Bestig Mera Peak. 24 dage
Se billeder

Bestig Mera Peak. 24 dage

Privat bestigning med lokal guide

Mera Peak er Nepals højeste og mest populære trekking peak. På denne ekspedition er målet Mera Central Peak på 6.461 meter. Herfra kan du se flere 8-tusinder, heriblandt den højeste af dem alle, Mount Everest. Ekspeditionen til Mera Peak kræver ikke særlige tekniske færdigheder, eller tidligere erfaring med bjergbestigning, men du skal være forberedt på en udfordrende bestigning.

Frem for at flyve ind til Lukla, har vi valgt at trekke fra Jiri ind til Mera Peak Base Camp. Det er der flere gode grunde til. Dels får vi ikke turens bestigningsplan spoleret af forsinkede fly til Lukla. Vi opnår også en langt bedre tilvænning til højden, hvilket forøger vores topchancer markant. Og på trekket ind til base camp kommer vi igennem et andet og mere frodigt Nepal. Vi vandrer gennem bjerglandsbyer, hvor markerne dyrkes rundt om. Vi passerer skoler og klostre. Landskabsmæssigt er det en meget flot og varieret tur, hvor vi går os i form, så benene er ekstra stærke til topbestigningen. Alt sammen oplevelser som man ikke får ved at flyve ind.Vi starter og slutter rejsen i Kathmandu med kulturelle oplevelser og shopping. 

 • Bestigning af Mera Peak, 6.461 meter
 • Smuk rute fra Jiri gennem landsbyer og terrasselagt landbrugsland
 • Optimal højdetilvænning
 • Overnatning i tehuse på vandringen til Mera Base Camp
 • Overnatning i telte med helpension på bjerget
 • Vandring over sne og is med steigeisen
 • Spændende oplevelser i Kathmandu
 • Udsigt til bl.a. Mount Everest (8.848 m), Kangchenjunga (8.586 m), Lhotse (8.516 m), Makalu (8.463 m)
 • Erfarne sherpaer, klatreguider og bærere
aug
sep
okt
nov
dec
jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul

Hoteller og tehuse

På turen bor du på en blanding af hoteller, hytter, guesthouses og te-huse. I Kathmandu er det hoteller og når du når op i bjergene, så er det fortrinsvis guesthouses og te-huse. Billederne viser nogle typiske steder, så du får en ide, hvad vi taler om.

Dag 1 Ankomst til Nepals hovedstad Kathmandu

Ved ankomsten til Kathmandu bliver vi efter immigrationsformaliteterne og bagageudleveringen modtaget af vores lokale samarbejdspartner.
Vi holder et informationsmøde om trekkets rute, gennemgang af udstyrslisten, information om højdesyge, osv., og der bliver mulighed for at gå ud og indkøbe/leje det sidste grej i de mange udstyrsforretninger.

Bemærk: Hvis du vælger flyrejsen inkluderet, starter din rejse en dag tidligere, og du starter således din tur på "Dag 0" i forhold til rejseprogrammet. Du vælger først transport og så vælger du datoen. Dag 1 er stadig ankomstdagen til Kathmandu.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 2 Sightseeing i Kathmandu (Hindu- og Buddhist-templer)

I dag vil du have mulighed for at se Kathmandu. Efter en lækker morgenmad vil du blive vist rundt i byen, hvor du bla. kan se det berømte hindutempel Pasupatinath som er dedikeret til guden Shiva og ligger ved bredden af den hellige flod Bagmati. Templet er bygget i pagode-stil med flotte udskårne sølvdøre og er et af de helligste templer i den hinduistiske kultur. Pasupatinathtemplet er mål for hinduistiske pilgrimme fra hele verden, som besøger templet under Shivaratri (hinduistisk festival som fejrer guden Shiva). Det er kun hinduer, som har lov til at træde ind i templets centrale gårdsplads. Turister må altså “nøjes” med at se templet fra Bagmatiflodens modsatte bred.

Følger man flodens bred vil man længere nede finde Guheshwori-templet (også kendt som Akash Yogini), som ligger på toppen af en bakke og er omgivet af skov. Guheshwori-templet er, som Pasupatina, også en fast del af pilgrimmenes rute og inde i templet finderr man et alter dedikeret til guden Parbati (Shivas ægtefælle).
Udflugten giver også mulighed for at se de Nepalesiske hinduers kremeringsritualer, som praktiseres i fuld offentlighed ved Bagmatiflodens bred.

Dernæst går turen til det buddhistiske tempel Bouddhanth, som er den største Stupa (buddhistisk jordhøj) i Sydasien og centrum for buddhisme i Nepal. Den gamle og kolossalt store Stupa blev bygget i 600-tallet af kongen Man Dab under Lichhabi-dynastiet. Stupaen hviler på tre store terrasser og ovenfra tager den form af en lotusblomst. Lotusblomsten har en særligt hellig betydning i den buddhistiske tro.

Efter besøget serveres der frokost. Efterfølgende går turen videre til middelalderbyen Bhaktapur. Byen er kendt for sine store pladser, flotte templer (Nyatpola og Dattatraya) og det smukke “Palace of Fiftyfive Windows”. Byen er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 3 Med bus fra Kathmandu til Jiri (1.955 m)

Turen går med privat bus til Jiri. Afhængigt af vejens tilstand vil turen tage 7-9 timer.
Jiri var oprindeligt udgangspunktet for alle treks ind i Solu Khumbu og Everest Regionen. Jiri ligger kun i 1.955 meters højde. Ved at starte trekket herfra får vi de allerbedste muligheder for optimal akklimatisering og dermed optimerer vi chancerne for at få alle med på toppen af Mera Peak.

Overnatning Tehus
Dag 4 Trek fra Jiri til Deurali (2.710 m)

Vi starter vores trek gennem det grønne landskab. Her er masser af små landbrug med dyrkede marker på terrasser. Vi går over vores første hængebroer, og i det fjerne kan vi se de sneklædte tinder, hvis vejret er klart.

Vi krydser vores første pas, før vi når ned til den lille landsby Shivalaya (1.770 m) på den anden side af floden. Efter frokost starter en lang og sej opstigning med udsigt ned over floden. Hen på eftermiddagen når vi frem til Deurali i 2.710 meters højde, hvor vi skal overnatte. Deurali betyder bjergpas, så flere landsbyer rundt om i Nepal hedder Deurali. Udsigten heroppe fra bjergpasset spænder vidt, og vi kan se en del af ruten, som ligger foran os.

Overnatning Tehus
Dag 5 Trek fra Deurali til Sete (2.500 m)

Efter en nat i passet går stien stejlt ned mod landsbyen Bhandar (2.190 m). Vi er nu for alvor på vej ind i sherpaernes rige, og i Bhandar finder vi det lille buddhistiske kloster med to hvide stupaer foran. Ligesom bedemøllerne altid spinnes med uret, passeres bedevægge og stupaer venstre om. Stien ind gennem en frodig dal går langs den brusende flod mod den lille landsby Kenja (1.630 m). Herfra går det stejlt op til Sete (2.500 m), hvor vi overnatter.

Overnatning Tehus
Dag 6 Trek fra Sete til Junbesi (2.700 m)

Fra Sete fortsætter vi op ad bjergkammen forbi de små bosættelser Dagchu og Goyam (3.220 m). Undervejs gennem skoven passerer vi et par bedemure med mantraer indgraveret i stenene. Vi passerer en nyere stupa og når op i det høje Lamjura-pas. Vi er nu i 3.530 meters højde, hvilket tydeligt har kunnet mærkes på åndedrættet på vejen herop. På den anden side af passet går det igen nedad mod Thaktok og opdyrket landbrugsland. Stien snor sig rundt om bjergene og ender i bunden af dalen i Sherpa-landsbyen Junbesi (2.700 m), hvor vi overnatter.

I Junbesi finder vi en af områdets største skoler,og klosteret er regionens ældste. Her er en stor stupa med bedemøller rundt om.

Overnatning Tehus
Dag 7 Trek fra Junbesi til Nunthala (2.194 m)

Lige nedenfor landsbyen krydser vi Junbesi-floden , og vi starter opstigningen gennem skoven. Vi skal ikke langt ad stien, før vi ved Khurtang (2.885 m) får vores første udsigt til vores mål: Mera Peak. Det er som om at synet af ”vores” bjerg sætter ekstra fut i vandrestøvlerne, og inden længe krydser vi en lang hængebro over Ringmo-floden, hvorefter det igen går opad gennem skov til Taksindu passet (3.070 m). Lige før passet passerer vi en gammel og lidt speciel stupa bygget af sten. I selve passet ligger en mere traditionel hvidkalket stupa. På den anden side af passet besøger vi Taksindu klosteret, inden turen går det sidste stykke ned ad bakken til Nunthala (2.194 m).

Overnatning Tehus
Dag 8 Trek fra Nunthala til Kharikhola (2.040 m)

Vi forlader Nunthala og krydser snart en lang hængebro over den Dudh Kosi floden. Dalene bliver dybere og dybere i takt med at de omkringliggende bjerge bliver højere og højere. Terrasserne på bjergskråningerne er opdyrkede. De røde julestjerner, som vi har hjemme i små urtepotter, gror her som kæmpe buske. På stien møder vi af og til muldyr, der fragter varer frem og tilbage. Vi passerer gennem landsbyen Jubhing (1.680 m) og fortsætter mod Kharikhola (2.040 m).

Overnatning Tehus
Dag 9 Trek fra Kharikhola til Ningsow (2.745 m)

Kort efter vi har forladt Kharikhola, deler stien sig, og vi forlader hovedstien mod Namche Bazar for at gå mod Mera Peak. Vi er nu væk fra alfarvej og møder ikke mange trekkere på denne rute. Det tynder også ud i landbruget, og der er længere imellem de meget små landsbyer. Efter en god dag med udsigter mod Mera Peak, ankommer vi til Ningsow.

Overnatning Tehus
Dag 10 Trek Ningsow til Chattra khola (3.200 m)

Vi skal tidligt afsted på denne lange trekkingdag. Smalle stier går gennem tæt bevoksede bjergskråninger. Det går skiftevis op og ned. Der skal krydses små vandløb og floder. Her er rhododendronskov, bambus og høje granner. Mellem træerne vil vi i løbet af dagen have udsigt til bjergene.

Overnatning Tehus
Dag 11 Trek fra Chattra khola til Kote (3.500 m)

Vi forlader vores nattelogi i Chattra khola og sætter kursen mod Hinku-dalen. Det går gennem skoven, til vi når Tashing Ongmas tehuse som vi snart lægger bag os og følger Hinku-floden, der har skåret sig godt ned i dalbunden og ligesom en gletsjer har efterladt enorme klippestykker, som vi zig-zagger igennem. Som vi ankommer til Kote, byder et skilt over porten os velkomne til The Mera Peak Region og Makalu Barun National Park, og oppe mellem de nærliggende bjerge toner synet af Mera Peak frem.

Overnatning Tehus
Dag 12 Trek fra Kote til Tangnag (4.300 m)

I dag har vi et kort trek til Tangnag. Fra Kote starter vi gennem den tørre del af flodlejet med masser af sten. Vi følger floden hele vejen. Foran os har vi udsigt til de bjergene Kusum Kangguru (6.367 m) og Kyasar (6.770 m). For foden af disse bjerge ligger dagens mål, Tangnak, der er en lille samling af tehuse midt på en øde mark.

Overnatning Tehus
Dag 13 Akklimatiseringsdag in Tangnag (4.300 m)

For at akklimatisere er det en god idé at vandre op i højden og returnere til Tangnag for endnu en overnatning. Vi går derfor op på en af højderyggene, som omgiver Tangnag. Efterhånden som vi kommer højere op, bliver Tangnag under os mindre og mindre, og vi kan se langt omkring. Udsigten er formidabel, og selvom vi er højt oppe, føler vi os små blandt disse høje bjerge. Vi går så højt op, som vi orker, og returnerer så til Tangnag for endnu en overnatning.

Overnatning Tehus
Dag 14 Trek fra Tangnag til Base Camp i Khare (5.000 m)

Fra Tangnag går det mod Khare. Vi er nu i færd med at runde Mera Peak for at komme ind fra nordsiden. På vores venstre side nærmest hænger gletsjeren Sabai ned ad bjerget med gletsjersøen Sabai Tsho nedenfor. Vi er heldigvis i god sikker afstand på vandrestien. Det er en rigtig flot rute op mellem bjergene. Vi bevæger os langsomt op af den gradvise stigning langs den brusende flod, som fodres af smeltevand fra de mange gletsjere. Vi er nu ved at være pænt oppe i højden, og det kan mærkes på åndedrættet og tempoet, og bevoksningen bliver lavere og lavere. Vel fremme i vores Base Camp i Khare kan vi slappe af med en god kop te og nyde udsigten til Mera Peaks North Face.

Overnatning Tehus
Dag 15 Akklimatiseringsdag og træning med steigeisen (5.000 m)

Vi har endnu en akklimatiseringsdag, hvor kroppen skal vænne sig til højden og den tynde luft.
Vi benytter dagen til at få styr på vores klatregrej og teste det. Vi vandrer op på kammen ovenfor Khare og tager vores steigeisen på, når vi når frem til isen på den nederste del af Mera gletsjeren. Her lærer vi den enkle teknik, det er at gå med steigeisen. Når vi har øvet tilpas meget, returnerer vi til vores tehus.

Overnatning Tehus
Dag 16 Trek fra Khare til Mera La (5.415 m)

Vi starter vores egentlige bestigning af Mera Peak med at gå op til Mera gletsjeren. Her begynder vores passage over gletsjeren. Af hensyn til akklimatiseringen tager vi en overnatning i bjergpasset Mera La. Lige nedenfor passet på den anden side ligger små bjergsøer.

Overnatning Telt
Dag 17 Trek fra Mera La til High Camp (5.780 m)

Vi fortsætter op over gletsjeren. Det er en gradvis stigning, som vi tager i et meget adstadigt tempo. Turen er ikke teknisk svær, men vi er nu i en højde, hvor mængden af ilt er den halve af, hvad den er ved havets overflade, så det er nødvendigt med mange pauser. Når vi vender os rundt, har vi udsigt til flere bjerge over 8000 meter, inklusive Mount Everest. Vores High Camp placerer vi på en klippehylde, og går tidligt til ro.

Overnatning Telt
Dag 18 På toppen af Mera Central Peak (6.454 m) og tilbage til Khare (5.000 m)

Vi står op midt om natten for med pandelygter at begive os afsted i nattens mulm og mørke. Det er hundekuldt. Tempoet er særdeles langsomt og efterhånden, som vi kommer højere og højere bliver antallet af skridt mellem pauserne færre og færre. Især det sidste stykke mod toppen er hårdt, men alle anstrengelserne værd. Efter den sidste bid med isklatring er du på toppen af Mera Central Peak i 6.461 meters højde. Der er udsigt til flere bjerge over både 7.000 og 8000 meter. Mount Everest ligger side om side med Lhotse stik mod nord. Kigger vi lidt mod nordøst kan vi se Makalu og Kanchenjunga, og lidt mod nordvest Cho Oyu. Når vi har nydt udsigten, returnerer vi til vores Base Camp i Khare.

Overnatning Tehus (eller telt)
Dag 19 Ekstra dag til topforsøg i tilfælde af dårligt vejr

Vi har indlagt en ekstra dag i programmet i tilfælde af forsinkelser, som f.eks. kan skyldes vejret.

Overnatning Tehus (eller telt)
Dag 20 Trek fra Khare til Kote (3.500 m)

Vi forlader vores Base Camp i Khare for at sætte kursen mod Lukla. Nedad går det meget nemmere end opad, og hvad der tog to dage op bruger vi kun en enkelt dag på nedad.

Overnatning Tehus
Dag 21 Trek fra Kote til Thuli Kharka (4.300 m)

Vi følger den brusende Hinku-flod, før vi begynder opstigningen mod Tashing Ongma. Det går stejlt op gennem rhododendronskoven. Når vi kommer ud af skoven, har vi mere frit udsyn tilbage mod Mera Peak, som snart forsvinder bag bjergryggen. Vi overnatter i Thuli Kharka lige neden for bjergpasset, som vi skal krydse i morgen.

Overnatning Tehus
Dag 22 Trek fra Thuli Kharka over Chatra La til Lukla (2.840 m)

Vi starter den sidste del af opstigningen til passet Chatra La (4.610 m), hvor de kulørte bedeflag blafrer i vinden som i ethvert andet pas. Selvom vi er højt oppe igen, føles højden ikke så slem, nu hvor vi er godt akklimatiserede efter mange dage i højden. Lige på den anden side af passet går det stejlt nedad og så ellers bare ned, ned, ned mod Lukla. Vi siger farvel og mange tak til vores ihærdige bærere, som har gjort et kæmpe stykke arbejde.

Overnatning Tehus
Dag 23 Fly til Kathmandu (1.300 m)

Vi står tidligt op og tager flyet tilbage til Kathmandu. Brug evt. resten af dagen på de sidste favorable souvenirindkøb og afslapning i en af Kathmandus fredelige gårdhaver.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 24 Hjemrejse

Efter en lang og begivenhedsrejse er det blevet tid at tage afsked med Nepal.

Transport
Du har valgt:
Afrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Hjemrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Prisen inkluderer
 • Transfer fra/til lufthavnen i Kathmandu
 • 4 nætters ophold på turistklassehotel i Kathmandu i delt dobbeltværelse
 • Morgenmad i Kathmandu
 • Alle måltider på trekket
 • Bus fra Kathmandu til Jiri
 • 17 overnatninger på tehuse på trekket
 • 2-4 overnatninger i telt på bestigningsdagene
 • Forplejning (morgenmad, frokost, aftensmad) på bestigningsdagene hvor vi camperer
 • Flyrejse Lukla - Kathmandu på turistklasse
 • Lokal nepalesisk guide med stor erfaring
 • bærere til transport af bagagen på trekket
 • Trekkingpermit, tilladelser, afgifter og adgangfee til nationalparken
 • Forsikring af guider og bærere
 • Paksæk til bagagen på cirka 80 liter som udleveres ved ankomst til Kathmandu
Ikke inkluderet
 • Visum til Nepal. Fås nemt i Kathmandu lufthavn
 • Drikkepenge til bærere og guider
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Administrationsgebyr (145,-)

 

VALGFRIE TILVALG

 • Flyrejse Danmark - Kathmandu t/r inkl. bagage
Generelt om rejsen

Dette er en individuel tur. Det vil sige, at det kun er jer, som er af sted på turen og I har jeres egen guide og egne bærere. Hvis I fx ikke har noget imod at blive sat sammen med andre rejsende, så kan I give os besked om det og så vil vi sætte jer sammen med andre, hvis de har samme ønske.

Det er muligt at købe denne tur med eller uden flyrejsen inkluderet. Hvis I vælger at flyrejsen ikke skal være inkluderet, sørger vi for, at I bliver hentet og bragt til lufthavnen uanset hvilken tid på døgnet, I kommer.

På denne tur har I lokale guider og porters med på turen. Jeres guider taler engelsk, er eksperter i området og har taget turen mange gange før.

Transport / flyrejse

I toppen af denne side, kan du vælge om flyrejsen skal være inkluderet i prisen.

Bemærk: Hvis du vælger flyrejsen inkluderet, starter din rejse en dag tidligere, og du starter således din tur på "Dag 0" i forhold til rejseprogrammet. Du vælger først transport og så vælger du datoen. Dag 1 er stadig ankomstdagen til Kathmandu.

Hvis du selv vil arrangere flyrejsen kan vi foreslå, at du finder denne via fx. Momondo eller t2t.dk. Hvis du vælger at selv arrangere flyrejsen, skal vi blot vide, hvornår I ankommer og rejser hjem fra Kathmandu.

Links

Momondo
t2t.dk

Mad og drikke

I Kathmandu er der morgenmad inkluderet, men du skal selv købe de øvrige måltider. Måltider i løbet af trekket er ikke inkluderet i prisen, men du kan tilvælge "alle måltider i løbet af trekket", når du booker rejsen.

Hvis du tilvælger alle måltider på trekket
(dette kan tilvælges, når du booker rejsen eller senere fra jeres "min rejse"-side)
På trekket får du morgenmad, frokost og aftensmad med dertilhørende te og kaffe. Derudover får du varme drikke tre gange om dagen. Det er kotyme, at man spiser på det tehus, hvor I overnatter. Frokosten spises undervejs på trekket, når det passer ind. Det er god solid mad der serveres på tehusene og menukortene er stort set de samme på alle tehusene. Man kan købe frisk vand på flaske på alle tehusene, samt varm te, kaffe, cacao, øl og sodavand.

Overnatninger

I Kathmandu bor I på et godt turistklassehotel som ligger centralt i bydelen Thamel. På trekket overnatter I på tehuse, som de kaldes i Nepal. Tehusene er gæstehuse, som er drevet og ejet af lokale familier. Kvaliteten af tehusene varierer, og vi bestræber os på at få plads på de bedste, men du skal være forberedt på, at det er relativ primitive forhold. Tehusene har ofte et hyggeligt fællesrum, som er opvarmet med en brændeovn.

Vi overnatter som regel i dobbeltværelser, men på nogle tehuse kan der være flersengsværelser med 4-6 senge i hvert rum. Værelserne er ikke opvarmede. På nogle tehuse er det muligt at købe sig et bad, men husk at spørge om vandet er opvarmet ved solvarme, så vi kan være med til at beskytte den sårbare skovvækst.
På bestigningsdagene overnatter vi i telt, da der ikke findes tehuse så højt på bjerget. Der er normalt to personer pr. telt.

En dag på stien

En typisk trekkingdag begynder med morgenvækning mellem kl. 06.00 - 06.30. Når vi er kommet i tøjet og har fået morgenmad, pakker vi bagagen i udstyrstaskerne og starter med af gå cirka kl. 08.00. Det er vigtigt at gå i sit eget tempo og holder de pauser, du har brug for. Midt på dagen holder vi en god lang frokostpause, inden vi fortsætter ud på eftermiddagens vandring. Vi er fremme ved overnatningsstedet hen på eftermiddagen, og når vi har fået tildelt vores værelser, er der god tid til at slappe af, opleve landsbyen, snakke med de lokale eller dine rejsefæller, eller læse lidt i en god bog. Aftensmaden serveres mellem kl. 18.00 - 19.00. De fleste vælger at gå tidligt til køjs.

Sværhedsgrad

Trekket til Mera Peak er grad 4. Selve bestigning af Mera Peak er grad 6.

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.