Rundt om Manaslu Trek, 19 dage
Se billeder Se video

Rundt om Manaslu Trek, 19 dage

Fantastisk trekking med jeres egen guide

Trekket rundt om verdens 8. højeste bjerg Manaslu 8.153m, betragtes af mange eksperter som en af de flotteste trekkingruter i Nepal. Indtil 2013 var det kun muligt at lave ”Rundt om Manaslu” som gruppetur, med ophold i telte og eget køkkenhold, men det er nu blevet muligt at lave trekket som individuelt tehus trek - til en rigtig god pris. Der er stadig mange som ikke har fået øjnene op for denne mulighed og sammenlignet med Annapurna, Everest og Langtang, er der langt færre turister. Dette er en gylden mulighed for at opleve det ægte og autentiske Nepal.

Ruten rundt om Manaslu er en klassisk rundtur som følger den frodige Bhuri Gandaki dal op til de højalpine tibetanske landsbyer Sama og Samdo. Her møder I de tibetanske Bhotias folk og vandrer op til Manaslu Base Camp, inden I krydser Larkya La passet, 5.135m. Her er I kun 8 kilometer fra grænsen til Tibet og fuldstændig omgivet af Himalaya giganter. Fra passet går det sydpå ned gennem den subtropiske Marshyangdi dal, hvor I møder Gurung folket.

Højdepunkter på turen

 • Store kulturelle oplevelser i Kathmandu
 • Tehus trek rundt om Manaslu
 • Oplev det ægte uberørte Nepal
 • Udsigt til Annapurna, (8.091m), Manaslu (8.163m)
 • En af Nepals flotteste trekkingture
 • Individuelt trek med lokal engelsktalende guide
 • God højdetilvænning
 • Oplev de tibetanske landsbyer Sama Gomba og Samdo
 • Udflugt til Manaslu Base Camp
 • Krydsning af Larkya La passet, (5.135m)
 • Vandring langs Manaslu gletsjeren
 • Mød det tibetanske bhotias folk
 • Enestående panoramaudsigt til nogle af Himalayas flotteste 7-tusindere
 • Egen guide og bærere til transport af bagagen
aug
sep
okt
nov
dec
jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
Dag 1 Ankomst til Katmandu

Ved ankomsten til Kathmandu bliver I modtaget i lufthavnen af vores lokale samarbejdspartner, som venter på jer uden for ankomsthallen. Når bagagen er læsset i bilen, kører I ind til hotellet som ligger centralt i Kathmandu. Resten af dagen til fri disposition. Om aftenen er der informationsmøde med guiden.

Bemærk: Hvis du vælger flyrejsen inkluderet, starter din rejse en dag tidligere, og du starter således din tur på "Dag 0" i forhold til rejseprogrammet. Du vælger først transport og så vælger du datoen. Dag 1 er stadig ankomstdagen til Kathmandu.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 2 Sightseeing i Kathmandu (Hindu- og Buddhist-templer)

I dag skal I rigtig få set noget af Kathmandu. I bliver mødt om morgenen og efter en lækker morgenmad bliver I vist rundt i byen, hvor I vil se det berømte hindutempel Pasupatinath, som er dedikeret til guden Shiva og som ligger ved bredden af den hellige flod Bagmati. Templet er bygget i pagode-stil med flot udskårne sølvdøre og er et af de helligste templer i den hinduistiske kultur. Pasupatinathtemplet er målet for hinduistiske pilgrimme fra hele verden i løbet af Shivartri. Det er kun hinduer, som har lov til at træde ind i templets centrale gårdsplads. Turister må “nøjes” med at se templet fra Bagmatiflodens modsatte bred.


Længere nede ad Bagmatifloden finder I Guheshwori-templet på en bakketop omgivet af skov. Templet er også kendt som Akash Yogini. Det er også et berømt mål for hinduistiske pilgrimme og i templet finder man et alter dedikeret til guden Parbati, som er Shivas ægtefælle.
Udflugten giver også mulighed for at observere de nepalesiske hinduers kremeringsritualer, som praktiseres i fuld offentlighed ved bredden af Bagmatifloden.

Dernæst går turen til det buddhistiske tempel Bouddhanth, som er den største Stupa (buddhistisk jordhøj) i Sydasien og centrum for buddhisme i Nepal. Den gamle og kolossalt store Stupa blev bygget i 600-tallet af kongen Man Dab af Lichhabi-dynastiet. Stupaen hviler på tre store terrasser og ovenfra tager den form som en lotusblomst, som er en meget hellig blomst for buddhister i hele verden.
Efter besøget spises der frokost og I tager videre til middelalderbyen Bhaktapur. Byen er kendt for sine store pladser, flotte templer (Nyatpola og Dattatraya) og det smukke “Palace of Fiftyfive Windows” . Byen er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 3 Kathmandu – Soti Khola, 710m

Efter en tidlig morgenmad går turen til Sotikhola, indgangen til Manaslu trekking. Køreturen på de Nepalesiske motorveje går gennem Nepals centrale bjerge og byder på fantastiske landskabsudsigter. I vil desuden passere flere små byer og landsbyer, hvor I vil få et lille indblik i livet på landet i Nepal. Turen går videre op langs den smukke River Trishuli mod Sotikhola via Arughat Bazar.

Kørsel Ca. 8-9 timer
Overnatning Tehus
Dag 4 Soti Khola – Machha Khola, 900m

I dag starter vandringen til Manaslu-regionen. Først forberedes alle rygsække og så går dagens vandring i gang. Turen starter med vandring på et fladt område langs Budhi Gandaki River og videre ind i et skovområde, før det alvor begynder at gå opad. Ruten fører bl.a. forbi smukke vandfald, terrasserede rismarker og den smukke landsby Labubeshi (hvor Gurung-folket bor). Efter ca. 6 timers vandring i det Nepalesiske bjerglandskab slutter dagens trek i Maccha Khola (900m).

Vandretid Ca. 5½ timer
Overnatning Tehus
Dag 5 Machha Khola – Jagat, 1410m

Efterhånden som dalens skråninger bliver stejlere, ophører det kultiverede landskab og der er kun få marker tilbage på dalsiderne. I følger floden, som kiler sig gennem nogle stejle klipper, til de varme kilder i Tatopani. Der er flere små landsbyer i denne del af dalen som er beboet af Gurungfolket og religionen er hinduisme. Det er et spektakulært område I vandrer gennem, med vandfald og svingende hængebroer, som er spændt ud over den brusende flod. Midt på eftermiddagen vandrer I ind i Jagat, 1.430m. Jagat er en spændende lille by med sine karakteristiske huse. Byen fungerer som handelscentrum for de omkringliggende dale og har mange små forretninger, et lille sundhedscenter, et politi checkpoint og et nationalparkkontor.

Vandretid Ca. 6½ timer
Overnatning Tehus
Dag 6 Jagat – Philim, 1590m

I dag er tredje dag af trekking-eventyret i Manaslu-regionen. Dagens destination er Philim – en tur, der tager omtrent 5 timer. Efter at have forladt Jagat, vandres der mod Salleri Village. Hvis vejret er til det det, vil I kunne opleve en fantastisk udsigt over Sringi Himal under turen. Efter at have krydset Salleri, leder ruten stejlt op og ned af bjergruten til den fredelige landsby Sirdibas. For at komme fra Sirdibas skal der krydses en hængebro, hvorefter ruten går stejlt op mod Philim.

Vandretid Ca. 5 timer
Overnatning Tehus
Dag 7 Philim – Bihi phedi, 2130m

Dagen byder på 6 timers trek fra Philim til Bihi. Den første del af trekket går gennem et relativt fladt landskab ved Ekle Bhatti, hvorefter der trekkes ned ad bakke mod skæringspunktet for to trekking ruter – Tsum Valley trek og Manaslu Circuit Trek. Herfra fortsætter i (via Manusla-ruten) forbi landsbyerne Nyak og Deng, hvorefter ruten går stejlt opad til dagens destination, Bihi.

Vandretid Ca. 6 timer
Overnatning Tehus
Dag 8 Bihi Phedi – Namrung, 2670m

Nyd den smukke udsigt fra Bihi over Kutang Himal før dagens 6 timers lange trek til Namrung village begynder. Dagens rute fører gennem et område med et tydeligt buddhistisk præg. I vil bl.a. se Mani walls, Chhortens og bedeflag undervejs på ruten. Når I har passeret landsbyen Ghap, er der ikke langt til dagens destination, Namrung village.

Vandretid Ca. 6 timer
Overnatning Tehus
Dag 9 Namrung – Lho, 3180m

I løbet af dagens relativt korte 4-timers trek mod Lho village, passerer I for første gang en højde på over 3000 meter. Trekket starter tidligt om morgenen fra Namrung mod Lihi village, som byder på smukke udsigter over Sinmang Himal og Naike Peak. Herfra går ruten stejlt opad mod Shyo. Som kompensation for det hårde opadgående trek, kan I trøste jer ved at udsigterne gradvist bliver mere og mere spektakulære. Dagens trek slutter i Lho village, hvor der overnattes.

Vandretid Ca. 4 timer
Overnatning Tehus
Dag 10 Lho – Samagaun, 3530m

Dagen byder på en 5 timers vandretur gennem de smukke bjerge. Først trekkes der nedad for derefter at begynde et langt sejt opadgående træk til Shyala. Undervejs vil I se nogle af de mest sceniske udsigter over et af de mest isolerede, men smukkeste områder i Himalaya - Nubri Valley. Dagens destination er Samagaun, et afsondret område, der byder på nogle helt ufattelige bjergudsigter.

Vandretid Ca. 5 timer
Overnatning Tehus
Dag 11 Akklimatiseringsdag

For at akklimatisere vil I tilbringe en ekstra dag her i Samagaun. Dagen byder på vandring i det nærliggende område Kharka (4400m), hvor I kan nyde udsigten over søen Birendra, såvel som de omgivende bjerge. Vandringstiden bliver i alt ca. 4 timer, og resten af dagen kan I benytte som I har lyst. De omkringliggende bjerge og træer, danner en perfekt ramme til at få slappet af og akklimatisere. Hvis I skulle have mere energi til over, er der rig mulighed for at undersøge Samagaun-området, hvor I igen overnatter.

Overnatning Tehus
Dag 12 Samagaun – Samdo, 3860m

Efter en dag med afslapning i Samagaun, går turen videre mod Samdo. Trekket starter tidligt på dagen, forbi Karmo Kharka og videre mod Samdo. Undervejs vil kan I både få set yakokser og donkey trains, der fragter varer til og fra omkringliggende områder. Når I når Samdo, efter omkring 5 timers vandring, vil I bl.a. kunne nyde udsigten over Samdo Peak og Pangboche Himal Stay.

Vandretid Ca. 3½ timer
Overnatning Tehus
Dag 13 Samdo – Dharamshala (Larke Phedi), 4460m

I dag går trekket til Dharamshala, der også går under navnet Larke Phedi. Dette er basen for det berømte Larke La pass. De omtrent 5 timers vandring går gennem goldt, men smukt terræn, som byder på fantastiske udsigter over de sneklædte bjerge. Herfra vil du kunne se nordsiden af Mount Manaslu.

Vandretid Ca. 5 timer
Overnatning Tehus
Dag 14 Dharamshal – Larke La Pass, 5160m

I dag er trekkets højdepunkt – både i bogstavelig og overført betydning. Undervejs vil I krydse Larke La pass – turens højeste punkt på hele 5160 meter over havoverfladen. Trekket starter tidligt om morgenen fra Dharamshala og fører op gennem snoede bjergstier med helt uimodståeligt smukke udsigter over bjergene. Ved Larke La pass (som på engelsk betegnes ”Victory Hill”) kan I bl.a. se bjergtoppene af Himlung Himal, Gyaji Kang, Pang Phuchi, Annapurna II, Kang Guru, Namjung Himal og mange andre bjerge.

Efter at have nydt de sceniske udsigter fra Larke La pass, går turen ned ad bakke. Den første nedadgående sektion er relativt nem, men efter omkring 30 minutter begynder det at blive enormt stejlt, hvorfor det er vigtigt at være uhyre forsigtig. Den stejle rute og de små pauser til at se bjergudsigterne, betyder at der kan gå op mod 8 timer, før I når Bimthang.

Vandretid Ca. 8 timer
Overnatning Tehus
Dag 15 Bimthang – Tiliche, 2300m

I dag trekkes der fra Bimthang til Tiliche. I vil stadig kunne se udsigter over Manaslu, Lamjung Himal, Himlung Himal m.fl. Ruten går forbi Sangure Kharka og Dudh Khola, over en hængebro og videre til et skovområde. Undervejs vil I passere Gho village, før I når til Tiliche village, hvor I overnatter.

Vandretid Ca. 6 timer
Overnatning Tehus
Dag 16 Tiliche – Jagat, 1300m

Dagens trek starter tidligt om morgenen med Jagat som destination. Efter ca. 6 timers trekking gennem det smukke bjerglandskab ankommer I til Jagat, hvor I vil overnatte. Her vil I have tid til en velfortjent fejring af jeres nyligt overståede Himalaya-eventyr i Manaslu. Nyd det!

Vandretid Ca. 5½ timer
Overnatning Tehus
Dag 17 Jagat – Kathmandu

I dag bliver I kørt tilbage til Kathmandu. Turen tager omkring 9 timer, og undervejs kommer I forbi flodbredder og diverse små byer og landsbyer, før I når til Kathmandu. Efter check-in på hotellet, er der tid til at slappe af og/eller udforske Kathmandu.

Kørsel Ca. 8-9 timer
Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 18 Sightseeing i Kathmandu

I dag byder jeres guides på en tour af Kathmandus lokalliv og kultur. Turen foregår til fods og byder både på historiske, kulturelle og spirituelle landmærker i Kathmandu. I vil bl.a. få set det lokale markede Ason, et glassperlemarkede ved Indrachowk, det ældste supermarkede ved New Road, Kilagal, og den ”gemte” Stupa (Eng: The Hidden Stupa) m.m.

Efter denne charmerende lille tour gennem Kathmandus gemte skatte, går turen til Kathmandu Durbar Square. Durbar Square er berømt for sine historiske, kulturelle og religiøse traditioner. Her vil I bl.a. kunne se den levende gudinde Kumaris temple (Eng: temple of the living goddess, Kumari). Gåturen gennem Durbar Square byder på en perfekt blanding af kultur, historie, kunst, arkitektur og traditioner. Efter turen er der tid at slappe lidt af før hjemrejsen i morgen.

Overnatning Hotel i Kathmandu
Dag 19 Hjemrejse

Så er eventyret slut. I vil blive kørt til lufthavnen af jeres guide tre timer før flyafgang. God tur hjem!

Transport
Du har valgt:
Afrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Hjemrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Prisen inkluderer
 • Alle overnatninger under trekket (hytter og guesthouses)
 • Turistklassehoteller i Kathmandu inkl. morgenmad
 • Transport til/fra lufthavnen
 • Privat landtransport
 • Sigthseeing i Kathmandudalen
 • Guider og porters
 • Varme drikke 3 gange om dagen (te og kaffe)
 • TIMS (Trekkers Information Management System)
 • Tilladelse til trek i Manaslu-regionen
 • Annapurna og Manaslu conservation entry permit
 • Mad og drikke, hytter, god løn, forsikring, medicinsk udstyr, transport til trekkingpersonalet
 • Gratis lån af dunjakke, sovepose og duffelbag, hvis nødvendigt
 • Alle tempelbilletter i Kathmandu
 • Alle skatter og afgifter
Ikke inkluderet
 • Visum (husk at medbringe kontanter og to pasfotos)
 • Frokost og aftensmåltider i Kathmandu
 • Drikkepenge
 • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring
 • Administrationsgebyr (145,-)

 

VALGFRIE TILVALG

 • Flyrejse Danmark - Nepal t/r
 • Alle måltider på trekket
Generelt om rejsen

Prisen er baseret på, at I overnatter i dobbeltværelse. Det er ikke muligt at tage alene på denne tur.

Det er muligt at købe denne tur med eller uden flyrejsen inkluderet. Hvis I vælger at flyrejsen ikke skal være inkluderet, sørger vi for, at I bliver hentet og bragt til lufthavnen uanset hvilken tid på døgnet, I kommer.

På denne tur har I lokale guider og porters med på turen. Jeres guider taler engelsk, er eksperter i området og har taget turen mange gange før.

Transport / flyrejse

I toppen af denne side, kan du vælge om flyrejsen skal være inkluderet i prisen.

Bemærk: Hvis du vælger flyrejsen inkluderet, starter din rejse en dag tidligere, og du starter således din tur på "Dag 0" i forhold til rejseprogrammet. Du vælger først transport og så vælger du datoen. Dag 1 er stadig ankomstdagen til Kathmandu.

Hvis du selv vil arrangere flyrejsen kan vi foreslå, at du finder denne via fx. Momondo eller t2t.dk. Hvis du vælger at selv arrangere flyrejsen, skal vi blot vide, hvornår I ankommer og rejser hjem fra Kathmandu.

Hvis du selv arrangerer flyrejsen, anbefaler vi, at du venter med at bestille flyrejsen, indtil vi har bekræftet landarrangementet.

Links

Momondo
t2t.dk

Mad og drikke

I Kathmandu er der morgenmad inkluderet, men I skal selv købe de øvrige måltider. Måltider i løbet af trekket er ikke inkluderet i prisen, men du kan tilvælge "alle måltider i løbet af trekket", når du booker rejsen.

Hvis du tilvælger alle måltider på trekket
På trekket får du morgenmad, frokost og aftensmad med dertilhørende te og kaffe. Derudover får du varme drikke tre gange om dagen. Det er kotyme, at man spiser på det tehus, hvor I overnatter. Frokosten spises undervejs på trekket, når det passer ind. Det er god solid mad der serveres på tehusene og menukortene er stort set de samme på alle tehusene. Man kan købe frisk vand på flaske på alle tehusene, samt varm te, kaffe, cacao, øl og sodavand.

Overnatninger

I Kathmandu overnatter I på et centralt beliggende turistklassehotel, hvor morgenmaden er inkluderet. På selve trekkingturen overnatter I på tehuse, eller lodges, som de også kaldes i Nepal. Tehusene er små gæstehuse som er ejet og drevet af lokale familier. Kvaliteten varierer og guiden bestræber sig på at bestille plads på de bedste, men I skal være forberedt på at det er forholdvis primitive forhold. I overnatter typisk i dobbeltværelser. Der er som regel tæpper på sengene, men de er ikke tilstrækkelige når I kommer i højden, og I skal have jeres egne soveposer med på trekket. Det er muligt at købe sig et bad, som typisk består af en spand varmt vand. Husk at spørge om vandet er opvarmet ved solvarme, så vi kan være med til at beskytte den sårbare skovvækst.

En dag på stien

En typisk trekkingdag begynder med morgenvækning mellem kl. 06.30 - 07.00. Når I er kommet i tøjet og har fået morgenmad, pakker I bagagen begynder vandringen cirka kl. 08.30. Det er vigtigt at I går i jeres eget tempo og holder de pauser, I har brug for. cirka kl. 11.30 - 12.00 holder I en god lang frokostpause på en god times tid, inden I fortsætter ud på eftermiddagens vandring. I er fremme ved overnatningsstedet hen på eftermiddagen og når I har fået jeres værelse, er der god tid til at slappe af, opleve landsbyen, eller læse lidt i en god bog. Aftensmaden serveres mellem kl. 18.00 - 19.00 og I bestiller selv fra menukortet.

Valuta og prisniveau

Den lokale valuta hedder rupee (NPR). I Kathmandu er der mange hæveautomater, hvor I kan hæve penge, samt vekselboder, hvor der kan veksles kontante dollars og euro. Vi anbefaler, at I hæver/veksler et passende beløb til trekkingturen, før I forlader Kathmandu. På de fleste tehuse tager de ikke mod anden valuta end rupee.

Drikkepenge

Der er tradition for at give drikkepenge i Nepal. På restauranter rundes der op med cirka 10% af regningen. Der er også tradition for at give drikkepenge til guider og bærere, og I skal regne med cirka 90-100 US dollars i drikkepenge.

Visum til Nepal

Visum til Nepal kan arrangeres hjemmefra på den nepalesiske ambassade eller udstedes ved ankomst i til lufthavnen i Kathmandu. Husk at medbringe 3 pasfoto til visum og trekkingpermit.

Vaccinationer

Vi henviser til at tjekke www.ssi.dk i god tid, for opdaterede oplysninger om relevante vaccinationer.

Praktiske oplysninger og pakkeliste

Ved bestilling af turen, modtager du vores praktiske oplysninger og pakkeliste til turen.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk - Du modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring. Bestil her.

Klima

De bedste sæsoner for trekking i Everestregionen er forår og efteråret. Marts, april, maj og oktober, november er fantastiske tidspunkter at tage på trekking. Det er som regel klart vejr og flot solskin om formiddagen. I løbet af eftermiddagen dannes der ofte lidt skyer fra afdampningen af sneen i bjergene, og så klarer det tit op igen om aftenen. I bjergene varierer temperaturen meget afhængig af højden og tidspunktet på døgnet. Midt på dagen kan det sagtens være lunt i selv stor højde med op til 20 grader i 4.500 -5.000 meters højde. Når solen går ned falder temperaturen drastisk, og det kan sagtens blive ned til minus 10°C om natten i samme højde.

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.