Dag 1 Ankomst til Pisa

Efter at være indlogeret på hotellet, er der tid til en kort spadseretur i midtbyen eller en svømmetur til af friske op efter rejsen. Aftenen er oplagt til at gå ud og opleve det italienske køkken på en af byens hyggelige restauranter.

Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Nuovo Garden***
Dag 2 Sightseeing i Pisa og Lucca

Fra hotellet begiver I jer ud på en skøn rundtur gennem den gamle del af byen og ind til midten af Pisa. Turen bringer jer forbi togstationen, hvorfra det kun er en kort togtur til den nærliggende by Lucca, der anses for at være den mest charmerende i Toscana. Lucca har meget at byde på med dens stemningsfyldte renæssancearkitektur, som blandt andet byder på et romansk amfiteater, der i dag fylder rollen som midtbyens torv. Start med at spadsere gennem Piazza Risorgimento og fortsæt derfra ind i hjertet af denne befæstede by. I den gamle bydel er det næsten udelukkende gågader, så der er masser af muligheder for at udforske labyrinten af gamle gyder og gader. Giv jer tid til at nyde byen og har I lyst til at opleve udsigten over byens karakteristiske tegltage, så er der mulighed for dette fra toppen af Torre Guinigi - et gammelt tårn, der hænger sammen med en middelalderlig villa.

Sidst på eftermiddagen tager I toget tilbage til Pisa. Da det værste turisttryk er væk er dette nemlig det perfekte tidspunkt på dagen til at besøge Piazza dei Miracoli med dets verdenskendte skæve tårn. En hyggelig spadseretur gennem den gamle midtby, måske afbrudt af en kaffepause på en af de charmerende caféer, bringer jer tilbage til hotellet.

Dag 3 Fra Pisa i Toscana til Ligurien og Cinque Terre

I dag er første vandredag i Cinque Terre. I rejser med tog fra Pisa til Levanto og efter indlogering på hotellet, er der tid til en kort tur til bymidten, hvor der er mulighed for at købe jeres picnic-forsyninger. Derpå starter den første vandretur, som tager jer langs kysten til Monterosso al Mare. Første del af turen leder op til Punta Mesco, der er et af de mest markante forbjerge i Ligurien. Dette er et perfekt picnicstop, hvorefter I kan vandre rundt til ruinerne af en eremitage fra det 11. århundrede. I dette område er der fantastiske udsigtsposter over havet og den klippefyldte kystlinje. Tilbageturen er en stejl nedstigning til Monterosso - en farverig landsby med blå, røde og gule huse, der slynger sig om bjergsiden bag stranden. Derpå er det tid til at tage det lokale tog tilbage til Levanto. Tilbageturen kan også klares til fods via en sti, der fører lidt ind i landet og op over en højderyg bag Levanto-slottet.

Dag 4 Vandretur gennem Cinque Terre’s fem landsbyer

Dagen starter med en kort togtur til Riomaggiore, der er den sydligste af de fem landsbyer. Herfra starter I dagens vandring mod Manarola, der er en fin lille landsby med stejlt beliggende farverige huse, der troner over den naturlige og klippefyldte havn. I fortsætter op gennem vinterrasserne mod Corniglia, der beliggende på en højderyg har en fantastisk udsigt over havet. Videre går turen gennem terrassedyrkede vinmarker og smukke citruslunde mod Vernazza, der er kendt for sin gamle fæstning og nogle af Liguriens bedste udsigtspunkter. I vandrer på en smal sti på bjergskråningerne, der bugter sig op og ned, inden det slutter med en temmelig stejl nedstigning til selve Vernazza, der hævdes at være den smukkeste af landsbyerne. Her vil der være tid til at besøge slotstårnet, for en bjergtagende udsigt over havnen med dens flotte malede fiskebåde. Der er et væld af caféer og barer i byen, hvor stemningen kan nydes over en forfriskning, inden toget tager jer tilbage til Levanto.

Dag 5 Framura, Moneglia og Sestri Levante

Fra Levanto går vandreturen i dag i vestlig retning. Første del af vandringen går langs stranden til en sti, der fører op over bakkerne og hen til den lille kystby Bonassola. Herfra går ruten op over de grønne bakker mod Framura, som er en række små bebyggelser, der er vokset sammen hen over bjergsiden. Fra Costa, den øverste af disse bebyggelser, fortsætter stien horisontalt med kystlinjen hen over den grønne bjergside. En stejl nedstigning bringer jer ned til Deiva Marina, hvorfra det er muligt at fortsætte til Moneglia og Sestri Levante. På denne del af vandreturen kommer I forbi adskillige små charmerende landsbyer, hvor der er tid til en forfriskning, frokost eller blot afslapning. Fra samtlige landsbyer I kommer forbi er det muligt at hoppe på toget og vende retur til Levanto.

Dag 6 Riomaggiore, Campiglia og Portovenere

Mens bagagen fragtes til Portovenere, tager I selv toget til Riomaggiore, hvorfra I påbegynder turen i østlig retning til Campiglia og Portovenere. Turen starter med en lang række trapper op til den hellige Madonna di Montenero. Turen fortsætter opad, hvor stien smyger sig langs kystskrænter og gennem terrassedyrkede vinmarker med storslået udsigt over kystlinjen, der er smukt indrammet af det klare blå hav. I befinder jer her på Sentiero Rosso - på højderyggen, der går igennem hele Cinque Terre. I kommer gennem den lille landsby Campiglia, hvor det er muligt at stoppe for en forfriskning. Med vandring ned gennem fyrreskoven bliver stien smallere og udsigten spektakulær, som I nærmer jer Portovenere. Med ankomst ved slottet fra det 16. århundrede, som skyder op over landsbyen, går turen ned ad en lang trappe, der fører jer helt ned til hjertet af byen. Her er der tid til at besøge den charmerende landsby og Punta San Pietro, før I indretter jer på hotellet i Portovenere.

Dag 7 Portovenere og rundtur på Palmaria-øen

Efter gårdagens længere gåtur er der i dag tid til at restituere. Det er muligt at spadsere en let rundtur over Palmaria-øen, der ligger lige udfor kysten af Portovenere. I krydser vandet med en kort bådtur og derpå har I hele dagen til at udforske skønheden ved denne middelhavsø, dens tætte vegetation, de karakteristiske klipper og mågerne, der hænger på den blå himmel over jer. Tag jer tid til at undersøge øens imponerende fæstning og nyd eventuelt en dukkert på en af de afsides beliggende strande. Som I tager båden tilbage til fastlandet, vil der være mulighed for at nyde selve Portovenere og finde en charmerende restaurant til jeres sidste aftensmåltid på denne tur.

Dag 8 Hjemrejse

Efter morgenmaden er det tid at pakke bagagen, og checke ud fra hotellet for hjemrejse.

Generelt om rejsen

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting.

Dagsturene som er beskrevet i programmet er grad 2. Da i er på egen hånd, bestemmer I selv hvor langt I vil gå hver dag, og I kan vende om eller gøre holdt når i har lyst.

Afrejsedatoer
Denne rejse kan arrangeres med daglig startdato fra marts til november.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport: Flyrejse

Hvis I vælger flyrejse inkluderet i prisen øverst på denne side, så er flyrejsen inkluderet i prisen. Vælger I ”Uden transport”, så er flyrejsen ikke inkluderet.
Hvis I bestiller turen inkl. flyrejse, er depositummet højere, da flyrejser betales med det samme. I kan se flyrejsetidspunkterne på bookingformularen.

Alle rejser kan bestilles uden transport. Vælger I at selv arrangere transporten, kan I starte turen alle dage mellem marts og oktober.

HVIS I SELV ARRANGERER TRANSPORTEN
Der er følgende muligheder, når I flyver fra Danmark til Pisa

Der er direkte fly fra

  • København (kan vælges her på siden - lørdagsafgange)
  • Billund (bestilles selv via Ryanair)

Flyver du fra andre danske lufthavne vil der være en mellemlanding på din rejse og varierende rejsetid.

Vigtigt: Hvis du selv arrangerer transporten bør du vente med at bestille flyrejsen, til vi har bekræftet din rejse.

FRA OG TIL LUFTHAVNEN
Når I ankommer til Pisa er det let at tage tog, bus eller taxa til jeres hotel.

Turen tilbage fra Portovenere til Pisa, er lettest med tog. På www.trenitalia.com er det let at få et overblik over tider og destinationer på de italienske tog, men da det er besværligt at købe eller ændre billetterne online, anbefaler vi, at man først køber dem på billetkontoret eller i automaterne togstationen.

VIGTIGT OMKRING FLYREJSEN

  • I skal være opmærksom på, at vi bestiller ”automatisk seating”. Det betyder, at det er flyselskabet, som bestemmer, hvor I placeres i flyet. Det sker yderst sjældent, at folk der booker sammen, bliver placeret hver for sig, men vi kan ikke udelukke, at det kan forekomme - hvis fx flyet er næsten fuldbooket.
  • Vi sælger udelukkende flyrejser, hvor håndbagage og indtjekket bagage er inkluderet, men hvor meget bagage, der er inkluderet varierer. Det vil stå beskrevet på din flybillet.
  • Vi kan ikke garantere, at ”måltid på flyet” er inkluderet i prisen. Fx er der oftest ikke måltid inkluderet på Norwegian-flyvninger.
Transport: Kør selv

Det er også muligt at køre i egen bil. Her skal det dog påpeges, at de eneste (billige) parkeringsmuligheder i Cinque Terre, er i byen Levanto. Her er det muligt at parkere i hele turens længde, hvorfra I så bare skal tage tog til turens startsted i Pisa.

Mad og drikke

Morgenmad er inkluderet alle dage. Det er meget let at finde frokost og aftensmad i byerne.

Overnatning

I overnatter 2 nætter i Pisa, 3 nætter i Levanto og 2 nætter i Portovenere. Alle overnatninger foregår på et 3-stjernet turistklassehotel, hvor morgenmad er inkluderet.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området, ses yr.no's data her:

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.