• Mirakelpladsen i Pisa, hvorpå domkirken med det berømte Skæve Tårn ligger
 • Cykling langs skønne hvide sandstrande, hvor man hurtigt kan tage en dukkert
 • Smukke ruter gennem nationalparker, fyrskove og havet
 • De middelalderlige toscanske landsbyer Bolgheri, Castagneto Carducci og Suvereto
 • Piombino med dens centraletorv der ender direkte i havet
 • Smuk færgetur til Elba med cykling på øen blandt dens smukke strande og karekteristiske middelhavs-vegetation
Cykelferie langs Toscanas kyst
Se billeder

Cykelferie langs Toscanas kyst

Individuel rejse

Fra Det Skæve Tårn i Pisa til øen Elba ud for Piombino

Denne cykeltur kombinerer det charmerende, karakteristiske toskanske bakkelandskab med det slående, smukke sceneri på den toskanske kyst. Fine cykelstier vil føre jer fra kulturelle højdepunkter i Pisa til den charmerende gamle bydel " Venezia Nuova" i Livorno, for endeligt at slutte på det karekteristiske torv i Piombino der ender direkte i havet. Mærk den lune middelhavsbrise mens du triller langs hvide sandstrande og dramatiske klippeskrænter. Turen vil også bringe jer ind i det toskanske højland, der er beundret af mad- og vinkendere fra hele verden.

Ruten går langs frodige vinmarker og gennem olivenlunde inden I når til et af turens højdepunkter, nemlig cykeloplevelsen på øen Elba.
Terrænet veksler mellem fladt til småbakket. Der er kun to strækninger på turen der har lidt kraftigere stigning. De fleste stier på turen er asfalteret, nogle enkelte vil være lidt mere rustikke og i byerne vil der være kortere stræk på byveje.

jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
jan
feb
mar
apr
maj
Dag 1 Ankomst

Individuel ankomst til starthotellet i Pisa (fra togstationen er det kun en kort gåtur). Afhængigt af hvor tidligt I ankommer til byen vil det allerede på førstedagen være muligt at gå en tur i den gamle charmerende bydel.

Overnatning Pisa
Dag 2 Cykeltur til kysten

Fra Piazza dei Miracoli, der er hjemsted for Det Skæve Tårn, er der fine snoede stier, der leder gennem nationalparken Macchia Lucchese og videre til havet. I fortsætter langs hvide sandstrande til I når den hyggelige kystby Viareggio. På vejen kan en dukkert i det Tyrrhenske hav være fristende og tiltrængt. En kort togtur vil bringe jer og cyklerne tilbage til Pisa til endnu en overnatning.

Distance 30KM
Overnatning Pisa
Dag 3 Fra Pisa til Castiglioncello

Morgenen starter med en kort togtur til Livorno. Denne historiske havneby har meget at tilbyde - heriblandt den populære bydel Venezia Nuova, med dens mange kanaler. Efter en strækning langs en af kanalpromenaderne, går turen op i det toskanske højland. En længere stigning bringer jer gennem nationalparken Monti Livornesi og videre gennem toscanske landsbyer, der smukt bugter sig med det bakkede landskab. Nedstigningen medbringer en fantastisk udsigt, når det blå hav viser sig som en flot kontrast til det grønne landskab.
I skal overnatte på et hotel, placeret tæt på de stejle klippeskrænter, med små stier langs stranden og palmetræer der blidt svejer i vinden, der tilsammen skaber den sande middelhavsatmosfære.

Distance 40KM
Dag 4 Fra Castiglioncello til Marina de Castagneto

Dagens etape foregår langs den smukke toskanske kyst. Efter at have fulgt nogle af de berømte hvide sandstrande ved Vada, tager ruten jer gennem nogle af Italiens smukkeste fyrskove. Efterfølgende vil I cykle gennem nationalparken Tomboli og derfra videre til byen Bibbona. Herfra går turen til den velkendte vinlandsby Bolgheri, hvor udvindingen af vin fra den toskanske topklasse-drue finder sted. Efter at have fulgt en lang boulevard beklædt med cypresser, kommer I atter helt ud til havet og kystbyen Marina de Castagneto, med dens mange strandcaféer og promenader.

Distance 50KM
Dag 5 Fra Marina di Castagneto til Piombino

Dagen starter med en god stigende strækning op til den middelalderlige by Castaneto Carducci. Her er udsigten fantastisk og det er oplagt at sætte sig på én af caféerne og nyde en velfortjent og velbrygget espresso. Herefter fortsætter cykelturen op ad en kurvet bjergvej gennem romantiske korkegsskove. Tag jer tid og hold små stop I de traditionelle toskanske landsbyer, I passerer og nyd de karakteristiske stenhuse. Den næste del af turen tager jer ned gennem frodige olivenlunde til kystbyen Golfo de Baratti, hvor stilheden ved de arkæologiske udgravninger sætter strandlivet, ikke langt derfra, i stor kontrast.
Herfra er der kun få kilometer til Piombino, der er en imponerende kystby, hvor du kan nyde en is på torvet helt nede ved stranden.

Distance 60KM
Dag 6 Dagstur til øen Elba

En færgerute vil bring jer og cyklerne til Portoferraio på øen Elba. Turen tager cirka en time, men tiden er fortrinligt brugt på at nyde den fantastiske udsigt af både Elba og fastlandet. På Elba er der mulighed for to forskellige ruter, en kort og en lidt længere. Den korte tur vil tage jer af en panoramarute forbi flere øde bugter og grotter. Den lidt længere tur giver jer mulighed for at komme op i øens bakkede bagland. Her kan I opleve den karakteristiske middelhavsvegetation af Makibuske.
Efter en dag fuld af ø-oplevelser vil færgeturen tilbage til Piombino, være det perfekte sted at nyde solnedgangen.

Dag 7 Treviso til Venedig

Cyklerne afleveres ved udchekning af hotellet i Piombino. Det er muligt at tage toget tilbage til Pisa (ca. 1,5-2 timer og pris på ca. €10), eller I kan komme med en transfer direkte fra hotellet. Transferen afgår mellem kl. 12 og 13 og I vil være fremme i Pisa ved 15-tiden. Pladsen på transferen er begrænset, så den skal bookes på forhånd, men betales lokalt € 55 pr. person. Bemærk der er kun transfer retur til Pisa på lørdagsafgange. 

 

Evt. Ekstra dag med sightseeingdag i Pisa eller Lucca
Vi kan arrangere en ekstra overnatning i Pisa, efter den afsluttede cykeltur. Ud over sightseeing i Pisa, som man hurtigt kan få en dag til at gå med, så er det nemt at tage toget fra Pisa til byen Lucca, der også har masser af charme og kulturoplevelser at byde på. Togturen tager ca. 30 min og koster € 5. pr person.

Dagen vil være uden cykler, da disse er afleveret i Piombino, men med hotelovernatning i Pisa på 4-stjernet hotel inkl. morgenmad.

Prisen denne ekstra overnatning er kr. 590,- pr. person ved bestilling af to personer i et dobbeltværelse.

Ønskes den ekstra overnatning, kan dette tilvælges ved booking.

Overnatning Hotel i Mestre
Transport
Du har valgt:
Afrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Hjemrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Prisen inkluderer
 • Overnatning på tre-stjernede hoteller, flere af dem beliggende direkte ved stranden
 • Overnatning på fire-stjernet hotel i Pisa
 • Bagagetransport mellem hoteller
 • Togbillet Viareggio-Pisa inkl. cykel
 • Togbillet Pisa- Livorno inkl. cykel
 • Færgebillet til Elba T/R inkl. cykel
 • Detaljeret beskrivelser af de beskrevne ruter (rutekort, rutebeskrivelser, info om relevante turist attraktioner samt
 • vigtige telefonnumre)
 • Ruterne tilgængelige på GPS
 • Direkte telefonnummer til en servicehotline, der gælder under hele turens længde
Ikke inkluderet
 • Transport fra Danmark til Italien t/r.
 • Leje af cykel (kan tilvælges)
 • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring
Generelt om rejsen

Prisen er baseret på, at man rejser minimum to deltagere sammen og overnatter i dobbeltværelse. Det er også muligt at tage turen alene mod et tillæg.

På denne tur er I på egen hånd og er jeres egen turleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelse, kort, et par gode middage og vigtigt af alt: Transport af bagagen fra hotel til hotel.

Afrejsedatoer
Denne rejse kan startes dagligt fra marts til november. Vær obs på at meget af cykelruten foregår på kystvejen langs Amalfikysten. Fra juni til september deler man vejen med en del biler og busser, I denne periode anbefaler vi at man starter sin cykeletape tidligt på dagen. 

Bemærk: Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du gemme dit tilbud, hvorefter det bliver send til dig som pdf. På den måde kan du fx sende det til dine medrejsende, så de også kan se prisen og hvad der er inkluderet. Når du har gemt et tilbud, kan du sidenhen genoptage bestillingen og du behøver ikke indtaste alle oplysninger igen.

Transport/Flyrejse

Flyrejsen fra Danmark til Italien er ikke inkluderet i rejsens pris. I kan finde flybilletterne i en flybilletsøgemaskine så som momondo.dk eller t2t.dk. I er velkomne til at kontakte os, hvis I vil have hjælp til at finde den rette flyrejse.

Bemærk: Vi anbefaler, at I venter med at købe flyrejsen, indtil vi har bekræftet turen.

Links
Momondo
t2t.dk

Overblik
Det er hurtigt at få et overblik over turen fra en hvilken som helst lufthavn til Vietri ved at bruge Rome2Rio. Linket her viser en søgning fra Napoli til Vietri, men det kan ændres, så det passer med jeres foretrukne lufthavn.

Hvilken lufthavn skal I flyve til?
Vi anbefaler, at I flyver til Napoli eller Rom. Det er lettest at flyve til Napoli, men det kræver altid en mellemlanding og sædvanligvis en højere pris end at flyve direkte til Rom. Til gengæld tager det længere tid at komme fra Rom til Vietri end det gør at komme fra Napoli til Vietri. Brug linket herover til Rome2Rio for at se de forskellige muligheder.

Det er nemt at komme fra Rom til Amalfikysten
Fra Billund og København er det nemt og billigt at flyve til Rom. Ved ankomsten til Rom tager I lufthavnsbussen ind til Termini som er hovedbanegården i Rom. Herfra er regelmæssige afgange med Eurostar AV højhastighedstoget til Salerno med stop i Napoli. Højhastighedstoget kører med op til 300 km i timen og turen til Napoli tager 1 time og 10 minutter og 30 minutter videre til Salerno. Prisen for billetterne fra Rom til Salerno med højhastighedstog er €46. Med IC-tog varer turen cirka 3 timer til en pris af ca €24. På www.trenitalia.com er det let at få et overblik over tider og destinationer på de italienske tog, men da det er svært at købe eller ændre billetterne online, anbefaler vi at man først køber dem på billetkontoret eller i automaterne på Termini.

Når I ankommer til banegården i Salerno holder busselskabet SITA (blå busser) lige udenfor ankomsthallen (husk at købe billet inden I står på bussen). SITA busserne kører hver halve timer langs Amalfikysten og stopper i Cetara. Busbilletten til Amalfi koster cirka €4.

Ved tidligere ankomst har I mulighed for at gøre stop i Napoli og besøge det verdenskendte arkæologiske museum i Napoli, hvor alle genstandene fra Pompeii og Herculaneum er udstillet eller det lige så imponerende Capodimonte museum. Det er også muligt at foretage en heldagsudflugt til Pompeii på turen hjemover. Det kan også anbefales at tage et par dage i Rom.

Overnatning

På denne rejse, kommer I til at bo på 3-4-stjernede hoteller.

Nat 1: 3- eller 4-stjernet hotel i Vietri
Nat 2: 3- eller 4-stjernet hotel i Sorrento
Nat 2: 3-stjernet hotel i Amalfi
Nat 4: 3- eller 4-stjernet hotel i Vietri

 

Vi kan arrangere ekstra nætter før og/eller efter turen. Se prisen på side 2 i bookingformularen.

Mad og drikke

På rejsen er der inkluderet morgenmad alle dage. Det er desuden muligt at tilkøbe halv pension (7x aftensmad). Aftensmåltiderne består af 3-retters menuer og serveres nogle gange på restauranter ude de byer, I overnatter i. Halv pension kan tilvælges på bookingformularens side 2.

Velkomstmøde

Der vil blive afholdt et infomøde af en af vores lokale samarbejdspartnere, hvilket foregår kl 17:30 på ankomstdagen. I mødes i receptionen med mindre, I får andet at vide ved check-in.

Bemærk: hvis I ankommer for sent til at være med til mødet, vil cykler og velkomstpakke være klar til jer på hotellet.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området kommer her en oversigt. Data er fra DMI.

Udstyr og rabataftaler

Friluftsland

Kvalitetsudstyr og god planlægning ligger til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% rabat på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk. I modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Cykelshoppen

Når du køber en cykelferie hos Mountain Adventures, får du 10% rabat på alle ikke-i-forvejen-nedsatte varer hos Cykelshoppen.dk.

Cykler

I kan leje cykler i god kvalitet, og forskellige størrelser. På denne tur anbefaler vi en racercykel. I kan leje kvalitets racercykler med carbon ramme og Shimano 105 Compact gear. Cyklerne leveres på det første hotel og er udstyret med cykelcomputer, 2 flaskeholdere og reperation kit. Man SKAL selv medbringe egne pedaler og cykelsko. Ønsker I at leje cykler, bedes I gøre opmærksom på dette i "Bemærkninger" ved tilmelding. Oplys venligst jeres højder i cm - så vi kan få booket cykel i korrekt størrelse.  

Pris kr. 800,- per person for hele turen.

 

 

 

 

 

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.