Everest Base Camp & Gokyo, 23 dage
Se billeder

Everest Base Camp & Gokyo, 23 dage

Dejlig vandring med lokal guide

Efter mere end 20 år på trekkingstierne i Everest området, er vi ikke i tvivl om, hvilken rute der er den flotteste, og mest spektakulære tur ind til Everest Base Camp. Den går via den afsidesliggende Gokyo dal, over Cho La passet ind i hjertet af Himalaya. Ruten byder på det absolut bedste, en trekkingrejse til Everest Base Camp kan tilbyde. Vi møder de livsglade sherpafolk i deres små bjerglandsbyer. Vi vandrer ind i den højalpine og afsidesliggende Gokyo dal og bestiger Gokyo Ri, 5.350m. Herfra har vi udsigt til 4 af verdens højeste bjerge.

Vi krydser over Cho La passet i 5.330m, og følger i Hillary og Tenzings fodspor over Khumbu gletcheren til Everest Base Camp. Her møder vi bjergbestigerne, og vi vandrer op på udkigstoppen Kala Pathar i 5.645 m, hvor vi har den bedste udsigt til det majestætiske Mount Everest. Vi følger den klassiske Everest Base Camp rute ud af dalen, forbi et af verdens flotteste bjerge, Ama Dablam, 6.856m, til sherpafolkets vigtigste kloster i Tengboche.

Turen er tilrettelagt således du opnår den bedste højdetilvænning. Vi overnatter på gode tehuse og har vores faste sherpa team med på trekkingturen.

Højdepunkter på turen

 • Vi oplever Kathmands storslåede templer, ligbrændinger og hellige mænd
 • Thamels hektiske mylder, masser af restauranter og udstyrsforretninger
 • Bjergfly til Lukla med udsigt til Himalayas bjerge
 • Vandring gennem sherpaernes landsbyer
 • Vi bor i sherpafolkets hovedstad Namche Bazar
 • Den flotteste rute til Mount Everest Base Camp
 • Vi vandrer dybt ind i den afsidesliggende Gokyo dal
 • Bestigning af Gokyo Ri, 5.360m. med udsigt til 4 af verdens højeste bjerge
 • Vi krydser over det storslåede Cho La pas, 5.330 meter
 • Gå ad yakstien til foden ad Mount Everest
 • Mød bjergbestigerne I Everest Base Camp
 • Bestigning af Kala Pathar, 5.645 meter
 • Mød bjergbestigerne i Everest Base Camp
 • Besøg det store buddhistiske kloster i Tengboche
aug
sep
okt
nov
dec
jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul

Hoteller og tehuse

På turen bor du på en blanding af hoteller, hytter, guesthouses og te-huse. I Kathmandu er det hoteller og når du når op i bjergene, så er det fortrinsvis guesthouses og te-huse. Billederne viser nogle typiske steder, så du får en ide, hvad vi taler om. I Kathmandu bruger vi altid det hyggelige hotel Kathmandu Garden Home, som ligger i det populære område Thamel.

Dag 1 Ankomst til Nepals hovedstad Kathmandu

Ved ankomsten til Kathmandu bliver I modtaget i lufthavnen af vores nepalesiske samarbejdspartner. Når bagagen er læsset på bussen, kører I gennem den hektiske by til jeres hotel, som ligger i den charmerende bydel Thamel. Resten af dagen bruger I på at hvile ud, slentre en tur gennem de smalle gader og opleve det pulserende liv ved Durbar Square.

Bemærk: Hvis du vælger flyrejsen inkluderet, starter din rejse en dag tidligere, og du starter således din tur på "Dag 0" i forhold til rejseprogrammet. Du vælger først transport og så vælger du datoen. Dag 1 er stadig ankomstdagen til Kathmandu.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 2 Udflugt i Kathmandu

I dag skal I rigtig få set noget af Kathmandu. I bliver mødt om morgenen og efter en lækker morgenmad bliver I vist rundt i byen, hvor I vil se det berømte hindutempel Pasupatinath, som er dedikeret til guden Shiva og som ligger ved bredden af den hellige flod Bagmati. Templet er bygget i pagode-stil med flot udskårne sølvdøre og er et af de helligste templer i den hinduistiske kultur. Pasupatinathtemplet er målet for hinduistiske pilgrimme fra hele verden i løbet af Shivartri. Det er kun hinduer, som har lov til at træde ind i templets centrale gårdsplads. Turister må “nøjes” med at se templet fra Bagmatiflodens modsatte bred.

Længere nede ad Bagmatifloden finder I Guheshwori-templet på en bakketop omgivet af skov. Templet er også kendt som Akash Yogini. Det er også et berømt mål for hinduistiske pilgrimme og i templet finder man et alter dedikeret til guden Parbati, som er Shivas ægtefælle.
Udflugten giver også mulighed for at observere de nepalesiske hinduers kremeringsritualer, som praktiseres i fuld offentlighed ved bredden af Bagmatifloden.

Dernæst går turen til det buddhistiske tempel Bouddhanth, som er den største Stupa (buddhistisk jordhøj) i Sydasien og centrum for buddhisme i Nepal. Den gamle og kolossalt store Stupa blev bygget i 600-tallet af kongen Man Dab af Lichhabi-dynastiet. Stupaen hviler på tre store terrasser og ovenfra tager den form som en lotusblomst, som er en meget hellig blomst for buddhister i hele verden.
Efter besøget spises der frokost og I tager videre til middelalderbyen Bhaktapur. Byen er kendt for sine store pladser, flotte templer (Nyatpola og Dattatraya) og det smukke “Palace of Fiftyfive Windows” . Byen er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 3 Bjergfly til Lukla

Efter en tidlig morgenmad bliver I hentet på hotellet og kører til lufthavnen for at flyve til Lukla. Der er altid hektisk aktivitet i den lille indenrigslufthavn, og det er klogt at væbne sig med tålmodighed. Efter cirka 40 minutters flyvning hen over Himalayas forbjerge lander I i den lille lufthavn i Lukla. Landingsbanen blev for få år siden forlænget og asfalteret, men det er stadig en ”oplevelse” at lande i Lukla. Her møder I vores nepalesiske team af sherpaguider og bærere, og efter fordeling af bagagen, begynder I vandringen mod Phakding. Via en fin hængebro krydser I Tharo Kosi floden, hvorefter det sneklædte Kusum Kanguru, 6.367 m dukker op i horisonten. Efter cirka 3 timers trekking ankommer I til lodgen i Phakding.

Vandretid Ca. 3 timer
Overnatning Tehus
Dag 4 Trekking til sherpaernes hovedstad Namche Bazar

I vandrer ud af Phakding og følger Dudh Kosis vestlige bred. Trekket snor sig gennem et utal af små landsbyer og gennem en rhododendronskov, der på forårsturene står i fuldt flor. Efter en times tid krydser I udløbet af Kyashar-floden og vandrer ind i landsbyen Monjo, 2.840m. Kort efter møder I indgangen til Sargamatha National Park, hvor I skal have checket jeres papirer. Nationalparken blev oprettet i 1976, for at beskytte det følsomme naturområde omkring Mount Everest. I fortsætter til Jorsala, hvor I krydser Dudh Kosi floden på en 120 meter lang hængebro. Broen er fint pyntet med farvestrålende bedeflag og markerer starten på opstigningen til Namche Bazar. De næste par timer går det stejlt opad, og I stiger 800 højdemeter op til Namche Bazar i 3.420 m. Namche Bazar er sherpafolkets ”hovedstad” og den største og vigtigste handelsby i regionen. Den hesteskosformede by har en helt utrolig beliggenhed og er fyldt med udstyrsbutikker, restauranter og lodges.

Vandretid Ca. 5 timer
Overnatning Tehus
Dag 5 Akklimatiseringsdag med udflugt til Thame

For at opnå den bedste tilvænning til højderne, har I to overnatninger i Namche Bazar. I bruger dog ikke dagen til bare at slappe af, men til en spændende dagsudflugt til Thame. I starter med at gå op til helikopterlandingspladsen over byen, hvor I fanger den gamle karavanerute ind til Tibet. Stien er god og snor sig op gennem dalen. Efter tre timers let vandring krydser I floden på en lille bro, der er spændt ud over en smal klippeslugt, og kort efter kommer I ind i Thame, 3.800m.

Thame er en af de ældste landsbyer i Khumbu. Her ligger husene spredt ud mellem stengærder der afgrænser markerne. På skråningerne omkring landsbyen går yakokserne og græsser, og der hviler en særlig stemning over landsbyen. Thame har fostret mange af Nepals bedste bjergbestigere, blandt andet Ang Rita Sherpa som har besteget Everest 11 gange, og Apa Sherpa som har stået på toppen af verdens højeste bjerg ikke mindre end 18 gange! Efter frokost i Thame, vender I tilbage til Namche Bazar.

Vandretid Ca. 3 timer
Overnatning Tehus
Dag 6 Trekking til Phortse Tanga

I forlader sherpafolkets hovedstad og vandrer nordpå, op gennem Khumbu-dalen til Sanasa. Her forlader I den populære rute til Everest Base Camp og fanger stien mod Gokyo søerne. I krydser Mong La passet i 3.992 meters højde og vandrer stejlt ned til Phortse Tenga som ligger i 3.640 meter, hvor I tilbringer natten.

Vandretid Ca. 5-6 timer
Overnatning Tehus
Dag 7 Trekking til Dole

Fra Phortse Tenga snor stien sig gennem den smukke rhododendron-skov. Det er en særlig fin oplevelse at gå i skoven om foråret, hvor skoven blomster, men efteråret byder også på en særlig stemning i troldeskoven. Efterhånden som I kommer højere op, skifter skoven karakter til lærk, birk og enebær. I når frem til sæteren i Dole ved middagstid. Landsbyen ligger i knap 4.200 meters højde, i utrolig flotte omgivelser med udsigt til Kangtega, 6.782m og Thamserku, 6.608m.

Vandretid Ca. 5 timer
Overnatning Tehus
Dag 8 Trekking til Machhermo

I følger et vandløb op gennem Gokyo dalen. I er nu over trægrænsen og bevoksningen er græs og enebærbuske. Efter et par timer når I frem til yakhytterne ved Lhabarma. Her holder I et velfortjent hvil, og giver jer selv tid til at betragte hyrderne med deres yakokser. Efter yaksæteren bliver stien mere stejl i takt med at I nærmer jer landsbyen Machhermo, 4.465 meter, hvor I tilbringer natten.

Vandretid Ca. 5 timer
Overnatning Tehus
Dag 9 Trekking til Gokyo med udsigt til Cho Oyu, 8.201m

Dagen begynder med en kort anstrengende stigning op til en højderyg over Machhermo, hvorfra der er en helt forrygende panoramaudsigt ned gennem dalen til Kangtega, og op til verdens 6. Højeste bjerg Cho Oyu, 8.201m. I følger højderyggen til Pangka, en lille samling hytter, som ligger for foden af Ngozumpa gletcheren. En stejl stigning bringer jer op på gletcherens morænekant, og efterhånden som I bevæger jer frem gennem det barske landskab, dukker gletchersøerne op i det vilde landskab.

Først på eftermiddagen når I frem til den lille bebyggelse i Gokyo, 4.790m, hvor I skal tilbringe to nætter. Gokyo ligger på bredden af Dudh Pokhani søen i mageløse omgivelser. Der er god tid til at slappe af og opleve landsbyen i løbet af eftermiddagen.

Vandretid Ca. 5-6 timer
Overnatning Tehus
Dag 10 Hviledag eller bestigning af Gokyo Ri 5.360m

Der er flere muligheder for dagens aktiviteter. I kan enten vælge at slappe af og tilbringe dagen i landsbyen og ved søen. Hvis I er friske og har lyst til et bjergeventyr af de sjældne, kan vi på det varmeste anbefale at bestige på Gokyo Ri i 5.360m. Opstigningen tager cirka 4 timer. I er i stor højde og luften er tynd, men belønningen for strabadserne er tilsvarende stor. Fra toppen af Gokyo Ri er der udsigt til ikke mindre end 4 bjerge over 8.000 meter: Cho Oyu, 8.201m, Lhotse, 8.516m, Everest, 8.850m og Makalu 8.485m. I har også udsigt til Gokyo søerne og jeres rute de kommende dage over Cho La.

Vandretid Ca. 6 timer
Overnatning Tehus
Dag 11 Trekking til Thagnak Kharka

I forlader Gokyo og sætter kurs mod Everest Base Camp. Her er det nogle helt eventyrlige dage der venter jer, og forhåbentlig er vejret godt, så I i løbet af de næste dage kan krydse over Cho La. Første etape går til Thagnak, en lille landsby i 4.790 meters højde, som er udgangspunktet for næste dags opstigning til Cho La. Der er kun nogle få tehuse og yakhytter i Thagnak. Det er en relativ kort tur og I er fremme til frokost, så der er god tid til at slappe af og samle kræfter til turen over Cho La. Hvis vejret er ustabilt, eller hvis passet er lukket af sne, går I i stedet ned til Phorte og derfra videre op til Lobuche, hvor I fanger stien til Everest Base Camp.

Vandretid Ca. 5½ timer
Overnatning Tehus
Dag 12 Krydsning af Cho La passet, 5.330m

Det er en lang og hård dag der venter jer, så I står op før solopgang, pakker jeres ting, og spiser en robust morgenmad. Når de første solstråler rammer bjergtoppene, begiver I jer af sted mod Cho La. De næste timer går det langsomt opad. Under gode vejrforhold er Cho La ikke teknisk svært, men det er anstrengende vandring i denne højde. Der er god tid til opstigningen og det er vigtigt at gå i sit eget tempo, drikke rigeligt med vand, og tage de pauser man har brug for. Efter cirka 5 timers vandring når I toppen af passet. Hvis du ikke har tabt pusten på vej op, så gør du det helt sikkert, når udsigten fra toppen af passet udfolder sig. De farvestrålende bedeflag blafrer i vinden og et utal af isklædte Himalayakæmper rejser sig horisonten rundt. I finder et sted med læ og spiser de medbragte madpakker, inden I fortsætter nedad mod Dzongla i 4.860m. Nu skal det gøre godt med en kop varm te og en god aftensmad.

Vandretid Ca. 8 timer
Overnatning Tehus
Dag 13 Trekking til Lobuche

Efter en rolig morgenstart, bruger I cirka 3 timer på at vandre til Dughla i 4.620m. Her rammer I hovedstien til Everest Base Camp. I spiser frokost i Dughla, og fortsætter op over en kort, men stejl stigning op til Khumbu-gletcherens moræne. Her er et et mindesmærke for bjergbestigerne der måtte betale den højeste pris i bestræbelserne på at nå toppen af Mount Everest. Der er mange varder med bedeflag og små skilte med navnene på de døde bjergbestigere. Der er også en forrygende udsigt til Ama Dablam 6,856m. I fortsætter langs den vestlige side af gletcheren til sommersæteren i Lobuche, 4.930m. Udover at der ofte går mange yakokser og græsser, så er Lobuche også blevet et populært overnatningssted for trekkere, med flere store lodges.

Vandretid Ca. 7 timer
Overnatning Tehus
Dag 14 Langs Khumbu gletcheren til Gorak Shep

I krydser et lille vandløb og følger den smalle dal, der er dannet af gletcherens moræne. Efter en times let vandring, kommer I op på selve morænekanten. Stien snor sig op og ned mellem store klippeblokke. Landskabet er barsk og højalpint, og udsigten er aldeles fantastisk. Foran jer rejser Pumori’s isklædte pyramide sig op i 7.145 meters højde. Efterhånden somI nærmer jer Gorak Shep, dukker Nuptse 7.861m også op. I mærker tydeligt højden nu og mange synes det sidste stykke til Gorak Shep 5.140m er anstrengende, men det er en kort tur og I er ved lodgen inden frokost. I bruger eftermiddagen til at slappe af i solen og nyde udsigten af de bjergtagne omgivelser.

Vandretid Ca. 3 timer
Overnatning Tehus
Dag 15 Udflugt til Everest Base Camp

Det er en god idé at stå tidligt op og sætte sig udenfor med en kop kaffe og nyde solopgangen. I har tid til at indtage morgenmaden i ro og mag, inden I pakker en let rygsæk med vand og madpakke, og går af sted mod Everest Base Camp. I følger den vestlige side af gletcheren og har en enestående udsigt til Pumori, 7.145m og morgendagens udflugtsmål Kala Pathar, 5.545m. I kommer forbi flere mindesten for døde bjergbestigere, inden I går op på selve Khumbu-gletcheren og fanger yakstien ind til Base Camp. I vandrer mellem sjove is-formationer med flade sten på toppen, som skygger for solen. Selve Everest Base Camp er en stor teltlejr placeret på isen. Klatrerne tilbringer mange dage i Base Camp, for at akklimatisere og samle kræfter til næste fremstød på bjerget. Tiden i Base Camp bliver ofte lang og kedelig, og mange af bjergbestigerne vil gerne fortælle om deres ekspeditioner. I spiser jeres medbragte mad i Base Camp, med udsigt til Everests frygtede isfald. I løbet af eftermiddagen vender I tilbage til lodgen i Gorak Shep.

Vandretid Ca. 4 timer
Overnatning Tehus
Dag 16 Bestigning af Kala Pathar, 5.545 meter trek til Pheriche

I bliver vækket før solopgang, spiser en hurtig morgenmad, og i den frostklare morgenstund, vandrer I op over de græsklædte skråninger mod toppen af Kala Pathar. Det er hårdt, og I hiver efter vejret i den tynde kølige luft. Efter mange små pauser, når I toppen i 5.545 meters højde, samtidig med at solen kaster sine første varme stråler på Pumori, 7.145m. Fra Kala Pathars klippefyldte top, kan I sidde og nyde udsigten af verdens højeste bjerg Mount Everest, 8.850m og verdens 4. højeste bjerg Lhotse, 8.501m.

Der er frit udsyn til Everest stejle sydvest væg, Stilhedens Dal og South Col, hvor bjergbestigerne har sidste lejr, inden de laver deres topforsøg. Når I har taget de obligatoriske billeder, går det igen lystigt nedad til Gorak Shep, hvor I henter jeres oppakning, inden I fortsætter ad kendte stier ned til Lobuche og Dughla, inden I efter en god dag når frem til yaksæteren og de mange fine tehuse i Pheriche, 4.280m. I besøger det lille hospital og Himalayan Rescue Association, hvor I skal høre et foredrag om hvordan højden påvirker den menneskelige organisme.

Vandretid Ca. 2-3 timer
Overnatning Tehus
Dag 17 Ama Dablam og Tengboche klosteret

Det går nedad over græsengene til Pangboche, 3.930m. I krydser Dudh Kosi floden på en hængebro, inden I fortsætter op gennem rhododendronskoven til Tengboche. Måske er I heldige at møde de sjældne moskushjorte på stigningen op gennem skoven. Tengboche ligger i 3.837m, på en bjergkam i Khumbudalen, og er bedst kendt for sit buddhistiske kloster, som er sherpafolkets vigtigste helligdom. Klosteret har været ødelagt af jordskælv og i 1989 brændte klosteret ned til grunden, men blev hurtig genopbygget med støtte fra Sir Edmund Hillary Fonden. Tengboche’s beliggenhed er ganske enkelt magisk. I har fri udsigt til Mount Everest, 8.850 meter, Lhotse, 8.526 meter, Nuptse, 7.861 meter og måske verdens flotteste bjerg Ama Dablam, 6.812 meter. I overnatter i Tengboche, og der er god tid til at besøge klosteret. Hvis I er heldige får I mulighed for at overvære en religiøs cermoni.

Vandretid Ca. 7-8 timer
Overnatning Tehus
Dag 18 Via Namche Bazar til Monjo

I begynder dagen med en stejl nedstigning til Phunki Tenga, en lille samling huse og en vandmølle. Herfra går det atter opad gennem skoven til Tashinga, hvorfra stien snor sig langs bjergsiden hele vejen til Namche Bazar. I spiser frokost i Namche Bazar, inden I fortsætter nedad til den lange hængebro. Kort efter forlader I Sargamatha National Park og ankommer til Monjo, 2.800m hvor I overnatter.

Vandretid Ca. 6 timer
Overnatning Tehus
Dag 19 Sidste trekkingdag til Lukla

Fra Monjo er der cirka 4 times vandring til Lukla. I vandrer gennem et utal af små sherpalandsbyer, hvoraf Phakding er den største af dem. Vandringen er varieret og selv om det går nedad det meste af dagen, slipper I ikke får en sidste sej stigning op til Lukla. I spiser frokost i Lukla, og bruger eftermiddagen og aftenen, til at tage behørig afsked med jeres loyale sherpa team.

Vandretid Ca. 6-7 timer
Overnatning Tehus
Dag 20 Bjergfly til Kathmandu

Tidlig om morgenen checker I ind i Luklas nye lufthavnsterminal og venter på at jeres fly skal ankomme fra Kathmandu. Det giver et sug i maven, når det lille fly ræser ned ad startbanen, får luft under vingerne, og svæver ud over dalen. Det er en flot flyvetur med udsigt til Nepals bjerge og bølgende terrassemarker. Ved ankomsten til Kathmandu kører I straks til hotellet. Nu skal det gøre godt med et varmt bad og noget rent tøj. Resten af dagen er til fri disposition.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 21 Kathmandu på egen hånd

I har to dage på egen hånd i Kathmandu. Det kan varmt anbefales at tage ud og besøge de gamle kongebyer Patan og Bhaktapur. Man kan leje cykler tæt på hotellet, eller deles om en taxi. Der er sikkert også nogle indkøb der skal gøres i løbet af dage, inden I vender næsen hjemad. Den sidste aften holder I afskedsmiddag på en af Thamels hyggelige restauranter.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 22 Kathmandu på egen hånd

I har to dage på egen hånd i Kathmandu. Det kan varmt anbefales at tage ud og besøge de gamle kongebyer Patan og Bhaktapur. Man kan leje cykler tæt på hotellet, eller deles om en taxi. Der er sikkert også nogle indkøb der skal gøres i løbet af dage, inden I vender næsen hjemad. Den sidste aften holder I afskedsmiddag på en af Thamels hyggelige restauranter.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 23 Hjemrejse

Afhentning på hotellet og transport til lufthavnen for hjemrejse til Danmark.

Transport
Du har valgt:
Afrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Hjemrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Prisen inkluderer
 • Alle overnatninger under trekket (hytter og guesthouses)
 • Turistklassehoteller i Kathmandu inkl. morgenmad
 • Transport til/fra lufthavnen
 • Privat landtransport
 • Lokale flybilletter (Kathmandu – Lukla – Kathmandu)
 • Sigthseeing i Kathmandudalen
 • Guider og porters
 • TIMS (Trekkers Information Management System)
 • Adgang til nationalparker, trekkingtilladelser
 • Alle tempelbilletter i Kathmandu
 • Mad og drikke, hytter, god løn, forsikring, medicinsk udstyr, flybilletter, landtransport til trekkingpersonalet
 • Alle skatter og afgifter
Ikke inkluderet
 • Visum (husk at medbringe kontanter og to pasfotos)
 • Frokost og aftensmåltider i Kathmandu
 • Drikkepenge til bærere guider. (Cirka 60 USD på turen til Everest Base Camp)
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Administrationsgebyr (145,-)

 

VALGFRIE TILVALG

 • Flyrejse fra Danmark til Kathmandu t/r inkl. bagage
 • Alle måltider på trekket
Generelt om rejsen

Dette er en individuel tur. Det vil sige, at det kun er jer, som er af sted på turen og I har jeres egen guide og egne bærere. Hvis I fx ikke har noget imod at blive sat sammen med andre rejsende, så kan I give os besked om det og så vil vi sætte jer sammen med andre, hvis de har samme ønske.

Trekkingturen ledes af en lokal engelsktalende sherpaguide, som har stor erfaring med trekking i Nepal. Til at hjælpe gruppens deltagere er der typisk 2-3 ekstra sherpaguider, som vandrer sammen med deltagerne (afhængig af antallet). I har bærere eller yakokser med til transport af bagagen. én bærer eller porter, bærer normalt bagagen for to deltagere, og når du har afleveret udstyrstasken om morgenen, er der ikke mulighed for at komme til den, før I kommer frem til overnatningsstedet. Bærere og yakokserne bliver hyret lokalt i området af vores lokale samarbejdspartner, som vi har arbejdet sammen med i mange år. Vores samarbejdspartner sørger også for, at bærere er ordentligt forsikret og har rimelige arbejdsvilkår.

Transport / flyrejse

I toppen af denne side, kan du vælge om flyrejsen skal være inkluderet i prisen.

Bemærk: Hvis du vælger flyrejsen inkluderet, starter din rejse en dag tidligere, og du starter således din tur på "Dag 0" i forhold til rejseprogrammet. Du vælger først transport og så vælger du datoen. Dag 1 er stadig ankomstdagen til Kathmandu.

Hvis du selv vil arrangere flyrejsen kan vi foreslå, at du finder denne via fx. Momondo eller t2t.dk. Hvis du vælger at selv arrangere flyrejsen, skal vi blot vide, hvornår I ankommer og rejser hjem fra Kathmandu.

Mad og drikke

I Kathmandu er der morgenmad inkluderet, men du skal selv købe de øvrige måltider. Måltider i løbet af trekket er ikke inkluderet i prisen, men du kan tilvælge "alle måltider i løbet af trekket", når du booker rejsen.

Hvis du tilvælger alle måltider på trekket
(dette kan tilvælges, når du booker rejsen eller senere fra jeres "min rejse"-side)
På trekket får du morgenmad, frokost og aftensmad med dertilhørende te og kaffe. Derudover får du varme drikke tre gange om dagen. Det er kotyme, at man spiser på det tehus, hvor I overnatter. Frokosten spises undervejs på trekket, når det passer ind. Det er god solid mad der serveres på tehusene og menukortene er stort set de samme på alle tehusene. Man kan købe frisk vand på flaske på alle tehusene, samt varm te, kaffe, cacao, øl og sodavand.

Overnatninger

I Kathmandu bor I på et godt turistklassehotel som ligger centralt i bydelen Thamel. På trekket overnatter I på tehuse, som de kaldes i Nepal. Tehusene er gæstehuse, som er drevet og ejet af lokale familier. Kvaliteten af tehusene varierer, og vi bestræber os på at få plads på de bedste, men du skal være forberedt på, at det er relativt primitive forhold. Tehusene har ofte et hyggeligt fællesrum, som er opvarmet med en brændeovn. Vi overnatter som regel i dobbeltværelser, men på nogle tehuse kan der være flersengsværelser med 4-6 senge i hvert rum. Værelserne er ikke opvarmede. På nogle tehuse er det muligt at købe sig et bad, men husk at spørge om vandet er opvarmet ved solvarme, så vi kan være med til at beskytte den sårbare skovvækst.

En dag på stien

En typisk trekkingdag begynder med morgenvækning mellem kl. 06.00 - 06.30. Når I er kommet i tøjet og har fået morgenmad, pakker I bagagen begynder vandringen cirka kl. 08.00. Det er vigtigt at I går i jeres eget tempo og holder de pauser, I har brug for. cirka kl. 11.30 - 12.00 holder I en god lang frokostpause på en god times tid, inden I fortsætter ud på eftermiddagens vandring. I er fremme ved overnatningsstedet hen på eftermiddagen og når I har fået jeres værelse, er der god tid til at slappe af, opleve landsbyen, eller læse lidt i en god bog. Aftensmaden serveres mellem kl. 18.00 - 19.00 og I vælger selv fra menukortet. De fleste vælger at gå tidlig i seng.

Sværhedsgrad

Denne tur har sværhedsgrad 4-5. Det vil sige, at turen overvejende er en 4'er, men enkelte dage er 5'ere.

Valuta og prisniveau

Den lokale valuta hedder rupee (NPR). I Kathmandu er der mange hæveautomater, hvor I kan hæve penge, samt vekselboder, hvor der kan veksles kontante dollars og euro. Det er også muligt at veksle eller hæve rupee på kreditkort i Namche Bazar, men vi anbefaler, at I hæver/veksler et passende beløb til trekkingturen, før I forlader Kathmandu. På de fleste tehuse tager de ikke mod anden valuta end rupee.

Drikkepenge

Der er tradition for at give drikkepenge i Nepal. På restauranter rundes der op med cirka 10% af regningen. Der er også tradition for at give drikkepenge til guider og bærere, og I skal regne med cirka 90-100 US dollars i drikkepenge. Turlederen samler drikkepengene sammen i en kuvert for hele gruppen og fordeler drikkepengene mellem vores nepalesiske team.

Visum til Nepal

Visum til Nepal kan arrangeres hjemmefra på den nepalesiske ambassade eller udstedes ved ankomst i til lufthavnen i Kathmandu. Husk at medbringe 3 pasfoto til visum og trekkingpermit.

Vaccinationer

Vi henviser til at tjekke www.ssi.dk i god tid, for opdaterede oplysninger om relevante vaccinationer.

Praktiske oplysninger og pakkeliste

Ved bestilling af turen, modtager du vores praktiske oplysninger og pakkeliste til turen.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk - Du modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring. Bestil her.

Klima

De bedste sæsoner for trekking i Everestregionen er forår og efteråret. Marts, april, maj og oktober, november er fantastiske tidspunkter at tage på trekking. Det er som regel klart vejr og flot solskin om formiddagen. I løbet af eftermiddagen dannes der ofte lidt skyer fra afdampningen af sneen i bjergene, og så klarer det tit op igen om aftenen. I bjergene varierer temperaturen meget afhængig af højden og tidspunktet på døgnet. Midt på dagen kan det sagtens være lunt i selv stor højde med op til 20 grader i 4.500 -5.000 meters højde. Når solen går ned falder temperaturen drastisk, og det kan sagtens blive ned til minus 10°C om natten i samme højde.

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.