Dag 1 Ankomst til Schärding eller Passau

Hvis tiden tillader det, så anbefaler vi en slentretur gennem denne lille smukke barokby Schärding, med sine farvestrålende bygninger langs den berømte gade Silberzeile. Eller nyd en tur gennem det bilfrie centrum af flodbyen Passau, der er fuldstændig ombygget og designet til gående.

Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Biedermeier Hof (Schärding), IBB Hotel City Center (Passau)
Dag 2 Den charmerende Passau og ”Donau-svinget”

Der er 15km mellem Schärding og Passau og uanset hvilken by, I har overnattet i, så anbefaler vi, at I giver jer tid til en guidet rundtur i Passau, eller en tur på egen hånd, hvor I besøger katedralen, der huser verdens største kirkeorgel (ikke åben for besøg søndage og helligdage).
Derpå fortsætter I på cyklen langs Donaufloden, hvor I først passerer Obernzell, inden I endeligt ankommer til Engelhartszell, hvor Østrigs eneste Trappistkloster ligger. I cykler videre gennem naturreservatet Donauleiten, inden I kommer til Schlögen-svinget. Her indeholder jorden granit, der tvinger Donau til at foretage et sving på 180 grader. Det er et imponerende naturfænomen, som I har mulighed for at nyde, mens en færge tager jer over floden til jeres hotel.

Distance 40-55KM
Overnatning Hotel (eksempel): Revita Hotel Kocher
Dag 3 Fra ”Donau-svinget” gennem flot landskab til Linz

I dag cykler I gennem det smukke grønne naturområde Eferdinger og via markedsbyer som Aschach, Ottensheim og Wilhering går ruten hele vejen til den øvre østrigske hovedstad Linz, der i 2009 havde æren af at være Europæisk kulturhovedstad, nøjagtig som Aarhus var det i 2017. Linz har masser at byde på, fra gode restauranter til spændende kultur. I bør give jer selv oplevelsen af udsigten fra toppen af Pöstlingberg, samt en slentretur gennem parken Donaulände.

Distance 50KM
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Park Inn
Dag 4 Fra Linz gennem fantastisk marskland til barokbyen Grein

På denne dag vil I tage en lille afstikker fra ruten langs Donau og dermed komme forbi klosteret St. Florian og videre til byen Enns. Her bør I give jer tid til at besøge byens torv, hvor byens 60 meter høje tårn står som landemærke for den ældste by i Østrig. Efterfølgende cykler I tilbage Donau og følger floden, til I når den lille barokby Grein. Her kan I afslutte dagen med at besøge det maritime museum i Greinburg, slottet eller Østrigs ældste kommunale teater, der stadig har forestillinger.

Distance 55KM
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Aumühle
Dag 5 Fra Grein langs Donau og ind i Wachau-dalen

Denne del af Donau floden kaldes også Strudengau og var engang frygtet af sømænd. Hvor strømmen engang gjorde den bugtende flod svær at manøvrere på, så kan man i dag nyde en fredfyldt cykeltur på strækningen. I Maria Taferl ligger en velbesøgt pilgrimskirke højt placeret med udsigt ud over floden.

Distance 50-60KM
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Donauhof Emmersdorf
Dag 6 På tur gennem Wachau-dalen

På dagens cykeletape anbefaler vi et kort stop i Melk og husk at kigge op, som I nærmer jer, da I ellers vil misse et fantastisk syn af benediktinerklosteret Stift Melk, der troner over Donau.

Som I forlader den lille by, åbner Wachau-dalen sig for alvor op omkring jer, med dens frugtplantager og vinmarker, der giver området en naturlig charme. I kommer gennem de små vinbyer Spitz og Weissenkirchen og forbi ruinen af Dürnstein slottet. Man kan næsten ikke være i Wachau-regionen uden at deltage i en vinsmagning og denne er arrangeret og inkluderet i prisen.

Distance 40-60KM
Overnatning Hotel (eksempel): Gasthof Nibelungenhof
Dag 7 Fra Wachau til Wien

Den sidste strækning på cykelturen bringer jer ind til den afslappede Donau-metropol Wien.
Som I ankommer til storbyen I kan tjekke ind på hotellet og derpå nyde byens muligheder resten af dagen. Hvad enten I er til udsøgt kaffe og den berømte Sachertorte-kage fra en af de hyggelige traditionelle kaffehuse, eller til at bruge tiden på shopping, eller til en slentretur gennem den livlige Mariahilfer-stasse og et besøg i St. Stephens Katedral, så vil I helt sikkert have gode oplevelser i vente i den Østrigske hovedstad.

Distance 45-65KM
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Park Inn by Radisson
Dag 8 Hjemrejse

Efter morgenmad er der check-ud og individuel hjemrejse.

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Generelt om rejsen

Prisen er baseret på, at man rejser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltværelse. Mod et tillæg kan vi også arrangere turen for enkeltpersoner der rejser alene. Hvor meget ekstra turen koster som solorejsende, kan du se på bookingformularen, hvis du vælger "1 voksen".

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting, men I skal selv sørge for transporten til turens startsted, samt efter turens afslutning. Der er indlagt et velkomstmøde, hvor I vil blive briefet med relevante info i forhold til jeres tur og cykler.

Bemærk: Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se prisen inkl. alle dine ønskede tilvalg.

Transport/Flyrejse

Vigtigt: Flyrejse til/fra Wien kan tilvælges øverst på denne side.

Hvis I selv ønsker at arrangere transporten
I er velkomne til selv at arrangere transporten til Wien.

Vigtigt: Vi anbefaler, at I booker rejsen hos os og venter på bekræftelsen, inden I køber flybilletterne.

Fra lufthavnen til første hotel
Transporten fra lufthavnen til det første hotel, skal I selv arrangere. Det er dog ganske enkelt og via dette link, kan I hurtigt få overblik over mulighederne: Rome2Rio.

Hvis I kører selv
Hvis man ønsker selv at køre til turens startsted, kan der parkeres hele ugen for ca. €30,- Det er ikke muligt at reservere plads, men I må gerne nævne under kommentarer, at I ønsker selv at køre, da vi så forsøger at tage højde for det i forbindelse med bookning af starthotel.

Man kan enten tage toget retur til bilen, eller vi kan arrangere en eftermiddagstransfer på afslutningsdagen. Denne tager ca. 3,5-4 timer og koster €55,- pr. person. Dette beløb betales lokalt til chaufføren. Det er selvfølgeligt muligt at få en evt. medbragt cykel med på denne transfer.

 

Læs dette: Vigtigt omkring flyrejsen!

  • I skal være opmærksom på, at vi bestiller ”automatisk seating”. Det betyder, at det er flyselskabet, som bestemmer, hvor I placeres i flyet. Det sker yderst sjældent, at folk der booker sammen, bliver placeret hver for sig, men vi kan ikke udelukke, at det kan forekomme - hvis fx flyet er næsten fuldbooket.
  • Vi sælger udelukkende flyrejser, hvor håndbagage og indtjekket bagage er inkluderet, men hvor meget bagage, der er inkluderet varierer. Det vil stå beskrevet på din flybillet.
  • Vi kan ikke garantere, at ”måltid på flyet” er inkluderet i prisen. Fx er der oftest ikke måltid inkluderet på Norwegian-flyvninger.
Overnatning

I overnatter på 3-stjernede hoteller og kroer - 4-stjernede hoteller i Linz og Wien - inklusiv morgenmad

Ekstra nætter
Hvis I bestiller turen uden flyrejse inkluderet, er det muligt at bestille ekstra nætter i Wien inden og/eller efter turen. Dette vælges på bookingformularens side 2.

Mad og drikke

Det er muligt at tilkøbe halvpension (5 x aftensmad). I Wien er aftensmaden ikke inkluderet i dette, men på hele turen er der fine muligheder for selv at gå ud og finde en lokal restarurant.

Halv pension kan tilvælges på side 2 i bookingformularen.

Udstyr og rabataftaler

Friluftsland

Kvalitetsudstyr og god planlægning ligger til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% rabat på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk. I modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Cykelshoppen

Når du køber en cykelferie hos Mountain Adventures, får du 10% rabat på alle ikke-i-forvejen-nedsatte varer hos Cykelshoppen.dk.

Cykler

Cyklerne er unisex og udvalgt efter solid kvalitet kombineret med den bedste komfort. Cyklerne er udstyret med lys, bagagebære, skærme, 21 shimano gear, lås og en komfortable saddel. Desuden er der påmonteret en vandafvisende taske på både bagagebære og styr, og der medfølger et lille nødkit med relevant værktøj, ekstra cykelslange og pumpe.
For at kunne individuelt tilpasse cyklerne til jer, er det vigtigt at I oplyser højden på alle deltagere i kommentarfeltet ved booking af turen.
Cykelleje kan tilvælges på bookingformularens side 2.

 

El-Cykler
På denne tur er det muligt at booke en el-cykel, der gør det muligt at krydse bakket terræn med et smil. Hvis benene bliver trætte støtter den elektriske motor, så du ikke sakker agterud.
Det kræver ikke nogle forudsætninger at køre en el-cykel. Så længe man selv er aktiv i pedalerne assisterer el-motoren rytteren til en max hastighed på 25 km/t. Motoren får energi fra et aftageligt, genopladeligt batteri der rækker 120-180 km. på én ladning. El-cyklerne har samme udstyr som de ordinære cykler.
Leje af el-cykel kan tilvælges på bookingformularens side 2.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af Salzburgs klima, ses DMI's data her:

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.