Vandring i Dolomitternes naturparker, 8 dage
Se billeder

Vandring i Dolomitternes naturparker, 8 dage

Vandreferie på egen hånd

Denne vandreferie bringer jer gennem tre naturreservater i regionerne Sydtyrol og Belluno, som udgør et af de skønneste områder af Dolomitterne med den tidligere olympiske by Cortina d’Ampezzo i centrum. Dolomitterne er ikke uden grund kommet på UNESCOs liste over verdensnaturarv. Bjergene, som omgiver jer, når op i højder på over 3.000 meter.

Undervejs på jeres vandring har I udsigt til bjergsøer, høje tinder, grønne marker med græssende køer og geder samt bjerghytter i traditionel stil. I vil opleve de facinerende Tre Cime, med mulighed fra at se dem fra sider, når I vandre rundt om de imponerende og facinerende klippetinder.
Turen er en individuel selv-guidet vandretur, hvor der er mulighed for at vælge mellem kortere og længere dagsture. Afhængigt af dagsformen vil I måske nogle dage vælge den lange lidt hårdere rute og andre dage den kortere variant. Jeres bagage transporteres fra hotel til hotel, så I kun skal bære jeres dagstursrygsæk.

Højdepunkter på rejsen

 • Vandring i Dolomitterne – UNESCO verdensnaturarv
 • Naturreservatet Fanes-Sennes-Braies med bjergsøen Lago di Braies
 • Naturreservatet Dolomiti Ampezzane med Cortina d’Ampezzo
 • Naturreservatet Sexten Dolomitterne med bjergformationen Tre Cime di Lavaredo
 • Ophold på gode bjerghoteller
 • Hver dag mulighed for at vælge mellem en kort eller en længere vandretur

 

Gode råd til vandreferie

apr.
maj
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mar.

Dolomitterne

Dag 1 Ankomst til Niederdorf/Villabassa eller Dobbiaco/Toblach i Pusteria-dalen
Vandreferie i Dolomitterne

Ankomst til hotellet i enten Niederdorf/Villabassa eller Dobbiaco/Toblach i Pusteria-dalen.

Overnatning Hotel (eksempel): Aparthotel Germania***
Dag 2 Vandring fra Villabassa/Dobbiaco til Prato Piazza/Plätzwiese
Dolomitterne

Jeres vandreferie starter med en kort transfer til bjergsøen Lago di Braies eller Pragser Wildsee, der vil fascinere jer med sit turkise vand. Her får I de første indtryk af Prags-dalen med mørke nåleskove mod de lyse klippevægge. I fortsætter over sæteren Rossalm og når frem til plateauet Prato piazza/Plätzwiese, hvorover bjergene Dürrenstein og Hohe Gaisl rejser sig. Herfra er der en storslået udsigt. I det fjerne rejser bjergene Cristallo, Tofana og de verdensberømte Tre Cime di Lavaredo sig.
Hvis I ikke vil gå så langt, kan I vælge en kortere rute, som starter ved kroen Tuscherhof. I følger floden Stolla og passerer små bjerghoteller og klippeformationer formet af vind og vejr, før I når frem til græsarealerne ved Pratopiazza/Plätzwiese, hvor I overnatter.

Vandretid Ca. 4 eller 5-6 timer
Distance 11 eller 14KM
Højdemeter 800M
Højdemeter 800M
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Hohe Gaisl***
Dag 3 Vandring fra Prato piazza/Plätzwiese til enten Strudelkopf eller Dürrenstein og retur
Vandring i Dolomitterne med ophold i højden

Også i dag vælger I selv, hvor lang og hård turen skal være. I kan vandre til toppen af enten Strudelkopf på 2.307m (den korte) eller Dürrenstein 2.839m (den lange), som begge ligger i Dolomitternes største naturreservat, Fanes Sennes Braies.
I starter ud fra Prato piazza/Plätzwiese, der sammen med bjergene Croda Rossa/Hohe Gaisl og Kreuzkofelgruppe er et dejligt natur- og vandreområde i Dolomitterne. Undervejs på begge ruter er der smukke udsigter til Hohe Gaisl, Lavaredos Tre Toppe, Tofana og Monte Cristallo.

Vandretid Ca. 4 eller 5 timer
Distance 8 eller 9KM
Højdemeter 350 / 800M
Højdemeter 350 / 800M
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Hohe Gaisl***
Dag 4 Vandring fra Pratopiazza/Plätzwiese til Cortina d’Ampezzo
Vandring Dolomitterne

Vandringen fortsætter videre over Pratopiazza/Plätzwiese og ned gennem Knappenfuss-dalen (Valle dei Canopi) til passet Cimabanche/Gemärk, som danner grænsen mellem Sydtirol og Belluno. Herfra kan I gå direkte til Cortina d’Ampezzo eller vælge en længere rute via bjerghytten Ra Stua og rundt langs foden af bjerget Col Rosa, før I når ned til Cortina, der ligger i bunden af dalen midt mellem bjergene. I har to nætter i Cortina og kan slentre rundt i byens gader, hvor smarte butikker ligger side om side med hyggelige caféer og restauranter. 

Vandretid Ca. 2 eller 7 timer
Distance 6 eller 25KM
Højdemeter 0 / 475M
Højdemeter 600 / 1000M
Overnatning Hotel (eksempel): Meuble Villa Neve
Dag 5 Vandring rundt fra Cortina d’Ampezzo
Dolomitterne vandring

Udsigten fra turens udgangspunkt er ganske flot. De høje tinder strækker sig højt op i himlen. Bjergmassiverne Cristallo, Tofane, Fanes og Sorapiss spiller her en væsentlig rolle i dette fine skue. Dagens program inkluderer en rundtur i den dybe dal omgivet af disse høje bjerge. Igen er der to valgmuligheder mellem en kortere tur eller en længere og højere tur.

Vandretid Ca. 4 eller 5 timer
Distance 12 eller 15KM
Højdemeter 75 / 300M
Højdemeter 975 / 300M
Overnatning Hotel (eksempel): Meuble Villa Neve
Dag 6 Cortina D’Ampezzo til Dürrensee-søen og vandring rundt om Tre Cime
Dolomitterne med Mountain Adventures

Dagen starter med en transfer fra Cortina til Dürrensee-søen. Herfra vandrer I gennem Rienz dalen til de verdensberømte Tre Cime di Lavaredo. der udgør tre høje toppe som ligger lige ved siden af hinanden. Under 1. Verdenskrig var der voldsomme kampe her i området mellem Italien og Østrig-Ungarn, og der er stadig historiske spor fra fortiden i form af bl.a. skyttegrave.

I vandrer videre til Rifugio Auronzo, hvorfra bussen kører til Dobbiaco/Niederdorf (busbilletten er ikke inklderet i prisen - koster ca. 6-7 euro).
For dem der måtte ønske det, er det også muligt at tage transferen om morgenen hele vejen til Rifugio Auronzo, og bruge dagen på at vandre rundt om de tre tinder, inden I tager videre til Dobbiaco/Niederdorf.

Vandretid Ca. 4 eller 5 timer
Distance 8 eller 11KM
Højdemeter 350 / 1000M
Højdemeter 1000 / 100M
Overnatning Hotel (eksempel): Aparthotel Germania***
Dag 7 Vandring rundt fra Sexten/Sesto
Vandreferie i Dolomitterne

Den sidste etape af jeres vandreferie bringer jer til en smuk sidedal i Pusteria-dalen. Fra Versciaco/Vierschach tager I kabelbanen op på Monte Elmo/Berg Helm, hvorfra I kan nyde den smukke udsigt til Sesto/Sexten-bjergene. Hahnspiel, Sillian, Klammbach og Helmhang er nogle af de hytter I passerer på vejen, før I slutter vandreturen nede i Sesto/Sexten. Herfra kører I tilbage til Dobbiaco/Toblach for den sidste overnatning. Den lidt længere vandrerute inkluderer også en tur forbi hytterne Hahnspiel, Sillian, Klammbach og Alpe Nemes, inden I kommer til Kreuzbergpass/ Passo Monte Croce. Herfra vil I tage turen tilbage med bus/tog

Vandretid Ca. 6 timer
Distance 15KM
Højdemeter 575M
Højdemeter 975M
Overnatning Hotel (eksempel): Aparthotel Germania***
Dag 8 Hjemrejse
Dolomitterne

Vandreferien er ved at være slut, og det er tid at finde vej hjem eller videre ud i verden.

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Prisen inkluderer
 • 3 nætter i Dobbiaco/Toblach i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • 2 nætter i Pratopiazza/Plätzwiese i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • 2 nætter i Cortina d’Ampezzo i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • Detaljeret vandrebeskrivelse og kort over vandreturene
 • Bagagetransport fra hotel til hotel
 • Transfer eller billetter til kabelbane, bus/tog iflg. program
 • Lokal telefon hotline (tysk, italiensk, engelsk)
 • 24 timers bemandet dansk nødtelefon under hele rejsen
 • 10% rabat i bestemte udstyrsbutikker
 • Adgang til ruten i vores GPS-app, som også fungerer offline (én adgang pr. værelse)
 • Dette er en pakkerejse og er dækket af Rejsegarantifonden og pakkerejseloven - se hvilke fordele det medfører for dig - klik her
Ikke inkluderet
 • Flyrejse fra Danmark til Venedig
 • Afbestillingsforsikring og Rejseforsikring
 • Evt. lokal turistskat, typisk 1-2€ pr. person pr. nat
 • Evt. lokale afgifter
 • Administrationsgebyr (145,-)

 

VALGFRI TILVALG

 • Halv pension (5x aftensmad)
 • Ekstra nat før og/eller efter turen
 • Lufthavnstransfer (2590kr pr. bil pr. vej)
Generelt om rejsen

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting. ved ankomst bliver I briefet om turen.

Dagsturene som er beskrevet i programmet er grad 2-3. Der er mulighed for at vælge mellem kortere og længere dagsture, hvor højdemeterne også varierer. Afhængigt af dagsformen vil I måske nogle dage vælge den lange løsning og andre dage den kortere variant. De korte vandreture har en gennemsnitlig vandretid på 3-4 timer om dagen, og lange ture ligger på ca. 5-7 timers vandring om dagen. Hertil kommer pauser.
Uanset hvad I vælger, skal I ikke bekymre jer om bagagen, som transporteres fra hotel til hotel, så I kun skal bære jeres dagstursrygsæk.

Det er muligt at have børn med på denne tur og de får rabat, når de deler værelse med to fuldt betalende voksne. Det er altid svært at sige, om børn kan holde til turen, men som hovedregel anbefaler vi, at børn er mindst 12 år for at tage med på denne tur.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport: Flyrejse

Flyrejsen fra Danmark til Venedig er ikke inkluderet i rejsens pris. Vi anbefaler, at du selv finder flyrejsen hos fx www.momondo.dk.
Vi anbefaler, at du venter med at arrangere transporten, indtil vi har bekræftet din rejse.

Læs: Sådan finder du lynhurtigt den bedste flyrejse

Det foregår sådan her:

 1. Du bestiller rejsen hos os
 2. Vi bekræfter din rejse (oftest indenfor 48 timer)
 3. Du arrangerer din transport

Bestil tilbud
Hvis du har brug for, at vi arrangerer din flyrejse for dig, så kan du bestille et tilbud på turen inkl. flyrejse. Det tager ofte cirka to dage at få et tilbud. Du skal være opmærksom på, at vi tager et handling fee på 350kr pr. billet og det betyder, at du får flyrejsen billigere ved selv at bestille den.

Transport: fra/til lufthavnen

Vigtigt: Hvis du selv arrangerer transporten bør du vente med at bestille eventuel flyrejse, til vi har bekræftet din rejse.

HVIS I SELV KØRER
Ankommer I i egen bil er der mulighed for at parkere ved/nær hotellet, på en uovervåget parkeringsplads. Turen starter og slutter samme sted.

FRA LUFTHAVNEN TIL FØRSTE HOTEL
Det letteste sted at få overblik over turen fra Vendig til Dobiacco/Toblach er via hjemmesiden Rome2Rio. Her kan I se de forskellige muligheder for transport og priserne.

Fra Venedig lufthavn er der busforbindelse direkte til Dolomitterne med Cortina Express.
I Cortina skifter i bus - tiderne kan ses via linket herover.

Skulle I ankomme i Cortina for sent til at nå den sidste bus til Dobbiaco (typisk omkring kl 18-19), kan vi arrangere en transfer for jer. Prisen er 60 euro for en bil (max 8 personer).
Vi kan også arrangere transfer fra Venedig Lufthavn (Marco Polo eller Treviso) helt til Dobbiaco. Prisen er kr. 2590,-  for en bil (max 8 personer). 

Fra Innsbruck er der fine togforbindelser via Fortezza til Dobbiaco.

Det er også muligt at tage toget fra Venedig til Dobbiaco, det er dog en lidt længere tur. I kan få et overblik over tiderne fra Venedig Mestre til Dobbiaco på www.trenitalia.com 

Mad og drikke

Vi har inkluderet en fyldig morgenmad på hotellerne. 

Frokostpakker kan købes på hotellet. 
Halvpension kan tilkøbes, så aftensmaden er inkluderet på rejsen. Dette vælges på side to på bookingformularen.

Bemærk: Der kan ikke tilbydes halv pension i Cortina, så halv pension betyder 5 dage med aftenmåltider.

Overnatning

Overnatning er på gode og hyggelige 3-stjernede og til tider 4-stjernede familiedrevne hoteller. 

Overnatningerne i Dobbiaco/Toblach kan også være i Villabassa/Niederdorf.
Vi kan arrangere ekstra nætter i Pusteria-dalen.

I dagsprogrammet kan I se eksempler på de hoteller, vi ofte bruger på denne tur. Det er vigtigt, at I ikke ser disse eksempler, som den endelige liste.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, og I bjergene kan der ske mange vejrændringer gennem dagen. For at give et overordnet billede af klimaet i Bolzano-området, ses DMI's data her:

klima-dolomitterne

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr.