Katedralen i Santiago de Compostela

 

Santiago de Compostela

Santiago de Compostela er hovedstad i den spanske region Galicien og er hvert år mål for tusindvis af pilgrimme, som vandrer den berømte Camino – en vandring, som er foregået siden 800-tallet.

Byen er på UNESCOs verdensarvsliste og i byens berømte katedral ligger apostlen Sankt Jakob den Ældre begravet. Ifølge legenden blev en fårehyrde i år 813 e.Kr. ledt af en ledestjerne til begravelsesstedet og efter at have viderefortalt sin oplevelse til Biskop Teodomiro, blev kongen informeret om, at netop her lå Sankt Jakob begravet. Det førte til, at kongen beordrede, at den store katedral blev bygget ovenpå graven. Og det er netop denne grav, som er målet for pilgrimsvandringerne.

Santiago de Compostela her også et berømt universitet, University of Santiago de Compostela, som blev etableret i 1500-tallet.

Byens gamle bydel består af snoede smalle gader og historiske bygninger overalt.

Klima
Santiago de Compostela har et tempereret klima med varme tørre somre og milde våde vintre. Herunder kan I se klimadata fra yr.no.

Klima i Santiago de Compostela

 

 

 

Fakta

Beboere: 96.000
Region: Galicien
Provins: La Conuña

 

Sankt Jakob den Ældre

Jakob er ifølge Det Nye Testamente en af Jesus’ 12 disciple. Han siges at være en af de første disciple, der begyndte at følge Jesus og historien lyder, at brødrene Jakob og Johannes var ved havet med deres far, da de først mødte Jesus. Sankt Jakob er nu skytshelgen for hele Spanien og hans jordiske rester siges, som bekendt at være begravet under katedralen i Santiago de Compostela.

Sagnet i Santiago de Compostela siger, at Jomfru Maria åbenbarede sig for Sankt Jakob i år 40 e.Kr ved bredden af Ebro-floden, hvor han var i færd med at videreformidle det hellige testamente i Spanien. Hun åbenbarede sig på en søjle, Nuestra Señora del Pilar, i Zaragoza, hvorefter Jakob vendte tilbage til Israel, hvor han blev halshugget af Kong Herodes Agrippa i år 44 e.Kr. og led således martyrdøden. Hans jordiske rester blev efter sigende bragt til begravelsesstedet ved Santiago de Compostela.

En lille krølle på historien er, at der også er en rivaliserende fortælling, som går på, at Sankt Jakob i virkeligheden blev begravet i Toulouse i Frankrig – men det er en helt anden historie.

 

Her kan du se alle vores rejser til Santiago de Compostela

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr.