Dag 1 Ankomst til Pontorson

Den lille landsby Pontorson ligger på grænsen mellem de to provinser Normandiet og Bretagne og cirka ni kilometer fra Mont Saint-Michel. I dag ankommer I til turens første hotel og har resten af dagen til at slappe af.

Dag 2 Fra Pontorson til Mont Saint-Michel

I går langs Couesnon-floden til Mont Saint-Michel. I løbet af turen, går i igennem små charmerende landsbyer og besøger en mølle. Mont Saint-Michel er en landsby på toppen af en lille ø. Øverst på øen ligger et kloster beboet af 10-12 munke. I overnatter på fastlandet med udsigt til Mont Saint-Michel.

Vandretid Ca. 3-4 timer
Distance 12KM
Højdemeter 40M
Højdemeter 40M
Dag 3 Fra Mont Saint-Michel til Dol-de-Bretagne

Efter I har krydset lavlandet vest for Couesnon-floden forlader i Normandiet og går nu ind i Bretagne. I vandrer gennem grønt og frodigt landskab med små spredte huse og græssende kvæg indtil I når Roz-sur-Couesnon og Sainte-Broladre. I tilbringer natten på fastlandet.

Bemærk: Dagens etape kan let forkortes til enten 13km eller 17km. Dette kræver blot at man tager en taxa til specifikke steder. Dette står oplyst i jeres vandremateriale.

Vandretid Ca. 5½-6 timer
Distance 21KM
Højdemeter 230M
Højdemeter 250M
Dag 4 Fra Dol-de-Bretagne til Cancale

Dagens første spændende oplevelse er Mont-Dol, hvor der er en smuk gammel kirke. Herefter går I flere kilometer langs en østerspark. De sidste kilometer til Cancale byder på en smuk udsigt over bugten. I overnatter på et hotel ved havnen. Cancale nyder titlen ”østershovedstad” og det siges at østers netop her smager bedst og mest friskt. Det vil vi overlade til jer at bedømme.

Vandretid Ca. 4½-5 timer
Distance 20KM
Højdemeter 180M
Højdemeter 130M
Dag 5 Cancale til Jersey

Tag en morgentur til Grouin. Det er her muligt at støde på sæler og delfiner.
En transfer bringer jer til Saint-Malo, hvorfra I tager færgen til øen Jersey. Ved ankomst tager i selv taxa eller bus til den smukke lille havneby Gorey, hvor I vil tilbringe de kommende nætter.

Bus fra havnen til Gorey koster cirka 3 euro pr. person. En taxa koster cirka 13 euro i alt for bilen.

Vandretid Ca. 2-3 timer
Distance 7KM
Højdemeter 100M
Højdemeter 100M
Dag 6 Rundtur til havnen i Rozel

Vandreturen til Rozel byder på flotte panoramaudsigter over havnen, bugten og havet. Jo højere i kommer op, jo flottere er udsigten. Turen byder på et par stejle stigninger. Ved den flotte havn i Rozel finder I gamle granit-hytter, som er et meget indbydende sted at spise frokost.

Bemærk: Har I lyst, kan I bytte om på dag 6 og 7.

Vandretid Ca. 5 timer
Distance 19KM
Højdemeter 360M
Højdemeter 270M
Dag 7 Rundtur til Grouville

I starter ved havnen og går ind i landet gennem det flotte landskab og langs små stier når I omsider til Grouville, hvor I finder en meget smuk kirke. Et lille stykke længere fremme når I kysten og går langs en særligt smuk sti mellem havet og Royal Jersey Golf-banen. Ved Fort William er I næsten færdige med dagens vandring.

Vandretid Ca. 4 timer
Distance 15KM
Højdemeter 180M
Højdemeter 180M
Dag 8 Hjemrejse

I tager færgen tilbage til Saint-Melo.

Har I brug for transport fra Saint-Melo tilbage til første hotel, kan vi arrangere dette for jer (vælges på bookingformularen).

Hvis I skal retur til Paris, kan I se vejledningen under praktisk info længere nede på siden.

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Generelt om rejsen

På denne tur er I på egen hånd uden turleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelse, kort og andre praktiske ting, men du skal selv sørge for transporten til turens startsted og hjem igen.

Bagagen transporteres fra hotel til hotel, så I kun skal bære jeres dagstursrygsæk med jeres småfornødenheder.

Afrejsedatoer
Denne tur kan startes alle dage fra april til oktober.
Se kalender for mulige startdatoer.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Transporten fra Danmark til Frankrig er ikke inkluderet i prisen. Vi anbefaler, at I får turen bekræftet hos os, inden I køber eventuelle flybilletter. Det er muligt at flyve direkte til Paris fra Danmark. Flybilletter kan søges via fx momondo.dk eller t2t.dk.

Links
Momondo
t2t.dk

Lokal transport

Fra Paris tager det cirka 4-5 timer at komme til det første hotel i Pontorson. Via dette link til Rome2Rio, kan I få overblik over den tur.

Hvis I kører selv
Transporten fra Saint-Melo til første hotel tager cirka 1½ time. Få overblik over turen via Rome2Rio.
Vi kan eventuelt arrangere en transfer for jer, hvormed I bliver hentet ved færgen og køres til hotellet. Dette kan vælges på bookingformularen.

Parkering ved første hotel koster 6 euro pr. nat og da der er et begrænset antal parkeringspladser er det nødvendigt at bestille dette hjemmefra. Der er også gratis offentlig parkering tæt på hotellet, hvor det hverken er muligt eller nødvendigt at reservere plads.

Overnatning

I overnatter på særligt udvalgte 2- og 3-stjernede hoteller i dobbeltværelser. Enkeltværelser er mulige og kan vælges på bookingformularen.

Mad og drikke

På turen har vi inkluderet morgenmad alle dage samt to aftensmåltider. Generelt er det let at finde frokost og aftensmåltider i byerne.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området, ses yr.no's data her:

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.