Dag 1 Ankomst til Menton

I ankommer til hotellet, hvorefter I har tid til for jer selv. Der er rigeligt med gode spisesteder i området.

Overnatning 3-stjernet hotel i Menton
Dag 2 Menton til Vintimille

I forlader hotellet med bus tidligt om morgenen, som kører jer til landsbyen Castellar. Herfra er der en smuk udsigt over Menton. Det er herfra jeres vandretur starter.

Ruten går op langs siden af le Roc de L’Orméa til Saint Bernard-passet og kapellet der. I fortsætter med at gå opad indtil I når grænsen og krydser Passo della Corna. Herfra går det nedad på den italienske side af grænsen, imens I nyder udsigten til havet. Stien fører jer til Passo dei Sette Camini og videre ned til landsbyen Grimaldi. En kort transfer med bus (eller taxa i weekenden) kører jer til Ventimiglia, hvor I overnatter. Vi anbefaler et besøg i den gamle bydel.

Der er også mulighed for en længere vandretur denne dag. I rutematerialet vil begge versioner være beskrevet og I kan sagtens bestemme jer på dagen.

Vandretid Ca. 5 timer
Højdemeter 700M
Højdemeter 800M
Overnatning 3-stjernet hotel i Ventimiglia
Dag 3 Torri via Airole til Rochetta-Nervina

I starter dagen med en transfer til landsbyen Torri i Bévéra-dalen. I følger en smuk sti langs Bévéra-flodens bred til Collabassa. Stien leder jer nedad til la Roya og den smukke landsby Airole, hvor man kan fare vild i de smalle gader. Efter en pause går I stigningen til Sella dei Due Abelli – en afsides men utroligt flot rute.

På den efterfølgende nedstigning til Rochetta-Nervina-dalen går I nogle meter langs den tidligere Maginot-linje. I går igennem olivenlunde, hvorefter stien fører jer direkte til jeres hotel.

Der er et kortere alternativ til denne dag. I kan tage bus eller taxa til Airole, hvilket korter turen ned til 4½ times vandring.

Vandretid Ca. 6 timer
Højdemeter 890M
Højdemeter 780M
Overnatning 3-stjernet hotel i Rochetta-Nervina
Dag 4 Rochetta-Nervina til Apricale

I starter dagen med at udforske Rochetta-Nervina, som ligger i bunden af en dal, hvor to floder mødes. Når I er klar til vandringen, følger I en lille sti langs floden som fører jer til en lang stigning op i det afsides terræn. Den efterfølgende nedstigning går ned til landsbyen Isolabona og Nervia-dalen. Efter I har bsøgt landsbyen er det tid til at gå i gang med den hårdeste del af denne vandretur. I skal nu vandre op til landsbyen Apricale, som er bygget på en bjergside og regnes for en af Italiens flotteste landsbyer. Her overnatter i.

Vandretid Ca. 5 timer
Højdemeter 600M
Højdemeter 1000M
Overnatning 3-stjernet hotel i Apricale
Dag 5 Perinaldo til Pigna

Efter I har udforsket Apricale, går I opad til landsbyen Perinaldo, som ligger 600moh og hvorfra I kan nyde en fantastisk udsigt til havet. I går nedad til Dolceacqua langs stien ’pèlerinage à la Vierge de Douleurs’ (Pilgrimage to Our Lady of Sorrows). I vandrer til den gamle landsby og ser det imponerende slot. Dolceacqua er berømt for den gamle bro og fremragende vin.

Efter I har set jer omkring i byen, tager I bussen til Pigna i Nervia-dalen. Denne smukke landsby er berømt for kirkens utroligt flotte alter og kapellet, som er malet af kunstneren Canavesio. Han var en af regionens vigtigste kunstnere i slutningen af 1400-tallet.

Vandretid Ca. 4½ timer
Højdemeter 450M
Højdemeter 650M
Overnatning 3-stjernet værelse (ikke hotel) i guestshouse i Pigna
Dag 6 Pigna til Baiardo

Stien fra jeres overnatningssted fører til landsbyen Castelvittorio. I går opad gennem landsbyen ad smalle gader, små trapper og før I ved af det, er I ved San Sebastiano-kirken. Stien flader ud, hvorefter i går nedad til Bonda-broen. Efter broen går I opad gennem en skov til vandreturens højest beliggende landsby, Baiardo (900moh).

Vandretid Ca. 5 timer
Højdemeter 825M
Højdemeter 200M
Overnatning Guesthouse i Baiardo
Dag 7 Baiardo til San Remo

Fra Baiardo vandrer I langs en skovrig bjergside, som leder jer til toppen af Mont Bignone (1299moh). Her kan I nyde den flotte udsigt over Ligurien. Dette punkt var I øvrigt et yndet turistmål under ’La Belle Epoque’ i starten af 1900-tallet, hvor en kabelbane trak turisterne op for at nyde udsigten.

Herfra går I ned gennem naturparken ved San Romolo. Herfra bliver I kørt til San Remo.

Vandretid Ca. 4½ timer
Højdemeter 450M
Højdemeter 540M
Overnatning 3-stjernet hotel i centrum af San Remo
Dag 8 San Remo og hjemrejse

Vi anbefaler, at I bruger mindst en halv dag på at udforske San Remo. Dette gælder særligt, hvis I er i byen på en lørdag, hvor der er et fantastisk marked ved katedralen. Når I skal hjem kan I tage bussen (mange daglige afgange) til Ventimiglia, hvorfra der går toge både til Menton og til Nice.

Tak for denne gang :)

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Generelt om rejsen

Turen er ikke specielt hård. Vandringerne er mellem fire og fem timer pr. dag i bjergrigt terræn.

På denne tur er I på egen hånd og er jeres egen turleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelse, kort og vigtigst af alt: Transport af bagagen fra hytte til hytte.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Flyrejse kan tilvælges øverst på denne side. Flyrejse er direkte fra København til Nice. Der er ikke direkte fly fra Billund. Hvis I booker rejsen uden transport kan I rejse når som helst fra 1. marts til 30. juni eller fra 1. september til 11. november.

Bemærk: Hvis I selv arrangerer transporten, bør I vente med at arrangere denne, indtil vi har bekræftet rejsen.

Lokal transport
For at få et overblik over turen fra Nice Lufthavn til Menton, kan I bruge dette link til Rome2Rio.

Hvis I kører selv
Det er muligt at parkere i Menton tæt på det første hotel. Det koster cirka 80 euro at parkere hele ugen.

Taxa fra lufthavnen
Det er muligt at tage en taxa fra lufthavnen i Nice til Menton. Prisen er omkring 95 euro for 1-5 personer. Dette kan ikke bookes hjemmefra.

Overnatning

I overnatter på 2- og 3-stjernede hoteller og et enkelt sted overnattes der i guesthouse. Stederne er alle særligt udvalgt til denne tur.

Mad og drikke

Morgenmad er inkluderet alle dage. Andre måltider er ikke inkluderet. Det er let at finde frokostmadpakker og aftensmad i byerne på turen.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området, ses yr.no's data her:

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.