Annapurna Base Camp Trek, 16 dage
Se billeder Se video

Annapurna Base Camp Trek, 16 dage

Vandreferie med lokal guide

Trekket til Annapurna Base Camp byder på et varieret landskab med udsigt til de høje snedækkede tinder i Annapurna-bjergkæden. Trekket er et af de mest populære i Annapurna-regionen, som ligger i det vestlige Nepal. Sværhedsgraden er middel, men den alpine del af turen kan være ganske udfordrende.

Trekket fører jer gennem rhododendronskove og terrassemarker, som ligger smukt i det bakkede landskab. Turen er desuden en unik måde at opleve et utroligt smukt landskab og samtidig få indblik i, hvordan livet leves i de små landsbyer. Selve trekket starter i Nayapul og indledes med vandring langs en lille flod. Ruten byder på bambusskove og indimellem vil I kunne se vilde dyr. De smukke udsigter til Annapurna, Dhaulagiri, Himchuli og Machapuchhre følger jer på hele turen. Husk at nyde de fantastiske solopgange.

Højdepunkter på turen

 • Oplev Kathmandu dalen med storslåede templer, ligbrændinger og hellige mænd
 • Thamels intense stemming med masser af restauranter og shoppingmuligheder
 • Flyvetur til Pokhara med udsigt til Nepals gigantiske Himalayabjerge.
 • Vandring gennem hyggelige Gurkha landsbyer og bølgende terrassemarker
 • Udflugt til Poon Hill med udsigt til Himalayas giganter
 • Lokal engelsktalende sherpaguide
 • Vandring gennem rhododendron- og bambusskove
 • Ophold i Machhapuchare Base Camp og Annapurna Base Camp
 • Oplev den smukke bjergby Pokhara
 • Ophold i tehuse
jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Når du vælger, at fly skal være inkluderet i rejsens pris, sorteres rejsens kalender, så den kun viser datoer, hvor fly kan inkluderes automatisk fra vores system. Vi har valgt datoerne ud fra ”bedst mulige forbindelse”, hvilket oftest er direkte fly.

Hvis din ønskede dato ikke kan vælges med fly inkluderet, så tjek rejsen ”uden transport”. Her vil du se alle de mulige datoer for rejsen og du kan enten selv finde flyrejsen via fx Momondo, eller du kan kontakte os og få et tilbud med fly inkluderet.

Hoteller og tehuse

På turen bor du på en blanding af hoteller, hytter, guesthouses og te-huse. I Kathmandu er det hoteller og når du når op i bjergene, så er det fortrinsvis guesthouses og te-huse. Billederne viser nogle typiske steder, så du får en ide, hvad vi taler om.

Dag 1 Ankomst til Kathmandu

Når I ankommer i Kathmandu, bliver I mødt i lufthavnen og kørt til jeres hotel. Efter I har hvilet, kan I eksempelvis se jer om i Thamel-området i byen, som er et turistcentrum. Hvis I ankommer tids nok bliver I briefet om turen i aften. Hvis I ankommer for sent til at blive briefet sker det bare på dag to.

Bemærk: Hvis du vælger flyrejsen inkluderet, starter din rejse en dag tidligere, og du starter således din tur på "Dag 0" i forhold til rejseprogrammet. Du vælger først transport og så vælger du datoen. Dag 1 er stadig ankomstdagen til Kathmandu.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 2 Sightseeing i Kathmandu (Hindu- og Buddhist-templer)

I dag vil du have mulighed for at se Kathmandu. Efter en lækker morgenmad vil du blive vist rundt i byen, hvor du bla. kan se det berømte hindutempel Pasupatinath som er dedikeret til guden Shiva og ligger ved bredden af den hellige flod Bagmati. Templet er bygget i pagode-stil med flotte udskårne sølvdøre og er et af de helligste templer i den hinduistiske kultur. Pasupatinathtemplet er mål for hinduistiske pilgrimme fra hele verden, som besøger templet under Shivaratri (hinduistisk festival som fejrer guden Shiva). Det er kun hinduer, som har lov til at træde ind i templets centrale gårdsplads. Turister må altså “nøjes” med at se templet fra Bagmatiflodens modsatte bred.

Følger man flodens bred vil man længere nede finde Guheshwori-templet (også kendt som Akash Yogini), som ligger på toppen af en bakke og er omgivet af skov. Guheshwori-templet er, som Pasupatina, også en fast del af pilgrimmenes rute og inde i templet finderr man et alter dedikeret til guden Parbati (Shivas ægtefælle).
Udflugten giver også mulighed for at se de Nepalesiske hinduers kremeringsritualer, som praktiseres i fuld offentlighed ved Bagmatiflodens bred.

Dernæst går turen til det buddhistiske tempel Bouddhanth, som er den største Stupa (buddhistisk jordhøj) i Sydasien og centrum for buddhisme i Nepal. Den gamle og kolossalt store Stupa blev bygget i 600-tallet af kongen Man Dab under Lichhabi-dynastiet. Stupaen hviler på tre store terrasser og ovenfra tager den form af en lotusblomst. Lotusblomsten har en særligt hellig betydning i den buddhistiske tro.

Efter besøget serveres der frokost. Efterfølgende går turen videre til middelalderbyen Bhaktapur. Byen er kendt for sine store pladser, flotte templer (Nyatpola og Dattatraya) og det smukke “Palace of Fiftyfive Windows”. Byen er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 3 Fly til Pokhara (900m) - køretur til Nayapul (1010m) - trek til Tikhedungha (1570)

Morgenen byder på en flot flyvetur til Pokhara, hvorfra I køres direkte til Nayapul, hvor trekket starter. Efter en kort vandretur langs Modi Khola-floden, når I til Birethanti (1015m), som er en stor by med mange butikker og tehuse. Herfra fortsætter I til landsbyen Hille (1495m), hvorefter I når til Tikhedungha (1570m). Dagens tur er kort, let og er en god måde at få nogle kilometer i benene.

Vandretid Ca. 3½ timer
Overnatning Tehus
Dag 4 Trek til Ghorepani (2840m)

Efter at have forladt Tikhedhunga fortsætter I jeres rejse med at gå stejlt opad til Ulleri, som er en stor Magar-landsby i 2070 meters højde. Derefter fortsætter ruten med at gå opad – dog ikke ligeså stejlt som før – og fører jer igennem flotte ege- og rhododendronskove til byen Banthanti (2250m). Derfra trekker I til byen Nangethanti (2460m) og derfra til Ghorepani (2840m). Ghorepani er en relativt stor landsby med en fantastisk udsigt over Annapurna, Nilgiri og Dhaulagiri. Her kan I fylde taskerne med drikkevand og snacks til de næste dage.

Vandretid Ca. 6 timer
Overnatning Tehus
Dag 5 Trek til Poon Hill (3210m) og til Tadapani (2710m)

I står tidligt op i Ghorepani og går to timer til Poon Hill, hvor I ser den fantastiske solopgang over Annapurna og Dhaulagiri. Her tilbringer I en times tid inden I begiver jer tilbage til Ghorepani og får morgenmad. Efter morgenmaden går vi langs klippesider og igennem gran- og rhododendronskov til Deurali (2960m) og derefter til Tadapani (2710m).

Vandretid Ca. 5 timer
Overnatning Tehus
Dag 6 Trek til Chommrong (2040m)

Dagens trek starter med en brat nedgang gennem tæt rhododendronskov. Ruten bliver lettere og lettere, efterhånden som I nærmer jer landsbyen Gurjung, hvor Gurungfolket bor. Derfra er det en let gåtur til Chommrong (2040m).

Vandretid Ca. 4½ timer
Overnatning Tehus
Dag 7 Trek til Bamboo / Dovan (2600m)

I dag går I først ned til Chommrong Khula, før I fortsætter til Khuldighar (2380m). Lidt længere fremme er der en lysning i skoven, hvorfra ruten går stejlt nedad langs en klippeside før den jævner ud og går igennem bambusskov i bunden af slugten. Derfra tager det kun en time før I når Dovan (2600m).

Vandretid Ca. 5-6 timer
Overnatning Tehus
Dag 8 Trek til Deurali (3300m)

Trekket til Deurali er med vilje meget kort på grund af risikoen for højdesyge. Jeres dag starter med en tur opad igennem bambus- og rhododendronskov til Himalayan Hotel og derfra til Hinko Cave. I bor i Deurali, som ligger på et højdedrag over Hinko.

Vandretid Ca. 3-4 timer
Overnatning Tehus
Dag 9 Trek til Annapurna Base Camp (4130m)

I får en tidlig start på dagen og går mod rutens højeste punkt: Annapurna Base camp . Ruten tager jer forbi MBC (Machapuchare Basecamp, 3700m) og ind i et område, hvor I er totalt omringet af bjergene kendt som Annapurna Sactuary. Herfra går I til ABC (Annapurna Basecamp 4130m), hvor I kan nyde de overdådige udsyn over bjergene, som tårner op i alle retninger. Husk at nyde den fantastiske solnedgang!

Vandretid Ca. 4 timer
Overnatning Tehus
Dag 10 Trek tilbage til Bamboo (2500m)

I står tidligt op og ser og nyder den fantastiske oplevelse at se solens første stråler ramme de hvide tinder, som omgiver jer i alle retninger. Efter morgenmaden følger I den samme rute tilbage til Bamboo (2500m).

Vandretid Ca. 7-8 timer
Overnatning Tehus
Dag 11 Trek til Jhinu (Varme Kilder)(1500m)

Fra Bamboo går I til Chommrong, hvorefter stien går stejlt nedad til de varme kilder ved Jhinu. Her kan I bade i de naturligt varme kilder.

Vandretid Ca. 4 timer
Overnatning Tehus
Dag 12 Trek til Nayapul (1010m) og køretur til Pokhara

Fra Jhinu går I langs med floden Modi Khola igennem små landsbyer og bambusskove til Birethanti. Denne del af rejsen foregår i relativt fladt terræn og er helt klart en af de mest behagelige dele af rejsen. I ankommer til Nayapul, hvor et køretøj venter jer og kører jer tilbage til Pokhara.

Vandretid Ca. 6 timer
Overnatning Hotel i Phokara
Dag 13 Sightseeing og afslapning i Pokhara

I har denne dag i Pokhara, hvor det er tid til at se de forskellige seværdigheder i byen. Efter sightseeingturen har I tid på egen hånd.

Overnatning Hotel i Phokara
Dag 14 Køretur tilbage til Kathmandu

I dag står I op og kører med bus til Kathmandu. I ankommer til Kathmandu omkring kl. 15. Resten af aftenen kan I bruge som I vil.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 15 Sightseeing tur til Bhaktapur og fritid

Bhaktapur – også kendt som bhadgaon – var engang hovedstaden i Nepal. I dag står den tilbage som et sandt skattekammer af gamle skatte, kunst og arkitektur. En gammel legende siger, at byen blev grundlagt i år 899 af kongen Anand Deb, som tilhørte Lichhabi-dynastiet. Byen er udformet som en “Khat-Kon” (Davidsstjerne). Bhaktapur betyder “De Hengivnes By” og byen er kendt for keramik og vævning. Byen byder også på Nepals bedste yoghurt og utallige små fabrikker laver masker og trækunst.
Efter at have besøgt den utrolige by Bhaktapur bliver I kørt tilbage til Kathmandu, hvor I kan slappe af og nyde dagen.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 16 Hjemrejse

Så blev det tid til at rejse hjem til Danmark. I køres til lufthavnen, hvor I hopper på flyveren hjem. Det er naturligvis også muligt at forlænge opholdet eller rejse videre fra Kathmandu.

Transport
Du har valgt:
Afrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Hjemrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Prisen inkluderer
 • Alle overnatninger i løbet af trekket (tehuse og guesthouses)
 • Turistklassehoteller i Kathmandu og Pokhara inkl. morgenmad
 • Transport til/fra lufthavnen ved ankomst og hjemrejse
 • Al landtransport
 • Dunjakke og dunsovepose (til låns)
 • Sigthseeing i Kathmandudalen
 • Sherpaguide og bærere til transport af bagagen på trekket
 • TIMS (Trekkers Information Management System)
 • Adgang til Annapurna reservatet
 • Alle tempel-billetter i Kathmandu
 • Mad og drikke, hytter, god løn, forsikring, medicinsk udstyr, flybilletter, landtransport til trekkingpersonalet
 • Alle skatter og afgifter
 • 24 timers bemandet dansk nødtelefon under hele rejsen
 • 10% rabat i bestemte udstyrsbutikker
 • Dette er en pakkerejse og er dækket af Rejsegarantifonden og pakkerejseloven - se hvilke fordele det medfører for dig - klik her
Ikke inkluderet
 • Frokost og aftensmåltider i Kathmandu og Pokhara
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr (145,-)

 

VALGFRIE TILVALG

 • Flyrejse fra Danmark til Nepal t/r inkl. bagage
 • Alle måltider på trekket (vælges på side 2 på bookingformularen)
Generelt om rejsen

Dette er en individuel tur. Det vil sige, at det kun er jer, som er af sted på turen og I har jeres egen guide og egne bærere. Hvis I fx ikke har noget imod at blive sat sammen med andre rejsende, så kan I give os besked om det og så vil vi sætte jer sammen med andre, hvis de har samme ønske.

Det er muligt at købe denne tur med eller uden flyrejsen inkluderet. Hvis I vælger at flyrejsen ikke skal være inkluderet, sørger vi for, at I bliver hentet og bragt til lufthavnen uanset hvilken tid på døgnet, I kommer.

På denne tur har I lokale guider og porters med på turen. Jeres guider taler engelsk og er eksperter i området og har taget turen mange gange før.

Transport / flyrejse

I toppen af denne side, kan du vælge om flyrejsen skal være inkluderet i prisen.

Bemærk: Hvis du vælger flyrejsen inkluderet, starter din rejse en dag tidligere, og du starter således din tur på "Dag 0" i forhold til rejseprogrammet. Du vælger først transport og så vælger du datoen. Dag 1 er stadig ankomstdagen til Kathmandu.

 

Hvis du selv vil arrangere flyrejsen kan vi foreslå, at du finder denne via fx. Momondo eller t2t.dk. Hvis du vælger at selv arrangere flyrejsen, skal vi blot vide, hvornår I ankommer og rejser hjem fra Kathmandu.

Links

Momondo
t2t.dk

Mad og drikke

I Kathmandu er der morgenmad inkluderet, men du skal selv købe de øvrige måltider. Måltider i løbet af trekket er ikke inkluderet i prisen, men du kan tilvælge "alle måltider i løbet af trekket", når du booker rejsen.

Hvis du tilvælger alle måltider på trekket
(dette kan tilvælges, når du booker rejsen eller senere fra jeres "min rejse"-side)
På trekket får du morgenmad, frokost og aftensmad med dertilhørende te og kaffe. Derudover får du varme drikke tre gange om dagen. Det er kotyme, at man spiser på det tehus, hvor I overnatter. Frokosten spises undervejs på trekket, når det passer ind. Det er god solid mad der serveres på tehusene og menukortene er stort set de samme på alle tehusene. Man kan købe frisk vand på flaske på alle tehusene, samt varm te, kaffe, cacao, øl og sodavand.

Overnatninger

I Kathmandu og Pokhara overnatter I på et centralt beliggende turistklassehotel, hvor morgenmaden er inkluderet. På selve trekkingturen overnatter I på tehuse, eller lodges, som de også kaldes i Nepal. Tehusene er små gæstehuse som er ejet og drevet af lokale familier. Kvaliteten varierer og guiden bestræber sig på at bestille plads på de bedste, men I skal være forberedt på at det er forholdvis primitive forhold. I overnatter typisk i dobbeltværelser. Der er som regel tæpper på sengene, men de er ikke tilstrækkelige når I kommer i højden, og I skal have jeres egne soveposer med på trekket. Det er muligt at købe sig et bad, som typisk består af en spand varmt vand. Husk at spørge om vandet er opvarmet ved solvarme, så vi kan være med til at beskytte den sårbare skovvækst.

En dag på stien

En typisk trekkingdag begynder med morgenvækning mellem kl. 06.30 - 07.00. Når I er kommet i tøjet og har fået morgenmad, pakker I bagagen begynder vandringen cirka kl. 08.30. Det er vigtigt at I går i jeres eget tempo og holder de pauser, I har brug for. cirka kl. 11.30 - 12.00 holder I en god lang frokostpause på en god times tid, inden I fortsætter ud på eftermiddagens vandring. I er fremme ved overnatningsstedet hen på eftermiddagen og når I har fået jeres værelse, er der god tid til at slappe af, opleve landsbyen, eller læse lidt i en god bog. Aftensmaden serveres mellem kl. 18.00 - 19.00 og I bestiller selv fra menukortet.

Sværhedsgrad

Denne tur har sværhedsgrad 4.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring. Bestil her.

Valuta og prisniveau

Den lokale valuta hedder rupee (NPR). I Kathmandu er der mange hæveautomater, hvor I kan hæve penge, samt vekselboder, hvor der kan veksles kontante dollars og euro. Det er også muligt at veksle eller hæve rupee på kreditkort i Namche Bazar, men vi anbefaler, at I hæver/veksler et passende beløb til trekkingturen, før I forlader Kathmandu. På de fleste tehuse tager de ikke mod anden valuta end rupee.

Drikkepenge

Der er tradition for at give drikkepenge i Nepal. På restauranter rundes der op med cirka 10% af regningen. Der er også tradition for at give drikkepenge til guider og bærere, og I skal regne med cirka 90-100 US dollars i drikkepenge. Turlederen samler drikkepengene sammen i en kuvert for hele gruppen og fordeler drikkepengene mellem vores nepalesiske team.

Visum til Nepal

Visum til Nepal kan arrangeres hjemmefra på den nepalesiske ambassade eller udstedes ved ankomst i til lufthavnen i Kathmandu. Husk at medbringe 3 pasfoto til visum og trekkingpermit.

Vaccinationer

Vi henviser til at tjekke www.ssi.dk i god tid, for opdaterede oplysninger om relevante vaccinationer.

Praktiske oplysninger og pakkeliste

Ved bestilling af turen, modtager du vores praktiske oplysninger og pakkeliste til turen.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk - Du modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Klima

De bedste sæsoner for trekking i Everestregionen er forår og efteråret. Marts, april, maj og oktober, november er fantastiske tidspunkter at tage på trekking. Det er som regel klart vejr og flot solskin om formiddagen. I løbet af eftermiddagen dannes der ofte lidt skyer fra afdampningen af sneen i bjergene, og så klarer det tit op igen om aftenen. I bjergene varierer temperaturen meget afhængig af højden og tidspunktet på døgnet. Midt på dagen kan det sagtens være lunt i selv stor højde med op til 20 grader i 4.500 -5.000 meters højde. Når solen går ned falder temperaturen drastisk, og det kan sagtens blive ned til minus 10°C om natten i samme højde.

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr.