Everest Base Camp Trek, 17 dage
Se billeder Se video

Everest Base Camp Trek, 17 dage

Fantastisk trekking med jeres egen guide

Everest Base Camp trekket til foden af verdens højeste bjerg Mount Everest i Nepal, er uden tvivl en af ​​de mest berømte vandreture i verden. Det er også en af de flotteste og mest spektakulære trekkingture, som bringer jer gennem Sherpaernes Land til Everest Base Camp og udkigstoppen Kala Pathar i 5.645 m. I møder de livsglade sherpafolk i deres små bjerglandsbyer og besøger deres buddistiske klostre.

I vandrer i Edmund Hillary og Tenzing Norgays fodspor op gennem Khumbu-dalen, forbi verdens flotte bjerge Ama Dablam og langs med Khumbu-gletcheren, gennem det barske højalpine landskab ind i hjertet af Himalaya. I overnatter på gode tehuse og turen er tilrettelagt, så der er god tid akklimatisering undervejs.

Højdepunkter på rejsen

 • Oplev Kathmandu-dalen med storslåede templer, ligbrændinger og hellige mænd
 • Thamels intense stemming med masser af restauranter og shoppingmuligheder
 • Flyvetur til Lukla med udsigt til Nepals grønne forbjerge
 • Vandring gennem sherpaernes landsbyer.
 • Udsigt til et af verdens smukkeste bjerge, Ama Dablam 6.812 m.
 • Besøg det store buddhistiske kloster I Tengboche.
 • Besrtig Nagarjuna Peak, 5.020m.
 • Oplev bjergbestigerne i Everest Base Camp
 • Stå på toppen af Kala Pathar, 5.645 meter.
 • Ophold I Sherpafolkets hovedstad Namche Bazar
 • Privat engelsktalende guide og transport af bagagen
 • Ophold i tehuse med morgenmad
apr.
maj
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mar.

Når du vælger, at fly skal være inkluderet i rejsens pris, sorteres rejsens kalender, så den kun viser datoer, hvor fly kan inkluderes automatisk fra vores system. Vi har valgt datoerne ud fra ”bedst mulige forbindelse”, hvilket oftest er direkte fly.

Hvis din ønskede dato ikke kan vælges med fly inkluderet, så tjek rejsen ”uden transport”. Her vil du se alle de mulige datoer for rejsen og du kan enten selv finde flyrejsen via fx Momondo, eller du kan kontakte os og få et tilbud med fly inkluderet.

Hoteller og tehuse

På turen bor du på en blanding af hoteller, hytter, guesthouses og te-huse. I Kathmandu er det hoteller og når du når op i bjergene, så er det fortrinsvis guesthouses og te-huse. Billederne viser nogle typiske steder, så du får en ide, hvad vi taler om. I Kathmandu bruger vi altid det hyggelige hotel Kathmandu Garden Home, som ligger i det populære område Thamel.

Dag 1 Ankomst til Katmandu

Ved ankomsten til Kathmandu bliver I modtaget i lufthavnen af jeres guide og kørt til hotellet centralt i Kathmandu. Resten af dagen til fri disposition.

Bemærk: Hvis du vælger flyrejsen inkluderet, starter din rejse en dag tidligere, og du starter således din tur på "Dag 0" i forhold til rejseprogrammet. Du vælger først transport og så vælger du datoen. Dag 1 er stadig ankomstdagen til Kathmandu.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 2 Bjergfly til Lukla, trek til Phakding

Guiden henter jer på hotellet tidligt om morgenen, hvorefter I kører til lufthavnen og flyver til Lukla. Ved ankomsten til Lukla, møder I jeres bærere og tager fat på vandreturen. Kort efter I har forladt Lukla, krydser I Tharo Kosi floden på en hængebro, og har pludselig udsigt til Kusum Kanguru, 6.367 m. Herfra går det lidt nedad, inden I krydser en højderyg markeret med flotte malede manisten. I ankommer til Phakding efter 3 timers vandring.

Vandretid Ca. 3½ timer
Overnatning Tehus
Dag 3 Trek til Namche Bazar

Fra Phakding følger I Dudh Kosi på den vestlige side af floden. Der er mange små hyggelige landsbyer og skove af rododendron, magnolia og graner. Om foråret står rhododendronen i flor og blomsterne udgør et farvestrålende skue. I krydser Kyashar Khola floden og vandrer ud af dalen til Monjo, 2840 m. Kort efter Monjo kommer I ind i Sagarmatha National Park, som blev oprettet i 1976, for at beskytte området omkring Mount Everest. Ved Jorsala krydser I Dhud Kosi floden på en 120m lang hængebro, og så går det ellers opad de næste par timer. I stiger cirka 800 højdemeter op til Namche Bazar i 3.420m. Namche Bazar er den vigtigste handelsby i denne region og har mange butikker, hoteller og restauranter.

Vandretid Ca. 3½ timer
Overnatning Tehus
Dag 4 Hviledag i Namche Bazar med udflugt til everest View Point

Det er vigtigt at I bliver akklimatiseret til højden, inden I fortsætter op mod Base Camp, og den bedste måde at gøre det på, er at gå højt og sove lavt. Vi anbefaler at I laver en udflugt til Everest View Point som ligger nogle hundrede meter over Namche Bazar. I kan også gå op til helikopterlandingspladsen over byen, hvorfra den gamle karavanerute til Tibet begynder. Byens fine kloster ligger også på vejen og det bør også opleves. Eftermiddagen kan bruges på at opleve sherpaernes "hovedstad" med de mange udstyrsbutikker og hyggelige cafeer og restauranter.

Overnatning Tehus
Dag 5 Trek til Tengboche

Dagens rute fra Namche til Tengboche følger Khumbu-dalens vestlige skråning, højt over Dudh Kosi floden, og med en forrygende udsigt til Ama Dablam og glimtvis også Everest. Der er flere mindre bebyggelser undervejs og mange små religiøse monumenter, flot dekoreret med manisten og bedeflag. Sidst på formiddagen går det nedad gennem skoven til Phunki Thanga, 3.250 m hvor I krydser floden. Der er gode muligheder for at spise frokost på tehusene lige efter broen.

Herfra klatrer stien stejlt op gennem skoven til Tengboche. Det er en hård stigning, men belønningen venter på toppen. Tengboche, 3.870 meter, anses for at være et af de smukkeste steder i verden. Fra klosteret er der fri udsigt til Ama Dablam, 6.812 m, Kwangde Ri. 6.187 m, Nuptse, 7.855m, Lhotse, 8.501 m og Everest, 8.850 m. I bør ikke snyde jer selv for at besøge sherpafolket vigtigste kloster. Hvis I er heldige, er der mulighed for at overvære en puja, hvor munkene sidder og messer. I overnatter i Tengboche.

Overnatning Tehus
Dag 6 Trek til Dingboche

Fra Tengboche går det først nedad gennem rododendronskoven. Der er gode muligheder for at møde moskushjorte på denne strækning. Efter en halv times tid krydser I floden, og herfra går det jævnt op gennem Khumbu-dalen. Efter et par timer, bliver landskabet mere alpint og bevoksningen er nu kun buske og græs. Kort efter Shomare, 4.019 m drejer I væk fra hovedstien og følger Imja Khola floden østpå. Denne rute leder blandt andet op til Island Peak Base Camp. I stopper i landsbyen Dingboche, 4.410 meter. Det er en hyggelig sherpalandsby med gode lodges at overnatte i.

Overnatning Tehus
Dag 7 Udflugt til Chhukhung og bestigning af Nagarjuna Peak

I bruger dagen til akklimatisering og en udflugt til landsbyen Chhukhung, 4.730 m. Det er den højeste sæterlandsby, inden man kommer helt op til Island Peak Base Camp. Der er ofte mange yakokser der går og græsser og landskabet er højalpint og barsk. Det er oplagt at spise frokost her, inden I vender tilbage til Dingboche. Der er også mulighed for at bestige Nagarjuna Peak, 5.020m.

Overnatning Tehus
Dag 8 Trek til Lobuche

Fra Dingboche går I mod vest og følger en flot sti højt over dalen, med udsigt over Pheriche-dalen og Cholatse, 6.335 m. Fra Dughla, 4.620 m. bringer en kort stejl stigning op gennem Khumbu- gletcherens moræne til et mindesmærke for bjergbestigere der er døde på Mount Everest. Herfra følger I den vestlige side af dalen til Lobuche, 4930m, som dels er en stor sommersæter for yakokser, dels et populært overnatningssted for trekkere.

Overnatning Tehus
Dag 9 Trek til Gorak Shep og Everest Base Camp

På dagens trek vandrer I først langs morænen fra Khumbu-gletcheren. Senere kommer I op at gå på selve morænekanten, for til sidst at følge stien hen over gletcheren til Gorak Shep, 5.140 m. hvor I skal tilbringe natten. Man mærker tydeligt højden nu og mange synes det sidste stykke til lodgen er en hård tur, men det er en relativ kort tur og I er fremme midt på formiddagen.

Efter en forfriskning forlader I Gorak Shep og følger den vestlige side af Khumbu-gletcheren. Den første del af turen går over nogle sandede egne, men I kommer hurtigt op at gå på selve morænen, hvorfra I har en fantastisk udsigt til det flotte koniske bjerg Pumori, 7.145 m, og næste dags mål, udsigtspunktet Kala Pathar, 5. 545 m. Den sidste del af vandringen ind til Base Camp foregår på selve gletcheren, som ikke er særlig aktiv på denne del. Stien snor sig gennem sjove is-formationer med sten på toppen, som skygger for solen.

Man kan ikke rigtig se Everest fra Base Camp, men til gengæld tårner Isfaldet sig op over lejren. Selve Base Camp er en stor teltlejr placeret på isen, mellem en gigantisk bunke sten. Bjergbestigerne tilbringer mange dage i Base Camp for at hvile og akklimatisere, mens de forbereder sig på næste opstigning. Tiden i Base Camp er lang og kedelig, mange vil gerne snakke, og ofte bliver man budt på en kop kaffe i et af de store messetelte. I løbet af eftermiddagen vender I tilbage til lodgen i Gorak Shep. 

Overnatning Tehus
Dag 10 Udflugt til Kala Pathar og trek til Pheriche

I bliver vækket før solopgang, spiser en hurtig morgenmad, kl. 05.00 forlader I lodgen, og mens morgenen gryer, vandrer I op over de græsklædte skråninger mod toppen af Kala Pathar. Det er hårdt, og man hiver efter vejret i den kolde tynde luft. Det kræver mange pauser inden man når toppen af Kala Pathar i 5.545 m.

Mens solen kaster sine første varme stråler på Pumori, 7.145 m som rejser sig foran én, kan man bare sidde og nyde udsigten til toppene på Mount Everest, 8.850 m og verdens 4. højeste bjerg Lhotse, 8.501 m. Der er frit udsyn til Everests stejle sydvest væg og Sydpasset, hvor bjergbestigerne har deres højeste lejr, hvorfra de laver deres topforsøg. Når de obligatoriske billeder er taget, går det igen nedad til Gorak Shep, og videre ad kendte stier forbi Lobuche og Dughla, inden I efter en lang dag når frem til Pheriche.

Overnatning Tehus
Dag 11 Trek til Phortse

Det går lystigt nedad på kendte stier, til I når Pangboche, 3.930 m. Her drejer I væk fra den slagne vej og følger en utrolig flot sti, der slynger sig langs bjergsiden højt over dalen. Der er frit udsyn til Ama Dablam og mange af de andre Himalaya kæmper. Stien leder jer op i en udstrakt dal og ind i Khumjung, 3.800 m. Landsbyen er beboet af sherpafolk, og huser blandt andet regionens største skole, og I det lille kloster er det muligt at se skalpen fra en Yeti! Ophold I Phortse, 3.800m.

Overnatning Tehus
Dag 12 Trek til Namche Bazar

En relativ let dag. Det går lystigt nedad og I mærker slet ikke højde længere. I kommer forbi Everest View Hotel, hvor det er oplagt at drikke en kop kaffe, inden I fortsætter ned til Namche Bazar. Her er der mulighed for at gøre nogle gode indkøb.

Overnatning Tehus
Dag 13 Trek til Lukla

I fortsætter nedad ad kendte stier til Lukla, hvor I ankommer i løbet af eftermiddag. Det kan anbefales at kigge forbi den lokale Starbucks Café. Det er ganske vist ikke en ægte Starbucks, men kaffen og kagerne er i top og der er wifi!

Overnatning Tehus
Dag 14 Fly til Kathmandu

Det er forhåbentlig klart i vejret om morgenen, så I kan komme af sted med flyet til Kathmandu, Det er næsten et kulturchok at komme tilbage til Kathmandus pulserende liv, efter de mange dage i bjergene. I bliver hentet i lufthavnen og kørt til hotellet. Resten af dagen til fri disposition.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 15 Sightseeing Kathmandu

Efter morgenmaden bliver I hentet på jeres hotel og tager på sightseeing i Kathmandu dalen. I besøger det store hindutempel Pashupatinath. De største oplevelser er omkring templet som ligger ned til Bagmati floden, hvor hinduerne brænder deres døde på platformene langs floden. Der er også gode muligheder for at hilse på de farvestrålende sadhuer, hellige mænd som har viet deres liv til religionen. Herefter går turen til den store buddhistiske stupa Boudanath, samt det 2.500 år gamle Swayambunath tempel, der ligger på en bakketop højt hævet over byen. Om eftermiddagen går turen forbi Kathmandus gamle centrum, hvor nogle af byens fineste pagodetempler findes.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 16 Kathmandu

Dagen til fri disposition I Kathmandu. Det kan anbefales at leje cykler, eller tage en taxi ud og besøge de gamle kongebyer Patan og Bhaktapur. Ophold på hotel.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 17 Hjemrejse

Afhentning på hotellet og transport til lufthavnen for afrejse.

Transport
Du har valgt:
Afrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Hjemrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Prisen inkluderer
 • Alle overnatninger under trekket (hytter og guesthouses)
 • Turistklassehoteller i Kathmandu inkl. morgenmad
 • Transport til/fra lufthavnen
 • Flyrejse, Kathmandu-Lukla t/r på turistklasse, inkl. transfers.
 • Privat landtransport
 • Sigthseeing i Kathmandudalen
 • Guider og porters
 • TIMS (Trekkers Information Management System)
 • Adgang til nationalparker, trekkingtilladelser
 • Alle tempelbilletter i Kathmandu
 • Mad og drikke, hytter, god løn, forsikring, medicinsk udstyr, flybilletter, landtransport til trekkingpersonalet
 • Alle skatter og afgifter
 • Dette er en pakkerejse og er dækket af Rejsegarantifonden og pakkerejseloven - se hvilke fordele det medfører for dig - klik her
Ikke inkluderet
 • Frokost og aftensmåltider i Kathmandu
 • Visum (husk at medbringe kontanter og to pasfotos)
 • Drikkepenge
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Administrationsgebyr (145,-)

 

VALGFRIE TILVALG

 • Flyrejse fra Danmark til Kathmandu t/r
 • Alle måltider på trekket
Generelt om rejsen

Dette er en individuel tur. Det vil sige, at det kun er jer, som er af sted på turen og I har jeres egen guide og egne bærere. Hvis I fx ikke har noget imod at blive sat sammen med andre rejsende, så kan I give os besked om det og så vil vi sætte jer sammen med andre, hvis de har samme ønske.

Det er muligt at købe denne tur med eller uden flyrejsen inkluderet. Hvis I vælger at flyrejsen ikke skal være inkluderet, sørger vi for, at I bliver hentet og bragt til lufthavnen uanset hvilken tid på døgnet, I kommer.

På denne tur har I lokale guider og porters med på turen. Jeres guider taler engelsk og er eksperter i området og har taget turen mange gange før.

Transport / flyrejse

I toppen af denne side, kan du vælge om flyrejsen skal være inkluderet i prisen.

Bemærk: Hvis du vælger flyrejsen inkluderet, starter din rejse en dag tidligere, og du starter således din tur på "Dag 0" i forhold til rejseprogrammet. Du vælger først transport og så vælger du datoen. Dag 1 er stadig ankomstdagen til Kathmandu.

Hvis du selv vil arrangere flyrejsen kan vi foreslå, at du finder denne via fx. Momondo eller t2t.dk. Hvis du vælger at selv arrangere flyrejsen, skal vi blot vide, hvornår I ankommer og rejser hjem fra Kathmandu.

Links

Momondo
t2t.dk

Mad og drikke

I Kathmandu er der morgenmad inkluderet, men du skal selv købe de øvrige måltider. Måltider i løbet af trekket er ikke inkluderet i prisen, men du kan tilvælge "alle måltider i løbet af trekket", når du booker rejsen.

Hvis du tilvælger alle måltider på trekket
(dette kan tilvælges, når du booker rejsen eller senere fra jeres "min rejse"-side)
På trekket får du morgenmad, frokost og aftensmad med dertilhørende te og kaffe. Derudover får du varme drikke tre gange om dagen. Det er kotyme, at man spiser på det tehus, hvor I overnatter. Frokosten spises undervejs på trekket, når det passer ind. Det er god solid mad der serveres på tehusene og menukortene er stort set de samme på alle tehusene. Man kan købe frisk vand på flaske på alle tehusene, samt varm te, kaffe, cacao, øl og sodavand.

Overnatninger

I Kathmandu bor I på et godt turistklassehotel som ligger centralt i bydelen Thamel. På trekket overnatter I på tehuse, som de kaldes i Nepal. Tehusene er gæstehuse, som er drevet og ejet af lokale familier. Kvaliteten af tehusene varierer, og vi bestræber os på at få plads på de bedste, men du skal være forberedt på, at det er relativt primitive forhold. Tehusene har ofte et hyggeligt fællesrum, som er opvarmet med en brændeovn. Vi overnatter som regel i dobbeltværelser, men på nogle tehuse kan der være flersengsværelser med 4-6 senge i hvert rum. Værelserne er ikke opvarmede. På nogle tehuse er det muligt at købe sig et bad, men husk at spørge om vandet er opvarmet ved solvarme, så vi kan være med til at beskytte den sårbare skovvækst.

En dag på stien

En typisk trekkingdag begynder med morgenvækning mellem kl. 06.00 - 06.30. Når I er kommet i tøjet og har fået morgenmad, pakker I bagagen begynder vandringen cirka kl. 08.00. Det er vigtigt at I går i jeres eget tempo og holder de pauser, I har brug for. cirka kl. 11.30 - 12.00 holder I en god lang frokostpause på en god times tid, inden I fortsætter ud på eftermiddagens vandring. I er fremme ved overnatningsstedet hen på eftermiddagen og når I har fået jeres værelse, er der god tid til at slappe af, opleve landsbyen, eller læse lidt i en god bog. Aftensmaden serveres mellem kl. 18.00 - 19.00 og I vælger selv fra menukortet. De fleste vælger at gå tidlig i seng.

Sværhedsgrad

Denne tur har sværhedsgrad 4-5. Det vil sige, at turen overvejende er en 4'er, men enkelte dage er 5'ere.

Valuta og prisniveau

Den lokale valuta hedder rupee (NPR). I Kathmandu er der mange hæveautomater, hvor I kan hæve penge, samt vekselboder, hvor der kan veksles kontante dollars og euro. Det er også muligt at veksle eller hæve rupee på kreditkort i Namche Bazar, men vi anbefaler, at I hæver/veksler et passende beløb til trekkingturen, før I forlader Kathmandu. På de fleste tehuse tager de ikke mod anden valuta end rupee.

Drikkepenge

Der er tradition for at give drikkepenge i Nepal. På restauranter rundes der op med cirka 10% af regningen. Der er også tradition for at give drikkepenge til guider og bærere, og I skal regne med cirka 90-100 US dollars i drikkepenge. Turlederen samler drikkepengene sammen i en kuvert for hele gruppen og fordeler drikkepengene mellem vores nepalesiske team.

Visum til Nepal

Visum til Nepal kan arrangeres hjemmefra på den nepalesiske ambassade eller udstedes ved ankomst i til lufthavnen i Kathmandu. Husk at medbringe 3 pasfoto til visum og trekkingpermit.

Vaccinationer

Vi henviser til at tjekke www.ssi.dk i god tid, for opdaterede oplysninger om relevante vaccinationer.

Praktiske oplysninger og pakkeliste

Ved bestilling af turen, modtager du vores praktiske oplysninger og pakkeliste til turen.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring. Bestil her.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk - Du modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Klima

De bedste sæsoner for trekking i Everestregionen er forår og efteråret. Marts, april, maj og oktober, november er fantastiske tidspunkter at tage på trekking. Det er som regel klart vejr og flot solskin om formiddagen. I løbet af eftermiddagen dannes der ofte lidt skyer fra afdampningen af sneen i bjergene, og så klarer det tit op igen om aftenen. I bjergene varierer temperaturen meget afhængig af højden og tidspunktet på døgnet. Midt på dagen kan det sagtens være lunt i selv stor højde med op til 20 grader i 4.500 -5.000 meters højde. Når solen går ned falder temperaturen drastisk, og det kan sagtens blive ned til minus 10°C om natten i samme højde.

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr.