Vandring langs Amalfikysten, 8 dage
Se billeder Se video

Vandring langs Amalfikysten, 8 dage

Vandreferie på egen hånd

Alle overnatninger på denne rejse er i de smukke kystbyer på Amalfikysten.

Otte dages vandreferie i hjertet af Amalfikysten, der er en af Italiens smukkeste kyststrækninger. Grundet dens placering på sydsiden af Sorrento-halvøen, giver dens majestætiske bjerge på op til 1.500 meter læ for de kolde vinde fra nord. Dette giver denne solrige kyststrækning et fantastisk klima hele året rundt, hvilket derfor også gør den til en velegnet destination i både det tidlige forår og det sene efterår.

Landskabet her er meget varieret, og man mødes derfor konstant med nye smukke omgivelser og imponerende udsigter. Turen vil gå gennem både kystbyer og små bjerglandsbyer via velholdte stisystemer, der på ruterne tager jer gennem olivenlunde og citrusplantager. I ledsages af duften af krydderurter som rosmarin og timian, der vokser vildt langs stierne.

Højdepunkter på turen

 • Overnatning i berømte Amalfi
 • Overnatning i den karakteristiske hvide by Praiano
 • Overnatning i den lille kystbyperle Positano
 • Fantastiske vandreruter i hjertet af Amalfikysten
 • Vandring på gamle velholdte muldyrsstier på bjergsiderne
 • Stier der snor sig gennem oliven og citruslunde
 • Ravello med dens enestående udsigter og mulighed for besøg i Villa Cimbrone og Villa Rufolo
 • Sentiero degli Dei - Gudernes sti, der bugter sig langs bjergsiderne 600 meter over Middelhavet
 • Vandring forbi gamle ruiner i fantastiske naturomgivelser
 • Bagagetransport mellem hotellerne

 

Gode råd til vandreferie

apr.
maj
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mar.
Dag 1 Ankomst til Amalfi
Amalfikysten

Efter ankomst og check-in på hotellet er det oplagt at slentre en lille tur rundt i den charmerende midtby, eller måske endda tage en dukkert i middelhavet for lige at kvikke op efter rejsen.

Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Lidomare***
Dag 2 Torre Dello Zirro og Møllernes dal
Amalfikysten

Dagens vandring giver dig et godt indblik i både den fantastiske kultur- og naturarv Amalfikysten har at byde på. Vandringen lægger ud med at tage jer op gennem de små stræder i Amalfi og op af en gammel trappe, der fører jer forbi smukke kalkvægsfremspring og op mod den lille landsby Pontone, der ligger over Amalfi. Herfra tar dere ut på en liten sti, hvor den enestående ruin av Torre Dello Zirro ligger plassert på den smale bjergkam med storslåede udsigter ned over kystbyerne, Amalfi på den ene side og Atrani på den anden. Disse omgivelser er oplagte til en picnic, inden turen tager jer tilbage gennem den lille bjerglandsby Pontone. Herfra går turen ned gennem ”Valle dei Mulini” – Møllernes dal, der er en strækning ned gennem skoven, hvor ruinerne af Europas ældste papirmøller skaber stemning langs stierne sammen med den hyggelige lyd af en kilde, der risler ned over sten og små vandfald langs stien. Når I atter kommer ned til Amalfi, vandrer I lige forbi papirmuseet, der fortæller historien om papirmøllerne og deres virke.
Tilbage i Amalfi er der tid til at tage en dukkert i Middelhavet eller nyde en is på stranden ovenpå dagens vandring.

Vandretid Ca. 4½ timer
Distance 7,5KM
Højdemeter 550M
Højdemeter 550M
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Lidomare***
Dag 3 Ravello og Villa Cimbrone
Amalfikysten

Start dagen med at tage en lokal bus til Ravello, som er en af de mest eksklusive byer langs Amalfikysten. Hvis formen er til det, er det også en fantastisk oplevelse at vandre de cirka 300m op til byen. Det meste af ruten foregår på flisebelagte stier og trapper. Ravello er et eftertragtet sted for kunstnere på grund af byens beliggenhed og enestående udsigter. Villa Cimbrone er bestemt et besøg værd. Alene parken bag villaen – som er flot, frodig og ligger majestætisk ud til klippekanten, hvorfra udsigten over Middelhavet er fænomenal – er turen værd. Når man står ved ”Uendelighedens Terrasse” bliver det lysende klart, hvorfor kunstnere i århundreder er valfartet hertil.

Ta jer tid til at slentre gennem landsbyen og besøg Villa Rufolo, som ligeledes har en dejlig udsigt over havet. Fra Ravello går vandreturen langs vinterrasser og citruslunde ned mod Atrani. Herfra ligger Amalfi lige om hjørnet og den sidste strækning byder på flotte udsigter over byen fra nye vinkler. Afhængigt af hvornår I er tilbage kan I tage en dukkert ved stranden i Amalfi.  

Vandretid Ca. 4-5 timer
Distance 9,5 eller 11,5KM
Højdemeter 450M
Højdemeter 500M
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Lidomare***
Dag 4 Vandring fra Amalfi via ”Maestra dei Villaggi” til Praiano
vandring-amalfikysten

Fra Amalfi går vandringen via en af de ældste stier på Amalfikysten ”Maestra dei Villaggi” eller ”Landsbyerns Hovedvej”. Den gamle muldyrssti, der nu er belagt med asfalt, kan dateres tilbage til det 9. århundrede. I passerer de små landsbyer Lone og Vittica, inden I når frem til det imponerende Santa Rosa kloster. Det er også muligt at tage en lokal bus herop, hvis man vil undgå at vandre de ca. 300 højdemeter. Herfra fortsætter stien videre til den charmerende lille landsby Conca Dei Marini, der ligger på en pynt og derfor har udsigt til kystlinjen på begge sider. Vandringen tager jer nu ned mod havet forbi charmerende kirker, der her ligger smukt over den klippefyldte kyst.

Stien tager jer nu ind gennem den lille Furore fjord med dens charmerende fiskerbyer under de tårnhøje kalkstensvægge og videre ind i Praiadalen, hvor et sidste stræk gennem lidt skov og langs nogle vinterrasser vil lede jer til Praiano.
Her er der mulighed for en yderligere lille gåtur ned til den lille skønne fiskerhavn i Praiano ”Marina di Praia” – det er turen værd.

Vandretid Ca. 4½ eller 6 timer
Distance 10 eller 13KM
Højdemeter 350 eller 600M
Højdemeter 600M
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel La Perla***
Dag 5 Fra Praiano til kalkstenshulerne ved Santa Barbara og Bomerano
Amalfikysten

I dag går turen op gennem den grønne Praiadal, der ligger til grund for Praianos navn. Først vandrer I op gennem Praianos små stræder mellem hvidvaskede huse op til den lille kirke Santa Maria di Costantinopoli, der fra sin terrasse giver en flot udsigt over byen. Herfra går turen ud af byen og ind i det grønne, bakkede terræn, hvor vinterrasserne klynger sig til bjergsiderne op gennem dalen. Vandringen går op ad de næste kilometer skiftevis på naturstier og udhuggede trapper. Turen går op til den lille kirke Sant’ Alfonso, og videre til Santa Barbara kalkstenshulerne, der smukt sætter kontrast i omgivelserne med sit gyldne islæt. Lige inden den lille bjerglandsby Bomerano, hvor der på det lille torv midt i byen er flere muligheder for at købe en cappuccino eller en is, svinger stien rundt til venstre langs bjergsiden, og efter få hundrede meter mødes I af et stort skilt, der indikerer starten på den berømte og enestående Sentiero degli Dei (Gudernes sti). Stien bugter sig langs bjergsiderne herfra og til Nochelle ved Positano og ud over andre vandrerne kan man til tider også møde en skovarbejder med et muldyr eller to. Udsigterne er ubeskrivelige over de bevoksede, klippefyldte bjergsider, der smukt er indrammet af det dybblå middelhav 600 meter under jer. Efter et stræk på Gudernes sti, drejer I af for at vandre ned til Praiano til endnu en overnatning.

Vandretid Ca. 5 timer
Distance 8KM
Højdemeter 600M
Højdemeter 600M
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel La Perla***
Dag 6 Sentiero degli Dei´- Gudernes sti, fra Praiano til Nochelle og Positano
Amalfikysten

Denne dag går vandringen tilbage op til Gudernes fantastiske sti. Vejen derop er en anden, end den I kom ned af i går, og den tager jer op forbi det lille fine San Domenico kloster. Klosteret her var forladt i mange år indtil slutningen af 90’erne. Da søgte en gruppe columbianske munke om tilladelse til at bo her. De restaurerede bygningerne, dyrkede vin og holdt gudstjenester frem til 2004, hvor de atter forlod stedet. Der er en fantastisk udsigt fra den lille terrasse bag klosteret og herfra fortsætter ruten op forbi nogle skønne kalkstensformationer, inden den bringer jer op til Gudernes Sti kun nogle få hundrede meter fra hvor I drejede af den i går. Herfra går det nogenlunde jævne stræk hele vejen hen til den lille bjerglandsby Nochelle. Herfra er der et kort stræk til Montepertuso, hvorfra der går trapper ned til Positano, der ligger helt ned til vandet. Positano er af mange betragtet som én af de smukkeste og mest stemningsfulde landsbyer i hele Italien, og dermed også en lille perle på den Amalfitanske kyststrækning. Tag jer tid til at slentre gennem de små stræder og langs stien, pynten, som adskiller den ene strand fra den anden. Der ligger en række gode restauranter i strandkanten med servering under åben himmel.

Vandretid Ca. 4½ timer
Distance 9KM
Højdemeter 400M
Højdemeter 400M
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Pupetto***
Dag 7 Vandring i bjerglandskabet over Positano
Vandring Amalfikysten

Tag en lokal bus op til Montepertuso. Herfra påbegyndes den naturskønne vandring rundt i den øvre dal over Positano. Følg de oprindelige stier gennem skov og langs imponerende udsigtspunkter på ruten op til Santa Maria al Castello, en gammel fæstning der adskiller Amalfisiden fra Sorrentosiden af dalen. Herfra er der et unikt udsigtspunkt over middelhavet på både Amalfisiden og ned til Napolibugten på Sorrentosiden. Gennem en fin bevokset strækning går turen herfra ned gennem terrænet. På ruten kommer der en mulig afstikker for dem, der har energi og overskud til, at vandre den stejle rute op til Monte Sant’ Angelo – den højeste top på halvøen. Om man vælger dette eller ej, så går turen samme vej ned gennem skoven, på snoede stier gennem skov og krat ned til Montepertuso, hvorfra en gammel muldyrsrute vil tage jer det sidste stykke ned til Positano.

Vandretid Ca. 5½ timer
Distance 9KM
Højdemeter 850M
Højdemeter 850M
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Pupetto***
Dag 8 Hjemrejse
vandreferie amalfikysten

Efter udchekning er det tid til hjemrejsen. Fra Positano går der båd og bus til Sorrento, og herfra kører toget forbi Pompeii til Napoli, hvorfra hurtigtoget kører til Rom. Har I tid, er Pompeii en absolut anbefalelsesværdig oplevelse på denne strækning. Alternativt er det også muligt at tage bussen tilbage til Salerno, hvorfra toget kører mod Napoli og Rom.

Prisen inkluderer
Ikke inkluderet
 • Transport fra Danmark til Italien (Napoli)
 • Afbestillingsforsikring og Rejseforsikring
 • Evt. lokale afgifter
 • Administrationsgebyr (145,-)
Generelt om rejsen

På denne tur er I på egen hånd uden turleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelse, kort og andre praktiske ting.

Dagsturerne som er beskrevet I programmet er grad 2. Da I er på egen hånd, bestemmer I selv, hvor langt I vil gå hver dag, og I kan vende om, når I har lyst.

Afrejsedatoer
Denne tur kan arrangeres med start dato efter jeres ønsker, fra marts - start november.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport / Flyrejse

Flyrejsen fra Danmark til Napoli er ikke inkluderet i rejsens pris. Vi anbefaler, at du selv finder flyrejsen fx via www.momondo.dk.
Vi anbefaler, at du venter med at arrangere transporten, indtil vi har bekræftet din rejse.

Læs: Sådan finder du lynhurtigt den bedste flyrejse

Det foregår sådan her:

 1. Du bestiller rejsen hos os
 2. Vi bekræfter din rejse (oftest indenfor 48 timer)
 3. Du arrangerer din transport

Bestil tilbud
Hvis du har brug for, at vi arrangerer din flyrejse for dig, så kan du bestille et tilbud på turen inkl. flyrejse. Det tager ofte cirka to dage at få et tilbud. Du skal være opmærksom på, at vi tager et handling fee på 350kr pr. billet og det betyder, at du får flyrejsen billigere ved selv at bestille den.

TRANSPORT FRA/TIL LUFTHAVNEN
Det er hurtigt at få et overblik over turen fra en hvilken som helst lufthavn til Amalfi ved at bruge Rome2Rio. Linket her viser en søgning fra Napoli til Amalfi, men det kan ændres, så det passer med jeres foretrukne lufthavn.

Hvilken lufthavn skal I flyve til?
Vi anbefaler, at I flyver til Napoli eller Rom. Det er lettest at flyve til Napoli.

Mad og drikke

Morgenmad er inkluderet på alle hoteller. Aftensmad kan købes tæt på hotellerne i overnatningsbyerne, og frokost kan man enten selv medbringe og nyde som picnic, eller stoppe på en af de mange barer og cafér man kommer forbi.

Overnatning

I overnatter på 3-stjernede hoteller i Amalfi, Praiano og Positano.

De hoteller vi bruger på denne tur kan I se herunder. Hvilket hotel der bliver brugt i jeres booking varierer efter, hvor der er ledig plads, når I booker.

Amalfi
Hotel Lidomare*** (www.lidomare.it)
Hotel Fontana*** (www.hotelfontanaamalfi.it)
Hotel Croce*** (www.hotelcrocediamalfi.it)

Praiano
Hotel La Perla*** (www.perlahotel.it)
Hotel Locanda Costa Diva*** (www.hotelspraiano.com/en)

Positano
Hotel Pupetto*** (www.hotelpupetto.it)
Hotel Vittoria*** (www.hotelvittoriapositano.com)

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området, ses yr.no's data her:

klima-amalfi

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr.