Vandring & Eventyrrejse, 15 dage
Se billeder

Vandring & Eventyrrejse, 15 dage

Aktiv rundrejse med lokal guide

Trekking i Atlasbjergene, kamelsafari med overnatning i beduinernes telte, ældgamle fæstningsbyer, badeferie og farverige Marrakech. Hvis eksotiske rejsemål lige er sagen, hvis snoede bjergstier virker dragende, hvis I vil introducere jeres børn for kulturer, der er fjernt fra deres egen, er Marokko et godt mål for en mindeværdig familieferie. Marokko er også en destination, hvor man får rigtig mange oplevelser for få penge. Denne eventyrrejse giver mange forskellige oplevelser og indtryk af Marokko. Marrakech er den perfekte introduktion til marokkansk kultur og et godt sted at fordybe sig i den.

En let vandretur mellem Atlasbjergenes berberlandsbyer giver både store naturoplevelser og et lille indblik i berberkulturen. En kameltur i ørkenen med overnatning i telt er en oplevelse man bærer med sig resten af livet, og et par dages afslappende ophold ved kysten sætter de mange oplevelser i perspektiv.

Højdepunkter på rejsen

 • Bo i marokkanernes traditionelle gæstehuse
 • 4 dages let trekking i Atlasbjergene
 • Kamelridning med overnatning i ørkenen
 • Besøg den velbevarede fæstningsby Ait Ben Haddou
 • Dampbad i lokal hammam
 • Strandliv og friskfanget fisk i Essaouira
 • Gøglere og markedsboder i Marrakech
okt
nov
dec
jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
Dag 1 Ankomst til Marrakech

Ved ankomaten til Marrakech bliver I modtaget i lufthavnen af vores samarbejdspartner og kørt til jeres riad i Marrakech. En riad er et traditionelt marokkansk gæstehus med en indvendig gård eller have. Huset er typisk omhyggeligt istandsat, og opholdet er præget af behagelige omgivelser og et højt serviceniveau. Riad’erne har skabt mange lokale arbejdspladser, og det bliver ikke meget mere marokkansk.

Overnatning Hotel i Marrakech
Dag 2 Transfer til Imlil. Trek til Tachedirt

I bliver hentet i jeres riad og kørt til Imlil, der ligger i 1740 meters højde. Herfra skal I gå over bjergpasset Tizi’ n Tamatert (2.279m) til Tacheddirt. Vandreturen tager omkring 4 timer. Tacheddirt er den højest beliggende by i Atlasbjergene. De fleste huse i byen er bygget af mudder og strå og falder diskret ind med det omgivende bjerglandskab. I overnatter i et lokalt gæstehus. (M,F,A)

Vandretid Ca. 4 timer
Overnatning Guesthouse
Dag 3 Tachedirt til Imsker

Fra Tacheddirt fortsætter jeres bjergvandring til Imsker. Turen går gennem den smukke Imanene-dal og dens mange berberlandsbyer. Berberne udgør cirka halvdelen af Marokkos befolkning og er traditionelt landbrugere. Efter cirka 5 timers vandring er I fremme ved dagens mål og indkvarteres på et lokalt gæstehus i Imsker. (M,F,A)

Vandretid Ca. 5 timer
Overnatning Guesthouse
Dag 4 Imsker til Tizi Oussem

Fra Imsker går I op til bjergpasset Tizi n’ Lbour. Herfra krydser i Imlil-dalen, inden I skal forcere endnu et bjergpas, Tizi n’ Tacht. Trekket fortsætter gennem Azzadene-dalen, og efter cirka 6 timers vandring er I fremme ved Tizi Oussem, hvor I skal overnatte i et lokalt gæstehus. Her er også mulighed for en tur i hammam, det traditionelle badehus. (M,F,A)

Vandretid Ca. 6 timer
Overnatning Guesthouse
Dag 5 Tizi Oussem til Imlil

Dagens vandretur fører til Imlil, der var udgangspunkt for jeres trek. I passerer Ighouliden vandfaldene og går over bjergpasset Tizi M’zzik. Efter cirka 5 timers vandring er I fremme, og skal tilbringe natten på gæstehus i Imlil. Den livlige oaseby bærer præg af at være udgangspunkt for mange af områdets vandreture. (M,F,A)

Vandretid Ca. 5 timer
Overnatning Guesthouse
Dag 6 Imlil til Dades Gorge

Efter morgenmaden forlader I Imlil i bil. Som det første på køreturen passerer I det spektakulære Tizi n’ Tichka pas. I kører videre gennem en masse berberlandsbyer, og kommer til ørkenen. I flodbreddernes oaser og på de golde bjergsider ligger kasbah’erne tæt. En kasbah er en befæstet by. I kører videre gennem Rosernes Dal og overnatter i Dades Gorge, der ligger i den tørre men farverigt smukke Dadesdal. (M,F,A)

Overnatning Guesthouse
Dag 7 Kamelridning i ørkenen

Efter morgenmaden bliver I kørt til Todra Gorge, og efter et kort stop fortsætter turen til Erg Chebbis klitlandskab. Her ankommer I midt på eftermiddagen, og efter en kort pause rider I videre på kameler ind i ørkenen, hvor I skal overnatte i berbertelte. Efter at have set solnedgangen er det tid at nyde et herligt aftensmåltid i den store ørken. (M,F,A)

Overnatning Berbertelte
Dag 8 Transfer til Ait Ben Haddou

Efter solopgang og morgenmad rider I tilbage. Nu skal I til Ait Ben Haddou, som er en af de mest velbevarede kasbah’er i Marokko. Ait Ben Haddou er opført på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. Indenfor fæstningsmurene ligger husene tæt. Nogle er meget beskedne, andre små slotte med tårne og dekorationer. Overnatning i Ait Ben Haddou. (M,F,A)

Overnatning Guesthouse
Dag 9 Ait Ben Haddou til Taroudant

Fra Ait Ben Haddou fortsætter I gennem et pragtfuldt vulkansk landskab til Taroudant, en charmerende by, der gemmer sig bag høje mure. Byen kaldes også ‘Marrakech’s Bedstemor’, og her er en herlig stemning af markedsby og karavanerute. Gå på opdagelse i de smalle gader, køb gode souvenirs fra lokale kunsthåndværkere og besøg et tehus. Overnatning på hotel. (M)

Overnatning Hotel
Dag 10 Kystbyen Essaouira

Gennem frodigtgrønne arganskove kører I til Essaouira, en venlig by ved Atlanterhavskysten. Har I for meget energi til at dovne på hotellets terrasse, må I udforske byens smalle gader eller gå en tur langs stranden. Om morgenen kan I se fiskerbådene læsse deres fangst af sardiner af ved havnen. Om aftenen bliver der serveret dejlig friskfanget fisk, på de små hyggelige havnerestauranter. I tilbringer tre nætter i Essaouri, og har dagene til fri disposition. (M)

Overnatning Hotel
Dag 13-14 Marrakech

På turens trettende dag skal I til Marrakech, hvor I skal bo de sidste to nætter. Byens strålende midtpunkt er pladsen Djemaa el Fna, en fortryllende eksotisk orientalsk oplevelse af slangetæmmere, akrobater og historiefortællere. Om aftenen er der mulighed for at købe et måltid fra en af de mange små madboder, der serverer lækker kebab, fisk og skaldyr, supper og salater. Byens medinaer og markeder bugner af et farverigt mix af tæpper, frugt og uldgarn. Bag små porte finder I sultanernes smukt smedede gravmæler, gamle paladser og koranskoler. Sæt jer på en af de mange fortovscaféer og se på menneskemængden. Slut dagen af på bedste vis med et besøg i en hammam. I har to overnatninger i Marrakech. (M)

Overnatning Hotel i Marrakech
Dag 15 Hjemrejse fra Marrakech

I bliver hentet på jeres riad og kørt til lufthavnen for afrejse.

Transport
Du har valgt:
Afrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Hjemrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Prisen inkluderer
 • Al transport ifølge program
 • 3 nætters ophold i Marrakech på turistklasse hotel/riad i delt dobbeltværelse
 • 1 nats ophold i Dades på turistklasse hotel/riad i delt dobbeltværelse
 • 1 nats ophold på riad i Ait Ben Haddou
 • 1 nats ophold på turistklasse hotel/riad i Taroudant
 • 3 nætters ophold på turistklasse hotel/riad i Essaouira
 • 4 dages/3 nætters trekkingtur som beskrevet i programmet med overnatning i gæstehuse
 • 2 dages/1 nats kamelsafari med overnatning i telte
 • Halvdags sightseeingtur i Taroudant
 • Halvdags sightseeingtur i Marrakech
 • Måltider ifølge program
 • Lokal engelsktalende guide, kok og muldyrsdrivere
 • Muldyr til transport af bagagen
 • 10% rabat i bestemte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
Ikke inkluderet
 • Afbestillings- og rejseforsikringer
 • Drikkepenge til chauffør, guide, kok og muldyrsdrivere (cirka 800 kr per deltager)
 • Administrationsgebyr (145,-)

 

VALGFRI TILVALG

 • Flyrejse fra Danmark til Marrakech t/r (direkte) inkl. bagage på flyet (tilvælges øverst på denne side)
Generelt om rejsen

Dette er en individuel tur. Det vil sige, at det kun er jer, som er af sted på turen og I har jeres egen guide og kok. Hvis I fx ikke har noget imod at blive sat sammen med andre rejsende, så kan I give os besked om det og så vil vi sætte jer sammen med andre, hvis de har samme ønske.

På denne tur har I lokal guide og kok med på vandreturen. Jeres guider taler engelsk og er eksperter i området og har taget turen mange gange før.

Turen kan arrangeres dagligt, hele året rundt. Hvis vi modtager mange bookinger til samme dato, sættes I sammen i små grupper (max 8 personer). Men typisk vil det kun være jer der booker sammen (min. 2 personer) i en gruppe med egen guide.
Hvis I specifikt ønsker ikke at blive sat sammen med andre, så noter dette I feltet "bemærkninger" ved booking, så sørger vi for det.

Transport / flyrejse

Hvis I vælger flyrejse inkluderet i prisen øverst på denne side, så er flyrejsen inkluderet i prisen. Vælger I ”Uden transport”, så er flyrejsen ikke inkluderet.
Hvis I bestiller turen inkl. flyrejse, er depositummet højere, da flyrejser betales med det samme. I kan se flyrejsetidspunkterne på bookingformularen.

Alle rejser kan bestilles uden transport.

HVIS I SELV ARRANGERER TRANSPORTEN
Der er følgende muligheder, når I flyver fra Danmark til Marrakech

Der er direkte fly fra

 • København (kan vælges her på siden)
 • Hamborg

Flyver du fra andre danske lufthavne vil der være en mellemlanding på din rejse og varierende rejsetid.

Vigtigt: Hvis du selv arrangerer transporten bør du vente med at bestille flyrejsen, til vi har bekræftet din rejse.

ANKOMST
Når I ankommer til lufthavnen i Marrakech bliver I mødt i lufthavnen og køres til jeres hotel. I kan ankomme på alle tidspunkter i døgnet.

VIGTIGT OMKRING FLYREJSEN

 • I skal være opmærksom på, at vi bestiller ”automatisk seating”. Det betyder, at det er flyselskabet, som bestemmer, hvor I placeres i flyet. Det sker yderst sjældent, at folk der booker sammen, bliver placeret hver for sig, men vi kan ikke udelukke, at det kan forekomme - hvis fx flyet er næsten fuldbooket.
 • Vi sælger udelukkende flyrejser, hvor håndbagage og indtjekket bagage er inkluderet, men hvor meget bagage, der er inkluderet varierer. Det vil stå beskrevet på din flybillet.
 • Vi kan ikke garantere, at ”måltid på flyet” er inkluderet i prisen. Fx er der oftest ikke måltid inkluderet på Norwegian-flyvninger.
Mad og drikke

I Marrakech, Taroudant og Essaouira er der morgenmad inkluderet, men I skal selv købe de øvrige måltider. På trekket og kamelsafari'en er alle måltider inkluderet og der mulighed for at købe sodavand.

Overnatninger

I Marrakech, Ait Ben Haddou, Dades, Taroudant overnatter I på såkaldt "riad" som er et hyggeligt turistklassehotel, hvor morgenmaden er inkluderet. På selve trekkingturen overnatter I på gæstehuse. På kamelsafari'en overnattes i traditionelle berbertelte.

En dag på stien

En typisk trekkingdag begynder med morgenvækning mellem kl. 06.00 - 06.30. Når I er kommet i tøjet og har fået morgenmad, pakker I bagagen og begynder vandringen cirka kl. 08.00. Cirka kl. 12.00 holder I en god lang frokostpause, inden I fortsætter ud på eftermiddagens vandring. I er fremme ved overnatningsstedet hen på eftermiddagen.

Sværhedsgrad

Trekkingturen er grad 2. I vandrer på gode stier og har forholdsvis korte dagsmarcher.

Visum til Marokko

Danske statsborgere behøver ikke visum til Marokko.

Vaccinationer

Vi henviser til at tjekke www.ssi.dk i god tid, for opdaterede oplysninger om relevante vaccinationer.

Praktiske oplysninger og pakkeliste

Ved bestilling af turen, modtager du vores praktiske oplysninger og pakkeliste til vandrebestigningen af Mount Toubkal.

Bemærk at ved booking af turen fra November til April kan det være relevant at skulle bruge steigeisen (crampons) og isøkser.
Dette kan lejes af guiden lokalt.

Pris:
Steigeisen/crampons 20€ pr. par
Isøkse 15€ pr. stk

Sovepose
Det er også muligt at leje sovepose på turen. Det koster 20 euro for hele ugen. Hvis du er på vintertrek vil det være ideelt med en sovepose, som kan klare -20 grader og en sådan, vil det være nødvendigt at medbringe selv. Soveposerne I kan leje lokalt kan klare ned til minus syv grader, så det vil kræve, at man sover med varmt tøj i soveposen.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk - Du modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring. Bestil her.

Klima

Mount Toubkal kan bestiges året rundt, også om vinteren. I perioden november - april er det køligt i de lavereliggende regioner med dagstemperaturen på 10-15 grader. Temperaturen falder efterhånden som man kommer op i højden, og der er sne på toppen. Fra marts stiger temperaturen og fra maj til oktober er dagstemperaturen oppe på 20-25 grader, med over 30 grader i de lave områder henover højsommeren. Her ses DMI's klimadata for Marrakech

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.