Dag 1 Ankomst til Kotor

Vi kan arrangere transfer fra lufthavnen til Kotor – se under praktiske oplysninger.
I Kotor vil I blive budt velkommen af vores lokale repræsentant til en briefing om turen.

Overnatning Kotor
Dag 2 Vandring i Kotorbugten

Mount Vrmac ligger som en barriere mellem den inderste del af Kotor bugten og den ydre Tivat-bugt. Nogle af Montenegros bedste vandringer starter i Kotor. I vandrer ad militæranlagte stier, der zigzagger sig gennem terrænet op til ruinerne af den flotte fæstning Vermac fra 1892. Herfra følger I bjergryggen til dens højeste punkt Sveti Ilija (765m), hvorfra udsigten er storslået. Vandringen ned tager jer via en hyrdesti til landsbyen Prcanj, hvor I kan se ruinerne af en gammel kirke, inden I når ned til promenaden langs bugten.

Vandretid Ca. 6-7 timer
Distance 16KM
Højdemeter 770M
Højdemeter 770M
Overnatning Kotor
Dag 3 Vandring ved Perast

Denne dags vandring bringer jer også op i højden. På nordsiden af bugten starter I turen i landsbyen Orahovac, hvorfra I følger en snoet sti til den forladte landsby Stepen. Herfra går vandringen videre op til ruinerne af Vranovo Brdo fortet, hvor en fantastisk udsigt venter jer.
Herfra følger I en gammel militærsti ned til den lille kystby Perast, hvorfra det er muligt at tage en båd ud til øen Gospa od Skrpjela og dens lille kirke.
I stedet for den inkluderede transfer tilbage til hotellet, så er det her muligt at blive sejlet og sat af ved døren til hotellet. Se under praktiske oplysninger.

Vandretid Ca. 6-7 timer
Distance 14KM
Højdemeter 740M
Højdemeter 740M
Overnatning Kotor
Dag 4 Vandring af ”Ladder of Kotor”

En vandretur der tager jer fra centrum af Kotor ad den gamle handelsrute fra Kotor til den royale hovedstad Cetinje. Denne gamle hestesti bringer jer stille og roligt via mere end 70 hårnålsving langs de gamle mure til Kotorfortet og op gennem landskabet til Krstac-passet. Under hele turen er udsigten over bugten imponerende - og en godbelønning for de mange højdemeter, der tilbagelægges. Krstac-passet ligger i 900m højde og herfra flader de sidste to kilometer ud til landsbyen Njegusi. En transfer vil bringe jer retur til hotellet i Kotor.
I overnatter i Kotor.

Vandretid Ca. 5-6 timer
Distance 11KM
Højdemeter 950M
Højdemeter 100M
Overnatning Kotor
Dag 5 Vandring i Nationalparken Lovcen

I starter dagen med en transfer til midten af Lovcen Nationalpark. Her begynder jeres smukke rundvandring med fantastiske udsigter over landskabet på stier, der tager jer gennem fjerne smålandsbyer. Efter rundvandringen i Nationalparken går turen videre til Cetinje, den gamle royale hovedstad, der historisk set er mere interessant end den nuværende hovedstad Podgorica. Efter en slentretur gennem Cetinje går turen til Budva, hvor I overnatter.

Vandretid Ca. 6-7 timer
Distance 14KM
Højdemeter 500M
Højdemeter 500M
Overnatning Budva
Dag 6 Panoramavandring forbi klostrene ved Budva

Dagen starter med en kort transfer til klostret Praskavica, hvorfra I begynder den smukke vandring med panoramaudsigt over Budva’s kystline. I går ad fine stier - og en gammel trappe, bygget af munke for flere århundrede siden. Inden I vandrer op til Ogradenica klostret, tager en lille stikvej jer til nonneklostret ved Rustovo, som er et oplagt sted for en pause. Herfra går vandringen ned til landsbyen Blizikuce, hvorfra I tager den lokale bus tilbage til hotellet i Budva.

Vandretid Ca. 5 timer
Distance 10KM
Højdemeter 600M
Højdemeter 600M
Overnatning Budva
Dag 7 Vandring i National Parken ved Skadar-søen

Den sidste vandredag bringer jer på en lidt kortere, men ikke mindre fantastisk vandring for naturelskere. Skadar søen er den største på Balkan og landegrænsen mellem Albanien og Montenegro skærer lige igennem den. På turen kan der ofte spottes skildpadder, firben og små ikke-giftige slanger. En stor grotte angiver vendepunktet for vandringen, den er 20 meter bred, 60 meter dyb og 10 meter høj. Vandringen går gennem landsbyen Rijeka Crnojevica, hvorfra den følger floden og passerer ruiner af gamle møller. Tilbageturen tager jer via en anden rute og tilbage i hjertet af landsbyen.
Har man lyst, kan man tilkøbe en bådtur på Skadar-søen lokalt og på sådan en tur kan man blandt andet være heldig at spotte pelikaner.

Vandretid Ca. 4 timer
Distance 8KM
Højdemeter 200M
Højdemeter 200M
Overnatning Budva
Dag 8 Hjemrejse

Efter morgenmaden er der udcheckning og individuel afrejse.
Vi kan arrangere transfer til lufthaven – se mere under ”praktiske oplysninger”

Generelt om rejsen

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting.

Dagsturerne som er beskrevet I programmet er grad 3.
Denne tur foregår hovedsageligt på gode stier (militærstier og hyrdestier). Derudover vil der være korte sektioner på grusveje og mindre byveje.
Der er stejle og stenede op og nedstigninger, og en daglig tilbagelægning af ca. 500 - 900 højdemeter - Det kan være en fordel at vandre med teleskopiske vandrestave på nogle af strækningerne.

Afrejsedatoer
Denne tur kan arrangeres med start dato efter jeres ønsker, fra April til og med Oktober.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Transporten fra Danmark til Montenegro t/r er ikke inkluderet i rejsearrangementet. Du kan nemt søge, bestille og betale din flyrejse t2t.dk eller momondo.dk. På denne måde får du den billigst mulige rejse. Vi anbefaler, at I booker rejsen hos os, inden I køber flybilletterne.

Du kan flyve til Podgorica eller Tivat i Montenegro eller det nærtliggende Dubrovnik i Kroatien. Der er fine forbindelser fra København.

Sådan kommer du til det første hotel

Hvis I vil klare turen fra lufthavnen til Kotor med offentlig transport er det muligt at få et billede af bustiderne på siden her www.balkanviator.com.
Fra Podgorica er der afgange hver time. Turen tager ca. 2 timer og prisen ligger på ca. 10-15€ afhængigt af selskab. 
Fra Tivat er der ligeledes mange afgange, turen tager ca. 20-30 min.
Fra Dubrovnik tager turen ca. 2,5 time - men vær obs. på at der kun er få afgange om dagen.

Privat transfer (det letteste)

Den letteste løsning er at booke en privat transfer direkte fra lufthavnen til Kotor.

Prisen fra Podgorica lufthavn til Kotor er             kr. 550,- for en bil op til 3 personer
Retur til Podgorica lufthavn ved afrejse koster     kr. 400,- for en bil op til 3 personer

Prisen fra Dubrovnik lufthavn til Kotor er             kr. 790,- for en bil op til 3 personer 
Retur til Dubrovnik lufthavn ved afrejse koster     kr. 990,- for en bil op til 3 personer 

Prisen fra Tivat lufthavn til Kotor er                     kr. 150,- for en bil op til 3 personer
Retur til Tivat lufthavn koster                              kr. 350,- for en bil op til 3 personer 

Alle transfers der indgår i vandreprogrammet fra dag 2-7 er inkluderet i prisen. Vi har sørget for let kommunikation med chaufføren, således at I kan aftale direkte med ham fra dag til dag om afhæntning og tidpunkter.
Turen med bus på dag 6 er ikke inkluderet, billetten købes i bussen og koster et par euro. 

Priser på bådture

Det er muligt at tilkøbe sejltur retur til jeres overnatningsted på dag 3.
Turen tager ca. en time og koster kr. 690,- for op til 8 personer

En sejltur på Skadar-søen dag 7 kan også tilkøbes.
Turen tager ca. to timer og prisen er 690,- for 4 personer - herefter koster det yderligere kr. 150,- pr. person (Skriv til os, hvis I er mere end 4 personer der ønsker denne tur.
Prisen er inkl. adgangsgebyr til nationalparken. 

Mad og drikke

Der er inkluderet morgenmad på turen.

Der er masser af caféer og restaurenter i Kotor og Budva.
Ligeledes er der butikker, hvorfra mad kan købes med til picnicfrokost.

Overnatning

I overnatter på turistklassehoteller og pensionater inkl. morgenmad
På turen har I 4 nætter i Kotor og 3 nætter i Budva.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området, ses yr.no's data her:

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.