Cykelferie langs Algarve-kysten
Se billeder

Cykelferie langs Algarve-kysten

Dejlige ruter og lækre hoteller hele vejen

Som den sydligste region i Portugal har Algarve et herligt lunt klima og en fantastisk kyststrækning, der går fra Sagres i vest, hvor Atlanterhavet slår rundt om klipperne ved det majestætiske fyrtårn til Vila Real de Santo António i øst, der ligger helt op til landegrænsen mellem Portugal og Spanien.
Ecovia do Algarve er en cykelrute, der tager jer de 237 km fra vest til øst. Turen bringer jer gennem en anderledes kultur og natur end den, der ellers ses i Portugal. I kommer både gennem helt små charmerende kystbyer og de større og mere betydningsfulde byer i Algarve. Desuden kommer I forbi fantastiske badestrande og unikke vådområder, hvor vadefugle, heriblandt flamingoer, holder til.

Ruten går via stier i naturbeskyttede områder og tager jer ad mindre veje og grusstier. Ruten er relativ flad, med enkelte lettere bakkede strækninger.

Højdepunkter på turen

 • Cykling 8 dage - fra vest til øst langs den naturskønne Ecovia do Algarve
 • Overnatninger undervejs på lækre 4-stjernede hoteller
 • Inkluderet er transfer fra Faro Lufthavn til hotellet i Sagres (120 km)
 • Den smukke naturpark Ria Formosa med dens rige fugleliv
 • Charmerende små fiskerbyer og lokale specialiteter
 • Cykling mellem saltudvindingssøer og hvide saltbjerge
 • Veltilrettelagt rute på mindre befærdede veje og grusstier
apr.
maj
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mar.
Dag 1 Ankomst til Sagres
cykling i Algarve

Ved til det første hotel bliver I mødt af en lokal engelsktalende guide, der giver jer alle relevante informationer.

Denne smukke landsby er placeret helt ude i det sydvestligste hjørne af Europa og ligger ved naturparken Sudoeste Alentejo og Costa Vincentina. Sagres er en traditionel sydportugisisk landsby fuld af historiske monumenter. Det er anbefalelsesværdigt at tage ud til det store fyrtårn, hvor udsigten over Atlanterhavet er eminent. Ligeledes er Sagres Fortet, beliggende ved Ponta de Sagres en  flot oplevelse.

På bookingformularen, kan I tilvælge transfer fra lufthavnen til det første hotel.

Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Memmo Baleeira
Dag 2 Cykling fra Cape St. Vicente til Lagos
cykelferie-algarve

I dag starter første etape af cykelturen, der først går mod nord og så i østlig retning mod Lagos. I cykler gennem den stemningsfulde kommune Vila do Bispo, der med sin dramatiske kystlinje og mystikken fra byen Sagres giver en oplevelse af, at den vilde natur og den rige historiske kulturarv her får lov til at stå uberørt hen. Turen ender i Lagos, der er en af de sydligst beliggende større byer i Portugal og den mest historisk interessante i Algarve. Desuden har den nogle skønne badevenlige strande og et rigt udvalg af virkeligt gode restauranter og caféer.

Distance 49KM
Højdemeter 586M
Højdemeter 641M
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Tivoli Lagos
Dag 3 Cykling fra Lagos til Albufeira
cykelferie i Algarve

Bemærk: Det er muligt at dele denne etape op i to, hvormed turen får i alt seks cykeletaper fremfor fem. Se under praktisk info længere nede på siden.

Denne dag byder på en længere cykelstrækning fra Lagos, langs kysten mod Ria de Alvor – en traditionel algarviansk fiskerlandsby. De smalle stræder i den gamle landsby har mange charmerende restauranter, der har friskfangede fisk på menukortet under lokale specialiteter. Efter at have passeret Portimão kommer I forbi flodmundingen af Rio Arade og gennem den lille landsby Ferragudo, der har en helt særlig stemning over sig med sine hvidkalkede fiskerhuse spredt udover de små bakker i landskabet. Cykelruten fortsætter langs atlanterhavskysten mod Armacao de Pera og videre gennem Salgados-lagunen, hvor I kan opleve en spændende flora og et rigt fugleliv - blandt andet mulighed for at se de karakteristiske lyserøde flamingoer, inden I ankommer til byen Albufeira.

Distance 77KM
Højdemeter 532M
Højdemeter 489M
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Pedra dos Bicos
Dag 4 Cykling fra Albufeira to Faro
cykel Algarve

Fra Albufeira følger I kysten gennem de populære turistområder Vilamoura og Quarteira. Her er det muligt at tage en dukkert fra sandstranden, inden I cykler videre gennem den smukke naturpark Ria Formosa. Naturparken indrammer et fascinerende lagunelandskab, der konstant er i forandring på grund af strømme, vejr og ikke mindst vandforholdende. Det imponerende landskab er hjemstavn for et bredt varieret fugleliv. Herfra cykler I den sidste strækning til Faro, der som Algarves hovedstad, byder på masser af mulig sightseeing.

Distance 47KM
Højdemeter 304M
Højdemeter 337M
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Eva
Dag 5 Cykling fra Faro til Santa Luzia og Tavira
Cykling langs Algarvekysten

Fra Faro går cykelturen mod fiskerbyen Olhão. Ruten følger fortsat Naturparken Ria Formosa, der er omkring 60 km lang. I kommer gennem små charmerende landsbyer, inden I kommer til Santa Luzia, byen her er kendt som Blækspruttestaden, da byens fiskerihistorie har gjort den kendt for netop blæksprutter. Enhver restaurant med respekt for sig selv, har en udgave af ”atlanterhavs-sprutte” på deres delikatessemenu, og det smager helt fantastisk.
De næste dages overnatninger foregår her i Santa Luzia, kun 5 km. fra byen Tavira.

Distance 41KM
Højdemeter 212M
Højdemeter 195M
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Vila Galé Tavira
Dag 6 Cykling fra Tavira til Vila Real St. António
Algarve Mountain Adventures

Fra Tavira cykler I mod kystbyen Cabanas og videre gennem den fine park af mandeltræer, der omgiver det historiske Forte de S. João da Barra – der i dag fungerer som et meget fint pensionat. Cykelruten fører jer videre til den charmerende og uspolerede fiskerby Cancela Velha. Ved at fortsætte mod Monte Gordo er I snart ved Vila Real De Santo António, der ligger helt ned til floden Rio Guiardian, der flot markerer landegrænsen mellem Portugal og Spanien. Overnatningen foregår tilbage i Santa Luzia og det er muligt at tage regionaltoget tilbage – hvor cyklen gratis kan medtages, eller man kan cykle ad samme veje tilbage (27 km).

Distance 34KM
Højdemeter 184M
Højdemeter 202M
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Vila Galé Tavira
Dag 7 Til fri disposition og sightseeing
cykling i portugal

Dagen i dag er til fri disposition. Området i og omkring Santa Luzia og Tavira byder på et spændende mix af interessant arkitektur, som den syv-buede romerske bro, der krydser floden Gilhão og intet mindre end 37 kirker i byen. Tæl selv efter. Desuden kan man cykle mellem de karakteristiske saltudvindingssøer, med deres varierende farver, eller slentre en tur langs de fine strande som fx Praia do Barril ved Santa Luzia.

Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Vila Galé Tavira
Dag 8 Hjemrejse
cykelferie-portugal

Efter morgenmaden er der ud-checkning og individuel hjemrejse.

Transport
Du har valgt:
Afrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Hjemrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Prisen inkluderer
Ikke inkluderet
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr (145,-)

 

VALGFRIE TILVALG

 • Flyrejse fra Danmark til Faro t/r inkl. bagage
 • Opgradering til leje af elcykel
 • Transport fra/til lufthavnen
 • Halv pension
Generelt om rejsen

Prisen er baseret på, at man rejser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltværelse. Det er muligt at tage turen alene mod et tillæg. Du kan se det præcise tillæg ved at vælge "1 voksen" på bookingformularen.

På denne tur er I på egen hånd og er jeres egen turleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelse, cyklerne og vigtigst af alt: Transport af bagagen fra hotel til hotel.

Bemærk: Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se prisen inkl. alle dine ønskede tilvalg.

Transport/Flyrejse

Vigtigt: Flyrejse til/fra Faro kan tilvælges øverst på denne side.

Hvis I selv ønsker at arrangere transporten
I kan nemt søge, bestille og betale flyrejsen på fx momondo.dk eller t2t.dk. Det er jeres eget ansvar at sikre, at flyene passer med turens start- og slutdato.
Vi anbefaler, at I flyver til Faro.

Vigtigt: Vi anbefaler, at I booker rejsen hos os og venter på bekræftelsen, inden I køber flybilletterne.

Transport fra/til lufthavnen
Når I ankommer til Faro bliver I mødt og kørt de ca. 120km til det første hotel i Sagres (inkluderet i prisen). Transport fra sidste hotel til lufthavnen er ikke inkluderet i prisen, men kan tilvælges på side 2 på bookingformularen.

 

Læs dette: Vigtigt omkring flyrejsen!

 • I skal være opmærksom på, at vi bestiller ”automatisk seating”. Det betyder, at det er flyselskabet, som bestemmer, hvor I placeres i flyet. Det sker yderst sjældent, at folk der booker sammen, bliver placeret hver for sig, men vi kan ikke udelukke, at det kan forekomme - hvis fx flyet er næsten fuldbooket.
 • Vi sælger udelukkende flyrejser, hvor håndbagage og indtjekket bagage er inkluderet, men hvor meget bagage, der er inkluderet varierer. Det vil stå beskrevet på din flybillet.
 • Vi kan ikke garantere, at ”måltid på flyet” er inkluderet i prisen. Fx er der oftest ikke måltid inkluderet på Norwegian-flyvninger.
Overnatning

På denne tur overnatter I på forskellige 4-stjernede hoteller, og morgenmaden er inkluderet på turen. Alle hoteller har swimmingpool.

Denne tur indeholder som udgangspunkt 5 cykeletaper og 1 dag til fri disposition. Såfremt det måtte ønskes, er det muligt at købe turen med 6 etaper mod inddragelse af fridagen. Dette vil betyde at cykeldistancen på dag 3 vil blive fordelt over 2 dage istedet. Måtte dette ønskes, vælges det på bookingformularen (koster ikke ekstra) - Se den alternative etape-inddeling herunder:

Hoteller vi ofte bruger på denne tur
Vigtigt: Det er ikke garanteret, at det bliver præcis disse hoteller på jeres tur. De præcise hoteller afgøres af, hvor der er ledige værelser, når I booker (de vil dog alle være 4-stjernede)

Hotel Memmo Baleeira (Sagres)
Hotel Tivoli Lagos (Lagos)
Hotel Tivoli Portimão (Portimão)
Hotel Pedra dos Bicos (Albufeira)
Hotel Eva (Faro)
Hotel Vila Galé Tavira (Tavira)

Mad og drikke

Der er morgenmad inkluderet på turen.
Desuden er det muligt at tilkøbe aftensmad på hele turen. Hvis I ønsker dette, kan det tilvælges på side 2 i bookingformularen.

Cykler

Herunder ses cykeludvalget på denne tur. Bemærk, vi skal bruge jeres højde, for at sikre den rette størrelse på cyklerne.

Turcykel
Turcyklerne er af typen tilsvarende den afbilledede Giant. De har 21 gear, så man kan komme godt gennem terrænet. De har støddæmpende forgaffel, lys og bagagebærer, hvorpå der hænger en cykeltaske. Der medfølger desuden et lille reparations kit.
For at kunne individuelt tilpasse cyklerne til jer, er det vigtigt, at I oplyser højden på alle deltagere i kommentarfeltet ved booking af turen.
Leje af denne cykel tilvælges på bookingformularen (side 2)

 Trek Cykel Algarve

 

Mountainbike
På denne tur har I også mulighed for at leje en mountainbike, tilsvarende den på billedet herunder. Mountainbiken har støddæmpet forgaffel, aluminiumsstel og 21 Shimano gear. Der medfølger et lille reperations kit.
For at kunne individuelt tilpasse cyklerne til jer, er det vigtigt, at I oplyser højden på alle deltagere i kommentarfeltet ved booking af turen.  
Opgradering til mountainbike kan vælges på booking formularen (side 2).

 Mountainbike Algarvekysten

El-Cykel
På denne tur er det muligt at booke en el-cykel, der gør det muligt at krydse bakket terræn med et smil. Hvis benene bliver trætte støtter den elektriske motor, så du ikke sakker agterud.
Det kræver ikke nogle forudsætninger at køre en el-cykel. Så længe man selv er aktiv i pedalerne assisterer el-motoren rytteren til en max hastighed på 25 km/t. Motoren får energi fra et aftageligt, genopladeligt batteri der rækker 35-65 km. på én ladning. El-cyklerne har lys og bagagebærer, hvorpå der hænger en cykeltaske.
Der medfølger desuden et lille reparations kit.
For at kunne individuelt tilpasse cyklerne til jer, er det vigtigt, at I oplyser højden på alle deltagere i kommentarfeltet ved booking af turen.
Opgradering til el-cykel kan vælges på side 2 af bookingformularen.

 Elcykel Algarvekysten

 

Mulighed for at leje ekstra cykelgrej
Bemærk: Det er lovpligtigt at cykle med hjelm i Portugal

Leje af hjelm                                                            70kr pr. hjelm
Leje af SPD pedaler (kun muligt på mountainbikes)     665kr pr. sæt
Ekstra cykeltasker                                                   95kr pr. taske

Hvis I ønsker noget af det ovenstående, skal I blot give os besked om dette, inden turen.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Udstyr og rabataftaler

Friluftsland
Kvalitetsudstyr og god planlægning ligger til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% rabat på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk. I modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Cykelshoppen
Når du køber en cykelferie hos Mountain Adventures, får du 10% rabat på alle ikke-i-forvejen-nedsatte varer hos Cykelshoppen.dk.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i Algarve, ses yr.no's data her:

klima-Algarve

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr.