Vandreferie rundt om Madeira
Se billeder

Vandreferie rundt om Madeira

Smuk vandring i dejlig natur

På denne vandreferie kommer I til at opleve Madeira på en helt særlig måde. I løbet af turen vil I komme til at forstå, hvorfor netop denne ø i Atlanterhavet er så imponerende og så unik. Der er den rå kystlinje, de grønne bakker og de små bugter - som egner sig særdeles godt, når man har lyst til en svømmetur. Der er tætte skove og solbeskinnede bananplantager.

Blomsterøen Madeira byder på et dejligt klima året rundt og et yderst varieret landskab, som danner den perfekte ramme om denne vandreferie. Atmosfæren på øen er noget for sig og de venlige og traditionsbundne lokale beboere er yderst gæstfrie og stolte over deres ø og kultur, som de gerne deler med besøgende. På denne tur kommer I til at opleve alle sider af Madeira.

Dagsetaperne på denne vandreferie foregår langs solide og meget varierede stier - som indimellem kan være meget smalle. Mange af stierne går langs kysten og langs "levadas" (kanaler), hvor det er vigtigt ikke at være bange for højder og at have et godt fodfæste. Det er desuden vigtigt at være i god form til denne vandretur, hvor dagsetaperne maksimalt tager 5 timer.

Højdepunkter på turen

 • Den smukke kystlinje på Madeira
 • Et væld af eksotiske blomster
 • Naturskabte "swimmingpools" skabt af lava
 • Den dejlige hovedstad Funchal
aug
sep
okt
nov
dec
jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
Dag 1 Ankomst til Porto da Cruz

I ankommer til hotellet i Porto da Cruz. Herefter har I tid til at se jer omkring og nyde omgivelserne. Vi kan fx foreslå et besøg på den sidste sukkermølle, hvor I kan prøvesmage den velkendte ”poncha”, som er en drik lavet af sukker, honning og friskpresset appelsinjuice.

Dag 2 Rundtur langs den vilde nordkyst

Efter en kort transfer til Machico, går I langs den imponerende nordkyst langs en af de gamle veje, som i gamle dage blev brugt til at bringe forsyninger til vingårdene. I dag er det en af Madeiras bedste vandreruter, som fører til Porto da Cruz. Husk at nyde de smukke udsigter.

Dag 3 Santana – Sao Jorge – Sao Vicente og den stille nordkyst

I starter dagens vandretur i den smukke landsby Santana, som er kendt for de smukke huse. Stien fører jer forbi smukke panoramaer, hvor I fra oven kan skue ned på den imponerende kystlinje. I går mod byen Sao Jorge og kommer forbi små haver med vindruer, sukkerrør, grøntsager og frugt – men også store kampesten og små vandfald. Ved vandreturens slutsted kan I se langs hele nordkysten fra Porto Moniz til Ponta de Sao Lourenco. Hvis vejret tillader kan I se helt til naboøen Porto Santo, som ligger nord for Madeira. Den smukke levada fører jer herefter igennem jungle-lignende vegetation til kilderne og vandfaldet ved Ribeiro Bonito.

Dag 4 Sao Vicente – Porto Moniz

I starter dagen med en kort tur med bjergtoget til Mendelpasset. Herfra er der en helt enestående udsigt, inden turen fortsætter over plateauet mod Nonstal, der ligger på regionsgrænsen. Vandringen tager jer herfra ind i fantastiske kløfter og gennem små idylliske landsbyer til pilgrimsstedet Saint Romedio. I vil fortsætte forbi to små fine søer og inden længe nå Còredo, der er dagens endestation.

Dag 5 Porto Moniz – Calheta, Lavada Nova

Efter at have nyt en dejlig espresso sammen med et glas Anona eller Maracuja-likør er det tid til at opleve den smukke sydvestlige kyststrækning. Turen tager jer igennem små landsbyer og I vil kunne nyde de smukke grønne bakker, som falder brat ned mod havet. Prazeres er en af de hyggeligste byer på Madeira. I får lynhurtigt en fornemmelse af, hvordan de lokale lever deres liv på denne del af øen.
I løbet af dagens vandring vil I opleve grønne dale, små skove, de imponerende klipper og I vil hele tiden støde på nogle af de mange blomster, som vokser på øen. I overnatter i byen Calheta, som har en dejlig sandstrand og en elegant marina.

Dag 6 Funchal, Lavada do Norte

Dagen starter igen med en kort køretur, hvor I køres langs sydkysten og til startpunktet for dagens vandring. I går langs Levada do Norte, hvor I atter bliver forkælet med spektakulære udsigter. I kommer igennem dejligt duftende eukalyptusskove, langs opdyrkede terrassemarker og gennem små landsbyer så som Quinta Grande og Campanario til Cabo Girao, som byder på et imponerende skue med den stejle klippeside. Herfra er der en smuk udsigt over terrassemarkerne under jer, kysten og øens hovedstad Funchal.

Dag 7 Rundtur til Monte og de botaniske haver

I dag tager i kabelbanen gennem pilgrimsmålet Monte, som ligger over byen Funchal. Efter I har besøgt Nossa Senhora do Monta-kirken, begynder I feriens sidste vandring. Stien fører jer gennem Ribeiro de Joao Gomes-dalen og gennem den subtropiske vegetation. Hele dagen går det nedad i dag. På vejen kommer I forbi vandfald og kløfter. Vi vil varmt anbefale, at I stopper ved de fantastiske botaniske haver, som giver et godt indblik i øens utroligt forskelligartede og eksotiske planteliv.

Dag 8 Hjemrejse

Så er turens sidste dag kommet og det er tid til at tage hjem. Det er både muligt at booke ekstra nætter i Porto da Cruz før turen eller ekstra nætter i Funchal efter turen.

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Transport
Du har valgt:
Afrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Hjemrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Prisen inkluderer
 • 7 nætter på dejlige 2- og 4-stjernede hoteller i dobbeltværelse
 • Morgenmad alle dage
 • Velkomstmøde
 • Bagagetransport mellem hotellerne
 • Alle transporter nævnt i dagsprogrammet
 • Billet til kabelbanen på dag 7
 • Bustur fra Cabo Girao til Funchal
 • Detaljerede rutebeskrivelser og anden nødvendig dokumentation
 • Lokal Service hotline
 • GPS-data for de som ønsker dette
 • 24 timers bemandet dansk nødtelefon under hele rejsen
 • 10% rabat i bestemte udstyrsbutikker
Ikke inkluderet
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
 • Evt. lokale afgifter
 • Administrationsgebyr (145,-)

 

VALGFRIE TILVALG

 • Flyrejse fra København til Funchal t/r inkl. bagage
 • Halv pension
Generelt om rejsen

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting. Der er indlagt et velkomstmøde, hvor I vil blive briefet med relevante info i forhold til jeres tur.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Vigtigt: Flyrejse til/fra Funchal kan tilvælges øverst på denne side.

Hvis I selv ønsker at arrangere transporten
I kan nemt søge, bestille og betale flyrejsen på fx momondo.dk eller t2t.dk. Det er jeres eget ansvar at sikre, at flyene passer med turens start- og slutdato.
Vi anbefaler, at I flyver til Funchal

Vigtigt: Vi anbefaler, at I booker rejsen hos os og venter på bekræftelsen, inden I køber flybilletterne.

Ved ankomst til Funchal
Fra lufthavnen i Funchal er det let at tage en bus til Porto da Cruz. Turen tager cirka 30 minutter. Det er også muligt at tage en taxa, som koster cirka 30 euro for bilen.

Når I skal hjem
Turen fra det sidste hotel til lufthavnen tager cirka en times tid med bus. Igen er det også muligt at tage en taxa for 30 euro, som tager cirka 30 minutter.

Mad og drikke

På turen får I morgenmad alle dage. Det er dog også muligt at tilvælge halv pension (aftensmåltider) på turen og dette kan tilvælges på side 2 i bookingformularen.

Overnatning

På turen overnatter I på 4-stjernede hoteller fire af nætterne og på særligt udvalgte og charmerende 2-stjernede hoteller lige ved vandet i to nætter. Morgenmad er inkluderet

Ekstra nætter
Det er muligt at købe ekstra nætter i Porto da Cruz inden turen eller ekstra nætter i Funchal efter turen. Ekstra nætter er kun muligt, hvis I vælger turen uden flyrejse inkluderet. De tilvælges på side 2 i bookingformularen.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede klimaet på Madeira, ses yr.no's data her:

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.