Mountainbike i Dolomitterne
Se billeder

Mountainbike i Dolomitterne

Cykelferie på egen hånd

Dolomitterne er et fantastisk smukt område fuldt med gamle landsbyer, smukke bjerge og store skove. Det er bestemt ikke uden grund at Dolomitterne er kommet på UNESCOs liste over verdenskulturarv og på denne tur får I syn for sagen.

På denne tur kører mountainbike I langs gamle militær- og skovstier. Alle dage byder på store naturoplevelser og smukke udsigter over Dolomitterne i fuld flor. Turen forgår delvist langs Dolomitternes berømte MTB-marathon-track, som bruges i Dolomite Superbike-løbet, som afholdes hvert år i juli måned. I kører gennem Dolomitternes berømte naturparker Fanes-Sennes-Prags, Ampezzaner Dolomiten og Sextner Dolomiten.

Denne tur er mulig for alle, som er i god fysisk form.

Højdepunkter på rejsen

 • I oplever Dolomitterne, som er på UNESCOs verdensarvsliste
 • Naturparken Fanes-Sennes-Prags
 • "Pragser Wildsee" - den flotteste sø i Dolomitterne
 • Naturparken Sextner Dolomiten med det berømte Sexten-solur
 • Byen Cortina d'Ampezzo - Dolomitternes perle
 • Plateauet ved Plätzwiese
feb.
mar.
apr.
maj
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.

Dolomitterne

Når du vælger, at fly skal være inkluderet i rejsens pris, sorteres rejsens kalender, så den kun viser datoer, hvor fly kan inkluderes automatisk fra vores system. Vi har valgt datoerne ud fra ”bedst mulige forbindelse”, hvilket oftest er direkte fly.

Hvis din ønskede dato ikke kan vælges med fly inkluderet, så tjek rejsen ”uden transport”. Her vil du se alle de mulige datoer for rejsen og du kan enten selv finde flyrejsen via fx Momondo, eller du kan kontakte os og få et tilbud med fly inkluderet.

Dag 1 Ankomst
Mountainbike i Dolomitterne

I ankommer til det første hotel i Hochpustertal (Niederdorf eller Toblach), hvor I kan checke ind på jeres værelse. Det er muligt at parkere tæt på hotellet, hvis I er i bil.

Overnatning Hochpustertal (Niederdorf eller Toblach)
Dag 2 Niederdorf/Toblach - Pragser Wildsee - Olang - Niederdorf
Mountainbike Dolomitterne

Fra Niederdorf/Toblach cykler langs cykelstien indtil I når til indgangen til Pragser-dalen. Herfra cykler I videre op til Pragser Wildsee-søen, som altid fortryller de besøgende med sit krystalklare turquisblå vand. Efter en kort tur nedad bakke til St. Veit cykler I videre af en skovsti langs med Pragser Dolomites til Brunstalm (alpin eng 1898 meter over havet). Efter en pause og muligvis en forfriskning kan I nyde turen ned til Oberolang og derfra til Niederdorf/Toblach langs cykelstier.g.

Distance 40KM
Højdemeter 1200M
Dag 3 Niederdorf - Eggerberg - Niederdorf
Mountainbike Dolomitterne

Den første del af dagens etape går langs en asfalteret vej til udkigsposten på Eggerberg (1480m). Herfra kører I ad skovstier til bagsiden af bjerget Ratsberg (1620m), hvorfra det går nedad til Silvesteralm (en alpin eng 1800m over havet). I kører via Innichberg tilbage til Niederdorf/Toblach.

Valgmulighed: Erfarne mountainbikere kan vælge at fra Silvesteralm cykle langs en gammel militærvej til Markinkele (2545m). Denne top, som er Villgraterbjergenes sydligste tinde, tilbyder en fuldstændig fantastisk udsigt over to af "De Tre Tinder". I tager den samme vej tilbage til Silvesteralm og derfra tilbage til Niederdorf/Toblach.

Distance 45 eller 65KM
Højdemeter 1100 eller 1850M
Dag 4 Niederdorf - Helm - Rotwand - Niederdorf
mountainbike i dolomitterne

I dag kommer I til at opleve en af de smukkeste dale i Dolomitterne. I forlader Niederdorf/Toblach ad en cykelsti og når til Innichen. Herfra cykler I via Innichner Sonneberg ("Innichens solrige bjerg") til skisportsbjerget Helm (2041m). Herfra har I en fremragende udsigt over Sextner-Dolomitterne. Efter en kort nedkørsel til Mittelberg-fortet, når I til engene omkring Rotwand og Bad Moos. Herfra cykler I ad cykelstier langs med Sexten-floden til I kommer til de gamle thermiske bade ved Innichen. Når I har hygget jer her kører I retur til Niederdorf/Toblach.

Distance 60KM
Højdemeter 1400M
Dag 5 Niederdorf - Gemärk - Cortina d'Ampezzo
Dolomitterne på Mountainbike

I forlader Niederdorf/Toblach og kører sydpå ad en cykelsti, som går langs med Dolomitternes gamle jernbane. På turen passerer I to søer; Toblacher See og Dürrensee, hvorefter I når til grænsen (Gemärk) mellem regionerne Trentino-Südtirol og Veneto. I følger cykelstien til Ospitale. Herfra kører I en tur i Padeon-dalen i skyggen af Mount Cristallo til Tre Croci-passet og derfra en let nedkørsel til Cortina d'Ampezzo, hvor I overnatter.

Distance 45KM
Højdemeter 1100M
Dag 6 Cortina - Cortina
Cykelferie i Dolomitterne

I forlader Cortina ad en cykelsti og kører til Fiames. Herfra fortsætter I, indtil I når parkeringspladsen S. Umberto, hvor I drejer og kører opad til hytten Rifugio Ra Stua (1668m). I fortsætter til en anden hytte; Senneshütte (2120m). Nu begynder en lang nedkørsel, hvor I indleder med at køre forbi endnu et refugium - Rifugio Fodara Vedla (1980m) - til Rifugio Pederü (1540m). Ad en gammel militærvej cykler I til Faneshütte (2060m) via den smukke sø Lago di Limo. Herfra kører I tilbage til Cortina i skyggen af Vallon Bianco.

Bemærk: Vi har problemer med at få vores GPX-fil til at virke på denne dag.

Distance 50KM
Højdemeter 2000M
Dag 7 Cortina - Gemärk - Plätzwiese - Niederdorf/Toblach
Mountainbike Dolomitterne

I dag når I til det høje plateau ved Plätzwiese, hvor I kan skue til Mount Dürrenstein og Hohe Gaisl. Udover en smuk natur og en dejlig ro bliver I betaget af en fremragende udsigt over Monte Cristallo, Tofane, Three Peaks bare for at nævne et par stykker.
Først kører I ad cykelstien til regionsgrænsen (Gemärk), hvorfra I kører ad gamle militærveje til Plätzwiese. Efter en kort pause og en forfriskning kører I nedad bakke til Pragser-dalen med de mørke og dybe skove. Herfra kører I ad cykelstier tilbage til Niederdorf/Toblach.

Valgmulighed: Efarne eller ambitiøse mountainbikere kan køre fra Dürrensteinhütte ad Strudelkopf og nyde udsigten over de verdensberømte "Three Peaks" og Höhlensteintal-dalen.

Distance 40 eller 50KM
Højdemeter 1000 eller 1300M
Dag 8 Hjemrejse

Nu er I færdige med at køre mountainbike i Dolomitterne i denne omgang. I checker ud af hotellet efter morgenmaden, hvorfra I tager hjem eller videre ud i verden.

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Transport
Du har valgt:
Afrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Hjemrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Prisen inkluderer
Ikke inkluderet
 • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring
 • Evt. lokal turistskat, typisk 1-2€ pr. person pr. nat
 • Administrationsgebyr (145,-)

 

VALGFRIE TILVALG

 • Flyrejse fra Danmark til Venedig t/r inkl. bagage
 • Leje af Mountainbike
 • Halv pension (5x aftensmad)
Generelt om rejsen

Dolomitterne er et fantastisk smukt område fuldt med gamle landsbyer, smukke bjerge og store skove. Det er bestemt ikke uden grund at Dolomitterne er kommet på UNESCOs liste over verdenskulturarv og på denne tur får I syn for sagen.

På denne tur kører mountainbike I langs gamle militær- og skovstier. Alle dage byder på store naturoplevelser og smukke udsigter over Dolomitterne i fuld flor. Turen forgår delvist langs Dolomitternes berømte MTB-marathon-track, som bruges i Dolomite Superbike-løbet, som afholdes hvert år i juli måned. I kører gennem Dolomitternes berømte naturparker Fanes-Sennes-Prags, Ampezzaner Dolomiten og Sextner Dolomiten.

Denne tur er mulig for alle, som er i god fysisk form.

Transport/Flyrejse

Øverst på denne side, kan I vælge om flyrejsen til Venedig skal være inkluderet i prisen. I er også velkomne til selv at arrangere transporten.

Bemærk: Vi anbefaler, at I venter med at købe flyrejsen indtil vi har bekræftet turen.

Fra Venedig til Dobiacco/Toblach
Det letteste sted at få overblik over turen fra Vendig til Dobiacco/Toblach er via hjemmesiden Rome2Rio.com. Her kan I se de forskellige muligheder for transport og priserne.

Fra Venedig lufthavn er der busforbindelse direkte til Dolomitterne med Cortina Express.
I Cortina skifter i bus - tiderne kan ses både på linket over.

Skulle I ankomme i Cortina for sent til at nå den sidste bus til Dobbiaco (typisk omkring kl 18-19), kan vi arrangere en transfer for jer. Prisen er 60 euro for en bil (max 8 personer).
Vi kan også arrangere transfer fra Venedig Lufthavn (Marco Polo eller Treviso) helt til Dobbiaco. Prisen er kr. 2190,-  for en bil (max 8 personer). 

Fra Innsbruck er der fine togforbindelser via Fortezza til Dobbiaco
Det er også muligt at tage toget fra Venedig til Dobbiaco, det er dog en lidt længere tur. I kan få et overblik over tiderne fra Venedig Mestre til Dobbiaco på www.trenitalia.com 
 
Bil/parkering
Ankommer I i egen bil er der mulighed for at parkere ved/nær hotellet, på en uovervåget parkeringsplads. Turen starter og slutter samme sted.
 
Hvad er lettest?
Det letteste vil være, at leje en bil i Vendig og stille den ved det første hotel. Det vil blive billigere end at tage en transfer fra Venedig til Dobiacco.

Overnatning

På denne rejse, kommer I til at bo på 3-4-stjernede hoteller.

Overnatning er på gode og hyggelige 3-stjernede og til tider 4-stjernede familiedrevne hoteller. 
Overnatningerne i Dobbiaco/Toblach kan også være i Villabassa/Niederdorf.

 

Vi kan arrangere ekstra nætter før og/eller efter turen. Se prisen på side 2 i bookingformularen.

Mad og drikke

Vi har inkluderet en fyldig morgenmad på hotellerne.
Frokostpakker kan købes på hotellet.
Halvpension kan tilkøbes, så aftensmaden er inkluderet på rejsen Halv pension kan tilvælges på bookingformularens side 2.

Leje af Mountainbike

Hvis du enten ikke har en mountainbike eller bare ikke vil tage din egen med på ferien, så kan du leje en af os.

 Cyklerne hedder: Bianchi Kuma 27.2

 

 

 

 

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Udstyr og rabataftaler

Friluftsland

Kvalitetsudstyr og god planlægning ligger til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% rabat på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk. I modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Cykelshoppen

Når du køber en cykelferie hos Mountain Adventures, får du 10% rabat på alle ikke-i-forvejen-nedsatte varer hos Cykelshoppen.dk.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området kommer her en oversigt. Data er fra yr.no.
Turen laves i sommerperioden, hvor bjerghytterne holder åbent.

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr.