Dag 1 Ankomst Nicolosi

Ankomst til Nicolosi og indkvartering. Informationsmøde og udlevering af cykler, rutevejledninger og kort.

Dag 2 Nicolosi - Etna - Nicolosi

For at stifte nærmere bekendtskab med vulkanen Etna, som turen de kommende dage går rundt om, går turen i dag højt op på bjerget. Tag bussen (billetten er ikke inkluderet) op til Rifugio Sapienza i godt 1900 meters højde. Herfra er der flere udflugtsmuligheder, både på egen hånd og med guide. Den største oplevelse er at tage på en seks timers guidet tur op til hovedkrateret i 3300 meters højde.
Efter oplevelserne på toppen hopper I på cyklerne og så er det ellers ned ad bakke tilbage til Nicolosi. Hvis vejret mod forventning ikke tillader ture op på bjerget, kan I tage på sightseeing i Catania.

Distance 23KM
Dag 3 Nicolosi – Bronte

Fra Nicolosi går det på den første del af ruten nedad på mindre befærdede småveje. Undervejs passerer I talrige citrusplantager med både citroner og appelsiner, som Sicilien er så kendt for. Find en lille restaurant og nyd en lækker frokost, inden I fortsætter til floden Simetos lavakløfter, som kan ses fra en flot Saracenerbro - som i virkeligheden ikke er bygget af arabere men oprindeligt af romerne. Floden har skåret sig igennem den mørke basalt, som er størknet magma Etnas udbrud og kløftens sider er op mod fem meter høje. 
Så er det tid at begive sig den sidste bid vej gennem pistacieplantager mod Bronte. Efter en fem kilometer lang stigning ankommer I til byen. 

Distance 49KM
Dag 4 Bronte - Maniace – Randazzo

Før I forlader Bronte, har I måske lyst til at tjekke en af de mange pistacieproducenter i byen. Herefter fortsætter I til Maniace, hvor I kan besøge slottet Castello Nelson og kirken dedikeret til Santa Maria di Maniace. 
Med udsigt til Etna fortsætter I til den gamle middelalderby Randazzo, som ligger for foden af Nebrodi bjergene. Byen er mere eller mindre bygget af mørke lavasten.  

Distance 35KM
Dag 5 Randazzo - Castiglione - Alcantara kløften - Giardini Naxos

Lige med undtagelse af afstikkeren til Castiglione går det meste af turen nedad i dag. Ruten går fra Randazzo ned ad "Etnas vinrute" mod det byzantinske kapel dedikeret til Santa Domenica. Fra landsbyen Castiglione har I en flot udsigt over Alcantara-dalen, som adskiller Etna fra Nebrodi-skovene. Efter en slentretur rundt i den gamle bymidte, går turen ned ad bakke mod Alcantara floden. Efter frokoststop i Francaville er det tid at besøge den imponerende Alcantara kløft, hvor vandet ligesom ved Simeto-kløften har udhulet den størknede lava og skabt flotte slugter. Efter besøget ved dette naturfænomen går turen mod dagens endelige destination; Giardini-Naxos på den Ioniske kyst, hvor I kan tage en velfortjent dukkert.

Distance 50KM
Dag 6 Giardini Naxos - Taormina - Giardini Naxos

En kortere cykeltur op ad bakke bringer jer til Taormina - en perle på den ioniske kyst og værd en rejse i sig selv. Her kan I besøge Castelmola, en seværdig middelalderlig by fem kilometer længere oppe. Herfra har I en flot udsigt over hele bugten og fra Calabria til Etna.
Tilbage i Taormina kan I passende hoppe på svævebanen ned til vandet ved Isola Bella og tage en dukkert i Middelhavet.
Turen går tilbage til endnu en overnatning i Giardini Naxos.

Distance 20KM
Dag 7 Giardini Naxos – Acireale - Acitrezza

Den sidste cykeldag går langs kysten - også kendt som ”Citron-rivieraen”. Et stykke vej følger I promenaden langs vandet til strandene ved Marina di Cottone. Efter fiskerlandsbyen Stazzo, når I frem til Timpas stejle lavaskrænter. En kort stigning fører jer til byen Acireale og dens interessante barokke centrum.
Turens sidste stop og overnatningssted er Acitrezza, som er det perfekte sted at slutte turen af på en fiskerestaurant med udsigt over vandet.

Distance 35KM
Dag 8 Hjemrejse

Efter morgenmaden slutter turen, og det er tid at bevæge sig mod lufthavnen for hjemrejse.

Generelt om rejsen

Prisen er baseret på at man rejser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltværelse. Mod et tillæg kan vi også arrangere turen for enkeltpersoner der rejser alene. For at få prisen for rejsen som enkeltperson kan du bruge bookingformularen og vælge "1 voksen".

Der er indlagt et velkomstmøde, hvor I vil blive briefet med relevante info i forhold til jeres tur og cykler.

Afrejsedatoer
Rejsen afvikles med lørdagsafgange i perioden marts – november.

Bemærk: Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Øverst på denne side, kan I vælge, om I ønsker flyrejse til Sicilien inkluderet i rejsens pris. I er også velkomne til selv at arrangere transporten.

Bemærk: Hvis I selv arrangerer transporten til/fra Italien, bør I vente med at arrangere dette indtil vi har bekræftet rejsen.

Lokal transport
Dag 1: Fra Catania togstation er det muligt at tage en lokal bus til Nicolosi. Hvis I giver besked på forhånd, vil hotelværten hente jer ved bussen. 
Vi kan også arrangere en transfer direkte fra lufthavnen til det første hotel. Prisen pr. person er 25€, som betales direkte til chaufføren. En taxa fra lufthavnen til Nicolosi koster ca. 60€. 
 
Dag 2: I kan tage cyklerne med bussen op til Rifugio Sapienza. Skulle bussen mod forventning være fuld, kan I bede jeres hotelvært køre jer og jeres cykler derop (15€ pr. person). 
 
Dag 3: Det er muligt at forudbestille transport for jer selv og jeres cykler de sidste 5km op ad bakken til Bronte. Prisen er 7,50€ pr. person og betales på stedet. Denne transfer skal bestilles senest ved ankomst til Nicolosi. 
 
Dag 8: Transfer fra Acitrezza til Catania Lufthavn koster 25€ pr. person
 
Mere detaljerede informationer om lokaltransport findes i de Praktiske oplysninger, som fremsendes efter bestilling af rejsen. 

Udflugtsmuligheder på Etna (Dag 2)

Der er mulighed for på egen hånd at gå rundt om Silvestri kraterne, som ligger tæt på Rifugio Sapienza. Disse kratere er ikke længere aktive.
Der er også mulighed for at tage kabelbanen op i 2500 meters højde og gå rundt der på egen hånd. Prisen for kabelbanen er ca. 50 € pr. person.
Kabelbanen kan også kombineres med både en guidet vandretur og kørsel med firhjulstrukne busser op i ca. 3000 meters højde, hvorfra man vandrer op til hovedkrateret i ca. 3300 meters højde. Ture til hovedkrateret kan kun gøres med autoriserede vulkanguider. Turene varer 2-6 timer og koster 55 – 75 € pr. person. Alle ture på Etna er afhængige af vejret og vulkanens aktivitet. Bemærk at der er så koldt på toppen, at der selv midt om sommeren kan falde sne, så varmt tøj er nødvendigt.

Overnatning

På denne tur overnatter I på velvalgte 3-stjernede hoteller inkl. morgenmad. Det er muligt at tilkøbe ekstra nætter før og efter turen.

Mad og drikke

Morgenmad er inkluderet.
Frokost og aftensmad er ikke inkluderet. Kørevejledningen indeholder forslag til spisesteder på ruten. Det er muligt hjemmefra at tilkøbe halvpension; dvs. aftensmad - ekskl. drikkevarer. Halv pension kan tilvælges på bookingformularens side 2.

Cykler

Cyklerne, som fås i både dame- og herremodel, er udvalgt efter solid kvalitet kombineret med den bedste komfort. Cyklerne er med aluminiumsstel og udstyret med bagagebærer, skærme, 24 shimano gear, lås og en komfortable gelsadel. Desuden er der på styret en taske eller kortholder samt en vandafvisende taske på bagagebærer, og der medfølger et lille nødkit med relevant værktøj, ekstra cykelslange og pumpe.
For at kunne individuelt tilpasse cyklerne til jer, er det vigtigt at I oplyser højden på alle deltagere. Dette gør I på jeres "min rejse"-side efter I har bestilt turen.

Cykelleje kan tilvælges på bookingformularen

 

Det er også muligt at leje elcykel, der gør det muligt at krydse bakket terræn med et smil. Dette vælges på side 2 i bookingformularen. Hvis benene bliver trætte støtter den elektriske motor, så du ikke sakker agterud.
Det kræver ikke nogle forudsætninger at køre en el-cykel. Så længe man selv er aktiv i pedalerne assisterer el-motoren rytteren til en max hastighed på 25 km/t. Motoren får energi fra et aftageligt, genopladeligt batteri der rækker 120-180 km. på én ladning. El-cyklerne har samme udstyr som de ordinære cykler.

Sværhedsgrad
Det meste af cykelturen følger mindre trafikkerede veje og er af moderat sværhedsgrad 2. 
Ruten er for det meste flad eller med lette stigninger. Enkelte steder vil der være mere udfordrende stigninger (til Bronte, hvor det er muligt at bestille en transfer, samt til Castiglione, som det er muligt at køre udenom). I kører så vidt muligt på rolige småveje, med begrænset mængde trafik. Vejene er lidt mere trafikerede i den absolutte sommerhøjsæson, men det er sjældent et problem.
Mens I cykler transporteres jeres bagage videre til næste hotel. 
Udstyr og rabataftaler

Friluftland
Kvalitetsudstyr og god planlægning ligger til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% rabat på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk. I modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Cykelshoppen
Når du køber en cykelferie hos Mountain Adventures, får du 10% rabat på alle ikke-i-forvejen-nedsatte varer hos Cykelshoppen.dk.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af Siciliens klima, ses klimadata her
Bemærk dog at der på Etna kan være køligere. 

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.