Eventyrrejse, safari, rafting og trekking, 14 dage
Se billeder

Eventyrrejse, safari, rafting og trekking, 14 dage

En rejse for hele familien

Nepal er Himalayas bjerge, Kathmandu, tibetansk buddhisme, hyggelige tehuse, brusende floder, stærke traditioner, hinduisme, vilde jungledyr og små landsbyer, hvor tiden tilsyneladende har stået stille i århundreder. Denne aktive eventyrrejse byder på lidt af det hele.

Et kort trek ved Annapurna bringer jer i nærkontakt med livet i bjergene og en raftingtur på Trisuli floden bringer jer til Chitwan National Park, hvor I på elefantryg, i kano og i jeeps, skal opleve junglen og dyrene i Nepals frodige lavland. Fra Pokhara kan I nyde en enestående udsigt til nogle af verdens højeste bjerge, inden turen ender, hvor den begyndte, i hovedstaden Kathmandu, der med sine mange templer, paladser og helligdomme minder om ét stort frilandsmuseum.

Det er oplagt at tage børnene med på denne tur.

Højdepunkter på turen

 • Besøg templer og hellige mænd Kathmandu
 • Køretur langs Trisuli floden til Pokhara
 • Udsigt til Fiskehalebjerget
 • Tag på trekking ved Annapurna
 • Junglesafari på elefantryg i Chitwan National Park
 • River rafting på Trisuli-floden
 • Udsigt til 8 af verdens 10 højeste bjerge
aug
sep
okt
nov
dec
jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
Dag 1 Ankomst til Kathmandu

Ved ankomsten til Kathmandu modtages I i lufthavnen. Transfer til hotel. Resten af dagen til egen disposition.

Bemærk: Hvis du vælger flyrejsen inkluderet, starter din rejse en dag tidligere, og du starter således din tur på "Dag 0" i forhold til rejseprogrammet. Du vælger først transport og så vælger du datoen. Dag 1 er stadig ankomstdagen til Kathmandu.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 2 Sightseeing i Kathmandu (Hindu- og Buddhist-templer)

I dag vil du have mulighed for at se Kathmandu. Efter en lækker morgenmad vil du blive vist rundt i byen, hvor du bla. kan se det berømte hindutempel Pasupatinath som er dedikeret til guden Shiva og ligger ved bredden af den hellige flod Bagmati. Templet er bygget i pagode-stil med flotte udskårne sølvdøre og er et af de helligste templer i den hinduistiske kultur. Pasupatinathtemplet er mål for hinduistiske pilgrimme fra hele verden, som besøger templet under Shivaratri (hinduistisk festival som fejrer guden Shiva). Det er kun hinduer, som har lov til at træde ind i templets centrale gårdsplads. Turister må altså “nøjes” med at se templet fra Bagmatiflodens modsatte bred.

Følger man flodens bred vil man længere nede finde Guheshwori-templet (også kendt som Akash Yogini), som ligger på toppen af en bakke og er omgivet af skov. Guheshwori-templet er, som Pasupatina, også en fast del af pilgrimmenes rute og inde i templet finderr man et alter dedikeret til guden Parbati (Shivas ægtefælle).
Udflugten giver også mulighed for at se de Nepalesiske hinduers kremeringsritualer, som praktiseres i fuld offentlighed ved Bagmatiflodens bred.

Dernæst går turen til det buddhistiske tempel Bouddhanth, som er den største Stupa (buddhistisk jordhøj) i Sydasien og centrum for buddhisme i Nepal. Den gamle og kolossalt store Stupa blev bygget i 600-tallet af kongen Man Dab under Lichhabi-dynastiet. Stupaen hviler på tre store terrasser og ovenfra tager den form af en lotusblomst. Lotusblomsten har en særligt hellig betydning i den buddhistiske tro.

Efter besøget serveres der frokost. Efterfølgende går turen videre til middelalderbyen Bhaktapur. Byen er kendt for sine store pladser, flotte templer (Nyatpola og Dattatraya) og det smukke “Palace of Fiftyfive Windows”. Byen er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 3 Transfer til Pokhara

Guiden henter jer på hotellet og sammen kører I til lufthavnen for at flyve til Pokhara. Ved ankomsten til Pokhara tager I straks på sightseeing.Nepals næststørste by ligger mageløst flot for foden af Annapurnabjergene. Sidst på eftermiddagen kan det anbefales at tage på en sejltur på Phewa Tal søen og nyde udsigten til det smukke Fiskehalebjerget Machapucchare. Det er masser af restauranter og forretninger ved Lakeside, så aftenen bliver også underholdende. (M)

Overnatning Hotel i Pokhara
Dag 4 Transfer til Phedi, trek til Potana

I bliver hentet på hotellet og kører til Phedi, hvor trekket starter. Fra Phedi til Pothana er der omkring fem timers vandring. Stien går opad gennem et skovområde indtil I når til landsbyen Dhampus, hvor I møder en god udsigt over Annapurna, Lamjung Himal og Manaslu. Herfra går stien ned til den lille landsby Pothana, hvor I skal overnatte i et tehus.

Overnatning Tehus
Dag 5 Trekking Potana - Landrung

Den første del af dagens trek går gradvist opad til Deurali. Denne del af turen varer cirka en time, og går gennem blandet skov med gode kik til bjergene. Fra Deurali skal I videre stejlt nedad til Tolkha, som er en smuk Magar og Gurung landsby. Magar og Gurung er to forskellige etniske grupper. De er oprindelig bønder, men deres gode fysiske form gør dem til gode gurkha-soldater. Fra Tolkha går stien gradvist ned gennem terrasseanlagte jordlodder, til landsbyen Landrung, hvor I tilbringer natten på et af de gode tehuse.

Overnatning Tehus
Dag 6 Trekking Landrung - Ghandrung

Efter Landrung går det stejlt ned til Modi Khola floden, som I krydser ad en gyngende hængebro. På den anden side af floden går det igen opad til Ghandrung. Her er mange tehuse, et Gurung museum og traditionelle huse bygget af stenplader. Fra Ghandrung er der udsigt til Annapurna Syd, 7.229m, Hiunchuli, 6.441m, Annapurna III, 7.755m, Tarke Kang, 7.193m og Fiskehalebjerget (Machapucchare) 6.993m.

Besøg på ACAP. Annapurna Conversation Area Project er Nepals største fredede område med en rig biodiversitet. Området tæller 1226 blomstrende plantearter, 102 pattedyrsarter, 474 fuglearter, 39 krybdyrarter og 22 forskellige slags amfibier.

Overnatning Tehus
Dag 7 Trekking Ghandrung - Nayapul

Trekket fra Ghandrung til Nayapul via Birethani tager jer nedad gennem Kimshe til Shaulo Bazaar, hvorfra stien fortsætter jævnt til Birethani og videre til Nayapul, hvor I skal tilbringe den sidste nat i bjergene.

Overnatning Tehus
Dag 8 Trek til Nayapul og transfer til Pokhara

Fra Nayapul vandrer I det sidste korte stykke ud til landevejen, hvor den ventende bil kører jer tilbage til Pokhara. Nu skal det gøre godt med et forfriskende bad og en god middag på en af de mange restauranter ved Lakeside.

Overnatning Hotel i Pokhara
Dag 9 Transfer til Mugling. River Rafting

Fra Pokhara kører I sydpå til Mugling. Herfra går det videre med gummi-raft ad Trisuli-floden. Rafting på denne del af Trisuli-floden er ikke en heftig white water rafting, men snarere en afslappende driven med strømmen gennem landskabet, krydret med nogle gode rapids og skumsprøjt. Inden I hopper i raften, bliver I grundigt instrueret i hvordan I bruger padlerne og bliver udrustet med redningsveste og hjelme.

Når I nærmer jer lavlandet stopper raftingturen og I fortsætter i bil til Unique Wildlife Resort, der ligger ved floden tæt i Chitwan National Park. Efter indkvarteringen bliver der serveret en typisk nepalesisk middag.

Overnatning Hotel i Chitwan
Dag 10 Chitwan - jungle safari

Dagen starter med tidlig morgenvækning og en forfriskning, hvorefter I sejler af sted på floden i kano. Det er en fin oplevelse at glide ned langs floden og kigge på krokodillerne som ligger og soler sig i morgengryet. Efter kanoturen fortsætter I sammen med naturguiden til fods ind i junglen. Her er mange forskellige slags bevoksning og dyreliv. I alt 68 pattedyrsarter holder til her. Morgenmaden serveres når I vender tilbage til lodgen og I har resten af formiddagen til at slappe af.

Efter frokost fortsætter safarituren på elefantryg og I kommer nu dybt ind i junglen, hvor der er gode muligheder for at møde pansernæsehorn, hjorte og vilde elefanter. Hvis I er meget heldige, møder I også den bengalske tiger. I er tilbage i lejren sidst på eftermiddagen, hvor I efter et forfriskende bad får serveret en hyggelig barbecue middag. Kulturelt program med dans udført af folk fra de nærliggende Tharu landsbyer. 

Overnatning Hotel i Chitwan
Dag 11 Chitwan National Park - Kathmandu

Ved solopgang er der safaritur i jeep. Det er en meget effektiv måde at opleve Chitwan på og I kan komme dybt ind i nationalparken på kort tid. Efter flere spændende jungleoplevelser, vender I tilbage til lejren, hvor morgenmaden venter. Herefter pakker I bagagen og kører mod Kathmandu. Ophold på hotel i Kathmandu.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 12 Kathmandu

Dagen er til fri disposition til shopping og oplevelser på egen hånd.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 13 Kathmandu

Denne dag er også til fri disposition i Kathmandu. Vi kan varmt anbefale at tage ud og besøge Kathmandu dalens to gamle kongebyer, Patan og Bhaktapur. Begge steder er der en skøn atmosfære og det er meget hyggeligt at spadsere rundt i de smalle gader og besøge de fine gamle templer.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 14 Hjemrejse

Efter morgenmad tjekker I ud fra hotellet. Hvis I har afrejse om aftenen, har I dagen til at gøre de sidste indkøb, inden I bliver kørt til lufthavnen for hjemrejse.

Transport
Du har valgt:
Afrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Hjemrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Prisen inkluderer
 • Al transport og transfers i privat bil med chauffør ifølge program
 • Lokal engelsktalende guide på hele turen
 • Flyrejse Kathmandu-Pokhara på turistklasse
 • 5 nætters ophold i Kathmandu på turistklassehotel i delt dobbeltværelse, inkl. morgenmad
 • 2 nætters ophold i Pokhara på turistklassehotel i delt dobbeltværelse, inkl. morgenmad
 • Heldags sightseeing tur i Kathmandu ifølge program
 • 5 dages/4 nætters trekkingtur ifølge program med ophold på tehuse
 • Trekkingguide og bærere til transport af bagagen
 • Raftingtur ifølge program, inkl. udstyr og frokost
 • 3 dages/2 nætters ophold på Unique Wildlife Resort, inkl. alle måltider, safariture og øvrige aktiviteter
 • Trekkingpermit, tilladelser, afgifter og adgangfee til nationalparkerne
Ikke inkluderet
 • Måltider (udover morgenmad i Kathmandu og Pokhara)
 • Drikkepenge til guide og bærere
 • Visum - købes i Kathmandu lufthavn
 • Afbestillings- og rejseforsikring
 • Administrationsgebyr (145,-)

 

VALGFRIE TILVALG

 • Flyrejse Danmark - Kathmandu t/r (inkl. bagage)
Generelt om rejsen

Dette er en individuel tur. Det vil sige, at det kun er jer, som er af sted på turen og I har jeres egen guide og egne bærere. Hvis I fx ikke har noget imod at blive sat sammen med andre rejsende, så kan I give os besked om det og så vil vi sætte jer sammen med andre, hvis de har samme ønske.

Det er muligt at købe denne tur med eller uden flyrejsen inkluderet. Hvis I vælger at flyrejsen ikke skal være inkluderet, sørger vi for, at I bliver hentet og bragt til lufthavnen uanset hvilken tid på døgnet, I kommer.

På denne tur har I lokale guider og porters med på turen. Jeres guider taler engelsk og er eksperter i området og har taget turen mange gange før.

Transport / flyrejse

I toppen af denne side, kan du vælge om flyrejsen skal være inkluderet i prisen.

Bemærk: Hvis du vælger flyrejsen inkluderet, starter din rejse en dag tidligere, og du starter således din tur på "Dag 0" i forhold til rejseprogrammet. Du vælger først transport og så vælger du datoen. Dag 1 er stadig ankomstdagen til Kathmandu.

 

Hvis du selv vil arrangere flyrejsen kan vi foreslå, at du finder denne via fx. Momondo eller t2t.dk. Hvis du vælger at selv arrangere flyrejsen, skal vi blot vide, hvornår I ankommer og rejser hjem fra Kathmandu.

Links

Momondo
t2t.dk

Mad og drikke

I Kathmandu og Pokhara er der morgenmad inkluderet på hotellerne, men I skal selv sørge for frokost og aftensmad. Der er rigtig mange gode og billige restauranter i både Kathmandu og Pokhara. I løbet af trekket spises morgenmaden og aftensmaden i den lodge, hvor I overnatter. Frokosten spises undervejs på trekket, når det passer ind på lokale tehuse. Maden er god, rigelig og velsmagende - også for børnene. Der er masser af muligheder for at købe frisk vand på flaske, samt varm te, kaffe, kakao, øl og sodavand.

Overnatninger

I Kathmandu og Pokhara bor I på gode, centralt beliggende turistklassehoteller. På trekkingturen overnatter I på tehuse, eller lodges, som de også kaldes i Nepal. Tehusene er små gæstehuse som er ejet og drevet af lokale familier. I overnatter i dobbeltværelser, men på enkelte tehuse kan der være flersengsværelser med 4 senge i hvert rum. Der er som regel tæpper på sengene, men det kan være hensigtsmæssigt at have sin egen sovepose med på trekket. Det er muligt at købe sig et bad, som typisk består af en spand varmt vand. Husk at spørge om vandet er opvarmet ved solvarme, så vi kan være med til at beskytte den sårbare skovvækst. I Chitwan National Park bor I på Unique Wildlife Resort i dobbeltværelser med bad og toilet.

En dag på stien

En typisk trekkingdag begynder med morgenvækning mellem kl. 06.30 - 07.00. Når I er kommet i tøjet og har fået morgenmad, pakker I bagagen begynder vandringen cirka kl. 08.00. Det er vigtigt at I går i jeres eget tempo og holder de pauser, I har brug for. cirka kl. 11.30 - 12.00 holder I en god lang frokostpause på en god times tid, inden I fortsætter ud på eftermiddagens vandring. I er fremme ved overnatningsstedet midt på eftermiddagen og når I har fået jeres værelse, er der god tid til at slappe af eller opleve landsbyen. Aftensmaden serveres mellem kl. 18.00 - 19.00.

Info om Nepal

Areal:  147.181 km2
Befolkningstal: ca. 26 mio.

Religiøse højtider/ festivaler
Nepal er primært et hinduistisk land, som også er stærkt præget af buddhisme. Derfor er der rigtig mange religiøse højtideligheder. Flere af de største højtideligheder ligger i trekkingsæsonerne og kan påvirke aktivitetsniveauet. Tag det afslappet, hvis tingene ikke lige går efter planen, det løser sig altid. Diwali er en stor hinduistisk lysfest, der også fejres af bl.a. buddhister. Festen skal symbolisere det godes sejr over det onde. Diwali fejrer også den hinduistiske gudinde Lakshmi, der står for velstand, rigdom og skønhed. Festdagene forskydes med månekalenderen fra år til år. I 2016 fejres Diwali den sidste uge i oktober.

Elektircitet
I kan oplade batterier på lodges og hoteller. Strømstyrken er 240 volt, men kan variere meget i bjergene. Det anbefales at medbringe en multiadaptor med flere muligheder. 

Telefon og internet
Landekode +977

Husk at slå automatiske opdateringer, data roaming o.lign. fra på din telefon/tablet, så du ikke får en overraskende stor regning, når du kommer hjem. Der er efterhånden WiFi på mange af tehusene. Der er netværksdækning mange steder undervejs på trekkingturen, men det er dyrt at ringe hjem, så mange vælge at holde kontakten med familien via SMS, der vil dog være strækninger hvor der ikke kan opnåes forbindelse.

Sprog
Nepals officielle sprog er nepali, men derudover tales der en lang række af dialekter. Vores lokale guider taler udmærket engelsk, dog som regel med accent. På hoteller, tehuse og i forretninger tales der også udmærket engelsk. Det er ikke altid bærerne på trekkingturen taler særlig godt engelsk (og yakokser gør slet ikke!)

Påklædning
Generelt er påklædningen i Nepal meget afslappet, selv på de bedre hoteller, men det er vigtigt at klæde sig med respekt for religion og lokale skikke. Klæd jer derfor anstændigt og tænk over, hvornår I går i shorts, hvis I skal ind og besøge templer og klostre. Det er god skik at have dækket skuldre og knæ.

Tidsforskel
Nepal er 4 timer og 45 minutter foran Danmark og 3 timer og 45 minutter når vi har sommertid.

Fotografering
Der er utrolig mange motiver i Nepal, så sørg for at have god plads på hukommelseskort. Vis respekt for folk og spørg om lov inden I fotograferer mennesker.

Valuta og prisniveau

Den lokale valuta hedder rupee (NPR). I Kathmandu er der mange hæveautomater, hvor I kan hæve penge, samt vekselboder, hvor der kan veksles kontante dollars og euro. Det er også muligt at veksle eller hæve rupee på kreditkort i Namche Bazar, men vi anbefaler, at I hæver/veksler et passende beløb til trekkingturen, før I forlader Kathmandu. På de fleste tehuse tager de ikke mod anden valuta end rupee.

Drikkepenge

Der er tradition for at give drikkepenge i Nepal. På restauranter rundes der op med cirka 10% af regningen. Der er også tradition for at give drikkepenge til guider og bærere, og I skal regne med cirka 90-100 US dollars i drikkepenge. Turlederen samler drikkepengene sammen i en kuvert for hele gruppen og fordeler drikkepengene mellem vores nepalesiske team.

Visum til Nepal

Visum til Nepal kan arrangeres hjemmefra på den nepalesiske ambassade eller udstedes ved ankomst i til lufthavnen i Kathmandu. Husk at medbringe 3 pasfoto til visum og trekkingpermit.

Vaccinationer

Vi henviser til at tjekke www.ssi.dk i god tid, for opdaterede oplysninger om relevante vaccinationer.

Praktiske oplysninger og pakkeliste

Ved bestilling af turen, modtager du vores praktiske oplysninger og pakkeliste til turen.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk - Du modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Klima

De bedste sæsoner for trekking i Everestregionen er forår og efteråret. Marts, april, maj og oktober, november er fantastiske tidspunkter at tage på trekking. Det er som regel klart vejr og flot solskin om formiddagen. I løbet af eftermiddagen dannes der ofte lidt skyer fra afdampningen af sneen i bjergene, og så klarer det tit op igen om aftenen. I bjergene varierer temperaturen meget afhængig af højden og tidspunktet på døgnet. Midt på dagen kan det sagtens være lunt i selv stor højde med op til 20 grader i 4.500 -5.000 meters højde. Når solen går ned falder temperaturen drastisk, og det kan sagtens blive ned til minus 10°C om natten i samme højde.

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.