Italien - Vandreferie fra Dolomitterne til Gardasøen
Se billeder

Italien - Vandreferie fra Dolomitterne til Gardasøen

Vandreferie på egen hånd

Vandringen starter i Dolomitterne i den berømte, bjergomkransede spaby Merano, hvorfra I vandrer gennem vinmarker og frugtplantager, forbi historiske slotte og glitrende søer. Turen tager jer forbi idylliske landsbyer med nogle storslåede udsigter. Bjergene i Sydtyrol og Trentino er facinerende med turkise søer, grønne sætre, dybe floddale og spektakulære kløfter.

Udsigten til Dolomitternes rå bjergtoppe følger jer på det meste af turen og i Trentino området, vil I opleve bjerglandsbyerne med deres snoede, smalle stræder og idylliske stenhuse. Som finale for vandringen ankommer I til Gardasøen, der ligger omgivet af klippekyster, olivenlunde og figentræer. Efter denne uges vandring til Gardasøens bred har en cappuccino og en gelato aldrig smagt bedre.  

Ruten
Denne tur byder på varieret vandring i Dolomitterne og I vandrer hovedsageligt på velholdte stier og ofte på Waal-stier (et gammel vandledningssystem). Der vil også være vandring ad skovstier og flere bratte stigninger, lige som I indimellem vil følge lokale veje. Vi anbefaler, at I har en god grundform og klar på at vandre 3½-6 timer om dagen - nogle gange med længere stigninger.

Højdepunkter på turen

 • Fantastiske vandreruter gennem Dolomitternes kuperede terræn
 • Nyd udsigten fra bjergtoget, der tager jer op til enestående udsigter i Mendelpasset
 • Stier der snor sig gennem olivenlunde og frugtplantager
 • Vandring forbi gamle borge og slotte i fantastiske naturomgivelser
 • Søerne Molveno og Nembia, der med deres henholdsvis turkisblå og grønne farver danner smuk kontrast til de rå bjergtoppe

Gode råd til vandreferie

apr.
maj
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mar.
Dag 1 Ankomst til Dolomitterne og Merano

Afhængig af hvornår I ankommer til Dolomitterne og Merano, vil det være oplagt at nyde den sydtyrolske bjergbysstemning ved at slentre gennem de charmerende stræder og langs den hyggelige Passer Esplanade i byen.

Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Flora
Dag 2 Vandring fra Merano til Nals
vandring-i-dolomitterne

Dagens vandring bringer jer ad Waal-stierne, gennem æbleplantager til et imponerende vandfald. Herfra leder stierne jer gennem kastanjebakkerne ved Tisens og op til den lille historiske kirke St. Christoph. Turen går videre gennem et smukt skovområde, med flotte udsigter over Etschdalen. Inden længe ankommer I til den idylliske lille landsby Nals, der ligger omgivet af vinmarker og æbleplantager.

Vandretid Ca. 5-6 timer
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Traubenheim
Dag 3 Vandring fra Nals til Kaltern
vandring-i-dolomitterne

I kan se frem til en fascinerende vandredag på ’Slotsstien’. Langs interessante og stejle veje vandrer I fra borg til borg, der med deres forskelligartede historiske arkitektur er meget beundringsværdige. Om eftermiddagen bringer ruten jer gennem området med ”huller i isen” – et naturligt fænomen, der giver jer chancen for at opleve istapper i højsommeren. Efter St. George’s Tårn og en hel del karakteristiske vinmarker, vil I ankomme ved Kalterer-søen, hvor I overnatter.

Vandretid Ca. 5-6 timer
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Masatsch
Dag 4 Vandring fra Kalterer søen til Còredo
vandring-dolomitterne

I starter dagen med en kort tur med bjergtoget til Mendelpasset. Herfra er der en helt enestående udsigt, inden turen fortsætter over plateauet mod Nonstal, der ligger på regionsgrænsen. Vandringen tager jer herfra ind i fantastiske kløfter og gennem små idylliske landsbyer til pilgrimsstedet Saint Romedio. I vil fortsætte forbi to små fine søer og inden længe nå Còredo, der er dagens endestation.

Vandretid Ca. 4½-5 timer
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Miraval
Dag 5 Vandring fra Còredo til Molveno
dolomitterne-vandring

Efter en kort transfer kan I nyde en god udsigt over det imponerende landskab i Nonstal-dalen. Vandringen bringer jer ind på en lille del af Jakobsvejen, der længere mod sydvest også er kendt som Caminoen. Denne vil bringe jer gennem frugtplantager og op til højsletten Paganella. Stien snor sig gennem tæt bevoksning til Cavedago med den berømte tripelbuede bro. Senere når I til landsbyen Molveno, som ligger ved foden af Brenta-Dolomitterne - en smuk bjergkæde, der ligger afskåret fra resten af Dolomitterne -, og den smukke bjergsø med det turkise vand. Her overnatter I.

Vandretid Ca. 4½-5½ timer
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Alle Dolomiti
Dag 6 Fra Molveno til Nembia søen og Comano Terme
dolomitterne-mountain-adventures

I dag vil I kunne nyde skønne udsigter over de fascinerende bjergtoppe af Brenta-Dolomitterne. En kabelbane fører jer op i bjergområdet Pradel, hvor I vil opdage en af de smukkeste vandreruter på turen. Det er oplagt at gøre stop ved et af refugierne, der sælger typiske italienske snacks som kan nydes sammen med en helt enestående udsigt over landskabet og de omkransende bjergtoppe. En kabelbane vil bringe jer til bredden af den glitrende blå sø Molveno, hvorfra I går mod søen Nembia.

Fra den klare grønne sø Nembia kan I tage bussen (Billetten koster ca. 5 euro og betales lokalt) det sidste stykke gennem små landsbyer og gennem bakket terræn til endestationen Comano Terme.

Vandretid Ca. 3-5 timer
Overnatning Hotel (eksempel): Comano Cattoni Holiday
Dag 7 Vandring fra Comano Terme til Gardasøen ved Riva del Garda
vandring-gardasoen

Som I nærmer jer slutningen på jeres vandreuge vil ruten bringe jer gennem uberørte enge i Lomason dalen. En pæn stigning vil føre jer op til Monte San Pietro refugiet, hvor en fantastisk udsigt over Gardasøen venter jer. Fortsæt turen ned gennem snoede stræder og gyder, forbi Tennoslottets stenvægge. De sidste få kilometer af jeres tur går gennem olivenlunde og cypresbevoksninger, inden I når målet ved bredden af Gardasøen.

Vandretid Ca. 3-4 timer
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Antico Borgo
Dag 8 Hjemrejse
dolomitterne-gardasoeen

Du er vandreferien i Dolomitterne afsluttet. Efter morgenmaden er der udcheckning og individuel hjemrejse.

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Prisen inkluderer
 • 7 overnatninger på 3-stjernede turistklassehoteller og charmerende guesthouses (nogle med swimmingpool)
 • Morgenmad alle dage
 • Detaljeret beskrivelser af de nøje forslåede ruter (rutekort, rutebeskrivelser, info om relevante turist attraktioner samt vigtige telefonnumre)
 • Bagagetransport mellem hotellerne
 • Velkomstmøde på ankomstdagen
 • Transport som beskrevet i programmet
 • Billet til Mendelpass Mountain Railway (dag 4)
 • Billet til kabelbanen fra Pradel til Molveno - kun i højsommeren (dag 6)
 • Trentino-fordelskort med diverse rabatter på oplevelser i området
 • Direkte telefonnummer til en lokal servicehotline, der gælder under hele turen
 • Mulighed for GPX-filer til brug i GPS
 • Adgang til ruten i vores GPS-app, som også fungerer offline (én adgang pr. værelse)
 • 10% rabat i bestemte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet dansk nødtelefon under hele rejsen
 • Dette er en pakkerejse og er dækket af Rejsegarantifonden og pakkerejseloven - se hvilke fordele det medfører for dig - klik her
Ikke inkluderet
 • Flyrejse fra Danmark til Italien
 • Afbestillingsforsikring og Rejseforsikring
 • Busbillet til turen fra Nembia-søen til Comano (cirka 5 euro pr. person)
 • Evt. lokale afgifter
 • Administrationsgebyr (145,-)

 

VALGFRI TILVALG

 • 6x aftensmad på hotellerne (ikke dag 7)
 • Hotelopgradering (se under "overnatning")
 • Ekstra nætter før og/eller efter turen
 • Transport fra sidste hotel til første hotel
Generelt om rejsen

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting. Der er indlagt et velkomstmøde, hvor I vil blive briefet med relevante info i forhold til jeres tur.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Flyrejsen fra Danmark til Milano eller Venedig er ikke inkluderet i rejsens pris. Vi anbefaler, at du selv finder flyrejsen fx via www.momondo.dk.
Vi anbefaler, at du venter med at arrangere transporten, indtil vi har bekræftet din rejse.

Læs: Sådan finder du lynhurtigt den bedste flyrejse

Det foregår sådan her:

 1. Du bestiller rejsen hos os
 2. Vi bekræfter din rejse (oftest indenfor 48 timer)
 3. Du arrangerer din transport

Bestil tilbud
Hvis du har brug for, at vi arrangerer din flyrejse for dig, så kan du bestille et tilbud på turen inkl. flyrejse. Det tager ofte cirka to dage at få et tilbud. Du skal være opmærksom på, at vi tager et handling fee på 350kr pr. billet og det betyder, at du får flyrejsen billigere ved selv at bestille den.

HVIS I SELV KØRER
Kører I selv til Merano er det muligt at parkere ved det første hotel. Den første nat, hvor I bor på hotellet er gratis og resten af ugen koster parkering 10-12 euro pr. nat.

TRANSFER TILBAGE TIL FØRSTE HOTEL EFTER TUREN (hvis fx kører selv)
Efter turen er det muligt at blive kørt tilbage til det første hotel - fx for at hente bilen. For transfer fra Riva del Garda til Merano på afrejsedagen, skal der reserveres pladser på forhånd og betales lokalt 58€ pr. person. Bemærk: at returtransfer er ikke mulig på onsdage og torsdage. Transfers lørdage, søndage og mandage er om morgenen. Transfer på tirsdage er om eftermiddagen.

FRA LUFTHAVNEN TIL MERANO
Man kan komme til Merano med tog fra Verona, Milano eller Venedig på mellem 2-5 timer (Verona er tættest på). Det er muligt at få et overblik over mulighederne for at komme frem ved at kigge på Rome2Rio (linket går til søgning fra Verona til Merano, men I kan sagtens ændre søgningen, så den viser turen fra jeres foretrukne lufthavn).

Velkomstmøde

Der vil blive afholdt et infomøde af en af vores lokale samarbejdspartnere, hvilket foregår kl 18:00 på ankomstdagen. I mødes i receptionen med mindre, I får andet at vide ved check-in.

Bemærk: hvis I ankommer for sent til at være med til mødet, vil der ligge en velkomstpakke klar til jer på hotellet, hvori I finder alt vandremateriale.

Overnatning

I overnatter på 3-stjernede turistklassehoteller samt charmererende sydtyrolske guesthouses. Morgenmad er inkluderet på turen.
Nogle steder kan man komme ud for, at der opkræves en lille 'Tourist tax' - denne betales lokalt.

Hotelopgradering
Hvis I vælger hotelopgradering på denne rejse, booker vi som udgangspunkt følgende hoteller til jer:

 • Merano: Hotel Pienzenau am Schlosspark 4****
 • Nals: Apparthotel Nalserhof 4****
 • Kaltern: Goldener Stern 4****
 • Coredo: Hotel Miraval 4****
 • Molveno: Alpenresort Belvedere 4****
 • Comano Terme: Grand Hotel 4****
 • Riva del Garda: Hotel Bellariva 4****

Hotelopgradering vælges på bookingformularens side 2.

Ekstra nætter
Hvis I bestiller turen uden flyrejse inkluderet, er det muligt at bestille ekstra nætter på hotellet i Merano inden turen eller på hotellet i Riva del Garda efter turen. I kan se priserne for dette ved at vælge dato, gå ind på bookingformularen og gå videre til side to.

Mad og drikke

Det er muligt at tilkøbe 6x aftensmad på hotellerne på denne tur (ikke på dag 7 i Riva ved Gardasøen). Maden består som minimum af en 3-retters menu.
Ønskes dette kan I tilvælge det på bookingformularen.

Bemærk: Nogle steder kan det ske, at aftenmåltiderne serveres andre steder end hotellet (fx en nærliggende restaurant).

Vandring med hund

På denne tur er det muligt at medbringe hund på denne vandreferie i Dolomitterne. Skulle dette have interesse, så noter hundens race og højde under bemærkninger i bookingformularen, så booker vi den med på jeres tur. - Det er muligt, at der vil være et lille ekstra gebyr på medbringelse af hund på nogle hoteller. Dette betales lokalt på hotellerne.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, og I bjergene kan der ske mange vejrændringer gennem dagen. For at give et overordnet billede af klimaet i Dolomitterne, ses DMI's data her:

klima-dolomitterne

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr.