Dag 1 Ankomst til hotellet i Wolfgangsee

Fra Salzburg og Bad Ischl går der bus til Wolfgangsee (Salzburg ca. 1 time - Bad Ischl ca. 30 min.).

Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Aberseehof
Dag 2 Bådtur på Wolfgangsee-søen med vandring fra St. Wolfgang til St. Gilgen

I starter med at tage en båd til St. Wolfgang, der udover sine smukke omgivelser også er kendt for sit lille hotel ”Den Hvide Hest”, der både er skrevet en operette om og herhjemme er den kendt fra Dirch Passer-filmen ”Sommer i Tyrol”. Herfra går ruten op til Flakenstein klippevæggen, hvorfra der er en fantastisk udsigt ud over Wolfgangsee-søen. En idyllisk sti vil føre jer langs søen ind til Mozarts landsby St. Gilgen. Herfra tager I båden tilbage til hotellet i Wolfgangsee.

Vandretid Ca. 3½ timer
Distance 10KM
Højdemeter 250M
Højdemeter 250M
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Aberseehof
Dag 3 Fra Wolfgangsee til Bad Ischl

Dagens vandring bringer jer fra St. Wolfgang til Schwarzensee, som ligger fint omgivet af små bjergtoppe, der bryder op af den grønne vegetation. Her ved søbredden er det oplagt at smage en af Madame Lore’s hjemmelavede snacks i den dertil indrettede lille café. Gennem Wirer-Kløften går vandringen ned i dalen og følger stien rundt om Bürglstein, hvor stien spektakulært snoer sig om klippepynten til Strobl og dennes fine lille søbredspromonade. Dagen sluttes med en bustur til Bad Ischl, hvor der tjekkes ind på hotellet.

Vandretid Ca. 4½ timer
Distance 12KM
Højdemeter 300M
Højdemeter 300M
Overnatning Hotel (eksempel): Goldenes Schiff
Dag 4 Oplevelser i eget tempo i Bad Ischl

Dagen står til fri disposition. Med de mange ting der er at opleve i Bad Ischl, er det vores erfaring at det er godt med en hel dag i byen. Der er masser af interessante steder at besøge. Blandt andet den gamle Kejser villa, der var sommer residens for Kejser Franz Josef I og Elisabeth af Østrig. Som et kaffestop er Café Zauner anbefalelsesværdigt med dens berømte delikatesser. At byen hedder ”Bad” er på grund af dens termiske bade, så er man til en behagelig afslapning i lunt vand, så er Salzkammergut thermal spa et besøg værd.

Overnatning Hotel (eksempel): Goldenes Schiff
Dag 5 Fra Bad Ischl til Bad Goisern

Salt har altid været en vigtigt indkomstkilde i Salzkammergut. Verdens ældste aktive rørledning til fragt af saltlage har en strækning på 39km og går fra Hallstatt’s saltmine til saltfabrikken i Bad Ischl. Dagen startes med at vandre langs Bad Ischls promenade til Kaltenbachau, som er en hyggelig plads, hvor der afholdes hestevæddeløb. Herfra går vandringen ind på selve stien, der følger disse rør med saltlage - kaldet the Brine-Pipeline Trail (nogle lokale kalder den ”the Strähn”). Stien går langs eller over saltlagsrørerne hele vejen til Hallstatt og er på UNESCO’s kulturarvsliste. Som I nærmer jer Bad Goisern, drejer I af stien og går til hotellet. Har I lyst til at gå lidt højere, kan I vandre langs den smukke bjergsti "Eternal Wall".

Vandretid Ca. 3-5 timer
Distance 11KM
Højdemeter 50M
Højdemeter 50M
Overnatning Hotel (eksempel): Pension Maria Theresia
Dag 6 Vandreoplevelser i Hallstatt-området

Dagens vandring bringer jer tilbage på ”the Brine-Pipline Trail”, hvor det fører jer til Saltbjerget i Hallstatt. Saltminen er verdens ældste, aktive af sin slags, og stammer helt tilbage fra den keltiske Hallstatt-kultur der opstod ca. 800-400 år f.Kr.

Fra stien er der storslåede udsigter ud over både Hallstatt søen og Dachstein Massivet, der smukt danner baggrunden. I Hallstatt tager I Salzbergbahn - en kabelbane op ad bjerget hvorfra udsigten er suveræn. Det er anbefalet at give sig tid til at besøge selve saltminen, der byder på historisk information, besøg i udgravningsområderne samt en tur til toppen af Rudolf’s tårn, der oprindeligt blev bygget til at forsvare saltminen fra angreb. I dag kan man dog trygt nyde den eminente udsigt fra toppen, ud over det fantastiske alpelandskab.
Turen tilbage til Bad Goisern foregår med båd over Hallstatt søen.

Vandretid Ca. 4½ timer
Distance 12KM
Højdemeter 400M
Højdemeter 100M
Overnatning Hotel (eksempel): Pension Maria Theresia
Dag 7 Fra Bad Goisern tilbage til Wolfgangsee

I begynder dagen med at tage toget til Bad Ischl. Langs den romantiske Sissi-sti vandrer I til den lille idylliske sø Nussensee og herfra langs Ischl-floden og videre til Wolfgangsee-søen, hvor I kommer gennem et af Østrigs fineste moseområder kaldet Blinklingmoos. Ruten følger Wolfgangsee-søen det sidste stræk tilbage til den afsluttende nat i Wolfgangsee.

Vandretid Ca. 5½ timer
Distance 18KM
Højdemeter 300M
Højdemeter 200M
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Aberseehof
Dag 8 Hjemrejse

Efter morgenmaden er der ud-chekning og derefter individuel hjemrejse.

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Generelt om rejsen

Prisen er baseret på, at man rejser minimum to deltagere sammen og overnatter i et dobbeltværelse. Det er muligt at få enkeltværelser på turen og det er også muligt at tage turen alene.

På denne tur er I på egen hånd uden turleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelse, kort og andre praktiske ting, men du skal selv sørge transporten til turens startsted.

Dagsturerne som er beskrevet I programmet er i den lette ende af grad 1-2, forgår på gode stier og er egnet for vandreglade børn.

Afrejsedatoer
Denne tur har daglig afgang fra april til oktober.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Øverst på denne side, kan I vælge, om I ønsker flyrejsen inkluderet i prisen. I er også velkomne til selv at arrangere transporten til/fra Østrig.

Bemærk: Hvis I selv arrangerer transporten, bør I vente med at arrangere denne indtil vi har bekræftet rejsen.

Fra Salzburg til Wolfgangsee

Fra Salzburg går der bus til Wolfgangsee (ca. 1½ time) - Alternativt kan man tage toget til Bad Ischl og bus til Wolfgangsee herfra (ca. 30 min.). Få overblik over turen via dette link:

Rome2Rio

Mad og drikke

Morgenmad er inkluderet på alle hoteller.
Det er desuden muligt at tilkøbe 3-retters aftensmad på hele turen.. Dette kan tilvælges på side 2 i bookingformularen.

Overnatning

I overnatter på trestjernede turistklasse hoteller med østrigsks charme, i henholdsvis Wolfgangsee, Bad Goisern og Bad Ischl.

Ekstra nætter
Det er muligt at købe ekstra nætter før og/eller efter turen. Ekstra nætter er kun muligt, hvis I vælger turen uden flyrejse inkluderet. De tilvælges på side 2 i bookingformularen.

Vandring med hund

På denne tur er det muligt at medbringe hund. Skulle dette have interesse, så noter hundens race og højde under bemærkninger i bookingformularen, så booker vi den med på jeres tur. - Det er muligt at der vil være et lille ekstra gebyr på medbringelse af hund, til betaling lokalt på hotellerne. 

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området, ses yr.no's data her:

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.