10 grunde til at

Bestige Kilimanjaro

SE MERE HERUNDER

10 gode grunde til at bestige Kilimanjaro

Hvorfor forsøger næsten 40.000 mennesker hvert år at bestige verdens højeste fritstående bjerg Kilimanjaro? Her er ti gode grunde til at bestige Kilimanjaro:

Se vores bestigning af Kilimanjaro
 

#1. Kilimanjaro er teknisk set det letteste bjerg at bestige af The Seven Summits – de højeste toppe på verdens syv kontinenter. Du behøver ikke tidligere erfaring med bjergbestigning eller have særlige tekniske færdigheder. Den yngste person der har nået toppen var seks år gammel, og den ældste var 84 år og 71 dage. Det betyder dog ikke at det er uden risiko at bestige Kilimanjaro. I gennemsnit mister 10 mennesker hvert år livet i forsøget på at nå toppen, primært pga. af højdesyge. I september 2010 satte den 22 årige spanier Kilian Jornet rekorden som hurtigste mand, hvor han brugte 5 timer, 23 minutter og 50 sekunder på at nå toppen.

 

Kilimanjaro

 

#2. Kilimanjaro er geografisk afsidesliggende, men samtidig let at komme til. Bjerget ligger i Tanzania, lige syd for ækvator. Du kan flyve non-stop fra Europa til Kilimanjaro lufthavnen, tæt på byen Moshi. Der er også kun 1 times tidsforskel på Danmark og Tanzania.

#3. Kilimanjaro er udlagt som nationalpark og alle der arrangerer ture på bjerget, er underlagt strenge krav om at holde naturen ren og beskytte den følsomme flora og fauna. Der er krav om at alt affald skal tages med ned fra bjerget. Der er syv forskellige ruter til toppen, men på trods af de relativ mange mennesker der hvert år er på bjerget, har nationalparken formået at bevare den smukke vilde natur.

#4. Kilimanjaro er et af ​​verdens største naturlige vidundere. Et snedækket bjerg, tæt på ækvator, med frodiggrønne skove, omgivet af tør savanne. En bestigning af  Kilimanjaro bringer dig gennem alle klimabælter, fra tropisk til arktisk klima på en uge, hvilket giver dramatiske ændringer i vegetationen fra dag for dag. Kilimanjaro er også en ”Ø i Himlen”. Bjergets afsides beliggenhed har skabt grobund for mærkelige og unikke livsformer, der kun findes få andre steder på planeten, såsom den fine elefant blomst og det bizarre Kilimanjaro træ.

#5. Kilimanjaro er et studie i klimaændringer. I sin bog ”An Inconvenient Truth” viste Al Gore billeder af den hastigt skrumpende gletsjer på Kilimanjaros top. Eksperten har beregnet gletsjeren til at være cirka 11.700 år gammel, men desværre forventes den at smelte bort i løbet af de næste 20-30 år. Et hold forskere overvåger konstant isens afsmeltning, for bedre at forstå, hvordan klimaændringerne påvirker vores planet.

 

toppen af kilimanjaro

 

#6. De mange turister der hvert år prøver lykken på Kilimanjaro, bidrager til en driftig lokal økonomi, der på årlig basis genererer cirka 20 millioner dollars til lokalsamfundet. Turismen skaber mange lokale arbejdspladser og pengene ender i lommerne på guider, bærere, køkkenhjælpere, hotelpersonale, lokale fødevareproducenter, købmænd, udstyrsforretninger, hoteller og ikke mindst lokale turoperatører, der sælger trekking- og safariture til turisterne.

#7. Kilimanjaro har også inspireret et helt kontinent til en kamp for frihed. Kilimanjaro tilhører Tanzania, den første nation i Afrika der vandt sin uafhængighed fra kolonimagterne. Under kolonitiden blev landet kaldt Tanganyika og under uafhængighedskampen i 1959, udtalte den senere Præsident Julius Nyerere: "Vi, folket i Tanganyika, vil tænde et lys og sætte det på toppen af Kilimanjaro, som vil skinne over vores grænser og give håb, hvor der var fortvivlelse, kærlighed, hvor der var had, og værdighed, hvor der før kun var ydmygelse."  Det højeste punkt på Kilimanjaro bliver kaldt for Uhuru Peak. ”Uhuru” er Swahili og betyder "frihed ".

 

Trekkere på Kilimanjaro

 

#8. Mange bestiger Kilimanjaro for at udfordre sig selv eller realisere en livslang drøm, om at bestige Afrikas højeste bjerg på næste 6.000 højde. Andre bestiger bjerget for at markere en vigtig begivenhed i deres liv f. eks. en bestået eksamen, et nyt job, at de er gået på pension eller på bryllupsrejse.

#9. Mange bestiger Kilimanjaro for at henlede opmærksomheden på en værdig sag eller for at rejse penge til velgørende formål. Blandt andre besteg Bernard Goosen i 2003 og 2007 Kilimanjaro i kørestol, for at vise omverdenen at et handicap ikke behøver være en begrænsning for at nå toppen af Afrikas højeste bjerg.

#10. Kilimanjaro er et sted hvor mange mennesker finder inspiration til en ny begyndelse og får mere mod på livet. Når du står på toppen og kigger ud over Afrika ser du verden på en ny og anden måde. Hvad før syntes umuligt i dit liv, bliver pludseligt overskueligt og opnåeligt.

 

Friluftsland
Rejsegarantifonden
Adventure Travel Trade
 
Gouda Rejseforsikring
;

Kontakt os

Vi er til rådighed alle hverdage fra kl. 09 - 16

Tlf. +45 71 99 65 50

Eller skriv til os på:

[email protected]

Tryghed på rejsen

Berings Tryghedspakke

Følg os

 

;

×Modtag vores Nyhedsbrev

Vi sender nyheder om rejser, konkurrencer og gode tips

Kontakt os ×

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til os.

Telefon: 71 99 65 50
Mail: [email protected]

Se åbningtider