Dag 1 Ankomst til Oliena, vandretur til Punta Sos Nidos

Jeres bil afhentes i lufthavnen ved ankomst (dette gælder uanset, hvilken lufthavn på Sardinien, I ankommer til). Herefter kører l til hotellet i Oliena. Afhængig af ankomsttidspunktet vil der efter indkvartering være mulighed at tage en kort vandretur op til plateauet Punta Sos Nidos. En perfekt introduktion til Supramontes vilde natur. Om aftenen er der middag i hotellets restaurant. Ophold på hotel i Oliena. (A)

Overnatning Aftensmad
Dag 2 Vandretur under Supramontes tinder

Formiddagens vandring går gennem et øde kalkstenslandskab ved foden af Supramontes tårnhøje tinder. Dette mægtige område er hyrdeland med dybe slugter, utilgængelige bjergtinder og en rig fauna af ørne, vilde får, ræve, vildkatte og vildsvin. Fra bjergsiderne er der vid udsigt helt over til den frodige Oliena-dal. Midtvejs på turen kommer I til Su Gologone-kilden, der også er områdets eneste forsyning af rindende vand. Efter en velfortjent frokostpause fortsætter I videre til Oliena og på denne del af turen vandrer I gennem et smukt opdyrket område med olivenlunde og vinmarker. Efter at have krydset en bro fra romertiden, er I tilbage i Oliena. Ophold på hotel i Oliena. Hvis man synes det er en lidt lang vandredag er der mulighed for at arrangere pick-up med hotellet, enten fra Su Gologone kilden eller fra Oliena, der ligger under hotellet. - Denne transfer er inkluderet i prisen, men I aftaler selv detaljer med hotellet.

Vandretid Ca. 4 eller 7 timer
Distance 11 eller 21KM
Overnatning Morgen- og aftensmad
Dag 3 Monte Tiscali

Efter morgenmaden starter dagens vandretur med en kort køretur ind i Lainaittu-dalen. Her lægger I ud med stejl opstigning ad Monte Tiscali. I en fordybning på bjergtoppen kan I se de arkæologiske rester af den nuraghiske landsby Tiscali. Herfra går I hen til et smukt udsigtspunkt over Flumineddu floden og Su Gorropu Gorge, der med en dybde på 450 meter er en meget imponerende kløft. Herfra vandrer I ned gennem den frodige dal Sa Oche, hvor I kan tage jer tid til at kigge i nogle af grotterne og se nærmere på det arkæologiske sted, inden I kører videre til jeres næste hotel nær Dorgali. Om aftenen er der middag på hotellet. Ophold på hotel ved Dorgali.

Vandretid Ca. 5 eller 7 timer
Distance 13 eller 24KM
Overnatning Morgen- og aftensmad
Dag 4 Dorgali - Monte Tuili - Cala Gonone

Fra hotellet går I til den lille by Dorgali, der er kendt for sine træ- og læderarbejder. Herfra går I op til sadlen af Monte Tuili, hvorfra I kan se hele Supramonte massivet. I passerer sadlen og går ned mod Codula Fuili slugten. I fortsætter ad en smal sti langs kysten til landsbyen Cala Gonone, hvor I har god tid til at slappe af med en is eller læskedrik på stranden, inden I tager den lokale bus til Dorgali (ca. 2 € p.p), hvorfra I vandrer tilbage til hotellet. Om aftenen kan I nyde en aperitif på hotellets udsigtsterrasse inden endnu en god middag, baseret på lokale specialiteter. Ophold på hotel ved Dorgali.

Vandretid Ca. 4½ timer
Distance 14KM
Overnatning Morgen- og aftensmad
Dag 5 Vandring i Gorropu kløften

I dag har I muligheden for at opleve den imponerende Gorropu kløft, der er formet af naturkræfterne fra Flumineddu floden. Efter morgenmaden kører I til vandringens startsted nær den moderne bro, der krydser floden. Herfra vandrer I langs stien, der følger floden opstrøms gennem et terræn, hvor jordbærtræernes gule og røde frugter lyser op sammen med blomstrende småbuske og planter. Når I kommer til indgangen af kløften er der en lille billetbod, hvor man køber sig adgang (ca. 4 € p.p) Derpå vil en lokal guide fortælle jer om naturen og det geologiske interessante i området, samt vise jer en lille del af kløften, hvorefter I er velkomne til at bruge tid på egen hånd. Turen er mere krævende og går over store klippestykker og gennem smalle passager, inden I når ned, hvor kløften kun er fem meter bred. Det er en imponerende oplevelse og herfra vender I rundt og kravler samme vej ud, inden turen går tilbage til bilen og hotellet, hvor der er endnu en middag i vente i hotellets restaurant.

Vandretid Ca. 4-5 timer
Distance 13KM
Overnatning Morgen- og aftensmad
Dag 6 Su Sterru - Punta Salinas

I kører langs en af øens smukkeste veje fra Dorgali, med udsigt over Orosei-bugten og til middelalderkirken San Pietro på højdesletten Golgo ovenover Baunei. Fra kirken sætter I ud på vandretur gennem et landskab, der kunne have været location for en westernfilm. Turen går gennem det store naturområde Su Sterru med dets enorme kløfter og naturlige brønde. Fra kysten går I langs en bred kløft ned mod den lille bugt - Cala Goloritzé, domineret af den mere end 75m høje klippespids Punta Salinas. Tag en dukkert i det krystalklare vand, inden I fra bugten går tilbage til højsletten og jeres bil, hvorfra I kører videre til hotellet i Santa Maria Navarrese. Her er aftensmad ikke inkluderet, men der er et fint udvalg af restauranter i nærheden.

Vandretid Ca. 4-5 timer
Distance 13,5KM
Overnatning Morgenmad
Dag 7 Den vilde kyst syd for Santa Maria Navarrese

Den sidste vandredag er dedikeret til den vilde kyst lige syd for Santa Maria Navarrese. Efter morgenmaden går I gennem landsbyen til stien, der fører stejlt ned mod kalkstensmonolitten Pedra Longa. På den første del af turen er der udsigt til kysten og den knejsende Pedra Longa. Herfra går det op ad en fredelig asfalteret vej til sadlen mellem Monte Scoine og Monte Oro, hvor en grusvej fører tilbage mod Santa Maria Navarrese. Udsigten favner hele Arbatax-bugten med dens laguner og røde basaltklipper og Ogliastra-bjergne som baggrund. Til sidst er der en kort stejl nedstigning til Santa Maria Navarrese. Om aftenen kan I spise på en af landsbyens små restauranter.

Vandretid Ca. 3-4 timer
Distance 13KM
Overnatning Morgenmad
Dag 8 Afslutning på turen

Efter morgenmaden er der ud-checkning af hotellet og herfra kører I tilbage til lufthavnen og afleverer udlejningsbilen inden hjemrejse.

Overnatning Morgenmad
Generelt om rejsen

På denne tur er I på egen hånd uden turleder. Vi har sørget for overnatningerne, beskrivelser og kort for vandreruterne samt billeje, men I skal selv sørge for transporten til en af Sardiniens lufthavne.

Dagsturene som er beskrevet i programmet er grad 2. De fleste steder er vandrestierne i god stand, men I skal være forberedt på stejle stigninger og kortere strækninger, hvor der er lidt mere teknisk vandring. Stierne er kun afmærket få steder, men kan nemt findes ved hjælp af de udleverede rutebeskrivelser og vandrekort.

Afrejsedatoer
Denne rejse kan starte dagligt fra marts til november ved min. 2 deltagere.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport: Flyrejse

Hvis I vælger flyrejse inkluderet i prisen øverst på denne side, så er flyrejsen inkluderet i prisen. Vælger I ”Uden transport”, så er flyrejsen ikke inkluderet.
Hvis I bestiller turen inkl. flyrejse, er depositummet højere, da flyrejser betales med det samme. I kan se flyrejsetidspunkterne på bookingformularen.

Alle rejser kan bestilles uden transport.

Fra København
6. april - 15. juni: Fly til Cagliari - én mellemlanding undervejs
22. juni - 10. august: Fly fra København til Olbia - direkte fly
17. august - 12. oktober: Fly til Cagliari - én mellemlanding undervejs

Fra Hamborg
Der er ingen ideelle afgange fra Billund
19. april - 27. september: Fly til Olbia - direkte fly

Bemærk: Hvis I selv arrangerer transporten, bør I vente med at arrangere denne, indtil vi har bekræftet jeres rejse.

VIGTIGT OM FLYREJSEN

  • I skal være opmærksom på, at vi bestiller ”automatisk seating”. Det betyder, at det er flyselskabet, som bestemmer, hvor I placeres i flyet. Det sker yderst sjældent, at folk der booker sammen, bliver placeret hver for sig, men vi kan ikke udelukke, at det kan forekomme - hvis fx flyet er næsten fuldbooket
  • Vi sælger udelukkende flyrejser, hvor håndbagage og indtjekket bagage er inkluderet, men hvor meget bagage, der er inkluderet varierer. Det vil stå beskrevet på din flybillet
  • Vi kan ikke garantere, at ”måltid på flyet” er inkluderet i prisen. Fx er der oftest ikke måltid inkluderet på Norwegian-flyvninger
Transport: Billeje

Inkluderet i rejsens pris er leje af en Fiat 500, Ford Ka, Smart for two eller lignende. Det er en passende størrelse bil til to personer. Er I flere kan vi selvfølgelig opgradere bilen og give jer en specialpris.

På forsikringerne vil der være en selvrisiko, som varierer i størrelse afhængigt af bilkategori, udlejningsselskab, mv. Selvrisikoen er ofte dækket af jeres private rejseforsikring, så tjek betingelserne, inden I evt. tilkøber ekstra forsikring.

Mange steder er der overvågede parkeringspladser mod gebyr. Regn med ca. 10-15 € pr. dag.

For at kunne leje bil under de prissatte omstændigheder må føren af bilen være fyldt 25 år. Det er muligt at være fører af bilen fra 19-24 år, såfremt man har haft sit kørerkort min. 1 år. - I dette tilfælde kan der opstå et ekstragebyr.

Der er ingen maximum alder.

Overnatning

I overnatter 7 nætter på gode turistklasse hoteller eller på det som Italienerne kalder Agriturismo, som er hyggelige traditionelle landsteder.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området, ses yr.no's data her:

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.