Dag 1 Ankomst til Avignon

I ankommer til Avignon, hvor I indlogeres på turens første hotel. Byen er på UNESCOs verdensarvsliste og de brostensbelagte gader fortæller en historie, der går helt tilbage til middelalderen. Hvis I har tid til det, så foreslår vi, at I besøger ”Pope’s Palace” og St Benezet-broen.

Dag 2 Gennem Gigondas vinmarker mod Mont Ventoux

Turens første vandredag. Efter morgenmaden køres I fra Avignon til Séguret, hvorfra I starter vandreturen (turen i bil tager cirka 50 minutter). Séguret anses af mange for at være en af Frankrigs smukkeste landsbyer. Fra Séguret går I langs marker på siderne af Rhône-dalen til Gigondas, som er verdensberømt for fortrinlige rødvine.

Fra Gigondas går turen opad indtil I har udsigt over Dentelles de Montmirail – et slaraffenland for vandrere -, hvorefter I går ned til landsbyen Vacqueyras, som ligeledes er berømt for den vin, som produceres her.

Vandretid Ca. 5½ timer
Distance 17KM
Højdemeter 350M
Højdemeter 450M
Dag 3 Muscat-vine er gylden nectar

I fortsætter gennem det vilde landskab, indtil I når ruinerne af en gammel kirke, som ligger ved siden af nogle grotter, som var beboet for mange år siden. Herfra går I ned til Beaumes de Venise, hvor I kan nyde et glas Muscatvin. Derfra går turen videre til Le Barroux, som ligger på en bakketop og som er berømt for slottet fra 1200-tallet og de smalle stille gader.

Vandretid Ca. 5½ timer
Distance 15KM
Højdemeter 420M
Højdemeter 250M
Dag 4 Til foden af Mont Ventoux

I dag når I frem til Mont Ventoux, som med sin imponerende silhuet har dannet bagtæppe for jeres vandretur indtil nu – med den sneklædte top, som ligefrem skinner i sollyset. I nærmer jer bjerget via små stier gennem gran- og cederskov og når frem til Piaut-kapellet, hvorfra de lokale folk i generationer, har klatret for at bede for regnens komme. I går ned ad pilgrimsstien til Malaucène.

Vandretid Ca. 4½ timer
Distance 13KM
Højdemeter 500M
Højdemeter 500M
Dag 5 Op på Mont Ventoux

Dagens udfordring er, at komme til toppen af Mont Ventoux. Ruten starter ved Malaucène i 350 meters højde for foden af Mont Ventoux, hvorfra det går 1100m op til skisportsstedet ved Mont Serein. Det er en god idé at købe ind til en picnic, inden I starter dages vandring og husk at holde de pauser, I har brug for. Der er masser af tid, da check-in ved jeres næste overnatningssted først er fra kl. 17:00). Selve bestigningen er ikke vanskelig og I kommer til at gå op langs nordsiden, som både har skygge og gode vandrestier.
Der ligger kun et overnatningssted på Mont Ventoux. Derfor har vi også inkluderet aftensmad her.

Vandretid Ca. 6 timer
Distance 14KM
Højdemeter 1100M
Dag 6 Vandredag til toppen

Husk at få jeres picnic-frokost inden I begiver jer ud i dag (ingen butikker før I når frem til cafeen på toppen af Mont Ventoux). Hvis I ikke har bestilt dette hjemmefra, kan picnic bestilles på hotellet. Gør det når I ankommer.

I dag skal I til Provence højeste punkt – Toppen af Mont Ventoux (1912m). Fra toppen har I en vidunderlig 360-graders udsigt over Alperne mod nord, Rhônes sletter og Rhône-flodens på dens vej mod Middelhavet mod syd. Når I har nydt jeres tid på toppen af Mont Ventoux (fx i Cafeen). I går mod øst langs bjergryggen. Den øvre del af bjergkammen er dekoreret med små klynger af blomster. Efter en time på bjergryggen kan I vælge mellem to forskellige ruter. Den ene er hårdere end den anden, men begge fører jer til Mont Serein.

Middel: Mont Serein – Mont Ventoux – Mont Serein (15km – 5½ time –  +600m / -600m)
Udfordrende: Mont Serein – Mont Ventoux – Mont Serein (22km – 7 timer - +650m / -1650m)

Vandretid Ca. 5½ timer
Distance 15KM
Højdemeter 600M
Højdemeter 600M
Dag 7 Dentellernes østlige balkon

Efter morgenmad bliver I kørt fra overnatningsstedet til Malaucène (tager 15 minutter), hvorfra I begynder dagens vandring. Fra Malaucène går I nordpå langs timian- og rosmarin-bevoksede bakker til den autentiske landsby Le Crestet. I fortsætter til den imponerende by Vaison la Romaine, hvor I kan nyde synet af Frankrigs største arkæologiske område.

Vandretid Ca. 6 timer
Distance 18KM
Højdemeter 400M
Højdemeter 280M
Dag 8 Hjemrejse

I dag er turen slut. Vi anbefaler, at I besøger de romerske ruiner i Vaison, inden I begiver jer videre. Hvis I er i byen på en tirsdag, så må I ikke gå glip af byens berømte marked.
Hvis I har købt transport til/fra Marseilles lufthavn, så vil I blive hentet på hotellet i tide til at nå jeres fly.

Generelt om rejsen

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting. Der er indlagt et velkomstmøde, hvor I vil blive briefet med relevante info i forhold til jeres tur.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Flyrejsen fra Danmark til Frankrig er ikke inkluderet i rejsens pris. I kan finde flybilletterne i en flybilletsøgemaskine så som momondo.dk eller t2t.dk. Det er jeres eget ansvar at sikre, at flyene passer med turen start- og slut dato. I er velkomne til at kontakte os, hvis I vil have hjælp til at finde den rette flyrejse.

Bemærk: Vi anbefaler, at I venter med at købe flyrejsen indtil vi har bekræftet turen.

Med Fly til Marseille, Nice eller Paris

Marseille
Det hurtigste er at flyve til Marseille. Herfra tager man toget (flere daglige afgange) til Avignon, som tager cirka 35 minutter og koster omrking 190kr pr. person.

Via dette link til Rome2Rio, kan I få et overblik over turen fra Marseilles til Avignon.

Nice
Det næst hurtigste er at flyve til Nice og derfra tage toget til Avignon. Fra Nice tager I toget (flere daglige afgange) til Avignon, som tager cirka 3 timer og koster omkring 470kr pr. person.

Via dette link til Rome2Rio, kan I få et overblik over turen fra Nice til Avignon.

Paris
Den sidste mulighed er at flyve til Paris, hvorfra man også kan tage tog til Avignon. Togturen tager ikke mere end cirka 2-3 timer i højhastighedstog, men I skal være opmærksomme på at prisen for denne tur er cirka 800-900kr pr. person.

Via dette link til Rome2Rio, kan I få et overblik over turen fra Paris til Avignon.

Kør selv

Det er også muligt at køre selv og parkere ved det første hotel. I så fald kan vi arrangere en transfer tilbage til bilen (fra Vaison la Romaine til Avignon). Denne koster 1190kr for 1-4 personer. I kan tilvælge denne mulighed ved booking.

Via dette link til Rome2Rio, kan I få et overblik over turen fra Vaison la Romaine til Avignon (hvis I vil arrangere det selv)

Mad og drikke

På denne tur er der inkluderet morgenmad alle dage. Der kan købes ind til frokost overalt og det er let at finde aftensmåltider alle aftener - bortset fra dagene på Mont Ventoux. Vi har inkluderet aftensmåltiderne og en picnic på Mont Ventoux. Derudover kan du også vælge halv pension hele ferien.

Aftensmåltidspakke på Mont Ventoux
På Mont Ventoux er der kun et sted at spise og et sted at købe frokost til vandreturen til toppen. Derfor har vi lavet et muligt tilkøb, som lyder på

  • 2 aftensmåltider (dag 5 og 6)
  • Picnic-frokost (til dag 6)

Aftensmåltidspakke hele ferien
Med denne version, får I serveret aftensmåltider hele ferien. Drikkevarer til maden er ikke inkluderet, så det skal I selv bestille og betale i forbindelse med måltiderne.

  • 7 aftensmåltider alle dage
  • Picnic-frokost (dag 6)

Du kan bestille dette, når du booker rejsen

Overnatning

På denne tur overnatter I på nøje udvalgte 2- og 3-stjernede hoteller. Undtagelsen er på selve Mont Ventoux, hvor I overatter på det familiedrevne guesthouse Le Chalet Ventoux Serein, hvor der kun er fem værelser i alt.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området, ses yr.no's data her:

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.