Everest Base Camp via Jiri, 24 dage
Se billeder

Everest Base Camp via Jiri, 24 dage

Vandreferie med lokal guide

Dette er en helt utrolig rejse og er en længere version af den klassiske "Everest Base Camp Trek" i Nepal, fordi du ikke flyver til Lukla, men i stedet bliver kørt til byen Jiri og går derfra. Du vil opleve helt igennem fantastisk natur og kultur, du vil se de mest fantastiske solopgange og solnedgange, du vil måbe over bjergenes størrelse, du vil få ondt i fødderne, du vil møde en masse mennesker og du vil aldrig nogensinde glemme denne oplevelse.

Den nordøstlige del af Nepal kaldes Khumbu og er hjemsted for Sherpa-folket og Mount Everest. Mange trekkere i området flyver til Lukla og andre rejser via veje og stier til byen Jiri for at starte deres trekking. Et par dages trekking fra Lukla gennem højlandet bringer dig til indgangen af Sagarmatha National Park og byen Namche Bazaar, som er starten på Everest treks.

Herfra kan man vælge at gå mod Mount Everest Base Camp eller Gokyo-søen. Trekket er fysisk udfordrende på grund af højden og de store distancer. Det er her samtlige alpinister i området hænger ud. Området er helt utroligt smukt og det er ikke kun Mount Everest, der er værd at se.
Der er mange andre store og smukke bjerge, såsom Amadoblam og Cho Yu. Der er mange trekkingruter i området, bl.a. Mera Peak, Island Peak og mange udfordrende og spændende bjergpas, som fx Cho La Pass, Tashi Lapcha Pass, Amphu Lapcha Pass, Mera La. Byerne i området er meget smukke og beboet af det gæstfrie sherpa-folk.

jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

Når du vælger, at fly skal være inkluderet i rejsens pris, sorteres rejsens kalender, så den kun viser datoer, hvor fly kan inkluderes automatisk fra vores system. Vi har valgt datoerne ud fra ”bedst mulige forbindelse”, hvilket oftest er direkte fly.

Hvis din ønskede dato ikke kan vælges med fly inkluderet, så tjek rejsen ”uden transport”. Her vil du se alle de mulige datoer for rejsen og du kan enten selv finde flyrejsen via fx Momondo, eller du kan kontakte os og få et tilbud med fly inkluderet.

Hoteller og tehuse

På turen bor du på en blanding af hoteller, hytter, guesthouses og te-huse. I Kathmandu er det hoteller og når du når op i bjergene, så er det fortrinsvis guesthouses og te-huse. Billederne viser nogle typiske steder, så du får en ide, hvad vi taler om.

Dag 1 Ankomst til Katmandu
Everest base camp via Jiri

I flyver fra Danmark til Kathmandu. Når I ankommer i Kathmandu, bliver i mødt i lufthavnen og kørt til jeres hotel. Efter I har hvilet, kan I eksempelvis se jer om i Thamel-området i byen, som er et turistcentrum.

Bemærk: Hvis du vælger flyrejsen inkluderet, starter din rejse en dag tidligere, og du starter således din tur på "Dag 0" i forhold til rejseprogrammet. Du vælger først transport og så vælger du datoen. Dag 1 er stadig ankomstdagen til Kathmandu.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 2 Sightseeing i Kathmandu (Hindu- og Buddhist-templer)

I dag vil du have mulighed for at se Kathmandu. Efter en lækker morgenmad vil du blive vist rundt i byen, hvor du bla. kan se det berømte hindutempel Pasupatinath som er dedikeret til guden Shiva og ligger ved bredden af den hellige flod Bagmati. Templet er bygget i pagode-stil med flotte udskårne sølvdøre og er et af de helligste templer i den hinduistiske kultur. Pasupatinathtemplet er mål for hinduistiske pilgrimme fra hele verden, som besøger templet under Shivaratri (hinduistisk festival som fejrer guden Shiva). Det er kun hinduer, som har lov til at træde ind i templets centrale gårdsplads. Turister må altså “nøjes” med at se templet fra Bagmatiflodens modsatte bred.

Følger man flodens bred vil man længere nede finde Guheshwori-templet (også kendt som Akash Yogini), som ligger på toppen af en bakke og er omgivet af skov. Guheshwori-templet er, som Pasupatina, også en fast del af pilgrimmenes rute og inde i templet finderr man et alter dedikeret til guden Parbati (Shivas ægtefælle).
Udflugten giver også mulighed for at se de Nepalesiske hinduers kremeringsritualer, som praktiseres i fuld offentlighed ved Bagmatiflodens bred.

Dernæst går turen til det buddhistiske tempel Bouddhanth, som er den største Stupa (buddhistisk jordhøj) i Sydasien og centrum for buddhisme i Nepal. Den gamle og kolossalt store Stupa blev bygget i 600-tallet af kongen Man Dab under Lichhabi-dynastiet. Stupaen hviler på tre store terrasser og ovenfra tager den form af en lotusblomst. Lotusblomsten har en særligt hellig betydning i den buddhistiske tro.

Efter besøget serveres der frokost. Efterfølgende går turen videre til middelalderbyen Bhaktapur. Byen er kendt for sine store pladser, flotte templer (Nyatpola og Dattatraya) og det smukke “Palace of Fiftyfive Windows”. Byen er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 3 Køretur fra Kathmandu (1350m) til Jiri (1920m) og videre til Bhandara (2200m)

Køreturen fra Kathmandu til Jiri er en flot tur. Først køres der østpå igennem Bhaktapur, Dhulikhel og Dolalghat. Efter en kort tur på motorvejen drejer I ind på ruten mod Jiri, som byder på frodige grønne bakker med store sneklædte tinder i baggrunden. Vejen er ganske snæver, men i god stand. Byen Jiri er opkaldt efter Jirel-folket som bor i og omkring byen. I kører igennem Jiri til Bhandara. Køreturen tager i alt 9-10 timer.

Overnatning Tehus
Dag 4 Bhandara (2200m) til Sete (2400m)

Så starter jeres Mount Everest Base Camp trek. Dagen starter med at gå nedad, indtil I ankommer til byen Kenja (1600m), hvor I spiser frokost. Herefter går det ned ad bakke til Sete. I løbet af dagen vil I et flot landskab, hvor I ser de lokale bønder arbejde hårdt. I vil på vejen komme igennem forskellige sherpalandsbyer, med flotte udsigter til bjergene

Vandretid Ca. 6 timer
Overnatning Tehus
Dag 5 Sete (2400m) til Junbesi (2675m)

I starter dagen med at gå stejlt opad i to timer, imens i passerer Sherpa-landsbyerne Dagchu og Goyem. Derefter begynder dagens “lette” stræk med en let stigning indtil I når Lamjura passet (3500m), hvor I også vil gå et godt stykke i rhododendronskov. Efter Lamjura bliver det endnu lettere og går lidt ned ad bakke indtil I når Junbesi. I dag vil I også kunne se flotte snedækkede tinder, så som “Goa of the Solu” og opleve det lokale dyreliv med aber og flotte fugle.

Vandretid Ca. 6-7 timer
Overnatning Tehus
Dag 6 Junbesi (2675m) til Nunthala (2200m)

Efter I er stået op og kommet til hægterne går det opad i halvanden time til Phurtung (2900m). Herfra kan I for første gang skimte Mt. Everest (8848m) og de omkringliggende bjerge Thamserku (6623m), Kantega (6780m) og Mera Peak (6650m). Derefter går turen videre i fladt terræn til Ringmo Khola (2500m), hvorfra det går stejlt opad i halvanden time til Takshindo La-passet (3100m). Herfra er udsigten intet mindre end fantastisk og I må virkelig huske at nyde den inden turen går stejlt nedad til Nunthala (2200m) igennem Sherpa-landsbyder og skove.

Vandretid Ca. 6-7 timer
Overnatning Tehus
Dag 7 Nunthala (2200m) til Bupsa (2350m)

Dagen starter med to timers let nedgang til Dudh Koshi-floden (også kendt som Mælkefloden), hvor I går igennem et opdyrket landskab og små Sherpa- og Rai landsbyer. Fra Dudh Koshi-floden går det let opad bakke hele vejen til Kharikhola (2050m). På den sidste del af dagens trek passerer I også Rai-landsbyen Juving (1680m), som er en ganske stor by. Derefter følger 45 minutter i fladt terræn som afsluttes med en brat stigning til campen Bupsa, hvor I fx kan vælge at besøge et forladt buddhistisk kloster.

Vandretid Ca. 6-7 timer
Overnatning Tehus
Dag 8 Bupsa (2350m) til Surkey (2400m)

I starter med at gå opad i to timer indtil I når Khari La passet (2880m). I løbet af vandringen går I igennem rhododendron- og egetræsskove og møder på vejen små Sherpa-samfund og “tea-shops”. Herfra har I udsyn over fantastiske bjerge så som Numbu (6960m), Cho-oyu (8201m), Gyangchung (7922m) og Thamserku (6629m). Nu går det lidt nedad eller er fladt indtil I når Chaubar (2730m). På vejen går I igennem bambusskov og Puiyan (2770m) med udsigt over Khumbu-dalen. Dagen slutter med en brat nedgang til Surkey som er en lille sherpa-landsby.

Vandretid Ca. 5-6 timer
Overnatning Tehus
Dag 9 Surkey (2400m) til Phakding (2652m)

Efter tre dage med hårde treks er det nu tid til en let omgang. Den første del af trekket byder på en lettere stigning i ca. to timer til Chhiplung (2700m), som er en lille vej, der forbinder Jiri og Lukla og går igennem Mushe (2650m). Herfra er vejen bred og ganske travl imens I går til Phakding. I kan vælge at bruge resten af dagen til at slappe af i og omkring landsbyen Phakding.

Vandretid Ca. 5½ timer
Overnatning Tehus
Dag 10 Trek til Namche Bazaar (3441m)

I fortsætter trekket langs med Dudh Kosi-flodens bred og går over floden flere gange ved hjælp af spændende hængebroer, som er overdænget med bedeflag. Efterhånden som I kommer til Sagamartha National Park, bliver stierne stejlere med fantastiske udsigter. Inden I når til Namche Bazaar vil I, hvis vejret tillader, kunne se Mt. Everest! Namche Bazaar er bedst kendt som “The Gateway To Everest” og her finder I mange gode restauranter, hytter, butikker, vekselmuligheder, internetcaféer og bagerier. Namche Bazaar er en af de største landsbyer langs Everestruten.

Vandretid Ca. 5 timer
Overnatning Tehus
Dag 11 Namche Bazaar – Akklimatiseringsdag

I tilbringer hele dagen i Namche Bazaar for at akklimatisere jer til den begyndende tynde luft. Dagen bliver dog ikke kun brugt til at slappe af og I går en lille tur til det lokale museum, hvor man fejrer Sherpa-folkets traditionelle skikke. Fra museet kan I skimte Mt. Everest i horisonten. I kan også vælge at gå op til den gamle Syangboche lufthavn tæt ved Everest View Hotel. Herfra vil I opleve en utrolig flot udsigt over Himalayabjergene og fantastiske solopgange og solnedgange over Khumbu-tinderne.

Vandretid Ca. 0-1 time
Overnatning Tehus
Dag 12 Trek til Tengboche-klosteret (3860m)

I fortsætter turen langs den brusende flod Dudh Kosi og nyder de storslåede udsigter over bjergene. Efterhånden som I nærmer jer Tengboche, vil I se det lokale kloster. Inde i klosteret finder I en række utroligt flot udsmykkede vægge, en seks meter høj statue af Buddha samt Lamaernes musikinstrumenter og kutter. Afhængig af hvordan dagens trek er gået, vil I om morgenen eller om aftenen overvære en bedeceremoni.

Vandretid Ca. 5 timer
Overnatning Tehus
Dag 13 Trek til Dingboche (4350m)

Fra Thyangboche går det ned ad bakke til Debuche og på vejen går I over en spændende hængebro ved Imja Khola, hvorefter det går op ad bakke til Pangboche mellem tusindvis af mani-sten (sten, hvorpå der er skrevet buddhistiske bønner). Turen op ad bakke fortsætter til den hyggelige og traditionelle lille Sherpa-landsby Dingboche. Herfra kan I nyde de flotte udsigter over Lhotse, Island Peak og Ama Dablam. Der bruges god tid på turen til Dingboche, så I undgår at blive påvirket af højden.

Vandretid Ca. 4½ timer
Overnatning Tehus
Dag 14 Trek til Chhukung (4710m) og trek tilbage til Dingboche

I dag skal I nyde endnu en akklimatiseringsdag. I løbet af dagen går I til Chhukung-dalen via Imja Khola-dalen for at opleve den storslåede udsigt over de omkringliggende bjerge – specielt fra Lhotses sydside. Derefter vender I tilbage til Dingboche.

Vandretid Ca. 5½ timer
Overnatning Tehus
Dag 15 Trek til Lobuche (4910m)

I dag fortsætter I ruten langs Khumbu Gletsjeren. Undervejs vil I passere en mindesten til ære for de klatrere, som er døde på de omkringliggende tinder. I fortsætter turen opad og ender i 4910 meters højde i Lobuche, som i virkeligheden blot er et par hytter for foden af den massive Lobuche-tinde. I løbet af trekket kan der forekomme vejrtrækningsproblemer på grund af højden.

Vandretid Ca. 4½ timer
Overnatning Tehus
Dag 16 Trek til Gorak Shep (5200m)

I dag skal I ikke gå så langt og ikke klatre så meget. Dagens trek er dog stadig hårdt på grund af højden. På trekket kan I nyde Mt. Nuptse, Lobuche Peak og andre bjerge. Turen går langs åbne stier, hvor I vil støde på små gletsjere og til sidst nå Gorak Shep. Efter I har spist, kan I nyde en halv dags afslapning.

Vandretid Ca. 3½ timer
Overnatning Tehus
Dag 17 Trek til Everest Base Camp (5400m) og tilbage til Gorak Shep (5200m)

Et langt og udfordrende trek venter jer i dag langs Khumbu-gletsjeren og op til Everest Base Camp i 5400 meters højde. Det er det tætteste man kan komme på Mount Everest uden at have klatreudstyr med. Der vil med stor sandsynlighed være et klatrehold i campen, som forbereder en tur til toppen. Udsigten over Khumbu Icefall fra Base Campen er fantastisk! I vender tilbage til Gorak Shep, hvor I overnatter.

Vandretid Ca. 6 timer
Overnatning Tehus
Dag 18 Hike til Kalapattar (5550m) tidligt om morgenen og trek ned til Periche (4250m)

Det meste af morgenen bruges på at bestige Kala Patar, som er en lille tinde – i forhold til Himalaya-standarder – i 5550 meters højde. Turen ned er udfordrende, men I vil på vejen opleve et fantastisk bjergpanorama bestående af: Mt. Everest – planetens højeste punkt på 8848 meter , Nuptse, Pumori, Chagatse, Lhotse og utallige andre tinder. Det går hurtigt nedad til den lille landsby Gorak Shep og derfra ned til Periche.

Vandretid Ca. 7 timer
Overnatning Tehus
Dag 19 Trek til Tengboche (3860m)

Fra Periche tager I en anden rute ned til Orsho og derefter til landsbyen Pangboche. Her finder I regionens ældste kloster, som huser – siges det – skalp og knogler fra en Yeti eller afskyelig snemand. I forlader bjergene og drager til Tengboche.

Vandretid Ca. 4 timer
Overnatning Tehus
Dag 20 Trek til Manju (2840m)

I forlader Tengboche og går tilbage til byen Namche Bazaar (3441m). Fra Namche Bazaar går I tilbage til Manju.

Vandretid Ca. 6 timer
Overnatning Tehus
Dag 21 Trek til Lukla (2804m)

Så går turen tilbage til Lukla, hvor det hele startede. Det vil føles som evigheder, siden I var her. I får tid til at reflektere over det storslåede Everest Base Camp trek, I lige er vendt hjem fra og den store bedrift, det har været. I får også tid til at udforske byen nærmere.

Vandretid Ca. 4 timer
Overnatning Tehus
Dag 22 Tidligt fly tilbage til Kathmandu

I løbet af den 30 minutters flyvetur tilbage til Kathmandu kan I nyde de sidste glimt af de bjerge, I lige har besøgt. Når I ankommer til Kathmandu, bliver I kørt til det samme hotel, som I boede på, da I ankom. Resten af dagen kan I bruge til at slappe af og se jer omkring.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 23 Sightseeing i Bhaktapur

Bhaktapur – også kendt som bhadgaon – var engang hovedstaden i Nepal. I dag står den tilbage som et sandt skattekammer af gamle skatte, kunst og arkitektur. En gammel legende siger, at byen blev grundlagt i år 899 af kongen Anand Deb, som tilhørte Lichhabi-dynastiet. Byen er udformet som en “Khat-Kon” (Davidsstjerne). Bhaktapur betyder “De Hengivnes By” og byen er kendt for keramik og vævning. Byen byder også på Nepals bedste yoghurt og utallige små fabrikker laver masker og trækunst.
Efter at have besøgt den utrolige by Bhaktapur bliver I kørt tilbage til Kathmandu, hvor I kan slappe af og nyde dagen.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 24 Hjemrejse

Så blev det tid til at rejse hjem til Danmark. I køres til lufthavnen, hvor I hopper på flyveren hjem. Det er naturligvis også muligt at forlænge opholdet eller rejse videre fra Kathmandu.

Transport
Du har valgt:
Afrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Hjemrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Prisen inkluderer
 • Alle overnatninger (hoteller og guesthouses)
 • Transport til/fra lufthavnen
 • Landtransport
 • Lokale flybilletter (Lukla – Kathmandu)
 • Sigthseeing i Kathmandudalen
 • Sherpaguide og bærere til transport af bagagen på trekket
 • TIMS (Trekkers Information Management System)
 • Sagarmatha (Everest) National Park tilladelser
 • Alle tempel-billetter i Kathmandu
 • Mad og drikke, hytter, løn, forsikring, medicinsk udstyr, flybilletter, landtransport til trekkingpersonalet
 • Alle skatter og afgifter
 • 24 timers bemandet dansk nødtelefon under hele rejsen
 • 10% rabat i bestemte udstyrsbutikker
 • Dette er en pakkerejse og er dækket af Rejsegarantifonden og pakkerejseloven - se hvilke fordele det medfører for dig - klik her
Ikke inkluderet
 • Frokost og aftensmåltider i Kathmandu
 • Rejseforsikring og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge
 • Administrationsgebyr (145,-)

 

VALGFRIE TILVALG

 • Flyrejse fra Danmark til Kathmandu t/r inkl. bagage
 • Alle måltider på trekket (vælges på side 2 på bookingformularen)
Generelt om rejsen

Dette er en individuel tur. Det vil sige, at det kun er jer, som er af sted på turen og I har jeres egen guide og egne bærere. Hvis I fx ikke har noget imod at blive sat sammen med andre rejsende, så kan I give os besked om det og så vil vi sætte jer sammen med andre, hvis de har samme ønske.

Det er muligt at købe denne tur med eller uden flyrejsen inkluderet. Hvis I vælger at flyrejsen ikke skal være inkluderet, sørger vi for, at I bliver hentet og bragt til lufthavnen uanset hvilken tid på døgnet, I kommer.

På denne tur har I lokale guider og porters med på turen. Jeres guider taler engelsk, er eksperter i området og har taget turen mange gange før.

Transport / flyrejse

I toppen af denne side, kan du vælge om flyrejsen skal være inkluderet i prisen.

Bemærk: Hvis du vælger flyrejsen inkluderet, starter din rejse en dag tidligere, og du starter således din tur på "Dag 0" i forhold til rejseprogrammet. Du vælger først transport og så vælger du datoen. Dag 1 er stadig ankomstdagen til Kathmandu.

Hvis du selv vil arrangere flyrejsen kan vi foreslå, at du finder denne via fx. Momondo eller t2t.dk. Hvis du vælger at selv arrangere flyrejsen, skal vi blot vide, hvornår I ankommer og rejser hjem fra Kathmandu.

Links

Momondo
t2t.dk

Mad og drikke

I Kathmandu er der morgenmad inkluderet, men du skal selv købe de øvrige måltider. Måltider i løbet af trekket er ikke inkluderet i prisen, men du kan tilvælge "alle måltider i løbet af trekket", når du booker rejsen.

Hvis du tilvælger alle måltider på trekket
(dette kan tilvælges, når du booker rejsen eller senere fra jeres "min rejse"-side)
På trekket får du morgenmad, frokost og aftensmad med dertilhørende te og kaffe. Derudover får du varme drikke tre gange om dagen. Det er kotyme, at man spiser på det tehus, hvor I overnatter. Frokosten spises undervejs på trekket, når det passer ind. Det er god solid mad der serveres på tehusene og menukortene er stort set de samme på alle tehusene. Man kan købe frisk vand på flaske på alle tehusene, samt varm te, kaffe, cacao, øl og sodavand.

Overnatninger

I Kathmandu bor I på et godt turistklassehotel som ligger centralt i bydelen Thamel. På trekket overnatter I på tehuse, som de kaldes i Nepal. Tehusene er gæstehuse, som er drevet og ejet af lokale familier. Kvaliteten af tehusene varierer, og vi bestræber os på at få plads på de bedste, men du skal være forberedt på, at det er relativt primitive forhold. Tehusene har ofte et hyggeligt fællesrum, som er opvarmet med en brændeovn. Vi overnatter som regel i dobbeltværelser, men på nogle tehuse kan der være flersengsværelser med 4-6 senge i hvert rum. Værelserne er ikke opvarmede. På nogle tehuse er det muligt at købe sig et bad, men husk at spørge om vandet er opvarmet ved solvarme, så vi kan være med til at beskytte den sårbare skovvækst.

En dag på stien

En typisk trekkingdag begynder med morgenvækning mellem kl. 06.00 - 06.30. Når I er kommet i tøjet og har fået morgenmad, pakker I bagagen begynder vandringen cirka kl. 08.00. Det er vigtigt at I går i jeres eget tempo og holder de pauser, I har brug for. cirka kl. 11.30 - 12.00 holder I en god lang frokostpause på en god times tid, inden I fortsætter ud på eftermiddagens vandring. I er fremme ved overnatningsstedet hen på eftermiddagen og når I har fået jeres værelse, er der god tid til at slappe af, opleve landsbyen, eller læse lidt i en god bog. Aftensmaden serveres mellem kl. 18.00 - 19.00 og I vælger selv fra menukortet. De fleste vælger at gå tidlig i seng.

Sværhedsgrad

Denne tur har sværhedsgrad 4-5. Det vil sige, at turen overvejende er en 4'er, men enkelte dage er 5'ere.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring. Bestil her.

Valuta og prisniveau

Den lokale valuta hedder rupee (NPR). I Kathmandu er der mange hæveautomater, hvor I kan hæve penge, samt vekselboder, hvor der kan veksles kontante dollars og euro. Det er også muligt at veksle eller hæve rupee på kreditkort i Namche Bazar, men vi anbefaler, at I hæver/veksler et passende beløb til trekkingturen, før I forlader Kathmandu. På de fleste tehuse tager de ikke mod anden valuta end rupee.

Drikkepenge

Der er tradition for at give drikkepenge i Nepal. På restauranter rundes der op med cirka 10% af regningen. Der er også tradition for at give drikkepenge til guider og bærere, og I skal regne med cirka 90-100 US dollars i drikkepenge. Turlederen samler drikkepengene sammen i en kuvert for hele gruppen og fordeler drikkepengene mellem vores nepalesiske team.

Visum til Nepal

Visum til Nepal kan arrangeres hjemmefra på den nepalesiske ambassade eller udstedes ved ankomst i til lufthavnen i Kathmandu. Husk at medbringe 3 pasfoto til visum og trekkingpermit.

Vaccinationer

Vi henviser til at tjekke www.ssi.dk i god tid, for opdaterede oplysninger om relevante vaccinationer.

Praktiske oplysninger og pakkeliste

Ved bestilling af turen, modtager du vores praktiske oplysninger og pakkeliste til turen.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk - Du modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Klima

De bedste sæsoner for trekking i Everestregionen er forår og efteråret. Marts, april, maj og oktober, november er fantastiske tidspunkter at tage på trekking. Det er som regel klart vejr og flot solskin om formiddagen. I løbet af eftermiddagen dannes der ofte lidt skyer fra afdampningen af sneen i bjergene, og så klarer det tit op igen om aftenen. I bjergene varierer temperaturen meget afhængig af højden og tidspunktet på døgnet. Midt på dagen kan det sagtens være lunt i selv stor højde med op til 20 grader i 4.500 -5.000 meters højde. Når solen går ned falder temperaturen drastisk, og det kan sagtens blive ned til minus 10°C om natten i samme højde.

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr.