Dag 1 Ankomst til Porto

I vil starte jeres Camino-vandring mod Santiago de Compostela i smukke og farverige Porto, med sin UNESCO-listede gamle bydel, maleriske flodbred og ikke mindst hjemstavnen for portvin. Oplev det bedste af portugisisk gæstfrihed i den livlige by, inden jeres vandring langs Caminho da Costa starter.

Dag 2 Vandring fra Porto til Póvoa de Varzim

I dag starter I med at tage metroen til Matosinhos for at undgå den knap så interessante udkant af Porto. I hopper af metroen ved stoppet ”Mercado”, hvorfra jeres caminotur begynder med vandring langs Atlanterhavets kystlinie. Dagen vil bringe jer gennem små fiskerlandsbyer, små borge og kirker. I passerer også den forhistoriske ruin Castro San Paio og I er omgivet af smukke sandstrande det meste af dagen.

Vandretid Ca. 6 timer
Distance 23KM
Højdemeter 157M
Højdemeter 157M
Dag 3 Vandring fra Póvoa de Varzim til Esposende

I dag starter I med at tage en spadseretur langs den smukke havn i Póvoa de Varzim og udforske byens middelalderlige kvarter, inden I fortsætter jeres Caminovandring. Gå op til Convento de Santa Clara for at få de bedste udsigter over byen og den nærtliggende kyst. På jeres vej til Esposende vil I krydse naturkystparken Parque Natural do Litoral Norte.

Vandretid Ca. 5½ timer
Distance 21KM
Højdemeter 194M
Højdemeter 202M
Dag 4 Vandring fra Esposende til Viana do Castelo

I dag fortsætter jeres Camino kystnære vandring fra Esposende gennem naturkystparken mod Viana do Castelo. Benyt lejligheden til at smage det lokale køkken, udforske det historiske centrum af byen og tage kabelbanen til Basílica de Santa Luzia for at opleve den imponerende udsigt. Legenden siger, at da romerne nåede Viana i det første århundrede f. kr., var de så imponerede af byens skønhed, at de troede de havde nået paradis.

Vandretid Ca. 6 timer
Distance 24KM
Højdemeter 122M
Højdemeter 112M
Dag 5 Vandring fra Viana do Castelo til Vila Praia de Ancora

I dag forlader I Viana do Castelo og fortsætter langs den smukke Atlanterhavskyst mod nord. I dag er en let dag, hvilket giver jer masser af tid til at nyde et afslappet tempo og I har tid nok til at få mest ud af de kystbyer og byer langs vejen. I overnatter i kystbyen Vila Praia de Ancora.

Vandretid Ca. 4 timer
Distance 18KM
Højdemeter 150M
Højdemeter 142M
Dag 6 Vandring fra Vila Praia de Ancora til A Guarda

Fra Vila Praia de Ancora fortsætter I ad den kystnære Camino mod Caminha, der ligger lige ved Minho flodens munding ud i Atlanterhavet. Her tager I den lille færge, Santa Rita de Cássia over floden Minho til Galicien. Der er ca. 10 overfarter om dagen fra Caminha til A Guarda (sejler dog ikke mandage). Billetten koster ca. 3 € og er ikke inkluderet. Fra færgen har I valget om enten at vandre direkte til A Guarda eller tage en omvej langs flodmundingen, hvor udsigterne er turen værd. (ca. 4km længere). Hvis I har tid og overskud, når I ankommer til A Guarda, anbefaler vi at I besøger byens berømte bakketop Castro, hvor I finder nogle imponerende antikke ruiner fra romerske bosættelser.

Vandretid Ca. 4 timer
Distance 15KM
Højdemeter 150M
Højdemeter 142M
Dag 7 Vandring fra A Guarda til Oia

Hvis ikke I nåede at se den arkæologiske perle Santa Tegra Castro i går, så anbefaler vi kraftigt, at I besøger de antikke bosættelse-ruiner, beliggende med udsigt over havet, inden I vandrer videre ad kyststier, gennem skove og langs små landeveje til havnebyen Oia, hvor I finder et kloster fra 1300-tallet og hvor I skal overnatte.

Vandretid Ca. 8 timer
Distance 29KM
Højdemeter 496M
Højdemeter 540M
Dag 8 Vandring fra Oia til Baiona

I vandrer videre gennem vinområdet Rías Baixas til den elegante badeby Baiona. Her anbefaler vi en gå tur langs havnen, et besøg ved den imponerende Monte Real fæstning, samt nyde den gode kombination af skaldyr og Rías Baixas hvidvin.

Vandretid Ca. 8 timer
Distance 29KM
Højdemeter 496M
Højdemeter 540M
Dag 9 Vandring fra Baiona til Vigo

Nu er I ved at være halvejs på jeres vandring mod Santiago de Compostela. I dag vil I fortsætte langs kysten fra Baiona til Nigrán og derfra videre til byen Vigo. I vil nyde den fantastiske udsigt over bugten Vigo, med de smukke Cíes-klippeøer. På en varm dag, kan man gøre holdt ved stranden Praia América i Nigrán, hvor de har ”blåt flag” som vi kender det herhjemme. Nyd en hurtig dukkert, inden den sidste vandrestrækning til Vigo.

Vandretid Ca. 6 timer
Distance 23KM
Højdemeter 320M
Højdemeter 318M
Dag 10 Vandring fra Vigo til Redondela

Fra byen Vigo, vandrer I rundt langs Vigo-bugten. Dagens distance er kort, så I har mulighed for at nyde et mere afslappet tempo eller tage ekstra lange pauser. Jeres stop for natten er byen Redondela, hvorfra jeres vandrerute i morgen vil slutte sig til den oprindelige portugisiske Camino mod Santiago de Compostela.

Vandretid Ca. 4 timer
Distance 14KM
Højdemeter 353M
Højdemeter 347M
Dag 11 Vandring fra Redondela til Pontevedra

I dag er jeres sidste vandredag langs kysten, endnu en relativ kort dag, så I har tid til de sidste oplevelser langs Atlanterhavet. Stop fx for at prøve de berømte østers i fiskerbyen Arcade. Jeres overnatningsby er Pontevedra, med sit naturskønne historiske centrum. Vi anbefaler også, at I bruger lidt tid på at udforske den gamle bydel med dens mange romanske kirker og maleriske granit torve.

Vandretid Ca. 4 timer
Distance 16KM
Højdemeter 353M
Højdemeter 347M
Dag 12 Vandring fra Pontevedra til Caldas de Reis

Som I vandrer ud af Pontevedra, leder caminoen jer gennem kastanjelunde og fyrtræ- og eucalyptusskove. I landsbyen Ponte Cabras vandrer I forbi den fine præstegård Santa María de Alba. Ved Lombo da Maceira, vil en en statue af Sankt James med sin stok vise jer vejen og inden I når frem til Caldas de Reis, passerer I den lille landsby Tivo med et fint springvand.

Vandretid Ca. 6 timer
Distance 24KM
Højdemeter 244M
Højdemeter 241M
Dag 13 Vandring fra Caldas de Reis til Padrón

Fra Caldas de Reis krydser I floden Umia og passerer de varme kilder, der i Romertiden navngav byen. Ruten bringer jer atter gennem skove og gradvist stiger i op til landsbyen Santa Marina. I fortsætter ad Caminoen gennem fyrskov til dagens destiantion: byen Padrón.

Vandretid Ca. 4½ timer
Distance 18KM
Højdemeter 268M
Højdemeter 285M
Dag 14 Vandring fra Padrón til Santiago de Compostela

Jeres sidste vandredag bringer jer gennem en række små landsbyer på vej mod den historiske helligdom A Esclavitude. I nærheden på en bakketop ligger ruinerne af et fort kaldet Castro Lupario. Kort herefter vil I se nogle af de ældste vejkors i Galicien. Som I vandrer mod Agro dos Monteiros vil de berømte spir af Compostela katedralen dukke up i horisonten - målet er nært. I passerer ruinerne af slottet A Rocha Vella, som I nærmer jer Santiago de Compostela, hvor turens sidste nat foregår.

Vandretid Ca. 6 timer
Distance 25KM
Højdemeter 448M
Højdemeter 202M
Dag 15 Hjemrejse

Efter morgenmad er der udchekning og hjemrejse, men vi anbefaler, at I tager jer tid til at gå lidt rundt om opleve denne perle af en by. Lille, levende og historisk, med dens UNESCO-registrede gamle bydel, der kan virke helt fortryllende. Santiago de Compostela er ikke kun et sted for pilgrimme, men lokale og studerende vrimler også frem i bybilledet.

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Generelt om rejsen

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting. Der er indlagt et velkomstmøde, hvor I vil blive briefet med relevante info i forhold til jeres tur.

Turen kan påbegyndes alle dage hele året rundt på nær onsdage (da færgen ikke sejler på mandage).

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Øverst på denne side, kan I vælge at inkludere flyrejsen fra København til Porto og hjem igen fra Santiago. Flyrejsen har en mellemlanding hver vej.

Lokal transport 

Ved ankomst til lufthavnen i Porto er det lettest at tage en taxa til første hotel. 

Ligeledes er det lettest at tage en taxa fra sidste hotel til Santiago de Compostla lufthavn.

Hvis I ønsker at tage tilbage til Porto efter turen kører der én direkte afgang de fleste dage med bus, mellem Santiago de Compostela og Porto lufthavn (turen tager ca. 3 timer). Få overblik over den tur via dette link:

Rome2Rio

VIGTIGT OMKRING FLYREJSEN

  • I skal være opmærksom på, at vi bestiller ”automatisk seating”. Det betyder, at det er flyselskabet, som bestemmer, hvor I placeres i flyet. Det sker yderst sjældent, at folk der booker sammen, bliver placeret hver for sig, men vi kan ikke udelukke, at det kan forekomme - hvis fx flyet er næsten fuldbooket.
  • Vi sælger udelukkende flyrejser, hvor håndbagage og indtjekket bagage er inkluderet, men hvor meget bagage, der er inkluderet varierer. Det vil stå beskrevet på din flybillet.
  • Vi kan ikke garantere, at ”måltid på flyet” er inkluderet i prisen. Fx er der oftest ikke måltid inkluderet på Norwegian-flyvninger.
Mad og drikke

Standardpakken inkluderer morgenmad alle dage. I finder rigeligt med spisemuligheder i alle byerne, hvor I overnatter. 
Morgenmaden, der tilbydes, vil afhænge af hotellet. Kontinental morgenmad er normen. En sædvanlig løsning vil være en morgenbuffet som inkluderer frugt, brød, kager, ost, pålæg, kaffe, te og juice. Hvis der er et særligt morgenmadsprodukt, som du er vant til, anbefaler vi, at du medbringer det eller køber det i det lokale supermarked.

Hvis I køber halv pension
Aftensmaden vil normalt være en "Pilgrimmenu", hvor man kan vælge mellem tre forretter, tre hovedretter og dessert. Forretterne omfatter normalt suppe, salat eller fisk. Hovedretterne er normalt fisk eller kød med pommes frites, kartofler og brød. Som regel er der mulighed for en vegetarret. Til dessert f.eks. cheesecake, crème karamel eller is.
Maden vil variere afhængigt af området, da hvert område har sine egne sæsonbetonede og lokale retter og specialiteter. For eksempel vil fiskene være mere almindelige i Galicien, den nordlige kyst og de portugisiske kystregioner end i andre områder inde i landet.

Frokost
Mht. frokost anbefaler vi, at I enten køber ind i den lokale butik i jeres overnatningsby eller stopper i byerne langs ruten for at købe basale forsyninger, herunder vand, snacks, frugt, etc ...
I kan også spise på små caféer undervejs. Jeres vandrenoter vil indeholde vejledninger til vandposter og spisesteder.

Overnatning

Til overnatningerne er håndplukket familiedrevne hoteller og gæstehuse for deres karakter og varme gæstfrihed. Standarden er 2-3 stjernet turistklasse. Hotellerne ligger centralt i byerne og tæt på Pilgrimsruten.

Ekstra nætter
Det er muligt at købe ekstra nætter i Porto eller Santiago. Ekstra nætter er kun muligt, hvis I vælger turen uden flyrejse inkluderet. De tilvælges på side 2 i bookingformularen.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Vi anbefaler at bruge vandrestave, som giver ekstra stabilitet og støtte.
Generelt, får man ikke lov til at tage dine vandrestave med som håndbagage af sikkerhedsmæssige årsager. Vandrestavene skal derfor pakkes i den ind-checkede bagage, hvorfor de skal kunne foldes sammen. Mest normalt er teleskopiske vandrestave.
Der vil undervejs være mulighed for at købe vandrestave i flere af byerne.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området, ses yr.no's data her:

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.