Cykelferie Dolomitterne til Venedig
Se billeder

Cykelferie Dolomitterne til Venedig

Cykelferie på egen hånd

Turens samlede distance: ca. 305km

Bjergkæden Dolomitterne er opført på UNESCO’s verdensarvsliste og rummer nogle af verdens mest berømte og spektakulære bjergtinder. Trods de mange luksuriøse skiresorter findes her stadig små, karakteristiske landsbyer hvor familiedrevne hoteller byder cyklister velkommen med solide, veltillavede måltider, den allestedsnærværende grappa og dampende cappuccinoer. På den del af turen, der går gennem Dolomitterne vil I møde hele tre forskellige lokale kulturer: den tyrolske, den italienske og Ladino-kulturen.

Denne cykeltur er for dem, der ønsker at opleve det varierede landskab fra Dolomitternes bjerge, over den flade Veneto-slette til det vidunderlige Venedig. En aktivferie der byder på fysisk udfoldelse, god mad, betagende landskaber og smukke byer.

Højdepunkter på rejsen

 • Velholdt cykelsti langs Dolomitternes gamle jernbanespor
 • Smag på Dolomitternes mange lokale egnsretter
 • Opleve Dolomitterne og Cortina d'Ampezzo
 • Stå for foden af de vilde bjergtoppe Lavaredo
 • Drik brændevin i Grappa
 • Se Venedig
 • Ophold på smukke hoteller med god beliggenhed
feb.
mar.
apr.
maj
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.

Dolomitterne

Når du vælger, at fly skal være inkluderet i rejsens pris, sorteres rejsens kalender, så den kun viser datoer, hvor fly kan inkluderes automatisk fra vores system. Vi har valgt datoerne ud fra ”bedst mulige forbindelse”, hvilket oftest er direkte fly.

Hvis din ønskede dato ikke kan vælges med fly inkluderet, så tjek rejsen ”uden transport”. Her vil du se alle de mulige datoer for rejsen og du kan enten selv finde flyrejsen via fx Momondo, eller du kan kontakte os og få et tilbud med fly inkluderet.

Dag 1 Ankomst til Niederdorf/Toblach

Efter ankomsten til jeres hotel Dobbacio (1200 m højde) kan I gå en tur i byen. Denne alpeby er domineret af en fæstning og det såkaldte ‘Røde Tårn’. Om aftenen kan I spise middag på en typisk lokal restaurant, hvor de serverer lokale specialiteter.

Overnatning Hotel i Dobbiaco eller nærmeste omgivelser
Dag 2 Fra Toblach til Cortina d'Ampezzo
cykelferie-italien

Turen udgår fra Dobbiaco ad en vedligeholdt cykelsti, der er anlagt på det nedlagte jernbaneareal fra Dobbiaco til Calalzo di Cadore. Cykelruten går gennem Höhlensteindalen og Dobbiaco/Toblachsøen, som blev dannet efter et stort jordskred lukkede dalen af ovenfor Rienzafloden. Kort efter passerer I krigskirkegården fra 1. verdenskrig. Idet I passerer Dürrensøen kan I beundre Lavaredos Tre Tinder. Så er I snart i provinsen Belluno, hvor nationalparken Dolomiti Bellunesi ligger. Dagens endestation er Cortina d’Ampezzo. Udenfor vintermånederne er den lille by noget tilbagelænet og dermed et ideelt sted til en fredelig slentretur gennem byen og dens nærmeste omgivelser. Om aftenen finder I et rart sted, hvor I kan smage lokale specialiteter.

Tid på cyklen Ca. 3½ timer
Distance 30-35KM
Overnatning Hotel i Cortina d’Ampezzo
Dag 3 Fra Cortina d'Ampezzo til Belluno
cykelferie-italien

Også i dag vil det meste af jeres rute følge det gamle jernbaneterræn, der fører ned mod Belluno. På første del af turen har I Marmoladas tinder på jeres venstre side, mens I cykler mod den lille by, Pieve di Cadore, der er den store italienske 1500-tals maler Tizians fødested. Besøg det hus, hvor Tizian blev født, og tag en kop kaffe eller en kølig læskedrik på en lokal bar. Fortsæt til Calalzo di Cadore, hvor I skifter cykelsti der tager jer til Longarone. Longarone er fuldstændig genopbygget i 1963, efter at et stort jordskred fyldte søen over byen, hvilket gjord at byen blev oversvømmet og ødelagt. Fra Longarone kører I gennem let bakket terræn indtil I når frem til Belluno.

Tid på cyklen Ca. 4-6 timer
Distance 75KM
Overnatning Hotel i Belluno
Dag 4 Fra Calalzo til Belluno til Feltre
cykelferie-italien

Efter at have set Belluno og dens historiske bymidte, cykler I videre mod byen Feltre. På jeres højre side byder ‘Dolomit Bellunesi’ på udsigter til kalkstensklipper og -tinder. Nu går turen gennem et bakket landskab ad veje kantet med træer. Det kan anbefales at stoppe ved Cessiomaggiore og besøge cykelmuseet (Museo delle Bicicletta), hvor tidernes skiftende cykelmodeller er udstillet side om side med de jernheste, der har tjent store italienske cykelchampions, som fx Fausto Coppi og Gino Bartali. Sidst på dagen ankommer I til Feltre, der er kendt som den berømte italienske arkitekt Palladios fødested. Tjek ind på jeres hotel og gå en tur i byen, for at se de mange kirker og gamle paladser.

Tid på cyklen Ca. 3-4 timer
Distance 40KM
Overnatning Hotel i Feltre
Dag 5 Fra Feltre til Bassano del Grappa
cykelferie-italien

Dagens cykeldistance tager jer fra Feltre til Bassano del Grappa og fører forbi Corlo-søen. Nu passerer I gennem Brenta-flodens dal. Brenta løber under Mt. Grappa, der har lagt navn til byen Bassano. Under første verdenskrig var Mt. Grappa en italiensk bastion, der beskyttede Veneto-sletten, og som østrigerne rettede flere forgæves angreb mod. Bjerget er kendt som en af de hårdeste stigninger på det årlige ‘Giro d’Italia’ landevejscykelløb. Dagens cykeltur slutter ved Bassano del Grappa. Besøg byens centrum med den pragtfulde ‘Piazza dell Libertá’. Gå heller ikke glip af Villa Angarano, der er tegnet af Palladio. Tag en grappa ovenpå middagen. Det er den lokale brændevin, lavet på druekvas.

Tid på cyklen Ca. 4 timer
Distance 55KM
Overnatning Hotel i Bassano del Grappa
Dag 6 Bassano del Grappa til Treviso
cykelferie-italien

Læg Bassano del Grappa bag jer og kør ad rolige landeveje til Treviso. Hist og her cykler I forbi Palladios villaer. I har nu forladt bjergområdet og kører på sletten ned mod Treviso. På vejen kører I gennem flere landsbyer, en af disse er Asolo, der er opført som en af Italiens smukkeste landsbyer. Det er overflødigt at nævne, at Asolo er det perfekte sted at stille cyklerne og tage en kort spadseretur i byen og måske en tidlig frokost, eller i hvert fald en kop kaffe. Fortsæt over Veneto-sletten til Treviso, hvor I skal overnatte. Treviso er berømt for sin historiske bykerne, hvor I kan strejfe rundt i de små gader og langs de smalle kanaler, og helt sikkert finde et godt sted at spise jeres middag.

Tid på cyklen Ca. 4,5 timer
Distance 55KM
Overnatning Hotel i Treviso
Dag 7 Treviso til Venedig
cykelferie-italien

Cykelturens sidste dag fører jer fra Treviso til ‘Serenissima’, det skønne Venedig. I cykler ad fredelige biveje gennem opdyrkede marker og vingårde, der producerer kendte vine som Bardolino og Valpolicella. Efter efter at have frisket jer op på jeres hotel i Mestre, er det tid at besøge Venedig, der er verdensberømt for sine smukke kanaler, gamle renaissancepaladser og store kirker, såvel som for sit karneval. På jeres tur gennem byens labyrint skal I sørge for at se Markuspladsen, Dogepaladset og Rialtobroen. En bådtur er også et must, måske endda i en gondol, tværs over Canal Grande og gennem de mange små sidekanaler. Det er også en god idé at besøge byens mindre kendte dele, som fx jødeghettoen, hvor det markante fravær af turister næsten kan få jer til at tro, at I ikke længere er i Venedig. Kunstelskere vil besøge et af byens mange muséer eller gallerier. For at få mest muligt ud af Venedigs romantiske stemning bør I tage en aperitif inden middagen og en spadseretur efter middagen

Tid på cyklen Ca. 3 timer
Distance 45KM
Overnatning Hotel i Mestre
Dag 8 Hjemrejse

Efter morgenmaden på hotellet i Mestre er turen forbi. Der er togtransport til lufthavnen i Venedig eller Treviso.

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Transport
Du har valgt:
Afrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Hjemrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Prisen inkluderer
Ikke inkluderet
 • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring
 • Togbillet fra Longarone til Belluno på dag 3
 • Turistskatter (muligvis opkrævet på nogle hoteller)
 • Administrationsgebyr (145,-)

 

VALGFRIE TILVALG

 • Flyrejse fra Danmark til Venedig t/r inkl. bagage
 • Leje af cykel
 • Leje af elcykel
 • Ekstra nat før/efter turen
Generelt om rejsen

Prisen er baseret på, at man rejser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltværelse. Mod et tillæg kan vi også arrangere turen for enkeltpersoner der rejser alene. Hvor meget ekstra turen koster som solorejsende, kan du se på bookingformularen, hvis du vælger "1 voksen".

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting. Der er indlagt et velkomstmøde på ankomstdagen, hvor I vil blive briefet med relevante info i forhold til jeres tur og cykler.

Bemærk: Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se prisen inkl. alle dine ønskede tilvalg.

Transport/Flyrejse

Flyrejse til/fra Venedig kan tilvælges øverst på denne side. I er også velkomne til selv at arrangere transporten.

Bemærk: Hvis I selv arrangerer transporten bør I vente med at arrangere dette til vi har bekræftet turen.

Hvis I selv ønsker at arrangere transporten
Vi anbefaler, at I flyver til Venedig.

Fra lufthavnen til det første hotel

Bus/tog 
Fra Venedig lufthavn er der busforbindelse direkte til Dolomitterne med Cortina Express. En anden mulighed er at tage til Maestre, hvorfra ATVO-busserne kører til Cortina.
I Cortina skifter i bus - tiderne kan ses både på linket over, men I kan også finde hjælp til overblikket på siden Rome2Rio.

Skulle I ankomme i Cortina for sent til at nå den sidste bus til Dobbiaco (typisk omkring kl 18-19), kan vi arrangere en transfer for jer. Prisen er 60 euro for en bil (max 8 personer).
Vi kan også arrangere transfer fra Venedig Lufthavn (Marco Polo eller Treviso) helt til Dobbiaco. Prisen er kr. 2790,-  for en bil (max 8 personer).

De andre muligheder
Fra Innsbruck er der fine togforbindelser via Fortezza til Dobbiaco.

Det er også muligt at tage toget fra Venedig til Dobbiaco, det er dog en lidt længere tur. I kan få et overblik over tiderne fra Venedig Mestre til Dobbiaco på www.trenitalia.com 

Hvis du er kørt selv og bilen står i Toblach
Hver onsdag og lørdag arrangerer vi en transfer retur fra Venedig (Maestre) til Niederdorf/Toblach. Prisen er 65 euro pr. person og den skal bestilles på forhånd, men betales lokalt. Hvis I har cykler, som skal med retur til bilen er disse inkluderet i de 65 euro.
Det er muligt at stille bilen ved/nær det første hotel.

 

Læs dette: Vigtigt omkring flyrejsen!

 • I skal være opmærksom på, at vi bestiller ”automatisk seating”. Det betyder, at det er flyselskabet, som bestemmer, hvor I placeres i flyet. Det sker yderst sjældent, at folk der booker sammen, bliver placeret hver for sig, men vi kan ikke udelukke, at det kan forekomme - hvis fx flyet er næsten fuldbooket.
 • Vi sælger udelukkende flyrejser, hvor håndbagage og indtjekket bagage er inkluderet, men hvor meget bagage, der er inkluderet varierer. Det vil stå beskrevet på din flybillet.
 • Vi kan ikke garantere, at ”måltid på flyet” er inkluderet i prisen. Fx er der oftest ikke måltid inkluderet på Norwegian-flyvninger.
Overnatning

Overnatning er på gode og hyggelige 3-stjernede og til tider 4-stjernede familiedrevne hoteller. 
Overnatningerne i Dobbiaco/Toblach kan også være i Villabassa/Niederdorf.

1. overnatning er på et 3-stjernet hotel i Dobbiaco
2. overnatning tilbringer I på et 3-stjernet hotel i Cortina d'Ampezzo
3. overnatning tilbringer I på et 3-stjernet hotel i Belluno, i gå-afstand til byens centrum
4. overnatning er på 3-stjernet hotel i Feltre, tæt på byens historiske centrum
5. overnatning vil I overnatte i et 3-stjernet hotel i Bassano del Grappa
6. overnatning tilbringer I på et hotel i Treviso
7. overnatning er på et 3-stjernet hotel i byen Mestre, som ligger tæt på Venedig

Vi kan arrangere ekstra nætter før og/eller efter turen. Se prisen på side 2 i bookingformularen.

Mad og drikke

På rejsen er der inkluderet morgenmad alle dage. Det er desuden muligt at tilkøbe halv pension (7x aftensmad). Aftensmåltiderne består af 3-retters menuer og serveres nogle gange på restauranter ude de byer, I overnatter i. Halv pension kan tilvælges på bookingformularens side 2.

Cykler

I kan leje cykler i god kvalitet, og forskellige størrelser, med 21 gear aliminium mountainbikes. Cyklerne leveres på det første hotel og er udstyret med bagagebærer, cykelcomputer, lås, og reperation kit. Ønsker I at leje cykler, kan I tilvælge dette bo på bookingformularen. Oplys venligst ønsket størrelse på cykel (jeres højde). 

Cykelleje kan tilvælges på bookingformularen

Det er også muligt at leje elcykel. Dette vælges på side 2 i bookingformularen.

 

Udstyr og rabataftaler

Friluftsland

Kvalitetsudstyr og god planlægning ligger til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% rabat på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk. I modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Cykelshoppen

Når du køber en cykelferie hos Mountain Adventures, får du 10% rabat på alle ikke-i-forvejen-nedsatte varer hos Cykelshoppen.dk.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området kommer her en oversigt. Data er fra DMI.

klima-mallorca

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr.