Annapurna Base Camp Trek, 17 dage
Se billeder Se video

Annapurna Base Camp Trek, 17 dage

Tag på eventyr i Himalaya med jeres egen guide

Turen til Annapurna Base Camp er en af Nepals klassiske trekkingture. Og ikke uden grund. Vandreturen går gennem nogle af Nepals mest varierede trekkingområder, med masser af små hyggelige landsbyer, terrassemarker og barske højalpine områder. Trekket tilbyder fra begyndelsen udsigt til nogle af Himalayas største og flotteste bjerge, blandt andet Fiskehalebjerget Machhapuchare, 6.990 meter og Annapurna, 8.091 meter.

Den frodige Modi Kola dal leder jer gennem tætte rhododendron- og bambusskove op til det højalpine landskab ved Machhapuchare Base Camp, inden vi kommer op til  Annapurna Base Camp i 4.130 meter. Her er vi fuldstændig omgivet af isklædte kæmper som Annapurna I 8.091 meter, Annapurna III, 7.555 meter, Khangsar Kang, 7.485 meter, Gangapurna, 7.454 meter, Annapurna Syd, 7.219 meter og Hiunchuli, 6.441 meter. Nedstigningen går også gennem Modi Kola, hvorefter vi følger en anden rute til det berømte udkigspunkt Poon Hill, hvorfra vi har udsigt til Dhaulagiri, 8.167 meter, inden vi slutter trekket i Pokhara.

Højdepunkter på turen

 • Oplev Kathmandu dalen med storslåede templer, ligbrændinger og hellige mænd
 • Thamels intense stemming med masser af restauranter og shoppingmuligheder
 • Flyvetur til Pokhara med udsigt til Nepals gigantiske Himalayabjerge.
 • Vandring gennem hyggelige Gurkha landsbyer og bølgende terrassemarker
 • Udflugt til Poon Hill med udsigt til Himalayas giganter
 • Lokal engelsktalende sherpaguide
 • Vandring gennem rhododendron- og bambusskove
 • Ophold i Machhapuchare Base Camp og Annapurna Base Camp
 • Oplev den smukke bjergby Pokhara
 • Ophold i tehuse
aug
sep
okt
nov
dec
jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul

Hoteller og tehuse

På turen bor du på en blanding af hoteller, hytter, guesthouses og te-huse. I Kathmandu er det hoteller og når du når op i bjergene, så er det fortrinsvis guesthouses og te-huse. Billederne viser nogle typiske steder, så du får en ide, hvad vi taler om.

Dag 1 Ankomst til Kathmandu

Ved ankomsten til Kathmandu, bliver I modtaget i lufthavnen af guiden og kører gennem den pulserende by til jeres hotel, som ligger centralt i den charmerende bydel Thamel. Resten af dagen til at hvile ud og slentre en tur gennem de smalle gader i Thamel og se på shoppingmulighederne og de mange udstyrsforretninger, eller måske tage en kop kaffe på en af mange hyggelige caféer.

Bemærk: Hvis du vælger flyrejsen inkluderet, starter din rejse en dag tidligere, og du starter således din tur på "Dag 0" i forhold til rejseprogrammet. Du vælger først transport og så vælger du datoen. Dag 1 er stadig ankomstdagen til Kathmandu.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 2 Sightseeing i Kathmandu (Hindu- og Buddhist-templer)

I dag vil du have mulighed for at se Kathmandu. Efter en lækker morgenmad vil du blive vist rundt i byen, hvor du bla. kan se det berømte hindutempel Pasupatinath som er dedikeret til guden Shiva og ligger ved bredden af den hellige flod Bagmati. Templet er bygget i pagode-stil med flotte udskårne sølvdøre og er et af de helligste templer i den hinduistiske kultur. Pasupatinathtemplet er mål for hinduistiske pilgrimme fra hele verden, som besøger templet under Shivaratri (hinduistisk festival som fejrer guden Shiva). Det er kun hinduer, som har lov til at træde ind i templets centrale gårdsplads. Turister må altså “nøjes” med at se templet fra Bagmatiflodens modsatte bred.

Følger man flodens bred vil man længere nede finde Guheshwori-templet (også kendt som Akash Yogini), som ligger på toppen af en bakke og er omgivet af skov. Guheshwori-templet er, som Pasupatina, også en fast del af pilgrimmenes rute og inde i templet finderr man et alter dedikeret til guden Parbati (Shivas ægtefælle).
Udflugten giver også mulighed for at se de Nepalesiske hinduers kremeringsritualer, som praktiseres i fuld offentlighed ved Bagmatiflodens bred.

Dernæst går turen til det buddhistiske tempel Bouddhanth, som er den største Stupa (buddhistisk jordhøj) i Sydasien og centrum for buddhisme i Nepal. Den gamle og kolossalt store Stupa blev bygget i 600-tallet af kongen Man Dab under Lichhabi-dynastiet. Stupaen hviler på tre store terrasser og ovenfra tager den form af en lotusblomst. Lotusblomsten har en særligt hellig betydning i den buddhistiske tro.

Efter besøget serveres der frokost. Efterfølgende går turen videre til middelalderbyen Bhaktapur. Byen er kendt for sine store pladser, flotte templer (Nyatpola og Dattatraya) og det smukke “Palace of Fiftyfive Windows”. Byen er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 3 Fly til Pokhara og trek til Pothana

I bliver hentet på hotellet og kører til lufthavnen og flyver til Pokhara. Byen ligger i 915 meter højde for foden af Annapurna massivet og Machhapuchare (Fiskehalebjerget). Ved ankomst til Pokhara kører I straks til landsbyen Sarankot, hvorfra trekket begynder. Den første vandredag er på cirka 5 timer og bringer jer gennem flere små hyggelige landsbyer. I går først op til passet i Deurali. Herefter ned igennem skoven og op igen til Pothana, 1.990 meter, hvor I tilbringer natten på tehus.

Vandretid Ca. 5 timer
Overnatning Tehus
Dag 4 Trek til Jhinu Danda

I fortsætter trekket nordpå med en pragtfuld udsigt til Fiskehalebjerget Macchapuchare. Kort efter I har forladt Pothana, er der en checkpost, hvor I skal have kontrolleret jeres trekkingpermit. Efter tre timers vandring kommer I frem til landsbyen Tolka 1.790 meter, og efter yderligere en time, når I Landruk, hvor I spiser frokost. I fortsætter nedad gennem terrassemarkerne på den østlige siden af Modi Khola floden og krydser floden via en nybygget hængebro ved Himalpani. Herefter går det jævnt opad halvanden time indtil Jhinu Danda, 1700 m. En hyggelig lille landsby på en bakketop. Når I har fået vores værelse på tehuset, er der mulighed for at gå cirka 20 minutter ned og tage et bad i de varme kilder.

Overnatning Tehus
Dag 5 Trek til Bamboo

Fra Jhinu Danda går det stejlt opad til Chomrong. Landbyen er beboet af Gurung folk og er delt op i en ny og en gammel bydel. Den nye bydel ligger på en bakkekam i 2.170 meter. Landsbyen har en forrygende udsigt til Fiskehalebjerget, 6.990 m. og Annapurna Syd 7.219 m. Den gamle bydel ligger nede i dalen og markerer indgangen til den frodige Modi Khola dal, som i løbet af de næste par dage skal bringer jer op til de højalpine områder. Stien går først ned til en hængebro, hvor vi krydser Chomrong Khola floden, og herefter vandrer I ind i skoven. Skoven ændrer sig efterhånden som I kommer længere op i dalen. Først er det egetræer, men bevoksningen bliver hurtigt krydret med store bambus, heraf navnet på landsbyen Bamboo (2.510 m), hvor I tilbringer natten.

