Cykelferie Toscana - Natur, Kultur og Chianti
Se billeder

Cykelferie Toscana - Natur, Kultur og Chianti

Cykelferie på egen hånd

Toscana har virket fortryllende for mange kunstnere gennem tiden. Denne region har en evne til at stimulere vores sanser med smukke syn, dufte, lyde og ikke mindst smage. At se det hele fra en cykelsaddel bringer jer tættere på naturen og kulturen i Italien - og gør oplevelsen endnu stærkere.
Turen byder på Firenze, Lucca og Pisa, der bidrager med deres unikke stemning, historie og arkitektur. Cykelruten går blandt andet gennem det idylliske, toscanske terræn til den berømte Leonardo’s fødeby - Vinci. Til vinbyen Greve med dens Chianti Classico og det arkitektoniske paradis Siena. Vi har sørget for grundige rutebeskrivelser og vi fragter jeres bagage, så I hver dag kan cykle ud på nye eventyr og lade jer indhylle i den toscanske stemning uden bekymringer.

Toscana har et vidunderligt bølgende landskab og meget af turen vil foregå på mindre, stille veje og grusveje mellem de berømte landsbyer. Tættere på de større byer er de mest hensigtsmæssige ruter udvalgt.

Det er på denne tur muligt at leje el-cykel. Ved hjælp af en lille el-motor hjælper cyklen dig så længe du selv er aktiv i pedalerne. Dermed er der endnu mere overskud til at nyde det smukke landskab, også når det går op ad bakke.

Højdepunkter på rejsen

 • Lucca hvor du har flot udsigt over byen, mens du cykler på den historiske bymur
 • Pisa og dens verdensberømte skæve tårn
 • Hvidvinsbyen Monte Carlo og Chianti Classico området ved Greve
 • Oplev flere af områdets karakteristiske spabyer på vejen
 • Cykle gennem vinmarker og bløde bakker i det unikke toscanske landskab
 • Den akitektoniske by Siena der har været inspiration for Københavns rådhus
feb.
mar.
apr.
maj
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.

Når du vælger, at fly skal være inkluderet i rejsens pris, sorteres rejsens kalender, så den kun viser datoer, hvor fly kan inkluderes automatisk fra vores system. Vi har valgt datoerne ud fra ”bedst mulige forbindelse”, hvilket oftest er direkte fly.

Hvis din ønskede dato ikke kan vælges med fly inkluderet, så tjek rejsen ”uden transport”. Her vil du se alle de mulige datoer for rejsen og du kan enten selv finde flyrejsen via fx Momondo, eller du kan kontakte os og få et tilbud med fly inkluderet.

Dag 1 Ankomst til Montecatini Terme
cykelferie-i-toscana

Det tager ca. 50-60 minutter i tog fra Firenze eller Pisa til Montecatini Terme (ikke inkluderet).
Når I ankommer til hotellet, vil der være detaljeret information om jeres tur og I vil få udleveret jeres cykler. Afhængig af ankomsttidspunktet vil det være oplagt at slentre en tur i en af de spaparker, som byen er kendt for eller tage en tur i den historiske funicular (en kabeltrukket sporvogn) til Montecatini Alto.

Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Mediterraneo
Dag 2 Vinci – Leonardos fødeby
cykelferie-italien

I begynder dagen med at cykle igennem Valdenievoledalens store sletter, der er flittigt opdyrket af de lokale bønder. Turen fortsætter gennem olivenlunde og de første toscanske landsbyer til Vinci, der er fødested for det verdensberømte-, klassiske renæssancegeni Leonardo.
Byens gamle middelalderslot Castello Guidi huser et museum, som vi anbefaler at besøge, da det er hjemsted for en af de største samlinger af maskiner og modeller af Leonardo da Vinci. Herfra cykler I ad de stille veje tilbage til Montecatini Terme.

Distance 55KM
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Mediterraneo
Dag 3 Montecatini Terme over Lucca til Pisa
cykelferie-italien

Dagens cykeltur starter med at gå til den charmerende by Lucca. På vejen passere I den middelalderlige vinby Monte Carlo, hvor én af de få toscanske hvidvine dyrkes. (Det er også muligt at tage toget direkte til Lucca). I Lucca kan I cykle en tur på den historiske bymur, hvorfra der er en formidabel udsigt til kirker og tårne, der rejser sig over byens talrige tage. Efterfølgende kan du fortsætte til Massacciuccoli-søen (også kaldet Giacomo Puccini-søen). Her er udsigten fantastisk over havet og Pisa. Turen fortsætter ned til Pisa, hvor det er muligt at cykle til Piazza dei Miracoli, der med sit berømte skæve tårn er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Distance 40-90KM
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Soggiorno Athena
Dag 4 Fra Pisa til Casciana Terme
cykelferie-italien

Omgivet af frodige marker følger den første del af cykelturen floden Arno der som en af regionens største, også går gennem Firenze. Turen fortsætter i bakkerne omkring Pisa, hvor landskabet blødt bugter sig med dets dyrkede områder af søde druer, oliven og saftige ferskner. På turen kan I se middelalderlige landsbyer på bakketoppene og inden længe er dagens destination nået i spabyen - Casciana Terme.

Distance 50KM
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Stella
Dag 5 Fra Casciana Terme til San Gimignano
cykelferie-toscana-mountain-adventures

I dag går cykelruten ad smukke stier gennem vinmarker og bløde bakker til San Gimignano. På vejen kommer I gennem nogle af de smukke landskaber, der forbindes med Toscana og et utal af gange er blevet gengivet af alverdens kunstnere. Som I nærmer jer dagens destination, vil San Gimignanos karakteristiske tårne, der som et levn af middelalderlig og aristokratisk rigdom rejser sig over byens tage.

Distance 55KM
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Le Colline
Dag 6 Fra San Gimignano til Siena
cykelferie-italien

Endnu en dag omgivet af den enestående toscanske natur og netop de smukke omgivelser vil hjælpe med at fjerne fokus fra dagens stigninger på cykelruten. En følelse af at være cyklet ind i middelalderen venter i landsbyen Monteriggioni og dagens højdepunkt vil uden tvivl være ankomsten til det arkitektoniske paradis Siena. Arkitekten Martin Nyrop fandt sin inspiration til Københavns Rådhus i Siena. Aftenen er oplagt at bruge på at vandre rundt i byens historiske centrum, der i dag er optaget på verdensarvslisten.

Distance 50KM
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Italia
Dag 7 Fra Siena til Firenze
cykelferie-italien

Som den sidste cykeldag tager turen jer i dag fra Siena og ind i midten af den brede Chianti-region. Det er fra dette område at den verdensberømte Chianti Classico-vin er dyrket - og er højt respekteret blandt vinkendere. Turen går gennem vinlandsbyen Castellina til Greve, der med sit maleriske torv i midtbyen, adskiller sig fra de klassiske toscanske byer. Greve er takket være den berømte vin og oliven produktion kendt som hovedsædet for Chianti-regionen. Herfra tager I en bus til Firenze, hvor den sidste overnatning foregår (Hvis I selv har cykler med, så finder vi en løsning på fragt af disse).

Distance 50KM
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Grifone
Dag 8 Hjemrejse
cykelferie-italien

Efter morgenmaden er der udchekning

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Transport
Du har valgt:
Afrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Hjemrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Prisen inkluderer
 • 7 nætter på 3- og 4-stjernede hoteller, hvoraf nogle har swimmingpool
 • Morgenmad alle dage
 • Detaljeret beskrivelser af de nøje forslåede ruter (rutekort, rutebeskrivelser, info om relevante turist attraktioner samt
 • vigtige telefonnumre)
 • Bagagetransport mellem hotellerne
 • Bustransport som nævnt i programmet
 • Ruterne tilgængelige på GPS
 • Forsikring af evt. lejet cykel
 • Velkomstmøde og briefing
 • Direkte telefonnummer til en servicehotline der gælder under hele turens længde
 • 24 timers bemandet dansk nødtelefon under hele rejsen
 • 10% rabat i bestemte udstyrsbutikker
 • Dette er en pakkerejse og er dækket af Rejsegarantifonden og pakkerejseloven - se hvilke fordele det medfører for dig - klik her
Ikke inkluderet
 • Afbestillingsforsikring og Rejseforsikring
 • Turistskatter (muligvis opkrævet på nogle hoteller)
 • Administrationsgebyr (145,-)

 

VALGFRIE TILVALG

 • Flyrejse fra Danmark til Pisa t/r inkl. bagage
 • Leje af cykel
 • Leje af elcykel
Generelt om rejsen

Prisen er baseret på, at man rejser minimum to deltagere sammen og overnatter i et dobbeltværelse. Det er muligt at rejse på egen hånd mod et enkeltværelsestillæg.

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting, men I skal selv sørge for transporten til turens startsted, samt efter turens afslutning. Der er indlagt et velkomstmøde, hvor I vil blive briefet med relevante info i forhold til jeres tur og cykler.

Afrejsedatoer
Turen afvikles fra lørdag til lørdag mellem 24. marts og 13. oktober 2018.

Bemærk: Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du gemme dit tilbud, hvorefter det bliver send til dig som pdf. På den måde kan du fx sende det til dine medrejsende, så de også kan se prisen og hvad der er inkluderet. Når du har gemt et tilbud, kan du sidenhen genoptage bestillingen og du behøver ikke indtaste alle oplysninger igen.

Transport/Flyrejse

Vigtigt: Flyrejse til/fra Pisa kan tilvælges øverst på denne side.

Hvis I selv ønsker at arrangere transporten
I kan nemt søge, bestille og betale flyrejsen på fx momondo.dk eller t2t.dk. Det er jeres eget ansvar at sikre, at flyene passer med turens start- og slutdato.
Vi anbefaler, at I flyver til Pisa.

Vigtigt: Vi anbefaler, at I booker rejsen hos os og venter på bekræftelsen, inden I køber flybilletterne.

For at få et hurtigt overblik over turen fra Pisa lufthavn til Montecatini Terme, kan I tjekke Rome2Rio.

På www.trenitalia.com er det let at få et overblik over tider og destinationer på de italienske tog, men da det er svært at købe eller ændre billetterne online, anbefaler vi at man først køber dem på billetkontoret eller i automaterne på togstationen.

Ankomst med bil
Hvis I selv kører til Montecatini Terme, kan I parkere ved første hotel for ca. 5€ i døgnet.
Vi kan arrangere en transfer retur til Montecatini på afrejsedagen for 25€ pr. person - pladsen skal reserveres på forhånd men betales lokalt.
Toget fra Firenze til Montecatini Terme koster  5-10€ pr. person

 

Læs dette: Vigtigt omkring flyrejsen!

 • I skal være opmærksom på, at vi bestiller ”automatisk seating”. Det betyder, at det er flyselskabet, som bestemmer, hvor I placeres i flyet. Det sker yderst sjældent, at folk der booker sammen, bliver placeret hver for sig, men vi kan ikke udelukke, at det kan forekomme - hvis fx flyet er næsten fuldbooket.
 • Vi sælger udelukkende flyrejser, hvor håndbagage og indtjekket bagage er inkluderet, men hvor meget bagage, der er inkluderet varierer. Det vil stå beskrevet på din flybillet.
 • Vi kan ikke garantere, at ”måltid på flyet” er inkluderet i prisen. Fx er der oftest ikke måltid inkluderet på Norwegian-flyvninger.
Overnatning

På denne tur overnatter I på velvalgte 3- og 4-stjernede hotellet inkl. morgenmad. Det er muligt at tilkøbe ekstra nætter før og efter turen.

 Nogle af hotellerne på turen har swimmingpool.

Mad og drikke

På rejsen er der inkluderet morgenmad alle dage. Det er desuden muligt at tilkøbe halv pension (7x aftensmad). Aftensmåltiderne består af 3-retters menuer og serveres nogle gange på restauranter ude de byer, I overnatter i. Halv pension kan tilvælges på bookingformularens side 2.

Velkomstmøde

Der vil blive afholdt et infomøde af en af vores lokale samarbejdspartnere, hvilket foregår kl 17:30 på ankomstdagen. I mødes i receptionen med mindre, I får andet at vide ved check-in.

Bemærk: hvis I ankommer for sent til at være med til mødet, vil cykler og velkomstpakke være klar til jer på hotellet.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Cykler

Cyklerne er unisex og udvalgt efter solid kvalitet kombineret med den bedste komfort. Cyklerne er udstyret med lys, bagagebærer, skærme, 21 shimano-gear, lås og en komfortabel saddel. Desuden er der påmonteret en vandafvisende taske på både bagagebærer og styr, og der medfølger et lille nødkit med relevant værktøj, ekstra cykelslange og pumpe.
For at kunne individuelt tilpasse cyklerne til jer, er det vigtigt, at I oplyser højden på alle deltagere i kommentarfeltet ved booking af turen. Ønsker I at leje cykler, kan I tilvælge dette bo på bookingformularen. Oplys venligst ønsket størrelse på cykel (jeres højde). 

Cykelleje kan tilvælges på bookingformularen

Det er også muligt at leje elcykel, der gør det muligt at krydse bakket terræn med et smil. Dette vælges på side 2 i bookingformularen. Hvis benene bliver trætte støtter den elektriske motor, så du ikke sakker agterud.
Det kræver ikke nogle forudsætninger at køre en el-cykel. Så længe man selv er aktiv i pedalerne assisterer el-motoren rytteren til en max hastighed på 25 km/t. Motoren får energi fra et aftageligt, genopladeligt batteri der rækker 120-180 km. på én ladning. El-cyklerne har samme udstyr som de ordinære cykler.

Udstyr og rabataftaler

Friluftsland

Kvalitetsudstyr og god planlægning ligger til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% rabat på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk. I modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Cykelshoppen

Når du køber en cykelferie hos Mountain Adventures, får du 10% rabat på alle ikke-i-forvejen-nedsatte varer hos Cykelshoppen.dk.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af Firenzes klima, ses DMI's data her

klima-firenze

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr.