Dag 1 Ankomst til Canico

Canico ligger ca. 10 km fra Funchal lufthavn. Nyd hotellets faciliteter denne første dag. Hotellet ligger tæt på stranden så der er mulighed for en badetur.

Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Four Views Oásis
Dag 2 Canico – Camacha - Porto da Cruz

I bliver budt velkommen af vores repræsentant om morgenen, får udleveret og tilpasset cykler. Herefter transporteres I til Camacha. Denne by er berømt for kurvefremstilling og der er mulighed for at købe kurvene direkte fra producenterne. I cykler mod østkysten ad en højtliggende vej. Nyd den smukke udsigt på vej til den lille fiskerby, Porto da Cruz. Slap af på stranden med vulkansand eller besøg en af de sidste stadig fungerende sukkerrørsmøller.

Distance 25KM
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Costa Linda
Dag 3 Porto da Cruz – Santana – Sao Vicente

Dagen starter med bustransport over en lang stejl stigning. Cykelturen starter i Santana. Først skal I dog besøge et ægte Madeiransk vartegn; de traditionelle stråtækte herregårdshuse.
Frem til landsbyen Sao Vicente kører I ad en smuk vej og passerer små og charmerende landsbyer. Sao Vicente er opkaldt efter Saint Vincent, som ligger ved havet og er berømt for sine 400.000 år gamle grotter.

Distance 40KM
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Estalagem do Mar
Dag 4 Sao Vicente – Rocha Negra – Porto Moniz

I starter i bjergene. I bliver transporteret op til det høje plateau Paúl da Serra. Her får I udleveret cyklerne og følger vejen forbi græssende køer og får. En lang nedkørsel fører jer til øens vestkyst. Før I ankommer til Porto Monz, bliver I mødt af en fantastisk udsigt. Stedet hvor I skal bo er kendt for sine naturlige swimmingpools. Havet danner små og store bassiner, som er populære steder at svømme for såvel lokale som turister.

Distance 35KM
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Moniz Sol
Dag 5 Porto Moniz – Calheta

Dagens rute går langs vestkysten og gennem et område der er på UNESCO’s verdensarvliste. I cykler gennem duftende skove og små landsbyer og på hele turen har I en fantastisk udsigt til det lavereliggende hav. Omkring hvert et hjørne viser sig et nyt fantastisk vue. I den livlige landsby Calheta er lystbådehavnen genopbygget og der er etableret en kunstig strand med sand importeret fra Marokko. Denne landsby, hvor der tidligere blev produceret sukkerrør, er blevet et populært mødested for lokalbefolkningen.

Distance 45KM
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Savoy Saccharum
Dag 6 Calheta – Funchal

På den første tredjedel af dagens rute cykler I langs vandet mod hovedstaden. Fra Ribeira Brava går ruten opad; væk fra kysten og I kommer til øens meget spektakulære udsigtspunkt. På Cabo Girao er der bygget en gennemsigtig platform 580m over havet. Udsigten over de højeste klipper i Europa er svimlende.
En lang nedkørsel bringer jer tilbage til kysten og ind til centrum af øens hovedstad Funchal, hvor I mødes af farverigdom og livlig stemning.

Distance 50KM
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Four Views Baía
Dag 7 Tur med svævebane og vandretur ved Funchal

På denne cykelfri dag bringer kabelbanen jer til den populære destination Monte, som tidligere var et gammelt kursted med store quintas (herregårdshuse). Området byder på mange muligheder - I kan fx besøge pilgrimskirken Nossa Senhora do Monte og den botaniske have Jardim Tropical Monte Palace. I kan også gå en smuk tur langs den berømte vandvej; Levadas. I kan også overveje den spektakulære tur ned i dalen i en ”kurveslæde”. Uanset hvad så vil I opdage, at Madeira også er spændende uden en cykel.

Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Four Views Baía
Dag 8 Afrejsedag

Nu er turen slut og I drager til lufthavnen, hvorfra I flyver hjem til Danmark. I kan også vælge at forlænge opholdet.

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Generelt om rejsen

Prisen er baseret på, at man rejser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltværelse. Mod et tillæg kan vi også arrangere turen for enkeltpersoner der rejser alene. Hvor meget ekstra turen koster som solorejsende, kan du se på bookingformularen, hvis du vælger "1 voksen".

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting, men I skal selv sørge for transporten til turens startsted, samt efter turens afslutning. Der er indlagt et velkomstmøde på ankomstdagen, hvor I vil blive briefet med relevante info i forhold til jeres tur og cykler.

Bemærk: Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se prisen inkl. alle dine ønskede tilvalg.

Transport/Flyrejse

Vigtigt: Flyrejse til/fra Funchal kan tilvælges øverst på denne side.

Hvis I selv ønsker at arrangere transporten
I kan nemt søge, bestille og betale flyrejsen på fx momondo.dk eller t2t.dk. Det er jeres eget ansvar at sikre, at flyene passer med turens start- og slutdato.
Vi anbefaler, at I flyver til Funchal.

Vigtigt: Vi anbefaler, at I booker rejsen hos os og venter på bekræftelsen, inden I køber flybilletterne.

Fra lufthavnen til det første hotel
Fra lufthavnen i Funchal er det let at tage en bus til Porto da Cruz. Turen tager cirka 30 minutter. Det er også muligt at tage en taxa, som koster cirka 30 euro for bilen.

Fra sidste hotel til lufthavnen
Turen fra det sidste hotel til lufthavnen tager cirka en times tid med bus. Igen er det også muligt at tage en taxa for 30 euro, som tager cirka 30 minutter.

 

Læs dette: Vigtigt omkring flyrejsen!

  • I skal være opmærksom på, at vi bestiller ”automatisk seating”. Det betyder, at det er flyselskabet, som bestemmer, hvor I placeres i flyet. Det sker yderst sjældent, at folk der booker sammen, bliver placeret hver for sig, men vi kan ikke udelukke, at det kan forekomme - hvis fx flyet er næsten fuldbooket.
  • Vi sælger udelukkende flyrejser, hvor håndbagage og indtjekket bagage er inkluderet, men hvor meget bagage, der er inkluderet varierer. Det vil stå beskrevet på din flybillet.
  • Vi kan ikke garantere, at ”måltid på flyet” er inkluderet i prisen. Fx er der oftest ikke måltid inkluderet på Norwegian-flyvninger.
Overnatning

På turen overnatter I på 4-stjernede hoteller og på et særligt udvalgt og charmerende 2-stjernet hotel lige ved vandet. Morgenmad er inkluderet. Det er desuden muligt at tilkøbe halv pension på turen, hvormed I hver dag får et 3-retters aftensmåltid (eller buffet) og i Canica og Funchal er husets vin, øl og vand også inkluderet. Prisen for halv pension er 1890kr pr. person.

Ekstra nætter
Hvis I bestiller turen uden flyrejse inkluderet, er det muligt at bestille ekstra nætter inden og/eller efter turen. Dette vælges på bookingformularens side 2.

Mad og drikke

På rejsen er der inkluderet morgenmad alle dage. Det er desuden muligt at tilkøbe halv pension (7x aftensmad). Aftensmåltiderne består af 3-retters menuer og serveres nogle gange på restauranter ude de byer, I overnatter i. Halv pension kan tilvælges på bookingformularens side 2.

Cykler

Cyklerne er unisex og udvalgt efter solid kvalitet kombineret med den bedste komfort. Cyklerne er udstyret med lys, bagagebære, skærme, 21 shimano gear, lås og en komfortable saddel. Desuden er der påmonteret en vandafvisende taske på både bagagebære og styr, og der medfølger et lille nødkit med relevant værktøj, ekstra cykelslange og pumpe.
For at kunne individuelt tilpasse cyklerne til jer, er det vigtigt at I oplyser højden på alle deltagere i kommentarfeltet ved booking af turen.
Cykelleje kan tilvælges på bookingformularens side 2.

 

El-Cykler
På denne tur er det muligt at booke en el-cykel, der gør det muligt at krydse bakket terræn med et smil. Hvis benene bliver trætte støtter den elektriske motor, så du ikke sakker agterud.
Det kræver ikke nogle forudsætninger at køre en el-cykel. Så længe man selv er aktiv i pedalerne assisterer el-motoren rytteren til en max hastighed på 25 km/t. Motoren får energi fra et aftageligt, genopladeligt batteri der rækker 120-180 km. på én ladning. El-cyklerne har samme udstyr som de ordinære cykler.
Leje af el-cykel kan tilvælges på bookingformularens side 2.

Udstyr og rabataftaler

Friluftsland

Kvalitetsudstyr og god planlægning ligger til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% rabat på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk. I modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Cykelshoppen

Når du køber en cykelferie hos Mountain Adventures, får du 10% rabat på alle ikke-i-forvejen-nedsatte varer hos Cykelshoppen.dk.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af Salzburgs klima, ses DMI's data her:

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.