Overnatning Tehus
Dag 6 Trek til Deurali

Efter Bamboo bliver dalen endnu smallere, og skoven er præget af rhododendrontræer. Om foråret, hvor rhododendron står i blomst, er det en skøn farvestrålende oplevelse. Det er en rigtig troldeskov, med finurlige lysegrønne mosser, som hænger ned fra de krogede grene. Skoven og dalen er tydelig præget af de mange stenskred. Efter tehusene i Himalaya, er det slut med skoven, og I kommer op i det højalpine landskab. Cirka en times vandring efter Himalaya kommer I forbi Hinku grotten. Det store klippefremspring er sværtet sort af røg, og ofte overnatter lokale folk i grotten. Dalen åbner for alvor op og landskabet bliver mere barsk. Der er mange vandfald, der vælter ned fra de stejle bjergvægge, og flere steder er der snefelter der skal passeres. I kan efterhånden også begynde at mærke højden, og åndedrættet bliver tungere. I overnatter i Deurali, 3.250 m.

Overnatning Tehus
Dag 7 Trek til Macchapuchare Base Camp

Det er en kort dag med god tid til at nyde den pragtfulde udsigt. For enden af dalen knejser Gangapurna 7.454 m, og ved ruinerne i Bagar, tårner Fiskehalebjerget sig tusindvis af højdemeter over jeres hoveder. I er fremme ved tehuset i Macchapuchare Base Camp (3.700 m) ved frokosttid, og hele eftermiddagen kan I bare nyde stemningen og den forrygende udsigt.

Overnatning Tehus
Dag 8 Trek til Annapurna Base Camp

Der er kun to timer op gennem det smukke morænelandskab til Annapurna Base Camp, men det kan godt betale sig at stå tidligt op og nyde solopgangen og den kølige klare bjergluft. Det går jævnt opad og udsigten blive bare bedre og bedre. I vandrer langs med gletsjeren, op gennem selve Annapurna Sanctuary, en gigantisk gryde omgivet af Himalayas isklædte giganter. I tager 2 overnatninger i Annapurna Base Camp (4.130 m).

Overnatning Tehus
Dag 9 Annapurna Base Camp

I har hele dagen til at opleve dette magiske sted. Mod nordvest, for enden af gletcheren, rejser sydvæggen på Annapurna I, 8.091m. sig 4.000 meter over isfaldet. Det er svært at forstå, hvordan den engelske bjergbestiger Chris Bonington og hans team tilbage i 1960 fandt en mulig rute op igennem denne vertikale verden af klippe og is. Mod syd rejser Hiunchuli, 6.441 m. og Annapurna Syd, 7.219 m sig mod himlen. Mod vest knejser en bitop til Annapurna, Bhara Chuli, 7.647 m., mod nord dominerer Khangsar Kang 7.485 m og mod øst står Fiskehalebjerget Macchapuchare, 6.990 m. Der er rigtig gode muligheder for at gå op på kammen bag Base Camp eller vandre ind til den fremskudte Base Camp. Man kan selvfølgelig også ligge sig i græsset, slappe af og nyde det fantastiske bjergsceneri.

Overnatning Tehus
Dag 10 Trek til Dovan

Stå tidligt op og tag morgenkaffen med udenfor i den kolde friske bjergluft og nyd den magiske stemning, når solens første stråler rammer Annapurna massivet. Når I har fordøjet morgenmaden og det imponerende skue, er det tid til at begynde nedstigningen. Det går lystigt nedad, og inden en time er I tilbage i Macchapuchare Base Camp. I følger den samme rute ned over sæteren, men det er en helt anden oplevelse at kigge sydpå ned gennem dalen. Vandringen er forunderlig let, og luften bliver mærkbart tykkere. Før I ved af det, er I nede i skoven, og midt på eftermiddagen checker I ind på tehuset i Dovan (2.340 m).

Overnatning Tehus
Dag 11 Trek til Chomrong

I fortsætter ned gennem skoven hele formiddagen. I horisonten begynder der at dukke bølgende terrassemarker og landsbyen op, og efter frokost kommer I ud af skoven. I krydser igen Chomrung floden, og en times opstigning bringer jer op til de gode tehuse i Chomrong, hvor I tilbringer natten.

Overnatning Tehus
Dag 12 Trek til Tadapani

Efter en solid morgenmad forlader I Chomrong og vandrer mod sydvest. I er atter på nye stier og begynder med en kort nedstigning til Taglung. Herefter leder stien jer gennem tæt jungleagtig skov og senere frugtbare terrasselandskaber. Det går op og ned det meste af dagen og undervejs krydser I Kimrong floden, inden det går opad mod Tadapani i 2.590 m. I er fremme midt på eftermiddagen, så der er god mulighed for at opleve livet i landsbyen.

Overnatning Hotel i Phokara
Dag 13 Trek til Ghorepani

I starter dagen med at følge en kam, inden det går brat nedad fra Tadapani til Bhurungdi Khola floden. Herefter går det igen opad til passet i 3.100 m, hvor I holder frokostpause. Fra passet er der cirka 1 times let vandring ned til Ghorepani, 3.194 m. Ghorepani betyder ”Hestevand”, og landbyen er et traditionelt stoppested for hestekaravanerne, der transporterer varer nordpå til Mustang. Før i tiden fortsatte karavanerne ind i Tibet for at handle salt, te, smør og uld.

Ghorepani’s beliggenhed er mageløs, med udsigt til Verdens 7. Højeste bjerg Dhaulagiri og verdens 10. højeste bjerg Annapurna. Fra Ghorepani er der også udsigt over verdens dybeste dal, Kali Gandaki. Fra bunden af dalen er der en højdeforskel på 6.000 højdemeter op til toppen af Annapurna og Dhaulagiri.

Overnatning Hotel i Phokara
Dag 14 Udflugt til Poon Hill og trek til Thikhedunga

I bliver vækket, mens det stadig er mørkt, så I kan nå op på Poon Hill, inden solen kaster sine første stråler på Dhaulagiri og de andre Himalaya kæmper. Der er udsigt til 3 ottetusindere, Annapurna, 8.091 m, Dhaulagiri, 8.167 m. og Manaslu, 8.153 m. Tilbage i Ghorepani spiser I morgenmad, inden I tager fat på trekket forbi Ulleri til Thikhedunga. Det går nedad hele dagen, og en stor del af vandringen foregår gennem rhododendron- og magnolia skov. Om foråret er det et farvestrålende skue, når de 15 meter høje træer står i fuldt flor med hvide, røde og rosa blomster. Undervejs på turen møder I utallige hestekaravaner, der transporterer varer nordpå til de tibetanske områder. Efter at have vandret ned ad intet mindre end 3,300 trappetrin når I sidst på eftermiddagen til landsbyen Thikhedunga (1.520m), der ligger smukt omgivet af kæmpe bambusser og idylliske vandfald. Her tilbringer i jeres sidste nat i Himalaya.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 15 Trek til Nayapul og oplevelser i Pokhara

Efter morgnemad følger I floden og vandrer gennem flere livlige landsbyer, hvoraf Birethanti er den største af dem. Efter et par timer ankommer I til Nayapul, hvor den ventende bus kører os til Pokhara. Efter check-in på hotellet og et velfortjent bad, er der tid til at opleve Pokhara på egen hånd. I kan besøge blandt andet Mahendra grotten, flagermus grotten og Seti River Gorge, samt Bhidya templet og den tibetanske flygtningelejr. Om aftenen er der mulighed for en sejltur på Phewa Tal søen og besøg i Barahi templet. Hvis vejret er klart, er der en mageløs udsigt til Fiskehalebjerget og Annapurna massivet.

Overnatning Hotel i Pokhara
Dag 16 Fly Pokhara – Kathmandu

I bliver hentet på hotellet og flyver til Kathmandu. Ved ankomsten til Kathmandu bliver I modtaget i lufthavnen og kører ind til jeres hotel i Thamel. Resten af dagen til fri disposition. Der er gode muligheder for shopping i bydelen Thamel, eller tage ud og besøge kongebyerne Patan og Bhaktapur. Morgenmad inkluderet.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 17 Hjemrejse

I bliver hentet på hotellet og køres til lufthavnen for hjemrejse. Morgenmad inkluderet.

Transport
Du har valgt:
Afrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Hjemrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Prisen inkluderer
 • Alle overnatninger i løbet af trekket (tehuse og guesthouses)
 • Turistklassehoteller i Kathmandu og Pokhara
 • Transport til/fra lufthavnen ved ankomst og hjemrejse
 • Al landtransport i private biler (ikke offentlig transport)
 • Gratis lån af paksæk til bagage på turen - udleveres i Kathmandu
 • Dunjakke og dunsovepose (til låns)
 • Sigthseeing i Kathmandudalen
 • Certificeret Sherpaguide og bærere til transport af bagagen på trekket
 • Trekking permit til Annapurna reservatet inkl. TIMS (Trekkers's Information Management System)
 • Alle tempel-billetter i Kathmandu
 • Informationsmateriale om Nepal inkl. pakkeliste
 • Mad og drikke, hytter, god løn, forsikring, medicinsk udstyr, flybilletter, landtransport til trekkingpersonalet
 • Alle skatter og afgifter
 • 10% rabat i udvalgte udstyrsbutikker
 • 24 timers bemandet nødtelefon under hele rejsen
 • Produktansvarsforsikring
Ikke inkluderet
 • Frokost og aftensmåltider i Kathmandu og Pokhara
 • Drikkepenge
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Visum til Nepal
 • Mad på trekket (kan tilvælges)
 • Administrationsgebyr (145,-)

 

VALGFRIE TILVALG

 • Flyrejse fra København til Kathmandu inkl. bagage (vælges øverst på denne side)
 • Alle måltider på trekket
Generelt om rejsen

Dette er en individuel tur. Det vil sige, at det kun er jer, som er af sted på turen og I har jeres egen guide og egne bærere. Hvis I fx ikke har noget imod at blive sat sammen med andre rejsende, så kan I give os besked om det og så vil vi sætte jer sammen med andre, hvis de har samme ønske.

Det er muligt at købe denne tur med eller uden flyrejsen inkluderet. Hvis I vælger at flyrejsen ikke skal være inkluderet, sørger vi alligevel for, at I bliver hentet og bragt til lufthavnen uanset hvilken tid på døgnet, I kommer.

På denne tur har I lokale guider og porters med på turen. Jeres guider taler engelsk og er eksperter i området og har taget turen mange gange før.

Transport / flyrejse

I toppen af denne side, kan du vælge om flyrejsen skal være inkluderet i prisen.

Bemærk: Hvis du vælger flyrejsen inkluderet, starter din rejse en dag tidligere, og du starter således din tur på "Dag 0" i forhold til rejseprogrammet. Du vælger først transport og så vælger du datoen. Dag 1 er stadig ankomstdagen til Kathmandu.

 

Hvis du selv vil arrangere flyrejsen kan vi foreslå, at du finder denne via fx. Momondo eller t2t.dk. Hvis du vælger at selv arrangere flyrejsen, skal vi blot vide, hvornår I ankommer og rejser hjem fra Kathmandu.

Links

Momondo
t2t.dk

Mad og drikke

I Kathmandu er der morgenmad inkluderet, men du skal selv købe de øvrige måltider. Måltider i løbet af trekket er ikke inkluderet i prisen, men du kan tilvælge "alle måltider i løbet af trekket", når du booker rejsen. Hvis du vælger selv at købe måltider på trekket, kan du forvente at bruge 130-200kr pr. dag.

Hvis du tilvælger alle måltider på trekket
(dette kan tilvælges, når du booker rejsen eller senere fra jeres "min rejse"-side)
På trekket får du morgenmad, frokost og aftensmad med dertilhørende te og kaffe. Derudover får du varme drikke tre gange om dagen. Det er kotyme, at man spiser på det tehus, hvor I overnatter. Frokosten spises undervejs på trekket, når det passer ind. Det er god solid mad der serveres på tehusene og menukortene er stort set de samme på alle tehusene. Man kan købe frisk vand på flaske på alle tehusene, samt varm te, kaffe, cacao, øl og sodavand. Vi anbefaler, at I medbringer vandrensningsfiltre og en feltflaske på turen. På den måde undgår i plastikflasker.

Overnatninger

I Kathmandu og Pokhara overnatter I på et centralt beliggende turistklassehotel, hvor morgenmaden er inkluderet. På selve trekkingturen overnatter I på tehuse, eller lodges, som de også kaldes i Nepal. Tehusene er små gæstehuse som er ejet og drevet af lokale familier. Kvaliteten varierer og guiden bestræber sig på at bestille plads på de bedste, men I skal være forberedt på at det er forholdvis primitive forhold. I overnatter typisk i dobbeltværelser. Der er som regel tæpper på sengene, men de er ikke tilstrækkelige når I kommer i højden, og I skal have jeres egne soveposer med på trekket. Det er muligt at købe sig et bad, som typisk består af en spand varmt vand. Husk at spørge om vandet er opvarmet ved solvarme, så vi kan være med til at beskytte den sårbare skovvækst.

En dag på stien

En typisk trekkingdag begynder med morgenvækning mellem kl. 06.30 - 07.00. Når I er kommet i tøjet og har fået morgenmad, pakker I bagagen begynder vandringen cirka kl. 08.30. Det er vigtigt at I går i jeres eget tempo og holder de pauser, I har brug for. cirka kl. 11.30 - 12.00 holder I en god lang frokostpause på en god times tid, inden I fortsætter ud på eftermiddagens vandring. I er fremme ved overnatningsstedet hen på eftermiddagen og når I har fået jeres værelse, er der god tid til at slappe af, opleve landsbyen, eller læse lidt i en god bog. Aftensmaden serveres mellem kl. 18.00 - 19.00 og I bestiller selv fra menukortet.

Valuta og prisniveau

Den lokale valuta hedder rupee (NPR). I Kathmandu er der mange hæveautomater, hvor I kan hæve penge, samt vekselboder, hvor der kan veksles kontante dollars og euro. Det er også muligt at veksle eller hæve rupee på kreditkort i Namche Bazar, men vi anbefaler, at I hæver/veksler et passende beløb til trekkingturen, før I forlader Kathmandu. På de fleste tehuse tager de ikke mod anden valuta end rupee.

Drikkepenge

Der er tradition for at give drikkepenge i Nepal. På restauranter rundes der op med cirka 10% af regningen. Der er også tradition for at give drikkepenge til guider og bærere, og I skal regne med cirka 90-100 US dollars i drikkepenge. Turlederen samler drikkepengene sammen i en kuvert for hele gruppen og fordeler drikkepengene mellem vores nepalesiske team.

Visum til Nepal

Visum til Nepal kan arrangeres hjemmefra på den nepalesiske ambassade eller udstedes ved ankomst i til lufthavnen i Kathmandu. Husk at medbringe 3 pasfoto til visum og trekkingpermit.

Vaccinationer

Vi henviser til at tjekke www.ssi.dk i god tid, for opdaterede oplysninger om relevante vaccinationer.

Praktiske oplysninger og pakkeliste

Ved bestilling af turen, modtager du vores praktiske oplysninger og pakkeliste til turen.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk - Du modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring. Bestil her.

Klima

De bedste sæsoner for trekking i Everestregionen er forår og efteråret. Marts, april, maj og oktober, november er fantastiske tidspunkter at tage på trekking. Det er som regel klart vejr og flot solskin om formiddagen. I løbet af eftermiddagen dannes der ofte lidt skyer fra afdampningen af sneen i bjergene, og så klarer det tit op igen om aftenen. I bjergene varierer temperaturen meget afhængig af højden og tidspunktet på døgnet. Midt på dagen kan det sagtens være lunt i selv stor højde med op til 20 grader i 4.500 -5.000 meters højde. Når solen går ned falder temperaturen drastisk, og det kan sagtens blive ned til minus 10°C om natten i samme højde.

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.