Everest Base Camp – Gokyo – Chola Pass, 19 dage
Se billeder

Everest Base Camp – Gokyo – Chola Pass, 19 dage

Vandreferie med lokal guide

Khumbu-området i Nepal er verdensberømt for det helt fantastiske landskab, hvor bønder dyrker afgrøder i skyggen af verdens højeste bjerg (Everest). Kun en 30 minutter flyvetur fra Kathmandu ligger den lille by Lukla, hvorfra eventyret starter. De næste mange dage bruges med trekking blandt Sherpafolket, overnatninger i lokale hytter og rejser ind i hjertet af Sherpakulturen. I løbet af trekket kommer I forbi Buddhistiske klostre, som ligger med fantastisk udsigt til Everest og for hver dag kommer bjergene tættere og tættere på. I tager en hviledag i Namche Bazaar, hvor I akklimatiserer og udforsker området.

I fortsætter turen med trekking i Gokyo-dalen, hvor I nyder synes af de enorme bjergtinder og Ngozumpa-gletsjeren – som er den største gletsjer i Himalaya. I løbet af turen besøger I den smukke Gokyo Lake og går op til Gokyo-Ri, hvorfra I har en verdenssynsændrende udsigt over bjergene Cho Oyu, Everest, Lhotse og Makalu. Det mest bemærkelsesværdige er dog den store is-kløft mellem Cho Oyu og Gyachung.

feb.
mar.
apr.
maj
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.

Når du vælger, at fly skal være inkluderet i rejsens pris, sorteres rejsens kalender, så den kun viser datoer, hvor fly kan inkluderes automatisk fra vores system. Vi har valgt datoerne ud fra ”bedst mulige forbindelse”, hvilket oftest er direkte fly.

Hvis din ønskede dato ikke kan vælges med fly inkluderet, så tjek rejsen ”uden transport”. Her vil du se alle de mulige datoer for rejsen og du kan enten selv finde flyrejsen via fx Momondo, eller du kan kontakte os og få et tilbud med fly inkluderet.

Hoteller og tehuse

På turen bor du på en blanding af hoteller, hytter, guesthouses og te-huse. I Kathmandu er det hoteller og når du når op i bjergene, så er det fortrinsvis guesthouses og te-huse. Billederne viser nogle typiske steder, så du får en ide, hvad vi taler om.

Dag 1 Ankomst til Katmandu
Everest Base Camp via Gokyo og Cho La Passet

Når I ankommer i Kathmandu, bliver i mødt i lufthavnen og kørt til jeres hotel. Efter I har hvilet, kan I eksempelvis se jer om i Thamel-området i byen, som er et turistcentrum.

Bemærk: Hvis du vælger flyrejsen inkluderet, starter din rejse en dag tidligere, og du starter således din tur på "Dag 0" i forhold til rejseprogrammet. Du vælger først transport og så vælger du datoen. Dag 1 er stadig ankomstdagen til Kathmandu.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 2 Sightseeing i Kathmandu (Hindu- og Buddhist-templer)

I dag vil du have mulighed for at se Kathmandu. Efter en lækker morgenmad vil du blive vist rundt i byen, hvor du bla. kan se det berømte hindutempel Pasupatinath som er dedikeret til guden Shiva og ligger ved bredden af den hellige flod Bagmati. Templet er bygget i pagode-stil med flotte udskårne sølvdøre og er et af de helligste templer i den hinduistiske kultur. Pasupatinathtemplet er mål for hinduistiske pilgrimme fra hele verden, som besøger templet under Shivaratri (hinduistisk festival som fejrer guden Shiva). Det er kun hinduer, som har lov til at træde ind i templets centrale gårdsplads. Turister må altså “nøjes” med at se templet fra Bagmatiflodens modsatte bred.

Følger man flodens bred vil man længere nede finde Guheshwori-templet (også kendt som Akash Yogini), som ligger på toppen af en bakke og er omgivet af skov. Guheshwori-templet er, som Pasupatina, også en fast del af pilgrimmenes rute og inde i templet finderr man et alter dedikeret til guden Parbati (Shivas ægtefælle).
Udflugten giver også mulighed for at se de Nepalesiske hinduers kremeringsritualer, som praktiseres i fuld offentlighed ved Bagmatiflodens bred.

Dernæst går turen til det buddhistiske tempel Bouddhanth, som er den største Stupa (buddhistisk jordhøj) i Sydasien og centrum for buddhisme i Nepal. Den gamle og kolossalt store Stupa blev bygget i 600-tallet af kongen Man Dab under Lichhabi-dynastiet. Stupaen hviler på tre store terrasser og ovenfra tager den form af en lotusblomst. Lotusblomsten har en særligt hellig betydning i den buddhistiske tro.

Efter besøget serveres der frokost. Efterfølgende går turen videre til middelalderbyen Bhaktapur. Byen er kendt for sine store pladser, flotte templer (Nyatpola og Dattatraya) og det smukke “Palace of Fiftyfive Windows”. Byen er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 3 Fly til Lukla og trek til Phakding
Everest Base Camp via Gokyo og Cho La Passet

Efter en tidlig start på dagen tager I til Tribhuwan International Airport i Kathmandu og tager den 30 minutter lange – og helt utroligt flotte – flyvetur til Lukla, som ligger i 2804 meters højde. Efter ankomsten er der tid til at udforske landsbyen, mens jeres guider får lastet trekkingudstyret. Derefter begynder I jeres trek ved at gå ned til Dudh Kosi-floden, hvor I møder ruten til Namche Bazaar, som ligger lige over Chaunrikharka (2713m). Det er en let gåtur og efter i har passeret den lille landsby Ghat (2550m), er der kun kort afstand til Phakding.

Vandretid Ca. 3½ timer
Overnatning Tehus
Dag 4 Trek til Namche Bazaar (3441m)
Everest Base Camp via Gokyo og Cho La Passet

I fortsætter trekket langs med Dudh Kosi-flodens bred og går over floden flere gange ved hjælp af spændende hængebroer, som er overdænget med bedeflag. Efterhånden som I kommer til Sagamartha National Park, bliver stierne stejlere med fantastiske udsigter. Inden I når til Namche Bazaar vil I, hvis vejret tillader, kunne se Mt. Everest! Namche Bazaar er bedst kendt som “The Gateway To Everest” og her finder I mange gode restauranter, hytter, butikker, vekselmuligheder, internetcaféer og bagerier. Namche Bazaar er en af de største landsbyer langs Everestruten.

Vandretid Ca. 5 timer
Overnatning Tehus
Dag 5 Namche Bazaar – Akklimatiseringsdag
Everest Base Camp via Gokyo og Cho La Passet

I tilbringer hele dagen i Namche Bazaar for at akklimatisere jer til den begyndende tynde luft. Dagen bliver dog ikke kun brugt til at slappe af og I går en lille tur til det lokale museum, hvor man fejrer Sherpa-folkets traditionelle skikke. Fra museet kan I skimte Mt. Everest i horisonten. I kan også vælge at gå op til den gamle Syangboche lufthavn tæt ved Everest View Hotel. Herfra vil I opleve en utrolig flot udsigt over Himalayabjergene og fantastiske solopgange og solnedgange over Khumbu-tinderne.

En god måde at bruge akklimatiseringsdagen i Namche Bazaar er ved at gå op til Khunde hospitalet, hvortil ruten er anlagt af selveste Sir Edmund Hillary ( den første til at bestige Mt. Everest, hvilket han gjorde sammen med Sherpaen Tenzing Norgay). En anden god ide kan være at trekke op til Tengboche (3800m) hvor Everest View Hotel byder på en fantastisk udsigt over Everest, Nuptse, Lhotse, Ama Dablam, Thamserku og Kusum Kangaru.

Vandretid Ca. 0-1 time
Overnatning Tehus
Dag 6 Trek til Phortse Tenga (3680m)

Trekket fra Namche Bazaar fører op til den billedskønne landsby Khumjung som også har en Gompa* som tårner op over byen. Efter I har forladt Khumjung går ruten opad og forbi en chorten/stupa** Denne højderyg stammer fra bjerget Khumbila, som er et 5734m højt bjerg og det siges at være bopæl for guden over Khumburegionens gud. Stien går nedad mod byen Sanasa og derefter opad til byen Mongla (4000m). Herfra kan I se flotte udsigter over bjergene. Turen går nu stejlt ned igennem Phortse Tenga og herfra opad til Dole igennem rohododendron- og birkeskov. I kan nyde et lækkert måltid i Phortse Tenga (3650m).

* En Gompa er et tibetansk bygningsværk, som ofte fungerer som klostre eller videncentre. ** En buddhistisk helligdom, som ofte indeholder Buddhas jordiske rester.

Vandretid Ca. 5-6 timer
Overnatning Tehus
Dag 7 Trek til Machherma (4470m)

I dag trekker I til Machherma, hvilket tager ca. 5 timer. Fra Dole går det opad langs dalen og efterhånden, som I kommer op bliver de små tornede buske erstattet af enebærbuske. Ruten går igennem flere forskellige små samfund og byder på udsigt til bjergene Cho Oyu, Kantega og Thamserku. Dette er en kort dag og I ankommer til Machherma tids nok til at få frokost i byen.

Vandretid Ca. 5 timer
Overnatning Tehus
Dag 8 Trek til Gokyo (4790m)

I dag begiver I jer mod søerne ved Gokyo via den flotte rute til Pangka og derfra nedad mod floderne af smeltevand som flyder ned fra Ngozumpagletsjeren. I klatrer nedad en stejl klippeside og ned i dalen ved siden af gletjseren og den første af de hellige søer. I kommer hurtigt hen til endnu en hellig sø og støder derefter til ruten til Lobuche. Den tredje sø i kommer til hedder Dudh Pokhari og ved dens breder ligger byen Gokyo.

Vandretid Ca. 5 timer
Overnatning Tehus
Dag 9 Trek til Gokyo Ri (5483m) og tilbage til Thangna (4650m)

I starter tidligt om morgenen med at begive jer langs den smalle sti til Gokyo Ri (en bjergtop). Efterhånden som I går opad kommer toppene af Mt. Everest, Lhotse og Makalu langsomt til syne. Turen til Gokyo Ri er det hele værd og udsigten over Gokyodalen, Ngozumpa Gletsjeren og Himalayas Khumburegion er fantastisk. I trekker til Thangna, hvor I overnatter.

Vandretid Ca. 5-6 timer
Overnatning Tehus
Dag 10 Thangna itl Dzongla(4843m) gennem Chola-passet (5420m)

I dag går I opad langs dalens skråninger mod Chola-passet. Passet er dækket af sten og blå is, som gør det koldt at gå igennem. Herfra er det også muligt at se områdets store bjerge. Når turen går nedad igen går det meget stejlt ned i den første time, hvorefter det jævner ud en anelse til Dzongla, hvor I skal overnatte.
Overnatning: Guesthouse

Vandretid Ca. 6 timer
Dag 11 Dzongla til Gorakshep (5180m) via Lobuche (4900m)

Fra Dzongla går ruten både op, ned og langs vestsiden af Lobuche Khola, hvorfra I kan se Ama Dablam, Nuptse-Lhotse-væggen og Everest. I støder til ruten fra Pheriche og følger den til Gorakshep, hvor I overnatter.

Vandretid Ca. 5 timer
Overnatning Tehus
Dag 12 Trek til Mt. Everest Basecamp (5499m) og tilbage til Gorakshep(5180m)

Et langt og udfordrende trek venter jer i dag langs Khumbu-gletsjeren og op til Everest Base Camp i 5400 meters højde. Det er det tætteste man kan komme på Mount Everest uden at have klatreudstyr med. Der vil med stor sandsynlighed være et klatrehold i campen, som forbereder en tur til toppen. Udsigten over Khumbu Icefall fra Base Campen er fantastisk! I vender tilbage til Gorak Shep, hvor I overnatter.

Vandretid Ca. 6 timer
Overnatning Tehus
Dag 13 Gorakshep til KalaPatthar og fra Gorakshep til Periche (4250m)

I dag klatrer I op på toppen af Kala Patthar. Afstanden er ikke lang, men I gør det i et langsomt tempo for at modveje højden. Det er hårdt at komme op på toppen (5545m), men udsigten fra toppen overgår alle jeres vildeste fantasier. Overalt ser I enorme gletsjere, bjerge og det eneste som forstyrrer stilheden er gletsjernes knagen. Bjergene I kan se her fra er Pumori (7.145m), Lingtren (6.697m) og Khumbutse (6623m). I kan se helt til Tibet herfra.

Vandretid Ca. 7 timer
Overnatning Tehus
Dag 14 Periche – Tengboche (3860m)

I dag går det langsomt. I går en anden rute ned til Orsho og derfra til Pangboche. Her ligger regionens ældste kloster og det siges, at en Yeti-skalp og Yeti-knogler opbevares i klosteret. I forlader bjergene og går til Tengboche.

Vandretid Ca. 4 timer
Overnatning Tehus
Dag 15 Trek til Manju (2840m)

I starter dagen med et besøg i Tengboche-klosteret (3860m) og herefter går I nedad til Namche Bazaar (3441m). I ankommer til Namche Bazaar og går derfra til Manju.

Vandretid Ca. 6 timer
Overnatning Tehus
Dag 16 Trek til Lukla

I ankommer til byen Lukla, hvorfra trekket startede. Her nyder I en afslappende dag, hvor I får tid til at bearbejde oplevelsen og udforske byen.

Vandretid Ca. 4 timer
Overnatning Tehus
Dag 17 Flyvetur tilbage til Kathmandu
Everest Base Camp via Gokyo og Cho La Passet

I løbet af jeres flyvetur tilbage til Kathmandu kan I tage afsked med de majestætiske bjerge fra luften i løbet af den 30 minutter lange flyvetur. Når I ankommer til Kathmandu bliver I mødt i lufthavnen og kørt til jeres hotel, hvor I kan slappe af resten af dagen.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 18 Sightseeing i Bhaktapur og fritid

Bhaktapur – også kendt som bhadgaon – var engang hovedstaden i Nepal. I dag står den tilbage som et sandt skattekammer af gamle skatte, kunst og arkitektur. En gammel legende siger, at byen blev grundlagt i år 899 af kongen Anand Deb, som tilhørte Lichhabi-dynastiet. Byen er udformet som en “Khat-Kon” (Davidsstjerne). Bhaktapur betyder “De Hengivnes By” og byen er kendt for keramik og vævning. Byen byder også på Nepals bedste yoghurt og utallige små fabrikker laver masker og trækunst.
Efter at have besøgt den utrolige by Bhaktapur bliver I kørt tilbage til Kathmandu, hvor I kan slappe af og nyde dagen.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 19 Hjemrejse
Everest Base Camp via Gokyo og Cho La Passet

Så blev det tid til at rejse hjem til Danmark. I køres til lufthavnen, hvor I hopper på flyveren hjem. Det er naturligvis også muligt at forlænge opholdet eller rejse videre fra Kathmandu.

Transport
Du har valgt:
Afrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Hjemrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Prisen inkluderer
 • Alle overnatninger under trekket (hytter og guesthouses)
 • Turistklassehoteller i Kathmandu inkl. morgenmad
 • Transport til/fra lufthavnen
 • Privat landtransport
 • Lokale flybilletter (Kathmandu – Lukla – Kathmandu)
 • Sigthseeing i Kathmandudalen
 • Guider og porters
 • TIMS (Trekkers Information Management System)
 • Adgang til nationalparker, trekkingtilladelser
 • Alle tempelbilletter i Kathmandu
 • Mad og drikke, hytter, god løn, forsikring, medicinsk udstyr, flybilletter, landtransport til trekkingpersonalet
 • Alle skatter og afgifter
 • 24 timers bemandet dansk nødtelefon under hele rejsen
 • 10% rabat i bestemte udstyrsbutikker
 • Dette er en pakkerejse og er dækket af Rejsegarantifonden og pakkerejseloven - se hvilke fordele det medfører for dig - klik her
Ikke inkluderet
 • Visum (husk at medbringe kontanter og to pasfotos)
 • Frokost og aftensmåltider i Kathmandu
 • Drikkepenge
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr (145,-)

 

VALGFRIE TILVALG

 • Flyrejse fra Danmark til Nepal t/r inkl. bagage
 • Alle måltider på trekket (vælges på side 2 på bookingformularen)
Generelt om rejsen

Dette er en individuel tur. Det vil sige, at det kun er jer, som er af sted på turen og I har jeres egen guide og egne bærere. Hvis I fx ikke har noget imod at blive sat sammen med andre rejsende, så kan I give os besked om det og så vil vi sætte jer sammen med andre, hvis de har samme ønske.

Det er muligt at købe denne tur med eller uden flyrejsen inkluderet. Hvis I vælger at flyrejsen ikke skal være inkluderet, sørger vi for, at I bliver hentet og bragt til lufthavnen uanset hvilken tid på døgnet, I kommer.

På denne tur har I lokale guider og porters med på turen. Jeres guider taler engelsk, er eksperter i området og har taget turen mange gange før.

Transport / flyrejse

I toppen af denne side, kan du vælge om flyrejsen skal være inkluderet i prisen.

Bemærk: Hvis du vælger flyrejsen inkluderet, starter din rejse en dag tidligere, og du starter således din tur på "Dag 0" i forhold til rejseprogrammet. Du vælger først transport og så vælger du datoen. Dag 1 er stadig ankomstdagen til Kathmandu.

Hvis du selv vil arrangere flyrejsen kan vi foreslå, at du finder denne via fx. Momondo eller t2t.dk. Hvis du vælger at selv arrangere flyrejsen, skal vi blot vide, hvornår I ankommer og rejser hjem fra Kathmandu.

Links

Momondo
t2t.dk

Mad og drikke

I Kathmandu er der morgenmad inkluderet, men du skal selv købe de øvrige måltider. Måltider i løbet af trekket er ikke inkluderet i prisen, men du kan tilvælge "alle måltider i løbet af trekket", når du booker rejsen.

Hvis du tilvælger alle måltider på trekket
(dette kan tilvælges, når du booker rejsen eller senere fra jeres "min rejse"-side)
På trekket får du morgenmad, frokost og aftensmad med dertilhørende te og kaffe. Derudover får du varme drikke tre gange om dagen. Det er kotyme, at man spiser på det tehus, hvor I overnatter. Frokosten spises undervejs på trekket, når det passer ind. Det er god solid mad der serveres på tehusene og menukortene er stort set de samme på alle tehusene. Man kan købe frisk vand på flaske på alle tehusene, samt varm te, kaffe, cacao, øl og sodavand.

Overnatninger

I Kathmandu bor I på et godt turistklassehotel som ligger centralt i bydelen Thamel. På trekket overnatter I på tehuse, som de kaldes i Nepal. Tehusene er gæstehuse, som er drevet og ejet af lokale familier. Kvaliteten af tehusene varierer, og vi bestræber os på at få plads på de bedste, men du skal være forberedt på, at det er relativt primitive forhold. Tehusene har ofte et hyggeligt fællesrum, som er opvarmet med en brændeovn. Vi overnatter som regel i dobbeltværelser, men på nogle tehuse kan der være flersengsværelser med 4-6 senge i hvert rum. Værelserne er ikke opvarmede. På nogle tehuse er det muligt at købe sig et bad, men husk at spørge om vandet er opvarmet ved solvarme, så vi kan være med til at beskytte den sårbare skovvækst.

En dag på stien

En typisk trekkingdag begynder med morgenvækning mellem kl. 06.00 - 06.30. Når I er kommet i tøjet og har fået morgenmad, pakker I bagagen begynder vandringen cirka kl. 08.00. Det er vigtigt at I går i jeres eget tempo og holder de pauser, I har brug for. cirka kl. 11.30 - 12.00 holder I en god lang frokostpause på en god times tid, inden I fortsætter ud på eftermiddagens vandring. I er fremme ved overnatningsstedet hen på eftermiddagen og når I har fået jeres værelse, er der god tid til at slappe af, opleve landsbyen, eller læse lidt i en god bog. Aftensmaden serveres mellem kl. 18.00 - 19.00 og I vælger selv fra menukortet. De fleste vælger at gå tidlig i seng.

Sværhedsgrad

Denne tur har sværhedsgrad 4-5. Det vil sige, at turen overvejende er en 4'er, men enkelte dage er 5'ere.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring. Bestil her.

Valuta og prisniveau

Den lokale valuta hedder rupee (NPR). I Kathmandu er der mange hæveautomater, hvor I kan hæve penge, samt vekselboder, hvor der kan veksles kontante dollars og euro. Det er også muligt at veksle eller hæve rupee på kreditkort i Namche Bazar, men vi anbefaler, at I hæver/veksler et passende beløb til trekkingturen, før I forlader Kathmandu. På de fleste tehuse tager de ikke mod anden valuta end rupee.

Drikkepenge

Der er tradition for at give drikkepenge i Nepal. På restauranter rundes der op med cirka 10% af regningen. Der er også tradition for at give drikkepenge til guider og bærere, og I skal regne med cirka 90-100 US dollars i drikkepenge. Turlederen samler drikkepengene sammen i en kuvert for hele gruppen og fordeler drikkepengene mellem vores nepalesiske team.

Visum til Nepal

Visum til Nepal kan arrangeres hjemmefra på den nepalesiske ambassade eller udstedes ved ankomst i til lufthavnen i Kathmandu. Husk at medbringe 3 pasfoto til visum og trekkingpermit.

Vaccinationer

Vi henviser til at tjekke www.ssi.dk i god tid, for opdaterede oplysninger om relevante vaccinationer.

Praktiske oplysninger og pakkeliste

Ved bestilling af turen, modtager du vores praktiske oplysninger og pakkeliste til turen.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk - Du modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Klima

De bedste sæsoner for trekking i Everestregionen er forår og efteråret. Marts, april, maj og oktober, november er fantastiske tidspunkter at tage på trekking. Det er som regel klart vejr og flot solskin om formiddagen. I løbet af eftermiddagen dannes der ofte lidt skyer fra afdampningen af sneen i bjergene, og så klarer det tit op igen om aftenen. I bjergene varierer temperaturen meget afhængig af højden og tidspunktet på døgnet. Midt på dagen kan det sagtens være lunt i selv stor højde med op til 20 grader i 4.500 -5.000 meters højde. Når solen går ned falder temperaturen drastisk, og det kan sagtens blive ned til minus 10°C om natten i samme højde.

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr.