Vandreferie – Tre tinder i Tyrol
Se billeder

Vandreferie – Tre tinder i Tyrol

Vandreferie fra Østrig til Dolomitterne

Denne vandreferie fører jer over Kitzbüheler-alperne og ind i Hohe Tauern Nationalparken med de smukke gletsjerskabte dale og den flotte flora. Efterhånden som I vandrer bliver landskabet mere råt, klipperne er stejlere og i horisonten kommer Dolomitternes bjerge nærmere og nærmere. Via bjergpasset Gsieser Törl går I fra Østrig og ind i Italien. Her vandrer I langs sætere, forbi små hytter og vandrer omsider ned i Gsiersertal-dalen, hvor flotte gårde og solbeskinnede balkoner virker som om de er strøet tilfældigt ud over engene. Rejsen afsluttes med turens højdepunkt, som er ”De Tre Tinder” (Tre Cime di Lavaredo) i Dolomitterne.

Ruten følger markerede bjerg- og vandrestier. Turen er egnet til alle med et almindeligt godt fysisk helbred. Det er ikke nødvendigt at kunne klatre. Større stigninger klares med kabelbane og det er muligt at forkorte dagsturene ved at bruge offentlig transport eller taxa. Vi anbefaler at børn er mindst 14 år for at tage på denne tur.

 

Gode råd til vandreferie

feb.
mar.
apr.
maj
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.

Dolomitterne

Når du vælger, at fly skal være inkluderet i rejsens pris, sorteres rejsens kalender, så den kun viser datoer, hvor fly kan inkluderes automatisk fra vores system. Vi har valgt datoerne ud fra ”bedst mulige forbindelse”, hvilket oftest er direkte fly.

Hvis din ønskede dato ikke kan vælges med fly inkluderet, så tjek rejsen ”uden transport”. Her vil du se alle de mulige datoer for rejsen og du kan enten selv finde flyrejsen via fx Momondo, eller du kan kontakte os og få et tilbud med fly inkluderet.

Dag 1 Ankomst til Kitzbühel

I ankommer til det første hotel i Kitzbühel. Hvis I ankommer i bil, er det muligt at stille bilen på en gratis offentlig parkeringsplads tæt på det første hotel. Parkeringen kan ikke reserveres på forhånd.

Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Resch***
Dag 2 Kitzbühel via Aurach til Jochberg

Vandringen starter fra Kitzbühel, hvor I går stille og roligt under Kitzbüheler Südberge. I passerer små landsbyer og gårde med smukke blomster. Aurach i Tyrol emmer af atmosfære og det er ikke uden grund, at den berømte Kitzbüheler-kunstner Alfons Walde valgte byens kirke og torv, som motiv igen og igen. I vandrer videre til Jochberg, hvor I overnatter.

Vandretid Ca. 4-5 timer
Højdemeter 600M
Højdemeter 425M
Overnatning Hotel (eksempel): Gasthof Jodlbühel***
Dag 3 Jochberg til Mittersill

Dagen starter med en transfer til starten på dagens rute. I vandrer over frodige sætere og fortsætter turen opad i de smukke bjerge. Husk at nyde roen og den fantastiske natur. Via Gauxjoch går I videre til Trattenbachalm og Hartkaserhöhe. I vandrer her langs grænsen mellem Tyrol og Salzburg. Hvis I vil undgå nedstigningen fra Resterhöhe kan I benytte kabelbanen i stedet (ikke inkluderet i prisen). Fra Resterhöhe tager I bussen til Mittersill.

I dag kan I vælge mellem to forskellige ruter. Den korte er 4-5 timer og den lange er 5-6 timer.

Vandretid Ca. 5-6 timer
Højdemeter 790M
Højdemeter 800M
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Heitzmann****
Dag 4 Mittersill til Matrei

I starter dagen med en transfer fra Mittersill til Matreier Tauernhaus. Hvis I har lyst, kan I også vælge at vandre fra Hintersee over Felbertauern og St. Pöltener-hytten og ad den vej komme frem til Matreier Tauernhaus.

Vandringen starter med en gradvis stigning over enge og gennem lærkeskove til Venedigerblick. På det højeste punkt har I en fantastisk udsigt over gletsjerlandskabet ved Großvenediger. I vandrer videre langs stien til Innergschlöss og over de smukke sætere og ender tilbage ved Matreier Tauernhaus, hvorfra I tager bussen til Matrei.

I dag kan I vælge mellem tre forskellige ruter
Rute 1: 3-4 timer
Rute 2: 5½-6½ time
Rute 3: 3 timer

Vandretid Ca. 3-4 timer
Højdemeter 575M
Højdemeter 575M
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Hinteregger***
Dag 5 Matrei til Gsiesertal

Efter morgenmaden bliver I kørt til Mariahilf, hvor dagens vandring starter. Langs dunkle skovstier vandrer I op i højden til de første sætere og Gsieser Törl, som blev flittigt brugt af smuglere mellem i 1920’erne og 1930’erne. Herfra har I udsigt over dalen til Dolomitterne. På vej til landsbyen Gsiesertal kommer I forbi flere bjerghytter fx Oberberg, Kradorferalm og Messner-hütte, hvor de serverer lækker lokal mad.

Vandretid Ca. 4½-5½ timer
Højdemeter 775M
Højdemeter 750M
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Gsieserhof***
Dag 6 Gsiesertal til Dobbiaco/Toblach

I fortsætter vandringen sydpå og når nu til Dolomitterne. Fra Gsiesertal vandrer I opad til Frondeign. Vandringen foregår mest ad skovstier og stien når omsider til Wahlen. Dalen åbner op og I har fuldt udsyn til bjergene Neunerkofel, Haunold, Dürrenstein og Höhlensteintal.

I dag kan I vælge mellem to forskellige ruter. I kan vælge den korte, som er 3-4 timer eller den lange som er 5-6 timer.

Vandretid Ca. 3-4 timer
Højdemeter 475M
Højdemeter 450M
Overnatning Hotel (eksempel): Aparthotel Germania***
Dag 7 Toblach til De Tre Tinder og tilbage

I starter jeres vandring ved Auronzo-hytten. I tager bussen derop (er inkluderet i prisen). I vandrer langs den sydlige del af De Tre Tinder mod Lavaredohütte og derfra langs en lille sti til Paternsattel. Her, 2.454m over havets overflade, kan I nyde den storslåede udsigt til De Tre Tinders 500m høje nordlige klippevægge. I vandrer videre til Lange Alm og ender tilbage ved rutens begyndelse.

I kan vælge mellem to forskellige ruter. Den korte tager 3-4 timer og den lange tager 4½-5½ timer.

Vandretid Ca. 3-4 timer
Højdemeter 350M
Højdemeter 350M
Overnatning Hotel (eksempel): Aparthotel Germania***
Dag 8 Hjemrejse
dolomitterne

Vandreferien er ved at være slut, og det er tid at finde vej hjem eller videre ud i verden.

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Prisen inkluderer
Ikke inkluderet
  • Transport til/fra Østrig og Italien
  • Rejse- og afbestillingsforsikring
  • Administrationsgebyr (145kr)
Generelt om rejsen

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting. ved ankomst bliver I briefet om turen.

Dagsturene som er beskrevet i programmet er grad 2-3. Der er mulighed for at vælge mellem kortere og længere dagsture, hvor højdemeterne også varierer. Afhængigt af dagsformen vil I måske nogle dage vælge den lange løsning og andre dage den kortere variant. De korte vandreture har en gennemsnitlig vandretid på 3-4 timer om dagen, og lange ture ligger på ca. 5-7 timers vandring om dagen. Hertil kommer pauser.
Uanset hvad I vælger, skal I ikke bekymre jer om bagagen, som transporteres fra hotel til hotel, så I kun skal bære jeres dagstursrygsæk.

Det er muligt at have børn med på denne tur og de får rabat, når de deler værelse med to fuldt betalende voksne. Det er altid svært at sige, om børn kan holde til turen, men som hovedregel anbefaler vi, at børn er mindst 14 år for at tage med på denne tur.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport: Flyrejse

Flyrejse til/fra Østrig/Italien er ikke inkluderet i rejsens pris.

Bemærk: Vi anbefaler, at I venter på, at vi bekræfter turen inden I arrangerer jeres transport.

Vi anbefaler, at I flyver eller tager toget til München, Salzburg eller Innsbruck. Fra de byer er det let at få en taxa til startpunktet for turen.

 

Hvis I selv kører til turens startpunkt kan I parkere på en offentlig parkeringsplads tæt på det første hotel. Bemærk, at det ikke er muligt at bestille parkering på forhånd.

Hvis I har brug for transport fra turens sidste hotel tilbage til bilen, kan vi arrangere en transfer for jer. Prisen er 69 euro pr. person ved mindst fire personer. Hvis I kun er to personer vil I være nødt til at betale den fulde pris for transferen, såfremt der ikke er andre at dele turen med.

Mad og drikke

Vi har inkluderet en fyldig morgenmad på hotellerne.

Det er let at finde aftensmad og frokostmadpakker i de byer, hvor I overnatter på turen.

Overnatning

Overnatning er på gode og hyggelige Guesthouses og 3-stjernede hoteller.

Vi kan arrangere ekstra nætter før og efter turen.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, og I bjergene kan der ske mange vejrændringer gennem dagen. For at give et overordnet billede af klimaet i Bolzano-området, ses DMI's data her:

klima-dolomitterne

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr.