Cykelferie på de Ioniske Øer
Se billeder

Cykelferie på de Ioniske Øer

Dejlig cykling i smukke omgivelser

De sydlige Ioniske Øer er stadig relativt ukendte og det er virkelig en skam. Denne cykelferie på de Ioniske Øer i Grækenland byder på uspoleret natur og en dejlig rejse i det autentiske Grækenland, hvor du vil opleve små charmerende landsbyer væk fra alfarvej.

Zakynthos er en frodig ø med hundredevis af små smalle veje og umiddelbart efter, du er ankommet, får du lejlighed til at opleve dem på cykel gennem olivenlunde og forbi vingårde.

Kefalonia er mere rå og bakket, hvilket betyder, at det lejlighedsvis går opad. Der er dog en fantastisk belønning efter hver anstrengelse, da du får lov til at opleve nogle helt fantastiske panoramaudsigter ud over de flotte turkisblå hav.

Den lille intime ø Ithaka er en sand perle og vi vil næsten garantere, at det bliver kærlighed ved første blik. Øen er dækket af cypresskove og grantræer og takket være det klippernes porøse kalksten og våde vintre er øen dejligt grøn og frugtbar.

Når du ankommer til Zakynthos får du en detaljeret rutevejledning udleveret. Din bagage bliver transporteret og vil stå klar hver dag, når du ankommer til det næste hotel. For at du rigtigt får oplevet øernes unikke charme og dejlige stemning bruger vi kun små familiedrevne hoteller.

feb.
mar.
apr.
maj
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.

Når du vælger, at fly skal være inkluderet i rejsens pris, sorteres rejsens kalender, så den kun viser datoer, hvor fly kan inkluderes automatisk fra vores system. Vi har valgt datoerne ud fra ”bedst mulige forbindelse”, hvilket oftest er direkte fly.

Hvis din ønskede dato ikke kan vælges med fly inkluderet, så tjek rejsen ”uden transport”. Her vil du se alle de mulige datoer for rejsen og du kan enten selv finde flyrejsen via fx Momondo, eller du kan kontakte os og få et tilbud med fly inkluderet.

Dag 1 Ankomst

I ankommer til Zakynthos, hvor I bliver mødt i lufthavnen og kørt til jeres første hotel i Alykanas. Afhængigt af hvornår på dagen I ankommer, kan I vælge at cykle op til kirken på toppen af Ano Gerakari-bakken - denne tur er perfekt til at lære cyklen at kende. I kan naturligvis også vælge at tage en dukkert i det dejlige turkisblå hav eller bare slappe af ved hotellets swimmingpool.

Distance (valgfri) 14KM
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Zante Garden
Dag 2 Videre til Kefalonia

I dag bliver I mødt af vores lokale repræsentant, som fortæller jer om turen og svarer på alle spørgsmål I måtte have. Herefter er det tid til at sætte ud på en dejlig rute, som går langs små asfalterede veje gennem olivenlunde og vinmarker. I cykler fra landsby til landsby og bliver til tider standset af får og geder, som passerer vejen. I den lille hyggelige landsby Macherado kan I spise frokost, inden I begiver jer mod øens hovedstad og færgen. Inden I stiger ombord på færgen, får I udleveret jeres bagage, som I tager med. I Poros på øen Kefalonia bliver I mødt hotelejeren, som sørger for, at I bliver kørt til hotellet, hvor I skal overnatte.

Distance 34kmKM
Overnatning Hotel (eksempel): Astir Rooms
Dag 3 Til Argostoli

Denne dag starter med en brat stigning i cirka fem kilometer og belønningen er det friske kolde vand fra brønden ved kirken på toppen af bakken. I cykler videre ad små landeveje på Mount Aenos, hvorfra I kan nyde en fantastisk udsigt. I ender i byen Argostoli, hvor man uden problemer kan få mange timer til at gå med at se sig omkring. Byen har historisk været tæt forbundet med Venedig og den italienske indflydelse er tydelig overalt. Den centrale 'Piazza' bør I virkelig opleve.

Distance 34kmKM
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel King Agamemnon
Dag 4 Til Agia Efimia

Denne dag starter med en kort færgetur til den modsatte side af bugten. Fra byen Lixouri følger I ruten nordpå og kan nyde udsigten til den smukke Mirtos Beach med hvide sten, som står i skarp kontrast til det azurblå vand. Dette er en af de mest fotograferede strande i Grækenland.
Efter en stigning det sidste stykke gennem Pilaros-dalen, når I til den lille fiskerlandsby Agia Efimia. Langs byens boulevarder kan I finde et rigt udvalgt af små taverner og byen er særlig kendt for frisk fisk.

Distance 37kmKM
Overnatning Hotel (eksempel): Afrodite Apartments
Dag 5 Til Ithaka

I dag kan I sove længe og evt. cykle en tur langs kysten til nabobyen Sami og på vejen bør I gøre stop ved Melissani-grotten, hvor lyset skinner igennem et lille hul i loftet og lyser op på en helt fantastisk måde - husk kameraet!

Eftermiddagsfærgen sejler jer til byen Piso Aetos på øen Ithaka (turen tager 30 minutter). Herfra cykler I opad de første to kilomter og på vejen ned igen kan I nyde udsigten over øens hovedby Vathi, som ligger i en beskyttet bugt. Byen bugner af liv, smalle gader og små cafeer. Vi anbefaler, at I besøger det arkæologiske museum, hvor I kan se de lokale fund. Vathi er fuld af liv om aftenen og der er masser af spisesteder, hvor specialiteterne igen er frisk fisk.

VIGTIGT: I den viste etape tages færgeturen med. Den faktiske cykeldistance er snarere 18km.

Distance 18kmKM
Overnatning Hotel (eksempel): Vaso Polymnia Apartments
Dag 6 Fridag eller cykling

Denne dag er der ikke noget program. I bliver i Vathi, hvor I kan nyde hotellets swimmingpool, de dejlige strande eller gå en tur i byen. I kan også vælge at cykle en tur til Katheron-klostret, som ligger på toppen af Mount Neriton. I det udleverede materiale vil de mulige cykelture være grundigt beskrevet.

Distance 0KM / 24KM / 30KM
Overnatning Hotel (eksempel): Vaso Polymnia Apartments
Dag 7 Tilbage til Zakynthos

I står tidligt op og tager færgen tilbage til Kefalonia. Fra Sami starter I den sidste cykeltur, hvor I cykler over Digaleto-passet. Det er en hård omgang, som dog hurtigt bliver glemt, når I ser ud over kløften ved indgangen til Poros, hvorfra I tager færgen til Zakynthos. Når I ankommer til det sidste hotel afleverer I jeres cykler. Herefter kan I slappe af på hotellet og fejre turen - fx med en Kantade (sang) på en af de lokale taverner. De lokale sange lovpriser de Ioniske øer og med alt det, I har set på turen vil det være svært ikke at synge med.

Distance 39kmKM
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Strada Marina
Dag 8 Hjemrejse

Dette er feriens sidste dag. I køres til lufthavnen, hvorfra I flyver hjem til Danmark.

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Transport
Du har valgt:
Afrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Hjemrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Prisen inkluderer
Ikke inkluderet
  • Færgebilletter (cirka € 38,- pr. person i alt)
  • Turistskatter (ca 10 euro pr. værelse)
  • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring
  • Administrationsgebyr (145,-)

VALGFRI TILVALG

  • Flyrejse fra København til Zakynthos t/r inkl. bagage og mad på flyet (direkte - vælges øverst på denne side)
  • Opgradering til El-Cykel
Generelt om rejsen

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting. I kan desuden vælge, om I vil booke turen med eller uden transport til Zakynthos. Der er indlagt et velkomstmøde på ankomstdagen, hvor I vil blive briefet med relevante info i forhold til jeres tur og cykler.

Afrejsedatoer
Turen kan starte når som helst fra marts til oktober. Dog er det ikke muligt at tage denne tur fra starten af juli indtil slutningen af august. Dette skyldes, at det simpelthen er for varmt til at cykle.

Transport / flyrejse

Bemærk: Du kan købe denne rejse med fly inkluderet, hvis du vælger dette øverst på siden.

Hvis I selv arrangerer flyrejsen bør I vente med at købe flyrejsen indtil vi har bekræftet landarrangementet.

Mad og drikke

På denne tur er morgenmad inkluderet. Det er let at finde både frokost og aftensmad på øerne.

Overnatninger

Overnatningerne foregår på nøje udvalgte hoteller. Oftest er der tale om små familiedrevne boutique-hoteller.

I dagsprogrammet har vi beskrevet nogle af de overnatningssteder, vi ofte bruger på denne rejse. Husk at den faktiske hotelliste kan variere.

Cyklerne

Cyklelejen er på denne tur inkluderet i prisen, og er af mærket Hybride Mongoose Crossway. Der er desuden inkluderet cykeltasker, hjelme og et nødkit med lappegrej. I forbindelse med booking må I gerne notere jeres højder i "bemærkninger". Så reserverer vi de cykler der passer bedst til jer.

Udstyr og rabataftaler

Friluftsland

Kvalitetsudstyr og god planlægning ligger til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% rabat på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk. I modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Cykelshoppen

Når du køber en cykelferie hos Mountain Adventures, får du 10% rabat på alle ikke-i-forvejen-nedsatte varer hos Cykelshoppen.dk.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring. Bestil her.  

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området. Data er fra yr.no.

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr.