Dag 1 Ankomst til Bukarest og videre til Zarnesti

I vil blive budt velkommen på togstationen i Bukarest. På togstationen får I udleveret alt relevant materiale til turen og bliver hjulpet på toget, der tager jer til startbyen Zarnesti, hvor der er aftensmad på overnatningsstedet.

Bemærk: For at kunne nå det sidste tog til Brasov/Zarnesti kl. 16:38 bør I være landet i Bukerest senest kl. 15:00. Se mere under Transport i turens Praktiske oplysninger.

Dag 2 Zarnesti-slugten

Turens første vandring fører jer via Piatra Crailului-massivet (Kongens klipper), frem til en hyggelig bjerghytte. På vejen hertil krydser I igennem den fascinerende Zarnesti slugt, hvor klippevæggene står 200 meter lodret op omkring jer. I overnatter i Magura denne nat.

Vandretid Ca. 5 timer
Distance 15KM
Højdemeter 800M
Højdemeter 300M
Dag 3 Draculas slot i Bran

I dag vandrer I på en bakkekam, der fører jer ned til Bran slottet - også kendt som Draculas slot. Det er opført i 1400-tallet med formålet at beskytte Transsylvanien mod invasion af Osmannerne. Desuden fungerede det som toldstation, hvor der blev opkrævet 3% af de varer, der blev fragtet ind og ud af Transsylvanien. Det er et imponerende bygningsværk i fantastiske omgivelser og med Bram Stokers Dracula i tankerne er stemningen sat. Efter et evt. besøg på slottet (ca. 8 € pr. person) vil en transfer tage jer tilbage til overnatningsstedet i Magura.

Vandretid Ca. 4½ timer
Distance 14KM
Højdemeter 300M
Højdemeter 600M
Dag 4 Vandring over sætere og gennem skove i Piatra Crailului National Park

I dag går vandringen over sætere, gennem store fårefolde og grønne skove. På vejen vil I komme gennem små charmerende landsbyer og jeres overnatning foregår i Ciocanu – en simpel traditionel rumænsk bjerglandsby.

Vandretid Ca. 4½ timer
Distance 13KM
Højdemeter 300M
Højdemeter 250M
Dag 5 Vandring gennem spredte rumænske landsbyer

I forlader i dag Piatra Craiului massivet og vandrer gennem idylliske ”postkort”-landskaber, mellem de spredte landsbyer. Landsbyerne har små oldgamle huse og ligger for foden af Bucegi-massivet. Indbyggerne i området er typisk kvæg og fåreavlere og derfor findes der også en lang tradition af ostefremstilling. I overnatter i landsbyen Moieciu.

Vandretid Ca. 4 timer
Distance 14KM
Højdemeter 250M
Højdemeter 150M
Dag 6 Vandring ved Bucegi-massivet

På denne dag vandrer I ved Bucegi-massivet. Her er landskabet malerisk med bølgende grønne bakker og bjergenes rå klipper der kigger igennem bevoksningen. I overnatter i landsbyen Simon.

(mulighed for kortere version: ca. 4 timer, 12 km. +400m /-700m)

Vandretid Ca. 6 timer
Distance 18KM
Højdemeter 650M
Højdemeter 900M
Dag 7 Engen ved Gutanu

På jeres sidste vandredag, fortsætter I vandringen ved Bucegi-massivet. Stierne bringer jer gennem engen ved Gutanu og langs de lodrette klippevægge der udgør Bucegi-massivets bakkekam. Fra juni måned vil man her opleve hyrder i landskabet, der hver især passer deres dyreflokke. Falder man i god snak med dem, kan man være heldig at få lov at smage noget af deres lokalt fremstillede ost, som området er kendt for. Også denne dag er landskabet fantastisk og da det er jeres sidste dag, så husk at suge det hele til jer.
I overnatter i byen Bran.

Vandretid Ca. 6 timer
Distance 18KM
Højdemeter 700M
Højdemeter 900M
Dag 8 Hjemrejse

Efter morgenmaden er der transfer fra Bran til Brasov, hvorfra toget kører til Bukarest.

Generelt om rejsen

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting. Der er indlagt et velkomstmøde, hvor I vil blive briefet med relevante info i forhold til jeres tur.

Vandringen på denne tur er vurderet til niveau 2 på vores graderingsskala.
De daglige vandringer ligger på 5-6 timer i bakket terræn. Alle med en almindelig god vandreform kan være med her. Vandresko/støvler med profileret bund er anbefalet, og vandrestave kan være en hjælp.

Afrejsedatoer
Denne tur kan arrangeres med start dato efter jeres ønsker, fra maj til oktober.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Øverst på denne side kan I vælge, om I ønsker flyrejse fra København inkluderet i rejsens pris. I er også velkomne til selv at arrangere flyrejsen

Bemærk: Hvis I selv arrangerer transporten bør I vente med at arrangere denne, indtil vi har bekræftet turen.

Bemærk: Der er også direkte fly fra Billund med Wizz Air, men de flyrejser kan vi desværre ikke tilbyde her på siden.

Ankomst til Bukarest
Ved ankomst til Bukarest Otopeni Lufthavn er den letteste måde at komme til hovedbanegården (Gara de Nord) at tage en taxa.En taxa på denne strækning koster mellem 50-70 kroner. for bilen og tager ca. 30 min. De bookes i taxaautomaterne i lufthavnens ankomsthal.

Alternativt går bus bus 780 til Gara de Nord. Denne kører ca. hvert 20 min. 

Det er vigtigt at I lander i Bukarest senest kl. 15:00 for at kunne nå briefingen og det sidste tog til Zarnesti, som går kl. 16:38. Hvis I ankommer for sent til at nå de sidste tog mellem Brasov og Zarnesti, sørger vi for en privat transfer (koster ikke ekstra).

Togturen fra Bukarest til Zarnesti tager ca. 3,5 timer

Transfer til/fra lufthavnen
Hvis I lander i Bukarest senere på dagen, så kan vi arrangere en lokal transfer direkte fra lufthavnen til hotellet i Zarnesti. I dette tilfælde kan vi ikke garantere jer et velkomstmøde, men vil I så fald sørge for at I får alle beskrievlser og informationer på anden vis. I kan vælge privat transfer på bookingformularen.

Hvis I påtænker selv at køre i bil til Zarnesti, er det muligt at parkere bilen sikkert og gratis nær første overnatningssted.
Turen fra Bran tilbage til bilen kan enten tages med bus, der kører 3 gange om dagen, eller med en privat transfer.
Denne skal bookes på forhånd og koster kr. 200,- for en bil op til 3 personer.

Overnatning

På turen overnattes på 6 forskellige charmerende guesthouses og bjerghytter. De er alle familiedrevet og med til at fuldende den transsylvanske lokaloplevelse.
I vil blive inlogeret på dobbeltværelser med privat badeværelse på turen, på nær overnatningsstedet dag 4, hvor der vil være badeværelse på gangen.

Mad og drikke

På denne ture er der inkluderet 7x morgenmad, 6 x frokost og 7x aftensmad, hvilket vil sige alle store måltider fra aftensmaden på ankomstdagen til morgenmaden på afrejsedagen.

Morgenmaden vil typisk bestå af æg (tilberedt efter jeres ønske), ost (hjemmelavet hvor muligt) pølser, grøntsager, marmelade, brød osv.
Frokost vil oftest bestå af en picnic I selv bringer med jer fra overnatningsstedet. Den vil indeholde lidt godt og blandet, herunder kød, grønt, frugt og lidt sødt.
Aftensmad består af 2-3 retters menu, tilberedt af lokale råvarer og efter traditionelle rumænske opskrifter og koordineret fra sted til sted, så I smager lidt forskelligt.

Drikkevarer er ikke inkluderet i prisen. Ligesom diverse mellemmåltider og snacks også står for egen regning.
Det er muligt at drikke vandet fra hytterne, men vil man heller købe flaskevand, så er dette også muligt.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området, ses yr.no's data her:

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.