Dag 1 Ankomst til Lucca

Ankomst til Lucca, hvor I finder jer til rette i den gamle by, som er kendt for de velbevarede bymure og det berømte amfiteater. Afhængigt af hvornår I ankommer, kan I gå på opdagelse i byens centrum.

Overnatning 3-stjernet hotel i Lucca
Dag 2 Lucca til Altopascio

Den første vandredag bringer jer fra den historiske by Lucca til den flotte middelalderby Altopascio – husk dog at opleve Lucca først og fx gå en tur på bymurene. Den første del af dagens rute er en god opvarmning i et fladt landskab. Ruten gennem det plane landskab fører jer forbi adskillige historiske og religiøse bygninger. I kommer forbi flere interessante steder, så som ”The Pieve of Capannori” og ”Abbey of Pozzeveri”. Bymidten i Altopascio er også et besøg værd.

Vandretid Ca. 4½-5 timer
Distance 18KM
Overnatning 3-stjernet hotel i Altopascio
Dag 3 Altopascio til San Miniato

Efter en tidlig morgenmad begynder I vandringen til San Miniato. Efter et fladt stykke møder I de første bakker på turen. Området Cerbaie Naturreservat – vildt og ubeboet. I går over den oldgamle Medici-bro i Ponte a Cappiano, hvorefter I går gennem endnu et fladt stræk gennem marklandskabet, som før var Fucecchio-sumpen (nogle steder er stadig sumpområder – og meget interessant for fugleinteresserede). Omkring middagstid ankommer I til den smukke historiske by Fucecchio. På den anden side af byen krydser I Arno-floden og følger den et stykke vej indtil I ankommer til middelalderbyen San Miniato, som ligger smukt placeret på en bakketop.

Bemærk: Denne etape er den længste på turen. Hvis der er behov for at korte dagens vandring af er det oplagt at tage en taxa fra Fucecchio, hvormed turen kortes ned til ca. 19km. Denne tur koster cirka 150kr. Se alle muligheder på Rome2Rio.

Vandretid Ca. 6½-7 timer
Distance 27KM
Overnatning 4-stjernet hotel i San Miniato
Dag 4 San Miniato til Gambassi Terme

I forlader San Miniato og begiver jer ud på en smuk vandring. Turen starter med et kort stræk langs lille en asfalteret vej, hvorefter det smukke Toscanske landskab begynder med de bølgende bakker, cypresalleer og små bondehuse. Her går Via Francigena gennem Val d’Elsa-området, som har været beboet i flere tusinde år og var et vigtigt handelsområde, under den Etruskiske civilisation (fra 800 f.Kr. til 300 f.Kr. – blev senere assimileret i det romerske rige). Via Francigena følger her de gamle Etruskiske handelsruter og den romerske ”Via Clodia” mellem Siena og Lucca. I passerer flere små landkirker på vejen til Gambassi Terme.

I den tidlige middelalder var der stor trafik i dette område, hvor rejsende passerede frem og tilbage og det siges at Ærkebiskoppen Sigeric of Canterbury overnattede i Gambassi Terme, som er en charmerende lille by med termiske bade. Hvis I har tid til det, kunne I overveje at få en wellness-oplevelse her. Uanset hvad så bør I slentre en tur ned i centrum af byen og se den smukke kirke.

Vandretid Ca. 6-6½ timer
Distance 24KM
Overnatning 3-stjernet hotel i Gambassi Terme
Dag 5 Gambassi Terme til San Gimignano

Dagens rute er en af de mest berømte strækninger af Via Francigena og går igennem San Gimignano, som er en af de flotteste middelalderbyer i Toscana. Fra Gambassi Terme går I først et lille stykke over bakkerne og passerer flere små landkirker og villaer. ”Skyskraberne” i San Gimignano begynder allerede nu at komme til syne i horisonten. Denne vidunderlige middelalderby bliver ofte omtalt for at have de eneste ”skyskrabere” i Toscana og er et en af de bedste oplevelser på turen. Der var oprindeligt 52 ”skyskrabere” i byen, men nu er der få tilbage. Velhavende familier brugte de høje bygninger til at vise sin status, men de havde også en praktisk anvendelse, fordi man kunne holde udkig fra tårnene over ankomster til byen.

Brug lejligheden til at slentre en tur langs de gamle bymure før I begiver jer videre det sidste stykke langs Via Francigena til den Agriturismo (landsted), hvor I skal overnatte i nat. I aften er middagen inkluderet.

Vandretid Ca. 5 timer
Distance 19KM
Overnatning Agriturismo**** ved San Gimignano
Dag 6 San Gimignano til Monteriggioni

I forlader den hyggelige Agriturismo og begiver jer mod Monteriggioni – en by som Dante beskrev som den flotteste i Toscana. Vandringen fører jer ned i dalen, hvor I følger floden og omsider når frem til en af de flotteste romanske kirker i Toscana – La Badia a Conèo.

Næste stop er Quartaia og Gracciano. Efter er lille stykke når I til Badia ad Isola, som i middelalderen var et vigtigt stop på Via Francigena og en imponerende bygning.

Dagens mål er Monteriggioni, hvor I har tid til at nyde en forfriskning på byens torv før I finder jer tilrette på jeres hotel i centrum af byen.

Vandretid Ca. 6 timer
Distance 24KM
Overnatning 2-stjernet hotel i Monteriggioni
Dag 7 Monteriggioni til Siena

I dag forlader I Monteriggioni og går sydpå mod Siena. Efter I har krydset Via Cassia følger I de små strade bianche (grusveje) over bakker og gennem skove til området nordvest for Siena. Der er adskillige flotte ting at se på vejen, så som den nu efterladte landsby Cerbaia, slottene ved Chiocciola og San Leonardo-klostret. I vandrer gennem Renai-skoven og ankommer til Siena. Efter I har fundet jer tilrette på jeres hotel i bymidten kan I tage en hyggelig ligge tur ned til en af de mange restauranter eller bare nyde en forfriskning på Piazza del Campo.

Vandretid Ca. 4½ timer
Distance 17KM
Overnatning 3-stjernet hotel i Siena
Dag 8 Hjemrejse

Efter morgenmaden checker i ud af hotellet.

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Generelt om rejsen

På denne tur er I på egen hånd uden turleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelse, kort og andre praktiske ting.

Dagsturerne som er beskrevet I programmet er grad 3 på grund etapernes længde.

Afrejsedatoer
Denne tur kan arrangeres med start dato efter jeres ønsker, fra marts - oktober.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Flyrejsen til/fra Pisa kan tilvælges øverst på siden.

 

Hvis I selv vil arrangere flyrejsen
I kan finde flybilletterne i en flybilletsøgemaskine så som momondo.dk eller t2t.dk.

Links
Momondo
t2t.dk

Bemærk: Vi anbefaler, at I venter med at købe flyrejsen, indtil vi har bekræftet turen.

 

Transporten til/fra lufthavnen
Det tager ikke mere end en halv time med tog at rejse fra Pisa til Lucca. Hvis I vil have overblik over den tur, kan I klikke på dette link til Rome2Rio.

Når I skal retur fra Siena til Pisa tager det cirka halvanden time med toget. Få overblik over den tur via dette link: Rome2Rio.

Mad og drikke

Morgenmad er inkluderet alle dage. Vi har desuden inkluderet aftensmad i San Gimignano, hvor I bor på Agriturismo.

Overnatning

Overnatningerne foregår på følgende standarder:

Lucca: 3-stjernet hotel
Altopascio: 3-stjernet hotel
San Miniato: 4-stjernet hotel
Gambassi Terme: 3-stjernet hotel
San Gimignano: 4-stjernet Agriturismo
Monteriggioni: 2-stjernet hotel
Siena: 3-stjernet hotel

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området, ses yr.no's data her:

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.