 • 2 lokalkendte guider, en engelsk- og en dansktalende
 • Dansk lokalkendt turleder
 • Transport mellem hoteller og fra/til Montpellier lufthavn i 9 personers transporter
Ikke inkluderet
 • Flyrejse fra Danmark til Montpellier t/r
 • Frokost/madpakke til første og sidste dag
 • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring
 • Drikkevarer, nogle steder serveres vin til middagen, andre steder er vin for egen regning. Kaffe/te er for egen regning undtagen om morgenen
Generelt om rejsen

Prisen er baseret på, at I overnatter i dobbeltværelse. Det er også muligt at rejse alene mod et tillæg. Du kan se enkeltpersontillægget ved at vælge "1 voksen" på bookingformularen.

Transport / flyrejse

Flyrejsen fra Danmark til Montpellier er ikke inkluderet i rejsens pris. I kan finde flybilletterne i en flybilletsøgemaskine så som momondo.dk eller t2t.dk. I er velkomne til at kontakte os, hvis I vil have hjælp til at finde den rette flyrejse.

Afhentning i lufthavnen
Hvis I ankommer med den herover beskrevne flyafgang er lufthavnstransfer inkluderet i prisen. Hvis I ankommer på et andet tidspunkt, finder vi ud af det og vil forsøge at gøre dette gratis. Transporten retur til Montpellier er også inkluderet i prisen.

Mad og drikke

Vi lever som franskmændene/katalanerne og smager lokale retter. Det er anderledes, lækkert og plejer ikke være et problem, men en oplevelse. Er du vegetar, fisketar eller er der fødevarer, du ikke tåler, må du sige til, så skal jeg forsøge at arrangere tilsvarende. Hvis du har problemer med blodsukkeret, kan det være en fordel at have energibarer med. Der vil ikke være mange muligheder for at ”shoppe” undervejs, da vi jo er langt ude i naturen. Drikkevarer, øl, vin, vand kan købes på hotellet.

Overnatninger

Vi bor på mindre hoteller/herberg tæt på vores vandreture, således vi kun skal have dagrygsæk med på vandringerne. Vi bor på delt dobbeltværelse, men der vil være mulighed for tilkøb af enkeltværelse –Værelserne har bad og toilet. Men regn ikke med for meget internetforbindelse.

Bemærk: Det er muligt at tilmelde sig turen og vælge at dele værelse med en anden rejsende af samme køn. Her er det vigtigt at pointere, at det kan blive nødvendigt at betale for enkeltværelse alligevel. Vi satser dog på, at dette ikke bliver aktuelt.

Sværhedsgrad

Vi mixer vandringernes sværhedsgrad hvad angår højdemeter og længde, men vi når ikke tinder uden højdemeter, derfor skal du regne med at kunne klare minimum 1000 meter op (og ned) samt mellem 10 og 25 km per vandring, derfor skal du være i god form, når vi tager afsted. På de fleste ture er der også mulighed for at lægge lidt til og trække lidt fra i antal kilometer, hvis vores dagsform eller vejret driller. Vi planlægger tidlig start på de lange vandringer eller udfordrende vandredage, og du skal regne med at hele dagen går med vandring, men det er jo derfor vi tager af sted, ikke? – for at se og for at vandre!

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring. Bestil her.  

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området kommer her en oversigt. Data er fra yr.no.

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.