Everest Base Camp Trek, 18 days
Se billeder

Everest Base Camp Trek, 18 days

Vandreferie med lokal guide

Trek gennem Himalaya til Everest Base Camp og oplev den helt igennem fantastiske natur og kultur i Nepal, se de denne planets smukkeste solop -og nedgange, måb over bjergenes størrelse, få ondt i fødderne, mød de lokale og få dig en oplevelse du aldrig vil glemme!

Den nordøstlige del af Nepal kaldes Khumbu og er hjemsted for Sherpa-folket og Mount Everest. Mange trekkere i området flyver til Lukla og andre rejser via veje og stier til byen Jiri for at starte deres trek. Efter et par dages vandring gennem højlandet omkring Lukla, befinder man sig ved indgangen til Sagarmatha National Park og byen Namche Bazaar som er starten på Everest trekket.

Fra Namche Bazaar kan man vælge at gå mod Mount Everest Base Camp eller Gokyo-søen. Trekket er fysisk udfordrende, både på grund af de lange distancer og højden. Det er her de mange alpinister i området holder til. Området er desuden utroligt smukt og det er bestemt ikke kun Mount Everest, der er værd at se.

Der er også mange andre store smukke bjerge end Everest, såsom Amadablam og Cho Yu. Der er desuden mange gode trekkingruter i området, bla. Mera Peak og Island Peak, som igen byder på flere udfordrende og spændende bjergpas som Cho La Pass, Tashi Lapcha Pass, Amphu Lapcha Pass, Mera La. Byerne i området er meget smukke og bebos af det gæstfri Sherpa-folk.

Højdepunkter på turen

 • Fantastisk natur i Himalaya
 • Spændende nepalesisk kultur
 • En oplevelse for livet
 • Røre ved verdens højeste bjerg
jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Når du vælger, at fly skal være inkluderet i rejsens pris, sorteres rejsens kalender, så den kun viser datoer, hvor fly kan inkluderes automatisk fra vores system. Vi har valgt datoerne ud fra ”bedst mulige forbindelse”, hvilket oftest er direkte fly.

Hvis din ønskede dato ikke kan vælges med fly inkluderet, så tjek rejsen ”uden transport”. Her vil du se alle de mulige datoer for rejsen og du kan enten selv finde flyrejsen via fx Momondo, eller du kan kontakte os og få et tilbud med fly inkluderet.

Hoteller og tehuse

På turen bor du på en blanding af hoteller, hytter, guesthouses og te-huse. I Kathmandu er det hoteller og når du når op i bjergene, så er det fortrinsvis guesthouses og te-huse. Billederne viser nogle typiske steder, så du får en ide, hvad vi taler om.

Dag 1 Ankomst til Katmandu
Everest Base Camp Trek

Fly fra Danmark til Kathmandu. Ved ankomst i Kathmandu vil du blive mødt i lufthavnen og kørt til hotellet. Efter et kort hvil er der mulighed for at se dig omkring i Thamel-området, som er byens turistcentrum.

Bemærk: Hvis du vælger flyrejsen inkluderet, starter din rejse en dag tidligere, og du starter således din tur på "Dag 0" i forhold til rejseprogrammet. Du vælger først transport og så vælger du datoen. Dag 1 er stadig ankomstdagen til Kathmandu.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 2 Sightseeing i Kathmandu (Hindu- og Buddhist-templer)
Everest Base Camp Trek

I dag vil du have mulighed for at se Kathmandu. Efter en lækker morgenmad vil du blive vist rundt i byen, hvor du bla. kan se det berømte hindutempel Pasupatinath som er dedikeret til guden Shiva og ligger ved bredden af den hellige flod Bagmati. Templet er bygget i pagode-stil med flotte udskårne sølvdøre og er et af de helligste templer i den hinduistiske kultur. Pasupatinathtemplet er mål for hinduistiske pilgrimme fra hele verden, som besøger templet under Shivaratri (hinduistisk festival som fejrer guden Shiva). Det er kun hinduer, som har lov til at træde ind i templets centrale gårdsplads. Turister må altså “nøjes” med at se templet fra Bagmatiflodens modsatte bred.

Følger man flodens bred vil man længere nede finde Guheshwori-templet (også kendt som Akash Yogini), som ligger på toppen af en bakke og er omgivet af skov. Guheshwori-templet er, som Pasupatina, også en fast del af pilgrimmenes rute og inde i templet finderr man et alter dedikeret til guden Parbati (Shivas ægtefælle).
Udflugten giver også mulighed for at se de Nepalesiske hinduers kremeringsritualer, som praktiseres i fuld offentlighed ved Bagmatiflodens bred.

Dernæst går turen til det buddhistiske tempel Bouddhanth, som er den største Stupa (buddhistisk jordhøj) i Sydasien og centrum for buddhisme i Nepal. Den gamle og kolossalt store Stupa blev bygget i 600-tallet af kongen Man Dab under Lichhabi-dynastiet. Stupaen hviler på tre store terrasser og ovenfra tager den form af en lotusblomst. Lotusblomsten har en særligt hellig betydning i den buddhistiske tro.

Efter besøget serveres der frokost. Efterfølgende går turen videre til middelalderbyen Bhaktapur. Byen er kendt for sine store pladser, flotte templer (Nyatpola og Dattatraya) og det smukke “Palace of Fiftyfive Windows”. Byen er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 3 Fly til Lukla og trek til Phakding
Everest Base Camp Trek

Efter en tidlig start på dagen går turen til Tribhuwan International Airport i Kathmandu, hvorfra en 30 minutter lang (og utroligt smuk) flyvetur fører til landsbyen Lukla som befinder sig i 2804 meters højde. Efter ankomsten vil der være tid til at udforske landsbyen mens jeres guider får klargjort trekkingudstyret. Derefter begynder trekket. Først trekkes ned til Dudh Kosi-floden, hvor man finder ruten til Namche Bazaar, som ligger lige over Chaunrikharka (2713m). Det er en let gåtur og så snart man har passeret den lille landsby Ghat (2550m), er der kun kort afstand til Phakding.

Vandretid Ca. 3½ timer
Overnatning Tehus
Dag 4 Trek til Namche Bazaar (3441m)
Everest Base Camp Trek

Trekket fortsætter langs Dudh Kosi-flodens bred og vil flere gange føre over floden via hængebroer, som alle er overdængede med bedeflag. Efterhånden som man nærmer sig Sagamartha National Park, bliver stierne stejlere og udsigterne smukkere. Inden du når til Namche Bazaar vil du, hvis vejret tillader det, kunne se Mt. Everest! Namche Bazaar er bedst kendt som “The Gateway To Everest” og her finder man mange gode restauranter, hytter, butikker, vekselmuligheder, internetcaféer og bagerier. Namche Bazaar er en af de største af landsbyerne langs Everestruten.

Vandretid Ca. 5 timer
Overnatning Tehus
Dag 5 Namche Bazaar – Akklimatiseringsdag
Everest Base Camp Trek

Dagen tilbringes i Namche Bazaar for at akklimatisere og vænne kroppen til den begyndende tynde luft. Dagen bliver dog ikke kun brugt til at slappe af og der vil da også være en lille tur til det lokale museum, hvor man fejrer og ustiller Sherpa-folkets traditionelle skikke. Fra museet kan du skimte Mt. Everest i horisonten. Du kan også vælge at gå op til den gamle Syangboche lufthavn, tæt ved Everest View Hotel. Herfra er der nemlig flot udsigt over Himalayabjergene og de fantastiske solop -og nedgange over Khumbu-tinderne.

Vandretid Ca. 0-1 time
Overnatning Tehus
Dag 6 Trek til Tengboche-klosteret (3860m)
Everest Base Camp Trek

Turen fortsætter langs den brusende flod Dudh Kosi som byder på storslåede udsigter over bjergene. Efterhånden som du nærmer dig Tengboche, kan du se det lokale kloster. Inde bag klosterets udsmykkede vægge finder man en seks meter høj statue af Buddha, samt Lamaernes musikinstrumenter og kutter. Afhængig af hvordan dagens trek er gået, vil I om morgenen eller om aftenen kunne overvære bedeceremonien.

Vandretid Ca. 5 timer
Overnatning Tehus
Dag 7 Trek til Dingboche (4350m)
Everest Base Camp Trek

Fra Thyangboche går det ned ad bakke til Debuche og på vejen vil du bla. krydse en hængebro ved Imja Khola. Herefter går det igen op ad bakke, forbi tusindvis af mani-sten (sten, hvorpå der er skrevet buddhistiske bønner) til Pangboche. Trekket fortsætter til den hyggelige og traditionelle lille Sherpa-landsby Dingboche. Herfra kan du nyde de flotte udsigter over Lhotse, Island Peak og Ama Dablam. Der bruges god tid på turen til Dingboche, så du undgår at blive påvirket af højden.

Vandretid Ca. 4½ timer
Overnatning Tehus
Dag 8 Trek til Chhukung (4710m) og trek tilbage til Dingboche
Everest Base Camp Trek

Akklimatiseringsdag. I løbet af dagen besøges Chhukung -og Imja Khola-dalen for at opleve den storslåede udsigt over de omkringliggende bjerge – specielt fra Lhotses sydside. Derefter vender turen tilbage til Dingboche.

Vandretid Ca. 5 timer
Overnatning Tehus
Dag 9 Trek til Lobuche (4910m)
Everest Base Camp Trek

I dag fortsætter trekket langs Khumbu Gletsjeren. Undervejs vil du passere en mindesten til ære for de klatrere som er døde på de omkringliggende tinder. Ruten fortsætter opad og ender i 4910 meters højde i Lobuche – en “landsby”, der mere nøjagtigt kan beskrives som et par hytter for foden af den massive Lobuche-tinde. I løbet af trekket kan der forekomme vejrtrækningsproblemer på grund af højden.

Vandretid Ca. 4½ timer
Overnatning Tehus
Dag 10 Trek til Gorak Shep (5200m)
Everest Base Camp Trek

I dag skal der hverken gås eller klaret ret meget. Dagens trek er dog stadig hårdt på grund af højden. På trekket kan man se Mt. Nuptse, Lobuche Peak og andre bjerge. Ruten fører langs åbne stier, med små omkringliggende gletsjere, til Gorak Shep. Efter at du har spist kan du nyde en halv dags afslapning.

Vandretid Ca. 3½ timer
Overnatning Tehus
Dag 11 Trek til Everest Base Camp (5400m) og tilbage til Gorak Shep (5200m)
Everest Base Camp Trek

I dag byder på et langt og udfordrende trek langs Khumbu-gletsjeren, op til Everest Base Camp i 5400 meters højde. Det er det tætteste man kan komme på Mount Everest uden at have klatreudstyr med. Der vil med stor sandsynlighed være et klatrehold i Base Camp, som forbereder en tur til toppen. Udsigten over Khumbu Icefall fra Base Campen er fantastisk! Efter besøget i Base Camp, vendes der tilbage til Gorak Shep, hvor der overnattes.

Vandretid Ca. 6 timer
Overnatning Tehus
Dag 12 Vandretur til Kalapattar (5550m) tidligt om morgenen og trek ned til Periche (4250m)
Everest Base Camp Trek

Det meste af morgenen bruges på at bestige Kala Patar, som er en lille tinde (i forhold til Himalaya-standarden) i 5550 meters højde. Turen ned er udfordrende, men man vil på vejen opleve et fantastisk bjergpanorama bestående af: Mt. Everest (planetens højeste punkt på 8848 meter), Nuptse, Pumori, Chagatse, Lhotse og utallige andre tinder. Det går herefter hurtigt nedad til den lille landsby Gorak Shep og derfra ned til Periche.

Vandretid Ca. 7 timer
Overnatning Tehus
Dag 13 Trek til Tengboche (3860m)
Everest Base Camp Trek

Fra Periche tages en anden rute ned til Orsho og derefter til landsbyen Pangboche. Her finder man regionens ældste kloster, som huser – siges det – skalp og knogler fra en Yeti (afskyelig snemand). Bagefter trekkes til Tengboche.

Vandretid Ca. 4 timer
Overnatning Tehus
Dag 14 Trek til Manju (2840m)
Everest Base Camp Trek

Efter morgenmaden begynder I vandreturen ned mod Manju via Namche Bazaar, hvor I boede tidligere på turen.

Vandretid Ca. 6 timer
Overnatning Tehus
Dag 15 Trek til Lukla (2804m)
Everest Base Camp Trek

Så går turen tilbage til Lukla, hvorfra det hele startede. Det vil føles som evigheder siden du sidst var her! Der vil være tid til, at reflektere over den storslåede tur du netop er vendt hjem fra, og den store bedrift det har været. Der vil også være muliighed for at udforske byen nærmere.

Vandretid Ca. 4 timer
Overnatning Tehus
Dag 16 Tidligt fly tilbage til Kathmandu
Everest Base Camp Trek

I løbet af den 30 minutter lange flyvetur tilbage til Kathmandu kan du nyde de sidste glimt af de bjerge, du lige har besøgt. Når du ankommer til Kathmandu vil du blive kørt til det samme hotel som ved ankomsten. Resten af dagen kan bruges til at slappe af og få set sig omkring.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 17 Sightseeing i Bhaktapur og afslapning
Everest Base Camp Trek

Bhaktapur – også kendt som bhadgaon – var engang hovedstaden i Nepal. I dag står den tilbage som et sandt skattekammer af gamle skatte, kunst og arkitektur. En gammel legende siger, at byen blev grundlagt i år 899 af kongen Anand Deb, som tilhørte Lichhabi-dynastiet. Byen er udformet som en “Khat-Kon” (Davidsstjerne). Bhaktapur betyder “De Hengivnes By” og byen er kendt for keramik og vævning. Byen byder også på Nepals bedste yoghurt og utallige små fabrikker, der laver masker og trækunst.
Efter at have besøgt Bhaktapur vil du blive kørt tilbage til Kathmandu, hvor du kan slappe af og nyde resten af dagen.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 18 Hjemrejse
Everest Base Camp Trek

Så blev det tid til at rejse hjem til Danmark. Du vil blive kørt til lufthavnen. Det er naturligvis også muligt at forlænge opholdet eller rejse videre fra Kathmandu.

Vandretid Ca. 6 timer
Transport
Du har valgt:
Afrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Hjemrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Prisen inkluderer
 • Alle overnatninger (hoteller og guesthouses)
 • Morgenmad i Kathmandu
 • Transport til/fra lufthavnen
 • Landtransport
 • Lokale flybilletter (Kathmandu – Lukla – Kathmandu)
 • Sigthseeing i Kathmandudalen
 • Sherpaguide og bærere til transport af bagagen på trekket
 • TIMS (Trekkers Information Management System)
 • Sagarmatha (Everest) National Park tilladelser
 • Alle tempel-billetter i Kathmandu
 • Mad og drikke, hytter, løn, forsikring, medicinsk udstyr, flybilletter, landtransport til trekkingpersonalet
 • Alle skatter og afgifter
 • 24 timers bemandet dansk nødtelefon under hele rejsen
 • 10% rabat i bestemte udstyrsbutikker
 • Dette er en pakkerejse og er dækket af Rejsegarantifonden og pakkerejseloven - se hvilke fordele det medfører for dig - klik her
Ikke inkluderet
 • Frokost og aftensmåltider i Kathmandu
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge
 • Administrationsgebyr (145,-)

 

VALGFRIE TILVALG

 • Flyrejse fra Danmark til Nepal t/r inkl. bagage
 • Alle måltider på trekket (vælges på side 2 på bookingformularen)
Generelt om rejsen

Dette er en individuel tur. Det vil sige, at det kun er jer, som er af sted på turen og I har jeres egen guide og egne bærere. Hvis I fx ikke har noget imod at blive sat sammen med andre rejsende, så kan I give os besked om det og så vil vi sætte jer sammen med andre, hvis de har samme ønske.

Det er muligt at købe denne tur med eller uden flyrejsen inkluderet. Hvis I vælger at flyrejsen ikke skal være inkluderet, sørger vi for, at I bliver hentet og bragt til lufthavnen uanset hvilken tid på døgnet, I kommer.

På denne tur har I lokale guider og porters med på turen. Jeres guider taler engelsk og er eksperter i området og har taget turen mange gange før.

Transport / flyrejse

I toppen af denne side, kan du vælge om flyrejsen skal være inkluderet i prisen.

Bemærk: Hvis du vælger flyrejsen inkluderet, starter din rejse en dag tidligere, og du starter således din tur på "Dag 0" i forhold til rejseprogrammet. Du vælger først transport og så vælger du datoen. Dag 1 er stadig ankomstdagen til Kathmandu.

Hvis du selv vil arrangere flyrejsen kan vi foreslå, at du finder denne via fx. Momondo eller t2t.dk. Hvis du vælger at selv arrangere flyrejsen, skal vi blot vide, hvornår I ankommer og rejser hjem fra Kathmandu.

Links

Momondo
t2t.dk

Mad og drikke

I Kathmandu er der morgenmad inkluderet, men du skal selv købe de øvrige måltider. Måltider i løbet af trekket er ikke inkluderet i prisen, men du kan tilvælge "alle måltider i løbet af trekket", når du booker rejsen.

Hvis du tilvælger alle måltider på trekket
(dette kan tilvælges, når du booker rejsen eller senere fra jeres "min rejse"-side)
På trekket får du morgenmad, frokost og aftensmad med dertilhørende te og kaffe. Derudover får du varme drikke tre gange om dagen. Det er kotyme, at man spiser på det tehus, hvor I overnatter. Frokosten spises undervejs på trekket, når det passer ind. Det er god solid mad der serveres på tehusene og menukortene er stort set de samme på alle tehusene. Man kan købe frisk vand på flaske på alle tehusene, samt varm te, kaffe, cacao, øl og sodavand.

Overnatninger

I Kathmandu bor I på et godt turistklassehotel som ligger centralt i bydelen Thamel. På trekket overnatter I på tehuse, som de kaldes i Nepal. Tehusene er gæstehuse, som er drevet og ejet af lokale familier. Kvaliteten af tehusene varierer, og vi bestræber os på at få plads på de bedste, men du skal være forberedt på, at det er relativt primitive forhold. Tehusene har ofte et hyggeligt fællesrum, som er opvarmet med en brændeovn. Vi overnatter som regel i dobbeltværelser, men på nogle tehuse kan der være flersengsværelser med 4-6 senge i hvert rum. Værelserne er ikke opvarmede. På nogle tehuse er det muligt at købe sig et bad, men husk at spørge om vandet er opvarmet ved solvarme, så vi kan være med til at beskytte den sårbare skovvækst.

En dag på stien

En typisk trekkingdag begynder med morgenvækning mellem kl. 06.00 - 06.30. Når I er kommet i tøjet og har fået morgenmad, pakker I bagagen begynder vandringen cirka kl. 08.00. Det er vigtigt at I går i jeres eget tempo og holder de pauser, I har brug for. cirka kl. 11.30 - 12.00 holder I en god lang frokostpause på en god times tid, inden I fortsætter ud på eftermiddagens vandring. I er fremme ved overnatningsstedet hen på eftermiddagen og når I har fået jeres værelse, er der god tid til at slappe af, opleve landsbyen, eller læse lidt i en god bog. Aftensmaden serveres mellem kl. 18.00 - 19.00 og I vælger selv fra menukortet. De fleste vælger at gå tidlig i seng.

Sværhedsgrad

Denne tur har sværhedsgrad 4-5. Det vil sige, at turen overvejende er en 4'er, men enkelte dage er 5'ere.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring. Bestil her.

Valuta og prisniveau

Den lokale valuta hedder rupee (NPR). I Kathmandu er der mange hæveautomater, hvor I kan hæve penge, samt vekselboder, hvor der kan veksles kontante dollars og euro. Det er også muligt at veksle eller hæve rupee på kreditkort i Namche Bazar, men vi anbefaler, at I hæver/veksler et passende beløb til trekkingturen, før I forlader Kathmandu. På de fleste tehuse tager de ikke mod anden valuta end rupee.

Drikkepenge

Der er tradition for at give drikkepenge i Nepal. På restauranter rundes der op med cirka 10% af regningen. Der er også tradition for at give drikkepenge til guider og bærere, og I skal regne med cirka 90-100 US dollars i drikkepenge. Turlederen samler drikkepengene sammen i en kuvert for hele gruppen og fordeler drikkepengene mellem vores nepalesiske team.

Visum til Nepal

Visum til Nepal kan arrangeres hjemmefra på den nepalesiske ambassade eller udstedes ved ankomst i til lufthavnen i Kathmandu. Husk at medbringe 3 pasfoto til visum og trekkingpermit.

Vaccinationer

Vi henviser til at tjekke www.ssi.dk i god tid, for opdaterede oplysninger om relevante vaccinationer.

Praktiske oplysninger og pakkeliste

Ved bestilling af turen, modtager du vores praktiske oplysninger og pakkeliste til turen.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk - Du modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Klima

De bedste sæsoner for trekking i Everestregionen er forår og efteråret. Marts, april, maj og oktober, november er fantastiske tidspunkter at tage på trekking. Det er som regel klart vejr og flot solskin om formiddagen. I løbet af eftermiddagen dannes der ofte lidt skyer fra afdampningen af sneen i bjergene, og så klarer det tit op igen om aftenen. I bjergene varierer temperaturen meget afhængig af højden og tidspunktet på døgnet. Midt på dagen kan det sagtens være lunt i selv stor højde med op til 20 grader i 4.500 -5.000 meters højde. Når solen går ned falder temperaturen drastisk, og det kan sagtens blive ned til minus 10°C om natten i samme højde.

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr.